ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ! Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη"



Μετά από κοινό αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης(στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αιτήσεως), που κατατέθηκε την Πέμπτη 23.11.2017 πριν την έναρξη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή εξαναγκάστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 με μοναδικό θέμα:
«Συζήτηση επί του αιτήματος του 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων (άρθρο 3 παρ. 3 περ. δ΄ εδάφιο α΄ του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου) για σύγκλησητου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “ΤΑΙΠΕΔ”»

Στο αίτημά της η αντιπολίτευση ζητούσε:
«ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και
1. Να ενημερωθεί το Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο αν απέστειλε την συμφωνηθείσα επιστολή,
2. Αν την απέστειλε, απαντήθηκε αυτή και ποια η πορεία του ζητήματος μέχρι σήμερα;
3. Αν δεν την απέστειλε, για ποιους λόγους δεν το έπραξε, παρόλο που είχε συμφωνηθεί;   
4. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση με την οποία θα αιτούμαστε προς το ΤΑΙΠΕΔ τη μη εκποίηση της επίμαχης έκτασης σε ιδιώτη και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτής, με την απόδοσή της με μίσθωση στο Δήμο Κατερίνης για την επωφελέστερη αξιοποίησή της υπέρ της τοπικής κοινωνίας.»

Εκτός των παραπάνω, από την επικεφαλής του “ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” κα Νταρλαγιάννη τέθηκε η πρόταση η αιτούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συνοδεύεται από συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου περί του τρόπου αξιοποίησης της επίμαχης έκτασης. Πρότεινε να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία,σε συνεργασία με τους ειδικούς υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα εκπονήσει, σε βασικούς άξονες,ένα ή περισσότερα εναλλακτικά σχέδια για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το αίτημα του Δήμου και να γίνει δεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η  συζήτηση και η  διαδικασία που ακολούθησε ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη. Τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. αναπληρωτής Δημάρχου, με τον "ιδιαίτερο" δικό του τρόπο, εκτόξευσαν προσβολές προς όλους.
Η κα Πρόεδρος του Δ.Σ. πυροδότησε περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα, μιας και λειτούργησε μόνο υποστηρικτικά του κ. Δημάρχου,ευτελίζονταςμε ανεπίτρεπτο τρόπο τον  κανονισμό και τη διαδικασία(στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης ακολουθεί το link, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη ολόκληρη τη συνεδρίαση).
Σημειώνεται ότι η κα Πρόεδρος του Δ.Σ. παρέλειψε να ενημερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-meeting” που τηρείται στο Δήμο μας για όλα τα Δ.Σ. με το περιεχόμενο της αιτήσεώς μας, που αποτελούσε και την εισήγησή μας προς το Δημοτικό συμβούλιο, αν και ώφειλε να το πράξει. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-meeting” ενημερώνεται κάθε φορά με την πρόσκληση εκάστου Δ.Σ., τα θέματα αυτού και τις σχετικές εισηγήσεις, οι οποίες (εισηγήσεις) σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, πρέπει να τίθενται σε γνώση των δημοτικών συμβούλων τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Παρόλο που είχαμε καταθέσει την αίτησή μας πέντε ημέρες πριν τη συνεδρίαση, η κα Πρόεδρος δεν έκρινε σκόπιμο να την «ανεβάσει» στο e-meeting και να ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Σε σχετική ερώτησή μας δε στο δημοτικό συμβούλιο, η κα Πρόεδρος είπε ότι «δε χρειαζόταν». Γιατί δε χρειαζόταν, δεν εξήγησε. Ούτε βεβαίως κι εμείς καταλαβαίνουμε το γιατί. Ίσως δεν καταλαβαίνουμε διότι, όπως κι οαναπληρωτής Δημάρχου κ. Λεμονόπουλος επεσήμανε, χρειαζόμαστε φροντιστήριο (;;;)! Αυτό που καταλαβαίνουμε, με όση νόηση διαθέτουμε (κι ας μας συγχωρήσει ο κ. Λεμονόπουλος,που δεν είναι επαρκής, κατά την κρίση του), είναι ότι υπήρξε σκόπιμη απαξίωση της αιτήσεώς μας και του ζητήματος που θέσαμε προς συζήτηση.
