Γ.Ράπτης: Από τί έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος; Από Τεχνολογία; Από λεφτά; Όχι! Από ΑΓΑΠΗ ! (43 Φωτογραφίες)









Παρουσίαση Θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

* Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΛΛΑ (ΑΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ).

* ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΛΛΑ: ΤΟ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΡΧΕΣ, ΠΡΟΤΥΠΑ, ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.

* ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA «CHRISTMAS BAZAAR», ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»

* ΤΩΡΑ Ο "ΒΕΝΙΑΜΙΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ


Πικρές αλήθειες ξεστόμισε, και πάλι, ο φιλόλογος και συγγραφέας Γιώργος Ράπτης, μιλώντας σε μια παρουσίαση ενός παιδικού βιβλίου που έγραψε η Αναστασία Πέλλα, ενός βιβλίου που παρουσιάστηκε στην Αστική Σχολή Αικατερίνης στο πλαίσιο Mega Christmas Bazaar που οργάνωσε από τις 15/12 έως τις 19/12 ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».
Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ο Γιώργος Ράπτης μίλησε αρχικά για τη γνωριμία του με τη συγγραφέα ενώ, στη συνέχεια, παρουσίασε την προσωπικότητά της στο κοινό τής Κατερίνης και ευρύτερα της Πιερίας.

Γ.Ράπτης: Μας έφαγε η ξενομανία, εισάγοντας ακόμη και ξένα παραμύθια… Ντύνουμε τα παιδιά μας με ξένα «ρουχαλάκια», που δεν ταιριάζουν στο σώμα τους!

Μιλώντας αρχικά για τη συγγραφέα Αναστασία Πέλλα, αναφέρθηκε στο πώς τη γνώρισε. Σημείωσε δε ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ένα ταλέντο: «Κατάλαβα -και το λέω μετά γνώσεως λόγου- ότι βρισκόμαστε (μπροστά) σε ένα ταλέντο για την παιδική λογοτεχνία. 
Είναι μεγάλη τέχνη να μπορείς να δώσεις «πράγμα» (τροφή πνευματική) στα παιδιά, σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί μας έφαγε η ξενομανία. Μιμούμαστε παραμύθια από τους ξένους και προσπαθούμε να περάσουμε «ρουχαλάκια» («πνευματικά» κατασκευάσματα) στα παιδιά που είναι ξένα, που δεν ταιριάζουν στο σώμα τους… Ξένα ονόματα, ξένη τεχνολογία, μουτζουρωμένες σελίδες χωρίς κανένα μήνυμα!
Αυτά που γράφει η αγαπητή Αναστασία, έχουν περιεχόμενο! Έχουν περιεχόμενο και αφήνουν βαθύ το άρωμα μιας επίθεσης Αγάπης απέναντι στα παιδιά. Ξεχειλίζει η Αγάπη για τα παιδιά, όπως επίσης ξεχειλίζει και η Αγάπη έναντι όλων των ανθρώπων. Απ’ αυτό το «πράγμα» έχει σήμερα ανάγκη ο κόσμος. Δεν έχει ανάγκη ούτε από τεχνολογία, ούτε από χρήμα. Στο κάτω - κάτω τής γραφής, οι (πραγματικοί) Έλληνες αγωνίζονταν (πάντοτε) να δημιουργήσουν χαρακτήρες και ποτέ δεν είδαν την ευτυχία (ως) συνάρτηση του χρήματος και ποτέ δεν φαντάστηκαν στα σάβανα να βάλουν τσέπες για να βάζουν τα λεφτά τους.
Αγαπητή Αναστασία, θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Πιστεύω απόλυτα ότι σύντομα θα ‘ρθουν και άλλα βιβλία, γιατί, πέρα από τη δική σου ικανότητα, υπάρχει ένα άλλο συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν το έχουν άλλοι: Έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που ξέρει να υποτάσσει τα χρώματα, το πινέλο και τους χρωστήρες στα κελεύσματα της ψυχής του. Βλέπει μια σελίδα και την αποδίδει με ένα σχήμα. Αυτό είναι μεγάλη αρετή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ράπτης.

