Την Πιερία ως «Olympus Riviera» πρόβαλε η ΕΞΕΠ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του ΛονδίνουΜε μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Πιερίας, γνωστής ως Olympus Riviera, επέστρεψε η Ένωση Ξενοδόχων από τη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, «World Travel Market-WTM 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου.
Η World Travel Market, αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Η έκθεση διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες.
Στο σταντ -το οποίο φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ- πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με tour operators, travel agents, ταξιδιωτικούς οργανισμούς και δημοσιογράφους. Οι  εκπρόσωποι της ΕΞΕΠ πρόβαλαν την Πιερία των μύθων, με τις απέραντες αμμώδεις ακτές, τη μοναδικότητα του Ολύμπου ως Παγκόσμιου Μνημείου Φύσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, την τοπική παράδοση και τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές.
Καθοριστικής σημασίας ήταν το έμπρακτο ενδιαφέρον του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου “Thomas Cook” που από φέτος θα κάνει λόγο και θα διαφημίζει την «Olympus Riviera». Αυτή η ονομασία, άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα στρατηγικής προσέγγισης της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Προέδρου, Ευαγγελίας Ξυπτερά – Λάμπρου.
Η ανάδειξη της Πιερίας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού από την “Thomas Cook” προκάλεσε το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και γραφείων προβάλλοντας την Πιερική συμμετοχή στην Έκθεση του Λονδίνου.
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της WTM, η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στις προτιμήσεις τους για ταξίδια στο μέλλον (μετά την Ιταλία και τις ΗΠΑ) ενώ οι προκρατήσεις τους για το 2018 εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό από 12% έως 15%. Κατά εκτιμήσεις των έμπειρων στελεχών τού Δ.Σ. της ΕΞΕΠ, η Πιερία το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει στις ακτές της και Βρετανούς τουρίστες.

Στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, «World Travel Market-WTM 2017» η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, τους Αντιπρόεδρους Γιώργο Ζώβα και Δημήτρη Τοπαλίδη καθώς επίσης και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας υπέροχος ύμνος στα Πιέρια Όρη, από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων! (+ 97 ΦΩΤΟ)

Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης: Εκατοντάδες σχολικά είδη σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες!

Έως την Πέμπτη 20.9.2018 η Έκθεση Χριστόφορου Φορίδη στην Αίθουσα Εικαστικών τής Εκάβης.

Μεγάλη η συμμετοχή Νεοδημοκρατών Πιερίας στην ομιλία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. (+ 51 ΦΩΤΟ)

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

129 φωτογραφίες από την ομιλία τού Υποψ. Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Ε.Γερολιόλιου.

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)

Ο Αθανάσιος Λιακόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.

Ξέρει (κάτι που δεν ξέρουμε;) η Πολιτική Προστασία Δ.Κατερίνης για Οικιακό Φυσικό Αέριο;