Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)


Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό: 
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *







Ο Γιώργος Νταντάμης σε εκδήλωση των "Ολυμπιάδων" 
στην Παραλία Κατερίνης

Κι άλλες φωτογραφίες,
στο τέλος τού κειμένου.

* ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ

* ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

* ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, Ο Γ.ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ

* ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ, ΤΟ ΕΔΩΣΕ… ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

* ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΣΤΟΝ Γ.ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Την υποψηφιότητά του ως Επικεφαλής ενός νέου Δημοτικού Συνδυασμού για τον Δήμο Κατερίνης ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Νταντάμης, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Lido στην Κατερίνη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Νταντάμης, ο νέος Συνδυασμός θα είναι ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος. Διευκρίνισε όμως ότι ο Συνδυασμός αυτός δεν θα είναι «άχρωμος» αλλά θα είναι «πολύχρωμος». Επίσης, ο νέος Συνδυασμός θα είναι ακομμάτιστος, όχι όμως απολίτικος. Θα είναι, όπως είπε, πολιτικοποιημένος.
Πέρα από την παρουσία τοπικών Δημοσιογράφων από όλο το φάσμα των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιόφωνα, Εφημερίδες, Ιστοσελίδες και Blogs), τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, δύο στελέχη τού Συνδυασμού τού Δημάρχου Σάββα Χιονίδη καθώς επίσης στελέχη και μέλη από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα αλλά και απλοί πολίτες.

Παρουσίες από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα

Συγκεκριμένα, τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας («Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη») Χρήστος Λιανός, οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Κυριακίδης και Γιάννης Φάκας, αλλά και δύο στελέχη τού Δημοτικού Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» τού Δημάρχου Σάββα Χιονίδη και συγκεκριμένα ο Πόλυς Παπαγεωργίου και ο Χαράλαμπος Ι. Μπρουσκέλης.
Επιπλέον δε, τη συνέντευξη παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι, μέλη ή και στελέχη από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα και συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων.
Φαίνεται, πάντως, ότι στη Συνέντευξη Τύπου δεν συμμετείχαν κάμποσα στελέχη που αναμένεται να πλαισιώσουν τον Συνδυασμό του κ. Νταντάμη είτε ως Υποψήφιοι, είτε ως υποστηρικτές. Συγκεκριμένα, μετά τη Συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια δείπνου που ο κ. Νταντάμης παραχώρησε στους Τοπικούς Δημοσιογράφους στο εστιατόριο «Απόλαυση», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος είχε παρακαλέσει, ευγενικά, κάποια γνωστά πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που θα είναι είτε Υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού του, είτε υποστηρικτές τής όλης προσπάθειας, να μην έρθουν στη Συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί να αποκαλυφθούν από τώρα κάποια ονόματα, αλλά αυτό να γίνει εν καιρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Υποψηφιότητας του Γιώργου Νταντάμη για τον Δήμο Κατερίνης

