Διαφοροποίηση, με νόημα, του Χρ.Γκουγκουρέλα στο Δ.Σ. Κατερίνης αλλά και παραίτησή του από την Προεδρία τού Δημ.Ωδείου! (35 Φωτογραφίες)








* Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΥΨΟΥΣ 337.000 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΕΥΑΚ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

* Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΡΙΣΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο Π.ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ.

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο κ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…  

* Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΡΕΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, ΕΙΧΕ ΦΩΝΑΞΕΙ ΔΥΝΑΤΑ: «ΑΠΩΝ»! ΠΑΡΙΣΤΑΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ, ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ…

* ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ («ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»): ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ…

* ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΙ ΑΦΟΥ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ: ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ, Ή ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ…


Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Ως «Πρόσωπο της Ημέρας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο τελευταίο Δ.Σ. Κατερίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας, Χρήστος Γκουγκουρέλας, όχι μόνο επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει ένα θέμα που αφορούσε παρακράτηση 337.000 ευρώ σε βάρος τού Δ.Κατερίνης λόγω οφειλών τής ΔΕΥΑΚ, αλλά και λόγω παραίτησής του από την Προεδρία τού Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, θέση στην οποία ο κ. Γκουγκουρέλας είχε οριστεί πρόσφατα.

Απουσία τού Δημάρχου κ. Χιονίδη από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ενώ ο ίδιος βρισκόταν (;) εντός τού Δημαρχείου…

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης ήταν μια συνεδρίαση που κινήθηκε σε ήρεμα επίπεδα. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.
Σύμφωνα με διάλογο που είχε κορυφαίο στέλεχος του Δήμου με πολίτη, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι ο κ. Χιονίδης βρισκόταν εντός τού Δημαρχείου. Ωστόσο, κατά την έναρξη της συνεδρίασης δεν πραγματοποιήθηκε εμφάνιση του Δημάρχου Κατερίνης στην αίθουσα.

Συγγνώμη τής Προέδρου προς το Δ.Σ. αλλά και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τού εκλιπόντος τ. Αντιδημάρχου Κατερίνης, Δημήτρη Κυριακού.

Στην αρχή τής συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Πόπη Τζουμέρκα, αναφέρθηκε στην περίοδο της Σαρακοστής, λέγοντας: «Όπως ορίζει η Παράδοση, αυτές τις μέρες, πριν τη Σαρακοστή, ζητάμε συγχώρεση. Οπότε θα ξεκινήσω εγώ ζητώντας από όλες και όλους προσωπικά «συγγνώμη» εάν είπα κάτι ή έκανα κάτι ή στενοχώρησα.
Στη συνέχεια, η κ. Τζουμέρκα, «εκπροσωπώντας», όπως ανέφερε, «όλο το Σώμα» τού Δ.Σ. ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή: «Να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρ. συναδέλφου, του Δημήτρη τού Κυριακού, που χθες (Τρίτη 20/2/2018) ήταν η κηδεία του.
Ο Δημήτρης ο Κυριακού υπηρέτησε τα κοινά επί σειρά ετών. Ήταν Αντιδήμαρχος (Κατερίνης) από το 1993 μέχρι το 1998 και Αναπληρωτής Δημάρχου. Στη συνέχεια, αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκπαίδευση όπου άφησε και τη σφραγίδα του στο Μουσικό Σχολείο (Κατερίνης).
Ό,τι και να πει κανείς για τον Δημήτρη τον Κυριακού είναι πάρα πολύ λίγο. Θα αρκεστώ σ’ αυτά τα λίγα… Όπως είπε και ο Μητροπολίτης μας χθες, ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.
Θα παρακαλούσα τούς συναδέλφους να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον εκλιπόντα συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο», ανέφερε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνεχίζει να παρακρατεί έσοδα του Δ.Κατερίνης λόγω οφειλών τής ΔΕΥΑΚ

Ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο θέμα τής συνεδρίασης που αφορούσε «αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2018». Το θέμα αυτό εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λάζος Ντόντης.
Επί του εν λόγω θέματος, λίαν ενδιαφέροντες ήταν οι «διάλογοι» που αναπτύχθηκαν μεταξύ τού Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Κυριακίδη, και του Αντιδημάρχου, Λάζου Ντόντη, ως εξής:
Γιώργος Κυριακίδης: Τί συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κωδικό, που περιγράφεται ως επιστροφή χρημάτων από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (από Δάνεια Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τής πρώην ΔΕΥΑ Κατερίνης και πρώην ΔΕΥΑ Παραλίας), το οποίο αισίως έχει φτάσει στα 7.000.000 (ευρώ), παρά κάτι…
Ουσιαστικά, δηλαδή, εμφανίζει οφειλή τής ΔΕΥΑ προς τον Δήμο Κατερίνης, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν. Προστίθενται (τώρα) άλλα 337 χιλιάρικα (337.000 ευρώ) με αυτή την αναμόρφωση. Θα μας εξηγήσετε, κύριε Αντιδήμαρχε επί των Οικονομικών, τί γίνεται μ’ αυτόν τον κωδικό (αλλά) και τί σκοπεύετε να κάνετε;
Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω: Πιο κάτω (στην εισήγηση) έχει μια αναμόρφωση (προϋπολογισμού) όπου αφαιρείτε 1.469.000 (ευρώ) χρηματικό υπόλοιπο, προερχόμενο από τακτικά έσοδα για την κάλυψη ειδικευμένων δαπανών.
Και παρακάτω (υπάρχει αναμόρφωση για) ένα παρόμοιο ποσό που προστίθεται σε μια παρόμοια διαδικασία, σε έναν παρόμοιο κωδικό. Μπορείτε να μας εξηγήσετε ακριβώς -γιατί (υπάρχει) και (μια) αιτιολογία που αφορά κάποια χρηματικά εντάλματα που δηλώθηκαν 10.1.’18-… Θα ήθελα λίγο μια ενημέρωση.
Λάζος Ντόντης: Λογιστικό είναι το θέμα, για συμψηφισμό των απαιτήσεων και ισοζυγίου παρακρατήσεων από την υπόθεση… Τώρα, το αν με ρωτάτε το τί πρέπει να γίνει για τις απαιτήσεις που έχει ο Δήμος Κατερίνης από τη ΔΕΥΑ ή τις οφειλές που έχει, (αυτό) είναι ένα άλλο θέμα…
Γιώργος Κυριακίδης: Κύριε Αντιδήμαρχε, πίστευα ότι θα ‘χετε το θάρρος να πείτε την αλήθεια. Δεν είναι λογιστικό. Είναι τα χρήματα που παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) τού Δήμου λόγω τής κατάπτωσης των εγγυήσεων των δανείων τής ΔΕΥΑΚ. Δεν πληρώνει η ΔΕΥΑΚ…
Λάζος Ντόντης: Είναι παλιά ιστορία…
Γιώργος Κυριακίδης: Αν είναι παλιά (υπόθεση), τότε γιατί προσθέτετε 300.000 (337.000 ευρώ); Έχει φτάσει στο ιλιγγιώδες νούμερο των 7.000.000 (ευρώ). Είναι τα χρήματα που παρακρατούνε, γιατί δεν πληρώνουμε τα δάνεια… Υπήρχε ο συμψηφισμός παλιότερα, με τη χρήση τού ΧΥΤΑ. Ο οποίος βέβαια ήταν εις βάρος τού Δήμου (Κατερίνης), αλλά γινόταν έστω κάτι. Σήμερα δεν υπάρχει αυτός ο συμψηφισμός. Υπάρχει (άραγε) πρόβλεψη για το πώς θα επιστραφούν στον Δήμο αυτά τα 7.000.000 (ευρώ); Είστε υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό τού Δήμου και για την αναμόρφωση που μας βάζετε. Θέλετε να ψηφίσουμε επιπλέον 300.000 (337.000 ευρώ) για να φτάσει το ποσό τα 7.000.000 (ευρώ). Έχετε μια πρόβλεψη για το τί θα γίνει;
Λάζος Ντόντης: Σας είπα κύριε συνάδελφε, ότι όσον αφορά την πρόβλεψη του τί θα γίνει, είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά, δεν είναι αντικείμενο του παρόντος θέματος ημερήσιας διάταξης. Και παρακαλώ την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το 2ο θέμα καταψήφισαν όλοι οι συνδυασμοί τής Μειοψηφίας ενώ ο Χρήστος Γκουγκουρέλας ψήφισε «παρών»!

