Είναι γεγονός η φοροδιαφυγή λόγω …υπερφορολόγησης, είπε σε σύσκεψη του ΕΒΕ, ο Βουλευτής Χ.Τζαμακλής! (24 φωτογραφίες)







* Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ… ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ… ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ EΔΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

* ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΙΠΕ ΑΡΧΙΚΑ Ο κ. ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ: «ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ…».

* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

* ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΕΙΡΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η ΌΠΟΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Ενδιαφέρουσα αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το «δια ταύτα» (τουλάχιστον προς το παρόν) φαίνεται να ήταν η Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση στο Επιμελητήριο με αντικείμενο τα προβλήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας (αλλά όχι μόνο), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τής περασμένης Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, πριν από τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τού Επιμελητηρίου Πιερίας.
Οι εκπρόσωποι των Φορέων που είχαν κληθεί στη συζήτηση και συμμετείχαν σ’ αυτήν, εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προφορικά τις προτάσεις τους. Από την πλευρά τους, οι δύο παριστάμενοι Βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν απαντήσεις και εξηγήσεις επί των θεμάτων που τέθηκαν.
Ωστόσο, δεν αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένο στην εν λόγω σύσκεψη, π.χ. για δημιουργία Επιτροπής και για συναντήσεις σε αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την επίλυση τοπικών αλλά και γενικότερων προβλημάτων που όμως επηρεάζουν αρνητικά και την τοπική επιχειρηματικότητα, όπως είχε προτείνει η Βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα.

Η συζήτηση στο Επιμελητήριο Πιερίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση στο Επιμελητήριο Πιερίας για προβλήματα που σχετίζονται με την τοπική (αλλά και τη γενικότερη) επιχειρηματικότητα. Αντίστοιχη συζήτηση είχε πραγματοποιηθεί και πριν από κάμποσους μήνες με συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων και των τεσσάρων Βουλευτών τής Πιερίας.
Στη συζήτηση που έγινε, αυτή τη φορά, είχαν προσκληθεί και πάλι οι τέσσερις τοπικοί Βουλευτές, τοπικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Επαγγελματικά Σωματεία, Ενώσεις αλλά και Τουριστικοί Φορείς τής Πιερίας.
Όπως αναφέρονταν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου, «η συμμετοχή όλων των τοπικών θεσμικών παραγόντων και εκπροσώπων τής επιχειρηματικότητας» κρίνεται ως καθοριστική «για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών και συνεχώς επιδεινούμενων προβλημάτων και την προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισής τους», με σκοπό «τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έλαβαν τον λόγο και μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αστέριος Σιδερίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαστηριούχων Οδοτεχνιτών Ν.Πιερίας Νικόλαος Τελιογλανίδης, Ο Πρόεδρος του Σωματείου Διεθνών Εθνικών Μεταφορών Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν.Πιερίας «Η Ακρόπολις» Κωνσταντίνος Ουκουτζιόγλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών Ν.Πιερίας Νικόλαος Μακρίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Ιωάννης Γκατζής, εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου που απουσίαζε στην Αθήνα, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Νίκος Ορνιθόπουλος, ο Γραμματέας τού Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας Κατερίνης «Κερδώος Ερμής» και πρώην Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Αθανάσιος Καβακίδης κ.ά.
Στο Συμβούλιο, πέραν εκείνων που μίλησαν, συμμετείχαν επίσης Πρόεδροι Συλλόγων & Σωματείων Επαγγελματικών καθώς και Τουριστικών Φορέων τής Πιερίας, ως εξής:

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ Χρήστος Εξίσογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής Θωμάς Τουργαΐδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων & Βιοτεχνών Αιγινίου & Περιχώρων Πέτρος Τερζής, ο  Προϊστάμενος του ΕΦΚΑ μη μισθωτών Χαράλαμπος Αθανασιάδης, καθώς επίσης και τα Αναπληρωματικά Μέλη τού Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Πιερίας, Μένη Τερζοπούλου- Γκέγκα και Ηλίας Τσιμόπουλος

Εκπρόσωποι Φορέων: Η υπερφορολόγηση, βασικό πρόβλημα της επιχειρηματικότητας.

Το βασικό θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, για την υπερφορολόγηση αναφέρθηκαν και επέμειναν σ’ αυτήν ως πολύ σημαντικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης κ.ά.

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Γ.Χουλιαράκης: «Συνειδητή επιλογή μας η υπερφορολόγηση»! (2.11.2017).

Χάρης Τζαμακλής: Την υπερφορολόγηση την επέβαλαν οι Δανειστές για να σβήσουν οι μικροί επιχειρηματίες και να ανοίξουν οι μεγάλοι…

Το πρόβλημα της υπερφορολόγησης παραδέχθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Χάρης Τζαμακλής, μόνο που αρνήθηκε ότι ήταν συνειδητή επιλογή τής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως είχαν ομολογήσει στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαμακλής ισχυρίστηκε ότι την υπερφορολόγηση την επιβάλλουν οι δανειστές, ότι η Ελλάδα είναι ένα πειραματόζωο και ότι οι δανειστές τής Χώρας θέλουν να κλείσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και να ανοίξουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες… Δηλαδή, ο κ. Τζαμακλής έδωσε, όπως είπε, τη δική του εξήγηση (η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με την άποψη των Υπουργών Χουλιαράκη και Τσακαλώτου που στις 2/11/2017 στη Βουλή ανέφεραν ότι η υπερφορολόγηση είναι μια συνειδητή επιλογή τής Κυβέρνησης).
Κατά τον κ. Χουλιαράκη, η υπερφορολόγηση είναι μια ιδεολογική επιλογή, «είναι μια συνειδητή επιλογή, που μεταβατικά πήρε η Κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει οικονομικά τα πιο αδύναμα, τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, οικογένειες με δύο ανέργους και παιδιά και οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 4.800 ευρώ το χρόνο». Μ’ αυτή την τοποθέτηση είχε συμφωνήσει και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χάρης Τζαμακλής: Είναι γεγονός η φοροδιαφυγή λόγω τής υπερφορολόγησης!

Σε άλλο σημείο, πάντως, ο κ. Τζαμακλής συμφώνησε, όπως ανέφερε, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστα Ρέχα, περί της σχέσης τής φοροδιαφυγής με την υπερφορολόγηση, ότι δηλαδή υπάρχει φοροδιαφυγή τώρα λόγω και της υπερφορολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι γεγονός. Κι’ αυτό, και ο (Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης) Τσακαλώτος το ξέρει, και η (Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα) Παπανάτσιου το ξέρει. Έχει εξαγγελθεί από τον (Πρωθυπουργό, Αλέξη) Τσίπρα, όπως είπε και η (Βουλευτής Πιερίας) Μπέττυ (Σκούφα), νωρίτερα, …ότι το βασικό ζήτημα εντός τού 2018 θα είναι ακριβώς η προσπάθεια για μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Έχει γίνει αντιληπτό από όλους -όχι τώρα, το 2018 (ή) το 2017- (αλλά) από την αρχή ότι όντως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό είναι που σταματά τις επενδύσεις ή δεν αφήνει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν περαιτέρω. Άρα, μέσ’ στο ’18 υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού -και ελπίζω να τηρηθεί στον βαθμό τού δυνατού και εφικτού- ότι θα υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών», τόνισε ο κ. Τζαμακλής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσίευση στο blog Stalagmaties αλλά και μετά την ανάρτηση στο facebook του συνεργάτη μας, Ανδρέα Κατσιάπη - Γαλανού, ο Βουλευτής κ. Τζαμακλής απέστειλε μια απάντηση - διευκρίνιση, την οποία καταχωρούμε εδώ, την ίδια μέρα. Ευχαριστούμε δε τον κ. Τζαμακλή για τη διευκρίνιση, ενώ παράλληλα τροποποιήσαμε και τον τίτλο τού κειμένου εδώ στο blog, ώστε να συνάδει με όσα μας διευκρινίστηκαν. 
Ολόκληρη η απάντηση του κ. Τζαμακλή έχει ως εξής: 

