Χρήστος Γκουγκουρέλας: 11o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !




Βρισκόμαστε σε μια απολύτως καθοριστική εθνική καμπή. Η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση και η παραίτηση κυριάρχησαν στα χρόνια της Πρωτογενούς Κρίσης και ενώ είχε διαφανεί το ‘‘φως’’, με βάση όσα έγιναν και ακολούθησαν από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά η Χώρα ζει σήμερα, στα πλαίσια της Δευτερογενούς Κρίσης, ερεβώδες αδιέξοδο. Η παρούσα Κυβέρνηση φόρτωσε στον ελληνικό λαό 100 δις ευρώ πρόσθετο χρέος, δύο αχρείαστα Μνημόνια, μέτρα 5,2 δις ευρώ για το 2019 και 2020, υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060 και δύο τουλάχιστον χρόνια ύφεσης.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απεγκλωβιστούμε από το τέλμα, να κοιτάξουμε μπροστά, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της αληθινής προόδου. Με σύγχρονο σχέδιο και πολλές πράξεις. Και πολιτικό λόγο συμβατό με την αντικειμενική πραγματικότητα, δηλαδή λόγο στηριζόμενο στην αλήθεια. Η προσπάθεια είναι, εκ των δεδομένων, υψηλών απαιτήσεων και εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι άξονες της πολιτικής, που θα φέρουν τη νέα αρχή, ήδη προδιαγεγραμμένοι:
Α) Ο πρώτος αφορά την αλλαγή στο Κράτος και την Οικονομία.
Ο Κρατισμός μας καθηλώνει στην υπανάπτυξη και συνιστά την ιδεολογική θερμοκοιτίδα του παλιού και σάπιου. Χρειαζόμαστε μια Δημόσια Διοίκηση οργανωμένη και αντιγραφειοκρατική, ευέλικτη και αποτελεσματική, ένα Κράτος που θα είναι ουσιαστικός αρωγός του Πολίτη και όχι καταναγκαστικά συνέταιρος του. Ένα Κράτος με σύγχρονες δομές και υπηρεσίες, στο οποίο τα πάντα θα κοστολογούνται και οι πάντες θα αξιολογούνται δίκαια και μακριά από συντεχνιακές λογικές και πρακτικές.
Η οικονομική ανάπτυξη, από την άλλη, είναι συνάρτηση δύο βασικών παραγόντων: Πρώτα και πάνω απ’ όλα των παραγωγικών επενδύσεων, που θα αυξήσουν το ΑΕΠ και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στους πολλούς. Επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στους οδικούς άξονες, στους σιδηροδρόμους και τα λιμάνια, στην αναβάθμιση των αεροδρομίων, στην ενέργεια και στις ποικιλόμορφες εναλλακτικές πηγές της, στους αγωγούς φυσικού αερίου, στις τηλεπικοινωνίες και στις οπτικές ίνες, στη βιομηχανία, στη μεταποίηση, στην έρευνα, στην καινοτομία, στις ψηφιακές εφαρμογές, στα εμπορευματικά κέντρα, στη γνώση και τα πανεπιστημιακά προγράμματα. Επενδύσεις παντού!
Και κατά δεύτερο, αλλά όχι ήσσονος σημασίας, λόγο η οικονομική βελτίωση είναι ζήτημα απαλλαγής από τις υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις. Η μείωση των ποικιλώνυμων φορολογικών μέτρων είναι η καλύτερη κινητροδότηση για την επιχειρηματικότητα και τις οικονομικές δράσεις, ανάσα ζωής για τον απλό πολίτη!
Β) Ο δεύτερος άξονας προτάσσει την κοινωνική συνοχή και την εθνική σταθερότητα. Η Ελλάδα θα αλλάξει και θα επιβιώσει αν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στους αδύναμους και φτωχούς. Το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να απλώσει παντού. Η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Πρόνοια είναι οι συνδετικοί αρμοί της εθνικής ύπαρξης και ιστορικής πορείας. Οι σύγχρονες δομές Υγείας, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, η μόρφωση μέσα από δημόσιες αλλά και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές, όπως είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι τα ουσιώδη υποστυλώματα για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο συμπαγή. Και κυρίως οι ευκαιρίες ζωής για τη νέα γενιά να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της, μέσα από τον παραγόμενο πλούτο μιας δυνατής Οικονομίας, και όχι η παροχή επιδομάτων, είναι όρος της εθνικής συνέχειας!
Είναι, επιτέλους, ώρα να ξεφύγουμε από το λαϊκισμό, τον κρατισμό, το πελατειακό κράτος, την αναξιοκρατία, τη γραφειοκρατία, τους ασθενείς θεσμούς, τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τον ‘‘κίτρινο’’ Τύπο, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.
Είναι ώρα να απαιτήσουμε αδιαπραγμάτευτα και να επιβάλλουμε περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη λογοδοσία παντού. Ώρα για υγιή Κοινοβουλευτισμό μέσα από ένα καινούργιο Σύνταγμα.
Είναι ώρα για μια Ελλάδα ενωμένη και δυνατή, αποδεσμευμένη από τη νοοτροπία του ‘‘όλοι είναι ίδιοι’’ και τη μοιρολατρία του ‘‘για όλα αποφασίζουν οι ξένοι’’.
Είναι η ώρα του σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του νέου, σφριγηλά ζωντανού πατριωτισμού, ο οποίος προτάσσει το τι κάνουμε όλοι εμείς για την πατρίδα μας και δευτερευόντως τον απασχολεί τι κάνει η πατρίδα για εμάς.
Έρχεται η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς που τους δώσαμε δύο ευκαιρίες, εκείνη της ‘‘αντιμνημονιακής διαπραγμάτευσης’’ και αυτή της ‘‘μνημονιακής στροφής και υλοποίησης’’ και  παρά ταύτα όχι μόνο μας εξαπάτησαν διπλά, αλλά παταγωδώς απέτυχαν διπλά.
Ήρθε ήδη η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ελλάδα της αλήθειας και της ευθύνης!

Κατερίνη, 20/12/2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ
LLM IN INTERNATIONAL COMMERCIAL LAW

LLM IN EUROPEAN LAW

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)