Μετά το πέρας τής συζήτησης, η Πρόεδρος προχώρησε σε διαδικασία ψηφοφορίας. Το 2ο θέμα υπερψήφισε ο Συνδυασμός τής Πλειοψηφίας πλην ενός. Συγκεκριμένα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκουγκουρέλας, δεν υπερψήφισε το θέμα αυτό αλλά ψήφισε «παρών».
Το ίδιο θέμα καταψήφισαν οι Συνδυασμοί τής Μειοψηφίας «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη» (με νυν Επικεφαλής την Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη), «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» (με Επικεφαλής τον Νίκο Μακρίδη), «Λαϊκή Συσπείρωση» (Μπάμπης Παπαδόπουλος) καθώς και οι δύο παρόντες Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Κυριακίδης και Γιάννης Φάκας.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Γκουγκουρέλας από την Προεδρία τού Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Ένα από τα θέματα που επίσης είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν και το 12ο θέμα, που αφορούσε «τροποποίηση της 750/2017 απόφασης Δ.Σ. με θέμα “Ορισμός μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» και εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου για το έτος 2018». Εισηγητής τού θέματος ήταν ο Γενικός Γραμματέας τού Δήμου, Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου.
Όταν η Πρόεδρος ανέγνωσε το θέμα αυτό, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας, Χρήστος Γκουγκουρέλας, φώναξε δυνατά «Απών!», δηλώνοντας έτσι ότι θα απέχει από τη συζήτηση του θέματος αλλά και από την ψηφοφορία. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο κ. Γκουγκουρέλας δεν αποχώρησε από την αίθουσα, παρακολούθησε όλη τη συζήτηση, απλά δεν συμμετείχε ούτε στη συζήτηση αλλά ούτε και στην ψήφιση του θέματος.
Ο «διάλογος» που ακολούθησε μεταξύ Συμβούλων τής Πλειοψηφίας και της Μειοψηφίας, έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον:
Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη: Θα μας εξηγήσετε, γιατί, (για ποιον λόγο αντικαθίσταται ο πρόσφατα ορισθείς Πρόεδρος του Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης); Γιατί, στην εισήγηση μέσα δεν υπάρχει (η αιτιολογία αντικατάστασης του Χρήστου Γκουγκουρέλα από την Προεδρία τού Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης).
Πόπη Τζουμέρκα: Θα δώσω τον λόγο στον κ. Γενικό (Γραμματέα τού Δ.Κατερίνης, Βαλάντη Θεοδώρου).
Νίκος Παπαζιώγας: Το «Απών» (που δήλωσε ο κ. Γκουγκουρέλας) δεν δικαιολογείται…
Πόπη Τζουμέρκα: Ο κ. Γκουγκουρέλας δήλωσε ότι απέχει από τη συζήτηση και την ψηφοφορία (τού θέματος). Αυτό, δήλωσε…
Γνωσούλα Χαϊλατζίδου: Μην το δικαιολογείτε (κυρία Πρόεδρε), το καταλάβαμε! Την παραίτηση προσπαθούμε να κατανοήσουμε! Τα έχουμε καταλάβει τα υπόλοιπα…
Πόπη Τζουμέρκα: Ο λόγος στον Γενικό. Κύριε Γενικέ… (ο λόγος σ’ εσάς).
Βαλάντης Θεοδώρου: Στη θέση τού κ. Γκουγκουρέλα, ο κ. Μπερεδήμας Παναγιώτης.
Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη: Τί έγινε; Είχε οριστεί (Πρόεδρος) την προηγούμενη φορά (ο κ. Γκουγκουρέας). Πήραμε απόφαση και είχε οριστεί ο κ. Γκουγκουρέλας (ως Πρόεδρος του Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Τί έγινε); Παραιτήθηκε;
Βαλάντης Θεοδώρου: Κατόπιν παραιτήσεως του κ. Γκουγκουρέλα, αναλαμβάνει ο κ. Μπερεδήμας.
Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη: Ναι, ωραία… Δεν το λέει κανείς… (δεν αναφέρεται αυτό στην εισήγηση του θέματος)... Και ερχόσαστε εδώ, «στα μουγκά» (και φέρνετε το θέμα αυτό προς ψήφιση)… (Τί έγινε); Φεύγει ο ένας, φεύγει ο άλλος… (Πέστε μας) τί έγινε; Ποιοι είναι οι λόγοι τής παραίτησης; Υπήρξε έγγραφη παραίτηση; (Ποιοι είναι) οι λόγοι;
Πόπη Τζουμέρκα: Προσωπικοί ήταν οι λόγοι, οπότε δεν αναφερόμαστε σε προσωπικούς λόγους…
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. «Απών», δήλωσε ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Δ.Σ. τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χρήστος Γκουγκουρέλας. Θετικά, ψήφισαν όλοι και όλες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας. «Παρών» ψήφισαν όλοι και όλες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας.

