Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)






* ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘ.ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ

* ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ
ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ή ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ: ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ!

Παρουσίαση θέματος,
φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Ο τελευταίος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 ότι θα είναι, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δ.Δίου-Ολύμπου, ανεξάρτητα από το εάν η Κυβέρνηση πραγματοποιήσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γερολιόλιος είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του τελευταίου Δημάρχου Λιτοχώρου, Αθανάσιου Τσιφοδήμου, και είχε διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. Λιτοχώρου το διάστημα από 1/1/2007 έως 31/12/2010.
Στη σύντομη δήλωσή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου άσκησε κριτική στην παρούσα δημοτική διοίκηση ενώ αναφερόμενος, στο πώς πολιτεύεται κάποιος που θέλει πραγματικά να προσφέρει στον τόπο του, μεταξύ των άλλων που είπε, έκανε λόγο για «πολιτικές τολμηρές, με προσανατολισμούς εξωστρεφείς, με συνεργασίες, προτάσεις, μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας». 

Παρουσίες

Παρόντες και παρούσες στην ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Γερολιόλιου ήταν Δημότες τής περιοχής από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα , γεγονός που φαίνεται να σηματοδοτεί την επιδίωξη του υποψηφίου Δημάρχου να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό τού Δήμου Δίου-Ολύμπου. Άλλωστε, αυτό τόνισε και κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ύστερα από σχετική ερώτηση τοπικού Δημοσιογράφου. 
Μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν και άνθρωποι που υπηρέτησαν τον Δήμο Λιτοχώρου και στη συνέχεια τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, όπως ο Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Ντάβανος, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος, η Αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουριάτηςο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λαμπονίκος, επίσης ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Οικονομικό Τμήμα, Ιωάννης Κυρίτσης, ο Κλεομένης Κάκαλος (γιος τού τ. Βουλευτή Πιερίας Νίκου Κάκαλουκ.ά. 
Ολόκληρη η δήλωση υποψηφιότητας του κ. Γερολιόλιου έχει ως εξής:

Η Δήλωση του Υποψήφιου Δήμαρχου Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου.

«Με την παρούσα δήλωση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη  θέση του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου στις επόμενες δημοτικές  εκλογές.
Η απόφασή μου αυτή δεν αποτελεί  μόνο προσωπική επιλογή, αλλά εδράζεται και στην παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας, να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στη διάθεσή τους και να ηγηθώ μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας.
Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή στους περισσότερους συνδημότες, αλλά και αντέχει –θέλω να πιστεύω- σε ένα διεισδυτικό βλέμμα από όλους.  Στην καθημερινή μας πορεία ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές μας, οι θέσεις  και η στάση μας, οι πρακτικές μας. Αυτό λοιπόν που σήμερα ορίζεται ως το επόμενό μου βήμα, έχει σίγουρα παρακαταθήκες στις προηγούμενες δράσεις μου και εν προκειμένω στην ενεργό συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι σκέψεις αυτές αποτέλεσαν ένα ισχυρό υπόβαθρο για την εκδήλωση της υποψηφιότητάς μου. Η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη καθημερινότητα  των πολιτών είναι καθοριστική. Και  η πολιτική, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο,  μετριέται από το  παραγόμενο αποτέλεσμα, το οποίο στο Δήμο μας την τελευταία περίοδο είναι δυστυχώς μικρό˙ απόρροια της κακής εικόνας της σημερινής δημοτικής ηγεσίας. Απαραίτητα λοιπόν,  απαιτείται ένα άλλο ύφος στην ενάσκηση των καθηκόντων, περισσότερη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων, συνέργεια στην υλοποίηση, πιο αποδοτική και αποτελεσματική διοίκηση.  
Τα παραπάνω αποτελούν και μια πρώτη, αδρή απάντηση στο ερώτημα, γιατί η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γίνεται σήμερα, ενώ μεσολαβεί αρκετός χρόνος μέχρι την πιθανή ημερομηνία των δημοτικών εκλογών. Καθιστώ ξεκάθαρη την απάντησή μου, τονίζοντας τρία σημεία:
Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία. Είναι απαραίτητα λοιπόν τα χρονικά περιθώρια ώστε να αναζητηθούν οι συνθέσεις και οι κοινωνικές συμμαχίες που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για  να πετύχει ευρεία συναίνεση και να γίνει πρόταση  αποδοχής και νίκης.
Θα αναζητηθούν, ξεπερνώντας  τα κομματικά στεγανά, άξιοι και ικανοί άνθρωποι, σε όλο το πολιτικό φάσμα για να πλαισιώσουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής.  Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία .
Ανεξάρτητα από τη μορφή των αλλαγών που επίκεινται στον εκλογικό νόμο, χωρίς δεύτερες σκέψεις,  θέτω καθαρά στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητά μου.
Η Αυτοδιοίκηση από τη φύση της χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα  που θέλω να πιστεύω πως οι συνδημότες  μου θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό μου και στους ανθρώπους που θα με συνδράμουν.
Χρειάζεται να δώσουμε στο Δήμο μας στόχευση καθαρή και να επανα-οριοθετήσουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει τα οφέλη από τον ανεξάντλητο πλούτο του τόπου μας. Να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει ο μύθος και η ιστορία του, αλλά και η αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν σήμερα.  Με πολιτικές τολμηρές, με προσανατολισμούς εξωστρεφείς, με συνεργασίες, προτάσεις, μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο να προσφέρουμε στον δημότη υπηρεσίες και συνθήκες καθημερινότητας, καλύτερες από αυτές που βιώνει σήμερα.
Για όλα λοιπόν τα παραπάνω έχουμε δύο επιλογές: Ή να μείνουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας κάποιοι άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας, ή να αναλάβουμε δράση.
Με αίσθηση ευθύνης και μετά λόγου γνώσεως, επιλέγουμε το δεύτερο.

Γερολιόλιος Βαγγέλης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δήμου Δίου-Ολύμπου»



















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μασκαράδες, οι υποκριτές και οι ραγιάδες. (Κάποτε οι μάσκες πέφτουν... και όλα αποκαλύπτονται).

Το νέο τραγούδι (σε video) των Στ. & Ι. Δαμιανίδη, επιγράφεται «Φωνάζω!», και είναι αφιερωμένο στις κακοποιημένες γυναίκες!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Εικαστικά έργα της Αγγελικής Σιάμου συνοδεύουν την παρουσίαση της νέας επετειακής ετικέτας για το Κτήμα Κούρτη. (+ 16 ΦΩΤΟ & 1 VIDEO).

Ν.Κάκκαλος, Σ.Μουμτζής & Π.Παπασαραντόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο τού Αντ.Ζαρκανέλα "Η κόκκινη βία τη δεκαετία τού '40 στην Πιερία".

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.