Ο κ. Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης απαξίωσε πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και τη  συζήτηση σε αυτό. Η αντίληψή του για το Δ.Σ.,είναι  γνωστή και από άλλες φορές. Δεν εκτιμά τον πολιτικό του ρόλο θεωρώντάς το ένα διεκπεραιωτικό όργανο, κάτι σαν τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Θεωρεί πως είναι περιττή  κάθε συζήτηση σε αυτό. Θεωρεί βαρίδιο τη δημοκρατική συζήτηση και τη συναπόφαση για ό,τι αφορά την πόλη και το Δήμο γενικότερα. Αποφασίζει για τις προτεραιότητες του Δήμου μόνος και πάντα με κλειστές πόρτες.Για άλλη μια φορά λοιπόν, αφού τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις που προκάλεσαν τα λεγόμενά του και τέθηκαν από εμάς και παρά το γεγονός ότι του ζητήσαμε να παραμείνει για να τις απαντήσει.
Επί του θέματος, ο κ. Δήμαρχος θεώρησε δεδομένο πως είναι αρκετό ό,τι ο ίδιος έχει πράξει, ηρωοποίησεο ίδιος τον εαυτό του, που τα βάζει με κάθε είδους συμφέροντα, κατονόμασε επιχειρηματία που με "το υποχείριό του στο πολιτικό κομμάτι"διεκδίκησαν να αγοράσουν τη συγκεκριμένη έκταση με το ποσό των 400.000 ευρώ, μας ενημέρωσε πως ο ίδιος δε ζήτησε δανεικά από το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ούτε από κανέναν άλλο, μας ενημέρωσε επίσης πως κάποιοι και από τους συμβούλους του βρίσκονται και συζητάνε με κάποιους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με στόχο να διώξουν τον ίδιο.
Με λίγα –ή μάλλον πολλά – λόγια, εξαπέλυσε βολές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων, αλλά για την «ταμπακιέρα» τίποτε.
Ο κ. Δήμαρχος επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανυπαρξίας αναγκαιότητας λήψης της απόφασης που ζητούσαμε η αντιπολίτευση, διότι οι ενέργειές του ήταν επαρκείς και παρήχθη (;) το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως ισχυρίσθηκε ο ίδιος. Πρότεινε λοιπόν να μη ληφθεί απόφαση Δ.Σ. διεκδίκησης της επίμαχης έκτασης από το Δήμο μας, διότι είναι «άνευ αντικειμένου», όπως υποστήριξε.
Παρόλο που επιστήσαμε την προσοχή του δημοτικού συμβουλίου στο γεγονός ότι από τα δύο (2) ζητούμενα:
1. να  εξαιρεθεί η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προσωρινώς επετεύχθη και
2. να αποδοθεί η έκταση στο Δήμο μας, όπως είχε συμφωνηθεί με μακροχρόνια μίσθωση και ελάχιστο μίσθωμα, το οποίο όχι απλώς δεν επετεύχθη αλλά ούτε καν ζητήθηκε,
καθιστώντας σαφή την αναγκαιότητα λήψης της απόφασης του Δ.Σ. για τη διεκδίκηση της απόδοσης της επίμαχης έκτασης στο Δήμο μας, ώστε να εκπληρωθεί και το δεύτερο ζητούμενο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου υπερψήφισαν την «επάρκεια» των ενεργειών του και τη μη αναγκαιότητα λήψης της απόφασης του Δ.Σ., εν μέσω μιας χαοτικής - τουλάχιστον–διαδικασίας, προσβλητικής και απαξιωτικής του θεσμικού οργάνου και της δημοκρατικής λειτουργίας του.
Εύλογα λοιπόν, τα  πολλά ερωτήματα που σε όλους μας προέκυψαν κι έμειναν αναπάντητα, τόσο από τη "συζήτηση" του Δ.Σ., όσο και από τις μετέπειτα εξελίξεις. Το σημαντικότερο όμως, που πρέπει να απαντηθεί είναι το γιατί τελικά δεν ήθελε ο κ. Δήμαρχος να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. και να ισχυροποιηθεί εξ αυτού το αίτημα του Δήμου μας;
Με την παρούσα καλούμε τους συνδημότες μας να παρακολουθήσουμε το βίντεο της συνεδρίασης, διότι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο για να κατανοήσουμε ότι το επίπεδο της λειτουργίας του θεσμικού οργάνου του δημοτικού μας συμβουλίου δεν είναι το αρμόζον.
Τους καλούμε δε να βρούμε από κοινού τρόπους να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. και προτείνουμε ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διεκδίκησης του αυτονόητου της ορθής λειτουργίας του θεσμικού οργάνου, την αυτοπρόσωπη μαζική παρακολούθηση των δημοτικών συμβουλίων εφεξής από τους συνδημότες μας, που με τον τρόπο αυτό μπορούν να κάνουν πράξη άμεσα και αποτελεσματικά τον έλεγχο και τη λογοδοσία των αιρετών.