Χάρης Τζαμακλής: "Φρονώ ότι ο τίτλος (ο κεντρικός τίτλος τού κειμένου) δεν ανταποκρινεται σε όσα είπα κατά την τοποθέτησή μου. Όπως θα θυμάστε, ο κ. Ρεχας κυρίως αναφέρθηκε στην υπερφορολογηση και στο γεγονός ότι συνέπεια αυτής είναι η φοροδιαφυγή. Στη δική μου τοποθέτηση είπα ότι πράγματι αυτό συμβαίνει, ότι, δηλαδή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν αναφέρθηκα σε ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. Η χρήση της λέξης αυτής (αναγκαιότητα) οδηγεί τον αναγνώστη του ρεπορτάζ στο συμπέρασμα ότι επικροτώ αυτό που συμβαίνει ή (ακόμη χειρότερα) ότι προτρέπω σε φοροδιαφυγή. Αυτό, βεβαίως, δεν συμβαίνει και νομίζω ότι έγινε απολύτως κατανοητό από όσα είπα. Η φοροδιαφυγή μπορεί να περιοριστεί ή να παταχθει με συγκεκριμενες πολιτικές". 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Κατά τα άλλα, στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς και είπε ότι είναι παραμύθια τα όσα λέγονται γι’ αυτούς. Αναφέρθηκε στον φόρο ιδιοκτησίας, τον ΕΝΦΙΑ και δήλωσε ότι εντός τού 2018 η Κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει άλλο φόρο ιδιοκτησίας. Μίλησε για τον Δημόσιο Τομέα που όπως ανέφερε είναι υποστελεχωμένος, ωστόσο, όπως υποστήριξε, από τον Αύγουστο του 2018 αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. Δεν παρέλειψε όμως να μιλήσει και για καρεκλοκένταυρους Δημοσίους Υπαλλήλους που προκαλούν προβλήματα στην έκδοση αδειών αναφορικά με τις Επενδύσεις και τη γενικότερη Ανάπτυξη.
Επιπλέον, έκανε λόγο για το πρόβλημα προστασίας ακατάσχετων λογαριασμών και το χαρακτήρισε ως μεγάλο θέμα, έκανε λόγο για στροφή τής Κυβέρνησης προς τον ρεαλισμό, ενώ μίλησε και για απειρία των στελεχών τής Κυβέρνησης όταν είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας. Υποστήριξε, επίσης, ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό σχετικά με διαφθορά.
Τέλος, πρότεινε να καλούνται σ’ αυτού του είδους τις συσκέψεις τού Επιμελητηρίου Πιερίας οι τρεις Δήμαρχοι και η Αντιπεριφερειάρχης, ωστόσο στο θέμα αυτό αντέδρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, λέγοντας ότι γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα, αρμόδια πρόσωπα είναι οι πολιτικοί τής Πιερίας, είναι οι τέσσερις Βουλευτές τής Πιερίας. Ο κ. Τζαμακλής, πάντως, επέμεινε στην πρότασή του λέγοντας ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται μόνο από τους πολιτικούς διότι και οι Αυτοδιοικητικοί διαχειρίζονται ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα κλπ, επομένως έχουν κι’ αυτοί λόγο στον σχεδιασμό και στην Ανάπτυξη της Πιερίας.

Μπέττυ Σκούφα: Να κατατεθούν γραπτώς προβλήματα και προτάσεις. Να συγκροτηθεί Επιτροπή για επισκέψεις σε Υπουργεία.

