Σε ποιες περιοχές τής Πιερίας, τα αδήλωτα ακίνητα περιέρχονται στο …Ελληνικό Δημόσιο!Επιμέλεια Ανάρτησης: 
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιοκτήτες ακινήτων (και) τής Πιερίας που, για διάφορους λόγους, δεν δήλωσαν τα ακίνητά τους, με αποτέλεσμα αυτά να θεωρούνται «Αγνώστου Ιδιοκτήτη», ή τα δήλωσαν μεν αλλά η δήλωση περιέχει σοβαρά λάθη. Τα εν λόγω ακίνητα, εντός τού 2018, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, αυτός ο κίνδυνος υφίσταται για κάποιους ιδιοκτήτες τής Μεθώνης και της Αγαθούπολης που, για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν τα ακίνητά τους ή που τα δήλωσαν μεν αλλά αυτή η δήλωση περιέχει σοβαρά λάθη. Αυτό αναμένεται να συμβεί επειδή συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που λειτούργησαν τα πρώτα κτηματολογικά γραφεία. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και επομένως οι ιδιοκτήτες θα απωλέσουν τα ακίνητά τους.
Αυτό το σοβαρό ζήτημα, που δεν αφορά μόνο την Πιερία αλλά αφορά 111 περιοχές τής Ελλάδας, συζητήθηκε στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 20ου Ετήσιου Συνεδρίου τής Ένωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, πρότεινε να υπάρξει άμεση νομοθετική παράταση της προθεσμίας αυτής τής έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, έως τουλάχιστον την εικοσαετία.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος μη αποζημίωσης της περιουσίας αυτής, επειδή, όπως τόνισε, αν και κατά τη νομοθεσία προβλέπεται αποζημίωση των ιδιοκτητών που θα απωλέσουν την περιουσία τους λόγω τής διαδικασίας αυτής, ωστόσο στον προϋπολογισμό του κράτους δεν υπάρχει πρόβλεψη για σχετικό κονδύλιο... 


Σε ποιες άλλες περιοχές τής Χώρας, εντός τού 2018, τα αδήλωτα ακίνητα περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500176106)
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλαρίνα, χοροί και τραγούδια στα εκατοντάχρονα λειτουργίας τού Συλλόγου Λιβαδιωτών. (+ 105 ΦΩΤΟ)

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ζ.Σατραζέμης, Α.Παπαγιαννούλης, Ε.Γκούμας & Κ.Αλμπάνης, οι επιλαχόντες για το Δ.Σ. Κατερίνης.

Παραιτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Στάθης Κεραμιδιώτης.

Έλενα Χατζηλιάδου: «Μόνο όσοι επιχειρούν το ‘‘παράλογο’’, μπορούν να επιτύχουν το ‘‘αδύνατο’’»! (+ 99 ΦΩΤΟ)

[ΦΩΤΟ * ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ] _ Τελικά, έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος στην Κατερίνη; Ή όχι;

Γιώργος Νταντάμης: «Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Όλοι Μαζί, για το Δήμο Κατερίνης»

Τα πιο χρωματοφωτεινά Χριστούγεννα μόνο στην Κατερίνη! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