Μπάμπης Παπαδόπουλος («Λαϊκή Συσπείρωση»): Πλούτος υπάρχει, όπως είπε κι ένας Έλλην Πρωθυπουργός (Γ.Παπανδρέου), αλλά ο πλούτος πηγαίνει σε ντόπια και ξένα παράσιτα…

Ένα θέμα στο οποίο επίσης έγινε μια κάποια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά και μια, μάλλον επίκαιρη, τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ήταν το 15ο θέμα που αφορούσε «κατανομή ποσού 297.103,67 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2018 (Α΄κατανομή) και την κάλυψη της δαπάνης των σχολικών τροχονόμων από Απρίλιο έως Ιούνιο του 2018». Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αναστάσιος Παπαζήσης.
Για το επιχορηγούμενο ποσό, όλοι στη συνεδρίαση παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για μικρό ποσό, ενώ ο κ. Παπαζήσης υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα.
Επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπης Παπαδόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Εμείς πιστεύουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το ζήτημα δεν είναι πώς θα κατανεμηθεί η φτώχεια αλλά πώς θα κατανεμηθεί ο πλούτος, όχι μόνο εδώ αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Ο πλούτος! Διότι υπάρχει πλούτος! Το είχε πει κάποτε κι ένας Έλλην Πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου, 2009). Το θέμα είναι, πως αυτός ο πλούτος, που τον παράγει ο λαός μας, πηγαίνει σε μια χούφτα παράσιτα, είτε είναι ντόπιοι, είτε είναι ξένοι, είτε είναι Έλληνες, είτε είναι άλλων Χωρών, άλλων εθνικοτήτων…
Για μας, λοιπόν, το ζήτημα είναι, όπως σωστά το έθεσε (προηγουμένως) και ο κ. Παπαζήσης, είναι ζήτημα διεκδίκησης, εδώ και τώρα. Γιατί (άραγε) δεν αναλαμβάνει η Διοίκηση του Δήμου μια πρωτοβουλία να κατεβούν όλα τα σχολειά, όλοι οι σύλλογοι γονέων, όλοι οι μαθητές, όλος ο λαός στον δρόμο και να διεκδικήσει αυτονόητα πράγματα, μέσα στο καταχείμωνο;
Έτσι, θα πάνε 100 ευρώ και 150 ευρώ σε κάποιες (σχολικές) μονάδες, σε κάποια νηπιαγωγεία… Δηλαδή, νισάφι! Έλεος!
Εάν δεν βγει στον δρόμο ο κόσμος, με πρωτοβουλία τού Δήμου, αν το θέλετε, της Διοίκησης του Δήμου, δεν μπορούμε να έχουμε χαΐρια… Εμείς δεν το λέμε έτσι, αλλά θα το πούμε όπως το λέει ο λαός: Φωνή λαού, λέει… οργή Θεού. Ή και ανάποδα… (δηλαδή, οργή Θεού, φωνή λαού). Εν πάση περιπτώσει, αυτά θα γίνουν, έτσι κι αλλιώς… Κάποτε θα βγει ο λαός στον δρόμο»…