Η Βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, απαντώντας στους εκπροσώπους των Φορέων που έθεσαν το ζήτημα της υπερφορολόγησης, επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για ελάφρυνση της φορολογίας. Επίσης, έκανε λόγο για ενίσχυση μηχανημάτων σε Τελωνεία τής Χώρας, για προσλήψεις που αφορούν υποστελέχωση Υπηρεσιών, για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς και για άλλα θέματα.
Και όπως προαναφέρθηκε, η κ. Σκούφα αναφερόμενη στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα, πρότεινε αφενός μεν να συνταχθούν κείμενα που θα περιλαμβάνουν προβλήματα και προτάσεις και να σταλθούν με e-mail (προφανώς στα Γραφεία των τριών Βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αλλά και στη Ν.Ε. Πιερίας τού Κόμματος), αφετέρου δε πρότεινε τη συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή α) του Προέδρου και Μελών τής Διοίκησης του Επιμελητηρίου Πιερίας, β) των τεσσάρων Βουλευτών Πιερίας. Κατά την άποψή της, μια τέτοια Επιτροπή θα μπορούσε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη Υπουργείων.

Τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικών Φορέων

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα ενώ κατέθεσαν και κάποιες αξιοπρόσεκτες προτάσεις.
Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε και στον αριθμό που κάθε χρόνο ανακοινώνεται γύρω από τους εισερχόμενους τουρίστες στην Ελλάδα, αριθμό που τον χαρακτήρισε πλασματικό. Και εξήγησε ότι π.χ. όταν ένα κρουαζιερόπλοιο μεταβαίνει από ένα ελληνικό νησί σε άλλο, τότε οι τοπικοί Φορείς κάθε νησιού καταγράφουν τον αριθμό των επιβατών τουριστών και τον μεταβιβάζουν στους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα.
Ωστόσο, όπως είπε, πρόκειται για τον ίδιο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται διάφορα νησιά ή άλλες περιοχές που οι κατά τόπους αρμόδιοι παράγοντες τον καταγράφουν και τον μεταβιβάζουν σε αρμόδιους φορείς στην Αθήνα, ωστόσο ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται με λανθασμένο τρόπο… Και επομένως, κάποιοι αριθμοί είναι πλασματικοί.
Άλλοι εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν από τους Βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα αλλά να διαπαιδαγωγηθεί μια ολόκληρη κοινωνία, ώστε να αλλάξει κυριολεκτικά ο τρόπος σκέψης όλων: «Να μη σκεφτόμαστε ως Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά ως επιχειρηματίες. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πληρώνονται από τους επιχειρηματίες. Να αρχίσουμε, επιτέλους, να κατασκευάζουμε κάτι στη Χώρα… Να ανοίξουν δουλειές στην Ελλάδα… Να σκεφτούμε πώς θα επιστρέψουν εκείνοι που έφυγαν στο εξωτερικό». Ωστόσο, στο ζήτημα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι θα πρέπει να γίνονται προσεκτικές τοποθετήσεις, ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση η μία τάξη εναντίον τής άλλης.

Αίτημα για να καταργηθεί το «τέλος διανυχτέρευσης»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, μίλησε πολύ οργισμένα όταν αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση, ενώ αναφέρθηκε και στο «τέλος διαμονής» ή «τέλος διανυχτέρευσης», μέτρο που οι τουριστικοί φορείς τής Χώρας ζητούν την κατάργησή του.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αστέριος Σιδερίδης, αναφερόμενος στην κρίση και στην πτώχευση της Χώρας, είπε ότι αποφεύχθηκε μεν η στάση πληρωμών στον Δημόσιο Τομέα, όμως στον ιδιωτικό τομέα, στην Αγορά, υπάρχουν πολλά προβλήματα ως προς το θέμα αυτό (εν μέρει και κατά περίπτωση, στάση πληρωμών). Αναφέρθηκε επίσης στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα (όπου, ως γνωστόν, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι έναντι των συνταξιούχων ώστε να μπορεί να επιβιώσει ένα ασφαλιστικό σύστημα) και τόνισε ότι τώρα πια οι επαγγελματίες δεν μπορούν να στηρίξουν τους συνταξιούχους τής Χώρας.
Σε άλλο σημείο τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων και εισηγήθηκε στους παριστάμενους Βουλευτές να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και όσοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, αλλά οφείλουν σήμερα χρήματα.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαστηριούχων Οδοτεχνιτών Ν.Πιερίας Νικόλαος Τελιογλανίδης, στη δική του τοποθέτηση έκανε λόγο για παράλογους νόμους, για πολιτικούς που θα πρέπει (πέρα από τα καθήκοντά τους στη Βουλή) να φέρουν έσω και μια δουλειά στην Πιερία, όπως επίσης να προωθηθεί περαιτέρω ο εναλλακτικός τουρισμός (π.χ. ο ιατρικός τουρισμός) κ.ά.