Αναστασία Πέλλα: Το παραμύθι βοηθά το παιδί να κοινωνικοποιηθεί μαθαίνοντας για το καλό & το κακό, για το δίκαιο & το άδικο.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Συγγραφέας, Αναστασία Πέλλα, η οποία αναφέρθηκε στην αξία των πραγματικών παραμυθιών, λέγοντας: «Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό το παραμύθι. Ο ρόλος που παίζει στην παιδική ψυχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ρόλος του είναι ψυχαγωγικός.
Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι παιδαγωγικός, είναι ηθικοπλαστικός, ότι διαμορφώνει αρχές, διαμορφώνει πρότυπα, ότι οξύνει τη φαντασία των παιδιών εφόσον όλες τις μορφές (τα πρόσωπα) που διαβάζει στα παραμύθια, τους ήρωες τους φέρνει στο μυαλό του.
Επίσης, το παραμύθι βοηθά το παιδί να κοινωνικοποιηθεί εφόσον μέσα από το παραμύθι γνωρίζει πάρα πολλούς ρόλους: Για το καλό, για το κακό, για το δίκαιο, το άδικο.
Επιπλέον, το βοηθά να ελαφρύνει την ψυχή του, να γνωστοποιήσει στον εαυτό του ποια είναι τα αισθήματα, διότι ένα μικρό παιδάκι δεν ξέρει να τα ονοματίσει. Έχει πολλούς ρόλους, για μένα, το παραμύθι, και αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα μερικά παραμύθια».
Η παρουσίαση του παραμυθιού «Η μάγισσα με το στριμμένο σκουπόξυλο», που έγραψε η Αναστασία Πέλλα, έκλεισε με αφήγηση κομματιών από τη Μαρία Σωτηριάδου, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες τού Mega Christmas Bazaar που οργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».

Το Mega Christmas Bazaar

Το Mega Christmas Bazaar που έγινε, όπως προαναφέρθηκε, στην Αστική Σχολή Αικατερίνης, ήταν μια έκθεση χειροποίητων κατασκευών, κοσμημάτων, καλλυντικών, ποτών και τροφίμων όπου οι ίδιοι οι δημιουργοί εξέθεσαν τα προϊόντα τους δίνοντας έτσι έμφαση και ώθηση στη χειροποίητη παραγωγή και εργασία και στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».
Επιπλέον, καθημερινά από τις 17:30 έως 20:00 πραγματοποιούνταν παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά ως μια εθελοντική προσφορά του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης (Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων). Και οι επισκέπτες, που ήταν κάθε ηλικίας, έκαναν τις αγορές τους με σκοπό να βοηθήσουν τα υποστηριζόμενα από τον «Βενιαμίν» παιδιά.

Ο «Βενιαμίν» στο Πάρκο των Χρωμάτων έως τις 22 Δεκεμβρίου 2017, αλλά και στην Ονειρούπολη Δράμας

Πάρκο των Χρωμάτων  20-22/12
Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ θα βρίσκεται στο Πάρκο των Χρωμάτων με περίπτερο (ευγενική χορηγία του Δήμου Κατερίνης) για 3 μέρες, με τα όμορφα Χριστουγεννιάτικα προϊόντα του αλλά και πολλά ακόμα χειροποίητα είδη. Παράλληλα θα ενημερώνονται οι πολίτες για τις ανάγκες των παιδιών και για το ευρύτερο έργο του «Βενιαμίν».
Ώρες παρουσίας: 10:00-21:00

Ονειρούπολη Δράμας 27-31/12
Ακόμη, για πρώτη φορά, ο Δήμος Δράμας παραχωρεί περίπτερο στον Σύλλογο «Βενιαμίν» όπου και εκεί ο Σύλλογος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει τους πολίτες τής Δράμας για το έργο του αλλά και να εκθέσει τα προϊόντα του.
Τα προϊόντα του αυτά μπορεί κανείς να τα βρει και στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα shop.benjaminorphans.com

Ο Σύλλογος «Βενιαμίν» εύχεται σε όλους Καλά και Χαρούμενα Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το 2018.

Τηλέφωνο: 23510 22 005
Κινητό: 6945 154 447
Ιστοσελίδα:  www.benjaminorphans.com





































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)