Το ακόλουθο κείμενο
επιμελήθηκε ο Νίκος Δελφάκης
(Nick Delfakis)

Τί είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου («λεφτά υπάρχουν») στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2009.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην προεκλογική συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2009, σε ερώτηση του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, είπε, μεταξύ άλλων: (απομαγνητοφώνηση από το παρακάτω video):

«Ναι θα χρειαστούμε να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, μία από αυτές για την οποία σιωπά η κυβέρνηση (Κώστα Καραμανλή) είναι, όχι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, διότι λεφτά υπάρχουν, υπάρχουν (όμως και) τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης.
Σας δίνω παραδείγματα: Υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δισεκατομμύρια ανείσπρακτους φόρους, σας λέω ένα μικρό παράδειγμα, εάν ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους τούς εισπράξουμε, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα.
Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις Τράπεζες που έφτασαν στα 5 δισεκατομμύρια, έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που χαρίζει ένα δισεκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο σε μεγαλομετόχους, έχουμε πάνω από 400 επιτροπές τις οποίες δημιούργησε τα τελευταία χρόνια αυτή η κυβέρνηση που κάποιοι υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει κοστίσει στον Ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια Ευρώ, διάφοροι κομματικοί παράγοντες που παίρνουν μισθούς σε διάφορες επιτροπές που δεν έχουνε καμία μα καμία δουλειά.
Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις όταν μας μιλάει η κυβέρνηση για το πάγωμα των προσλήψεων. Δείγμα αναξιοπιστίας και υποκρισίας. Αν λοιπόν το ένα σκέλος είναι να σταματήσουμε αυτές τις σπατάλες -και εκεί πρέπει να συγκρουστούμε και με συμφέροντα- όπως παραδείγματος χάρη με τα νοσοκομεία, με τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται μάλλον τα νοσοκομεία. Από ένα δις χρέη, έξη δις χρέη. Ο ΟΟΣΑ έχει ονομάσει τα Νοσοκομεία μας άνδρο διαφθοράς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέει ότι λειτουργούν με τριάντα τοις εκατό πάνω του κόστους απ’ ό,τι θα χρειαζότανε τα νοσοκομεία τα δικά μας.
Απ’ την άλλη πλευρά τα έσοδα, έχουμε προτείνει, χθες ανέλυσα ένα φορολογικό σύστημα που είναι κατ’ αρχήν δίκαιο, είναι δίκαιο και θα μας φέρει έσοδα, θα μας φέρει περισσότερα έσοδα. Με τη δέσμευση, όχι νέα βάρη στη Μεσαία Τάξη, τους χαμηλόμισθους, ναι θα πληρώσουνε οι πλουσιότεροι που έχουνε φοροδοτική ικανότητα, με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουμε αναπτύξει. 
Πιστεύω με αυτές τις δύο πλευρές έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα και πρόγραμμα που αποδεικνύει ότι είμαστε και σωστοί και αποτελεσματικοί και δίκαιοι»! 





























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)