Μαζική μεταφορά Εταιριών Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών τής Κατερίνης στη Βουλγαρία…

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Διεθνών Εθνικών Μεταφορών Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν.Πιερίας «Η Ακρόπολις» Κωνσταντίνος Ουκουτζιόγλου, αναφέρθηκε στη μεταφορά Εταιριών Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών προς τη Βουλγαρία και τόνισε ότι έτσι «λύσαμε το πρόβλημα. Φορολογούμαστε στη Βουλγαρία».
Στη συνέχεια, κατήγγειλε ότι δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στις Διεθνείς Μεταφορές εντός Ελλάδος, διότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν συνεργεία ελέγχων, ενώ όσοι έλεγχοι γίνονται, απλά γίνονται για να γίνονται… Μίλησε για παράνομες μεταφορές εδώ στην Ελλάδα, για εικονικές εγκαταστάσεις εταιριών σε ξένες χώρες ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της οδικής ασφάλειας.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών Ξυλουργών Ν.Πιερίας Νικόλαος Μακρίδης, μίλησε για τη συρρίκνωση του κλάδου, για την πολύ μεγάλη μείωση των μελών και σημείωσε ότι ο κλάδος διέρχεται έτσι μια μεγάλη κρίση.
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Ιωάννης Γκατζής, αναφέρθηκε στον υψηλό ΦΠΑ, ενώ ο Γραμματέας τού Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας Κατερίνης «Κερδώος Ερμής» και πρώην Μέλος του Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Πιερίας, Αθανάσιος Καβακίδης, ρώτησε τί γίνεται με το ζήτημα της προβλήτας στην Παραλία. Για το θέμα αυτό απάντησε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και στέλεχος του Γραφείου τής Βουλευτού Μπέττυς Σκούφα, Νίκος Ορνιθόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι το πρόβλημα θα οδηγηθεί σε λύση μετά από επικείμενη νομική διαδικασία που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Η τακτική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πιερίας

Μετά το πέρας τής Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτησης ακολούθησε η τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Πιερίας.
Το 1ο θέμα αφορούσε παρουσίασηροβολή δημιουργίας μόνιμου εκθεσιακού χώρου μουσείου παραδοσιακών επαγγελμάτων Επιμελητηρίου Πιερίας. Εισηγήτρια ήταν Προϊσταμένη τού Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας, Μυράντα Παππά.
Στη συνέχεια, (θέμα 2ο) συζητήθηκε η Διοργάνωση της «9ης Εμπορικής & Βιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας» και αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής. Εισηγητής ήταν ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Μάρκος Κουλούμογλου.
Εκεί όμως που σε μεγάλο βαθμό απασχολήθηκε το Δ.Σ. ήταν το 3ο θέμα, το οποίο αφορούσε τη διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τις ημέρες του Πάσχα, με σκοπό την στήριξη της αγοράς. Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Δημήτριος Αλμαλιώτης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτού του θέματος υπήρξε μεγάλος προβληματισμός, επειδή η περίοδος του Πάσχα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ρέχας, «είναι μια πένθιμη περίοδος» και μπορούν να γίνουν όχι όλα όσα γίνονται συνήθως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Πάντως, εντοπίστηκαν και άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν επί του προκειμένου θέματος, γι’ αυτό και κατατέθηκαν διάφορες απόψεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καλύτερη δυνατή διοργάνωση εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια, (Θέμα 4ο) συζητήθηκε η ανάθεση είσπραξης συνδρομών σε εισπράκτορες, με σύμβαση μίσθωσης έργου, θέμα που εισηγήθηκε η Α Αντιπρόεδρος, Σταματία Βελώνη - Μουρίκα.
Ακολούθησε συζήτηση (5ο θέμα) που αφορούσε ανάθεση της διοργάνωσης της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πίτας τού Επιμελητηρίου στην Επιμελητηριακή Εταιρία Στήριξης Επιχειρήσεων Νομού Πιερίας (Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.). Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, ανακοίνωσε ότι στη φετινή γιορτή θα πάρουν πρόσκληση συμμετοχής κάποιοι (δεν είναι δυνατόν να πάρουν όλοι) από εκείνους που προσήλθαν και ψήφισαν στις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στο Επιμελητήριο.
Αμέσως μετά, έγινε συζήτηση για εργασίες συντήρησης του επιμελητηριακού κτιρίου (Θέμα 6ο) που εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Κόκκινος. Παρεμφερές θέμα ήταν και το 8ο που αφορούσε τον καθαρισμό τής μαρμάρινης πρόσοψης του κτιρίου, με Εισηγήτρια την Οικονομικό Επόπτη, Χάιδω Παπαχατζή - Μακρίδου.
Στο 7ο θέμα συζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση της Ο.Ε.Β.Ε.Π. και του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας. Εισηγήτρια ήταν και πάλι η Οικονομικός Επόπτης, Χάιδω Παπαχατζή - Μακρίδου 