……
Τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28.11.2017 μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ:
Εισήγηση – αίτηση της αντιπολίτευσης (Κα Νταρλαγιάννη) : 6’-14’
Επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παπαδόπουλος: 14’-19’ (αρχική τοποθέτηση)
Κα Γνωσούλα Χαϊλατζίδου : 19’-22’ (αρχική τοποθέτηση)
Πρόταση συμπληρωματική κας Νταρλαγιάννη : 21.25’-22.16’
Τοποθέτηση κ. Δημάρχου : 23’- 39’
Δευτερολογία κας Νταρλαγιάννη : 48’-54’
Τοποθέτηση αναπληρωτή Δημάρχου κ. Λεμονόπουλου: 54’ – 55’
Δευτερολογία επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παπαδόπουλου: 55’-59’
Δευτερολογία καςΓνωσούλας Χαϊλατζίδου : 58.30’ – 1.02’
Επικεφαλής «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» κ. Μακρίδης : 1.04’ –1.06’
……

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Του ενός τρίτου (1/3) των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης,
βάσει του άρθρου 3§3 περ. δ, α’ εδάφιο του Κανονισμού Λειτουργίας του. 
Προς
Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
                                                                                              Κατερίνη 23.11.2017
……

        Στις αρχές Οκτωβρίου 2017 κοινοποιήθηκε και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης η, συνημμένη στην παρούσα αίτηση, υπ’ αρ. 87/2017 απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, από το υπ’ αρ. 16/2017 πρακτικό συνεδρίασης της 9.10.2017 με θέμα «ΘΕΜΑ ΤΑΙΠΕΔ», σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε και ζητά από το Δήμο Κατερίνης να μεριμνήσει για την έκδοση και αποστολή απόφασης Δ.Σ. βάσει της οποίας να ζητείται να της παραχωρηθεί η υποψήφια προς εκποίηση έκταση του παραλιακού μετώπου Καλλιθέας. 
       Η ανωτέρω απόφαση, με το υπ’ αρ. πρωτ. 120/11.10.2017 διαβιβαστικό έγγραφο, απεστάλη από το Γραφείου Προέδρου της Δ.Κ. προς τον κ. Δήμαρχο και στους επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων (αρ. πρωτ. 48222/13.10.2017), καλώντας τους αποδέκτες αυτής για τις δικές τους ενέργειες.
      Μέχρι και σήμερα ο κ. Δήμαρχος ουδέν έπραξε. Ούτε προς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, ούτε προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.
       Στην πρώτη, μετά την κοινοποίηση της άνω αποφάσεως, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 19.10.2017, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κυριακίδης απηύθυνε στον κ. Δήμαρχο προ ημερησίας διατάξεως, ερώτηση αν έχει σταλεί το αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως είχε ομόφωνα αποφασισθεί από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την παραχώρηση της παραλιακής αυτής έκστασης στο Δήμο Κατερίνης και σε ποιες άλλες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εκποίησή της.
Η παραπάνω ερώτηση του κ. Κυριακίδη, δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.
       Κατόπιν της προαναφερόμενης απραξίας του κ. Δημάρχου, παρόλο που είχε εξ αρχής δεσμευθεί ότι θα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κρίνοντας το εν λόγω ζήτημα ως μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία, όχι μόνο της Καλλιθέας αλλά του Δήμου Κατερίνης συνολικώς, αιτούμαστε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που ζητά το  Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας και να ληφθεί η αιτούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
        Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι:
α. Την 12.2.2016 οι τρεις (3) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον ενημέρωσαν για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης περί ανάκλησης της απόφασης του Ταμείου να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 στρεμμάτων περίπου.
      Την απόφαση αυτή έλαβε το Συμβούλιο της άνω Δ.Κ. διότι, σε περίπτωση εκποίησης της έκτασης, πρόκειται να ακυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο και πρόκειται να εγκαταλειφθούν μικρά και μεσαία τουριστικά επενδυτικά σχέδια, που στηρίζονται στη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος αυτού.
Το ΤΑΙΠΕΔ δια του Προέδρου του δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα.
β. Στη συνέχεια την 3.3.2016 οι τρεις (3) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, μαζί με το Δήμαρχο Κατερίνης, συναντήθηκαν εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, με αποκλειστικό θέμα τη μη εκποίηση της εν λόγω παραλιακής έκτασης στην Καλλιθέα και τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτής από την τοπική κοινωνία και το Δήμο Κατερίνης.
       Σ’ αυτή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ταμείου, διαβεβαίωσε για τη θέληση της διοίκησής του να παραμείνει η έκταση στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και να αξιοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης με μίσθωση αυτής, εφόσον ο Δήμος υποβάλει γραπτώς το σχετικό αίτημά του και αποστείλει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
       Κατά τον επίμαχο τότε χρόνο, την άνω θέση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης δήλωσαν ότι στηρίζουν η κοινωνία, ο Δήμαρχος, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι αρμόδιοι φορείς, με σχετικές αποφάσεις και ανακοινώσεις τους, όπως π.χ. το Επιμελητήριο Πιερίας, το Δ.Σ. του οποίου στην με ημερομηνία 31.3.2016 συνεδρίασή του, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, έλαβε ομόφωνη απόφαση και γνωμοδότησε αρνητικά για την εκποίηση της επίμαχης εκτάσεως σε τρίτο ιδιώτη ως τρόπου αξιοποίησής της. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας με την αιτιολογία ότι διαφωνούν με την τουριστική αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης από ιδιώτη, καθώς είναι η τελευταία πρόσβαση της κοινότητας της Καλλιθέας προς τη θάλασσα και τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουν χρήση της έκτασης αυτής χιλιάδες τουρίστες, οι πελάτες των ξενοδοχείων όλης της παραλιακής ζώνης της Καλλιθέας και της Παραλίας Κατερίνης καθώς και επισκέπτες από την πόλη της Κατερίνης και τους γύρω Νομούς. Για το λόγο αυτό η τυχόν εκποίηση και αξιοποίηση της έκτασης αυτής από ιδιώτες, θα αποκόψει την ελεύθερη πρόσβαση των παραπάνω προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πληγεί ευρύτερα όλη η περιοχή που στηρίζεται οικονομικά κυρίως στον καλοκαιρινό τουρισμό.
γ. Παρόλο που το ΤΑΙΠΕΔ, νομίμως εκπροσωπούμενο, ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να του αποστείλει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία να αιτείται την παραχώρηση της έκτασης έναντι μισθώματος – ευτελούς – ώστε να μην εκποιηθεί, ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων και συμφώνησαν να συνυπογράψουν και να αποστείλουν επιστολή με το ανωτέρω περιεχόμενο.
      Όπως αποδεικνύεται και από την ερώτηση του κ. Κυριακίδη την 19.10.2017, ουδείς των λοιπών επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων γνωρίζει αν όντως απεστάλη η συμφωνηθείσα επιστολή – αίτηση προς το ΤΑΙΠΕΔ. 
      Κι αν εστάλη, ουδείς γνωρίζει ποιο το αποτέλεσμα αυτής, εάν απαντήθηκε και με ποιο περιεχόμενο.
       Ακόμη κι αν εστάλη, προφανώς απέτυχε να παράξει το αναμενόμενο αποτέλεσμα της μίσθωσης του επίδικης έκτασης από το Δήμο μας και συνακόλουθα την εξαίρεσή της από τους πίνακες των προς εκποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.
      Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους που ο κ. Δήμαρχος προσωπικά επέλεξε την αποστολή στο ΤΑΙΠΕΔ επιστολής υπογεγραμμένης από τους επικεφαλής κι όχι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ζητήθηκε, και ανεξαρτήτως αυτών, αφού το αποτέλεσμα δεν επετεύχθη,

