Σε συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Αθήνας (4/2/2018) καλεί τούς Πιεριείς ο Σεβ. Κίτρους & Κατερίνης κ. ΓεώργιοςΕπιμέλεια Ανάρτησης:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Δωρεάν λεωφορεία θα δρομολογήσει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα «οι Χριστιανοί τής ηρωικής και μαρτυρικής γης τής Πιερίας να συμμετάσχουν στο» συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018, με θέμα τη μη χρήση τού ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
Σχετικά με το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, εάν συναινέσει η Ελλάδα στη χρήση τού όρου «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων, αυτό δεν θα έχει επίπτωση μόνο στα εθνικά θέματα της Χώρας μας αλλά θα έχει επιπτώσεις «και στην ονομασία τής σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει ως εξής:

«ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ,
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
Κατερίνη, 27 Ιανουαρίου 2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, η Ιερά Μητρόπολή μας θα συμμετάσχει στο μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Είναι δεδομένη η θέση μας σχετικά με το θέμα τής ονομασίας τού κράτους των Σκοπίων. Δεν δεχόμαστε τη χρήση τού όρου «Μακεδονία». Αυτό, άλλωστε, θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία τής σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας.
Καλούμε, λοιπόν, τους Χριστιανούς τής ηρωικής και μαρτυρικής γης τής Πιερίας να συμμετάσχουν στο εθνικό αυτό κάλεσμα. Η Ιερά Μητρόπολις, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, θα δρομολογήσει δωρεάν λεωφορεία.
Περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία των Ιερών Ναών.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ»
-----


* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός είναι πτυχιούχος ΑΕΣ Αθηνών, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Δημοσιογράφος. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναχώρησε για την αιωνιότητα σήμερα ο Θεολόγος, Δημήτρης Κυριακού, Διευθυντής τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. (17 φωτογραφίες)

Στην Κατερίνη, ο Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, που έσωσε και τη μικρή Παρασκευούλα από τον Άγ.Σπυρίδωνα. (31 φωτογραφίες)

Ο 10γλωσσος Κατερινιώτης Γ.Κυραϊλίδης, 1ος Έλληνας μέλος τού HYPIA!