Επιτροπές

Τελευταίο θέμα (9ο) ήταν ο ορισμός εκπροσώπων τού Επιμελητηρίου σε διάφορες Επιτροπές. Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, και ορίστηκαν τα εξής Μέλη τού Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Πιερίας: 

·        Επιτροπές Διενέργειας Τακτικών Διαγωνισμών για την Ανάδειξη Προμηθευτών (Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας)
-       Επιτροπή Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων των Διαγωνισμών και των Διαδικασιών Διαπραγματεύσης τους
-       Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων
ΤΑΚΤΙΚΟ:  ΑΝΝΑ ΓΑΤΣΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ

·        Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΤΕΡΖΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

·        Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Κατερίνης
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ

·        Επιτροπή Μυδοκαλλιέργειας Ν. Πιερίας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τμ. Αλιείας)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΑΚΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ

·        Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου (πρώην Αγορανομική Επιτροπή) (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας – Τμ. Εμπορίου)
ΤΑΚΤΙΚΟ:  ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ

·        Επιτροπή Διενέργειας Τακτικών Μειοδοτικών Διαγωνισμών για την ανάδειξη Προμηθευτών της Κατασκήνωσης Ηλικιωμένων Λεπτοκαρυάς (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας – Τμ. Κοιν. Πρόνοιας)
ΤΑΚΤΙΚΟ:  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

·        Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) Πιερίας
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΑΝΝΑ ΓΑΤΣΙΟΥ

·        Νομαρχιακή Επιτροπή για την Υγιεινή και την Ασφάλεια της Εργασίας (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας – Τμ. Αποκέντρωσης)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ

·        Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Κατερίνης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
ΤΑΚΤΙΚΟ:  :  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ

·        Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΙΟΥ

·        Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (Δήμος Κατερίνης)
ΤΑΚΤΙΚΟ:  ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΣ

·        Νομαρχιακή Επιτροπή Σύνδεσης της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α.)
ΤΑΚΤΙΚΟ:  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ:  ΑΝΝΑ ΓΑΤΣΙΟΥ

·        Γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα «ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή επικίνδυνων επιβλαβών πλοίων εκτός Λιμένος» (Γ Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΑΚΙΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ: ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ

·        Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρ. 85 παρ. 3 του Ν. 4070/12 (αφορά τις άδειες ΤΑΞΙ)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ : ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ

·        Επιτροπή για ετήσια συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων και ανελκυστήρων του Δικαστικού Μεγάρου (Πρωτοδικείο – Υπάλληλοι)
ΤΑΚΤΙΚΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ : ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΔΟΥ



















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)