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ώστε να συζητηθεί το ζήτημα και
1. Να ενημερωθεί το Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο αν απέστειλε την συμφωνηθείσα επιστολή,
2. Αν την απέστειλε, απαντήθηκε αυτή και ποια η πορεία του ζητήματος μέχρι σήμερα;
3. Αν δεν την απέστειλε, για ποιους λόγους δεν το έπραξε, παρόλο που είχε συμφωνηθεί;   
4. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση με την οποία θα αιτούμαστε προς το ΤΑΙΠΕΔ τη μη εκποίηση της επίμαχης έκτασης σε ιδιώτη και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτής, με την απόδοσή της με μίσθωση στο Δήμο Κατερίνης για την επωφελέστερη αξιοποίησή της υπέρ της τοπικής κοινωνίας.
                                                                     Οι δημοτικοί σύμβουλοι                

1. Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα
2. Μίγκος Βασίλειος
3. Λιανός Χρήστος
4. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
5. Αρβανίτη Μαίρη
6. Ράδης Σπύρος
7. Μακρίδης Νίκος
8. Αμοιρίδης Περικλής
9. Κοκαβίδης Γεώργιος
10. Ναβροζίδου Παρθένα
11. Σαρηγιαννίδης Λάζαρος
12. Κυριακίδης Γεώργιος
13. Φάκας Ιωάννης
14. Αγαθαγγελίδης Δημήτριος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.