Ευχές, δάκρυα και χειροκροτήματα στον Δημήτρη Κυριακού, που έφυγε για τη Γειτονιά των Αγγέλων! (30 φωτογραφίες)
Γράφει ο Δημοσιογράφος
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Αναχωρώντας για το ταξίδι του στη Γειτονιά των Αγγέλων ο Δημήτρης Κυριακού, τον αποχαιρέτισε σήμερα πολύς λαός από την Κατερίνη, αλλά όχι μόνο.
Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στην Ενορία τής κατοικίας του, στον Ιερό Ναό τού Τιμίου Σταυρού και της Υπαπαντής, έναν Ναό που αγαπούσε πολύ και που στήριζε και υποστήριζε από τη θεμελίωσή του. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Όσοι προσέρχονταν στον Ιερό Ναό, ασπάζονταν τον Δημήτρη και έδιναν τα συλλυπητήριά τους στη σύζυγό του Παναγιώτα, στα τέκνα του, στα αδέλφια του, στα πεθερικά, στους λοιπούς συγγενείς.

Στα Μνήματα της Αγίας Αικατερίνης

Πλήθος λαού επίσης συνόδευσε τον αγαπητό Δημήτρη στην τελευταία του κατοικία, στα Μνήματα της Αγίας Αικατερίνης.
Κοντά του βρέθηκαν μαθήτριες και μαθητές τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης μαζί με τους γονείς τους, συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί, συμφοιτητές του, αγαπημένα του πρόσωπα, φίλοι, συντοπίτες, Αρχές τού τόπου, αλλά και απλοί άνθρωποι που έτυχε να γνωρίσουν τον Δημήτρη Κυριακού ως θεολόγο, ως Διευθυντή τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ως έναν άνθρωπο της Αγάπης, έναν άνθρωπο της προσφοράς στον Δ.Κατερίνης αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Μητροπολίτης κ. Γεώργιος: Στη μνήμη του ταιριάζει η σιωπή… Ο Δημήτρης ήταν άνθρωπος των έργων, όχι των λόγων!

Ο αποχαιρετισμός, εντός τού Ιερού Ναού, έγινε με ελάχιστα λόγια από την οικογένεια του Μουσικού Σχολείου. Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αν και παρακλήθηκε να μιλήσει, είπε ότι δεν θα εκφωνήσει λόγο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Αγαπητοί μου, είναι μια πολύ - πολύ δύσκολη στιγμή για όλους… Ευχαριστούμε πολύ τον Υποδιευθυντή (τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που μίλησε). Με αυτά που είπε, νομίζω ότι εξέφρασε άριστα και κάλλιστα όλους μας. Και δεν θα μιλήσω επίσης, επειδή «μίλησαν» τα παιδιά, έψαλαν τα παιδιά, που ήταν οι φυσικοί αποδέκτες τού παιδαγωγικού έργου του.
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να πω, ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από τους πολλούς… Και νομίζω ότι η σιωπή ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα του, διότι ο Δημήτρης ήταν άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Ας ψάλλομε όλοι μαζί το «αιωνία η μνήμη»!
Ο Σεβ. κ. Γεώργιος ήταν επίσης εκείνος που διάβασε την ευχή στον Δημήτρη: «…Κύριε, ανάπαυσον την ψυχήν τού κεκοιμημένου δούλου σου Δημητρίου, εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός. …Ότι συ εί η Ανάστασις, η Ζωή και η ανάπαυσις του κεκοιμημένου δούλου σου Δημητρίου, Χριστέ ο Θεός ημών»…
Καθώς εξέρχονταν το φέρετρο έξω από τον Ιερό Ναό, οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Δημήτρη τον αποχαιρέτισαν με ευχές, δάκρυα και χειροκροτήματα.

Έφευγε για την αιωνιότητα και χαμογελούσε…

Ο Δημήτρης Κυριακού, τ. Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Διευθυντής τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, σύζυγος και πατέρας τριών τέκνων, άνθρωπος της Αγάπης και της Προσφοράς, ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας τής υγείας του.
Εισήχθη πρόσφατα στο Νοσοκομείο Κατερίνης, επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Πολλοί που τον επισκέπτονταν εκεί τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούσαν ότι ναι μεν είχε δυσκολίες στο να μιλήσει, ωστόσο χαμογελούσε.
Έφευγε για την αιωνιότητα, ως έτοιμος από καιρό, γι’ αυτό και, επιστρατεύοντας όσες δυνάμεις τού απέμεναν, μπορούσε και χαμογελούσε…

Αιωνία αυτού η Μνήμη! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Π.Τζιώκα: Στην ελληνική παράδοση, ο πόθος τής ζωής συμβαδίζει με την ελευθερία! (+ 32 ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Αγάπης τής Λίνας Τουπεκτσή στο Γηροκομείο τής Ι.Μητροπόλεως Κίτρους (+ 25 ΦΩΤΟ)

Η.Χατζηχριστοδούλου: Χωρίς υγιείς επιχειρήσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον! (+ 34 ΦΩΤΟ)

Γ.Νταντάμης: Πρόγραμμα για έναν Δήμο Κατερίνης που αξίζει και που θέλεις να ζεις! (+ 179 ΦΩΤΟ)

Ας σεβαστούμε τη διπλή γιορτή τής 25ης Μαρτίου, ας μη χαλάσουμε την παρέλαση…

Γ. Νταντάμης: Λειτούργημα η πολιτική, όχι επάγγελμα. Είμαστε Φάρος Ελπίδας για τον Δ.Κατερίνης! (+ 181 ΦΩΤΟ)

Η Μελίνα Ταξίδου, Υποψ.Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον Γ.Νταντάμη.

Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)

Σεβαστέ μας Παπά-Μιχάλη, σ’ ευχαριστούμε πολύ για την Αγάπη σου και την προσφορά σου!

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου