Ι.Φάκας: Δεν πρέπει να αποδεχθούμε ποτέ την κρατική εθνικιστική ιδεολογία της "μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας" των Σκοπίων.


Είναι σημαντικό το ζήτημα του αλυτρωτισμού και εθνικισμού στην γείτονα χώρα.


Δεν είναι μόνο ότι πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου.
Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύουν και διαδίδουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και η Μακεδονία  έχει καταληφθεί από Έλληνες! Και με όχημα το όνομα "Μακεδονία" επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων της εις βάρος μας για την δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου". Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίοι για τους Σκοπιανούς δεν ήταν Έλληνες! Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.... 
Μα καλά , ρωτάνε μερικοί, υπάρχει πιθανότητα μια χώρα τόσο μικρή να είναι απειλή για την Ελλάδα;
Ας θυμηθούμε όμως ότι και η Ελλάδα του 1830 δεν ήταν απειλή για την Οθωμανική αυτοκρατία αλλά οι Έλληνες γαλουχημένοι με την "Μεγάλη Ιδέα" της λύτρωσης των Ελλήνων που ζούσαν στα όρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έφτασαν μετά από 90 χρόνια μέχρι την Μ. Ασία. Ταυτόχρονα η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει όποιαδήποτε γειτονική χώρα εναντίον της Ελλάδας. Μακροπρόθεσμα η FYROM μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Οι Βούλγαροι αντίθετα όπως βλέπουμε στο απόσπασμα της εκπομπής "Ερευνα" (https://goo.gl/qewRms), ενώ αναγνώρισαν την FYROM ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" , δεν έχουν αναγνωρίσει "μακεδονικό έθνος" και "μακεδονική γλώσσα" . Υποστηρίζουν ότι η "μακεδονική γλώσσα" είναι βουλγαρική διάλεκτος και ότι οι Μακεδόνες των Σκοπίων είναι Βούλγαροι και η ιστορία της είναι βουλγαρική (οι εθνικοί ήρωες των Σκοπίων είναι Βούλγαροι). Επίσης τονίζουν ότι στην FYROM κατασκεύασαν το "μακεδονικό έθνος" από τις υποδείξεις του Τίτο και όντως έτσι έγινε.
Δυστυχώς τα τελευταία 25 χρόνια έχουν αναγνωρίσει πάνω από 100 χώρες την FYROM ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" . Προσωπικά πιστεύω ότι είναι χαμένη υπόθεση το όνομα.
Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να αναγνωρίσει  η Ελλάδα είναι η λεγόμενη "μακεδονική εθνότητα" και η "μακεδονική γλώσσα" . Και να αναγνωρίσουν φυσικά οι Σκοπιανοί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας για να πάψει ο αλυτρωτισμός και η παραχάραξη της ιστορίας ωστε να προχωρήσουμε στην εμπέδωση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.


Γιάννης Φάκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο τυχερός στην κοπή πίτας τού Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Πιερίας

Άγιος Παΐσιος: Η λύση που θα δοθεί στο Σκοπιανό, μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ τής Ελλάδας (1991).

Με ευχές, τραγούδια και …απρόοπτα, η κοπή πίτας στη Θρακική Εστία Κατερίνης. (27 ΦΩΤΟ)

Κοπή Βασιλόπιτας 2019 από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αίολος Κατερίνης»

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο τυχερός στην κοπή πίτας τής Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, Υποψ.Σύμβουλος με τον Γ.Νταντάμη.

Συλλαλητήριο στην Κατερίνη για τη Μακεδονία (22.1.2019)