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση της Υποψηφιότητας του Γιώργου Νταντάμη για τον Δήμο Κατερίνης, έχει ως εξής:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Κυρίες και Κύριοι
Σας ευχαριστώ για τη σημερινή παρουσία σας. Σκοπός της συνάντησής μας, είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Δημάρχου Κατερίνης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Εδώ και μήνες έχω αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός δημοτικού συνδυασμού που θα είναι ανεξάρτητος, αυτόνομος και ακηδεμόνευτος. Σήμερα είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας πως αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη και συνεχή πρόοδο.
Η προσπάθειά μας για την ανασυγκρότηση του Δήμου Κατερίνης προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, της ανάπτυξης, της ανοιχτής δημοκρατικής διοίκησης, της καθιέρωσης συμμετοχικών διαδικασιών, της εξάλειψης των πελατειακών σχέσεων και του παραγοντισμού, βρήκε πολλούς υποστηρικτές.
Γυναίκες και άνδρες διαφόρων πολιτικών και κομματικών προελεύσεων, με ισχυρή και σεβαστή παρουσία στο εν γένει «κοινωνικό γίγνεσθαι» του τόπου μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και συμφωνήσαμε στις βασικές επιδιώξεις για έναν ισχυρό και δημιουργικό Δήμο Κατερίνης, και συμμετέχουν πλέον ενεργά στα πλαίσια του συνδυασμού.
Ο δημοτικός συνδυασμός του οποίου θα ηγηθώ στις επόμενες εκλογές μπορεί να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, δεν είναι όμως «άχρωμος» και απολίτικος. Είναι «πολύχρωμος» και πολιτικοποιημένος. Η διαχείριση της εξουσίας του Δήμου είναι ίσως η κυριότερη και ουσιαστικότερη πολιτική πράξη, με άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα όλων μας. Συγκροτείται από προσωπικότητες με ιδιαίτερες επιδόσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνική δράση, στους εργασιακούς χώρους, στις επιχειρήσεις, στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα. Στα πλαίσια των βασικών αρχών που ανέφερα, έχουμε ήδη συμφωνήσει στους εξής προγραμματικούς άξονες:
Ο Δήμος Κατερίνης έχει τη δυνατότητα και οφείλει να γίνει μοχλός οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό θα επιδιωχθεί με τη συνεργασία των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, με την εκπόνηση τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, προς την κατεύθυνση της τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης της απασχόλησης. Ο τουρισμός και η γεωργία είναι λαμπρά πεδία δράσης. Η προσέλκυση εθνικών και διεθνών επενδυτών είναι εφικτός στόχος. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι από μόνη της μία ενέργεια που δημιουργεί άπειρες αναπτυξιακές, και όχι μόνο, ευκαιρίες.
Η βελτίωση, αισθητική και λειτουργική, του αστικού χώρου σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, θα προσφέρει υπεραξία εν γένει και πολλαπλασιασμό της επισκεψιμότητας, με τα αντίστοιχα οφέλη. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί ανυποχώρητη προτεραιότητα και στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ακτές μας και τα Πιέρια.
Η ανάπτυξη δομών, υπηρεσιών και δράσεων για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι από τις βασικές μας επιλογές. Η φτώχια και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν έχουν θέση.
Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησης από Ε.Ε. –Περιφέρεια– Κράτος, είναι πρωτοβουλίες που θα ενεργοποιηθούν άμεσα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας και είναι αναγκαία η διεύρυνση της συμμετοχικότητας τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στη λειτουργία των διαφόρων επιτροπών, οργανισμών κι ακόμη αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων. Η ειλικρινής σχέση σεβασμού και συνεργασίας με το άξιο στελεχιακό δυναμικό των εργαζομένων του Δήμου, μπορεί να αναδείξει τις άπειρες δυνατότητες παραγωγής έργου επ’ ωφελεία όλων και κυρίως των συνδημοτών μας. 
Η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και στην εκτέλεση έργων είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος. Θέλουμε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των συνδημοτών μας στις Υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ενδιάμεσους και χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε έναν Δήμο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Οι συνοικίες και τα χωριά μας πρέπει να ενταχθούν στη συμμετοχική διαδικασία αποφάσεων και οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Δήμος μας πρέπει να λειτουργεί ως μία ενότητα από τα Πιέρια, έως τις ακτές του Θερμαϊκού, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο και να μην είναι απλοί επαίτες. Οι Δημοτικές Ενότητες πρέπει να παύσουν να ζουν την εγκατάλειψη.
Η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι κεφάλαια σημαντικά, κορυφαία για μια σύγχρονη κοινωνία. Η βελτίωση των υποδομών, αλλά και η δημιουργία νέων, όπου αυτές απουσιάζουν, θα πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες μας. Η διεκδίκηση ανάπτυξης των Τ.Ε.Ι. με τη δημιουργία νέων τμημάτων, όπως αυτά του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, είναι απαραίτητα και η ύπαρξη τέτοιων τμημάτων θα δημιουργήσει νέες δράσεις και οφέλη ανεκτίμητης αξίας στον τόπο μας. Η ελεύθερη πρόσβαση όλων των ομάδων του πληθυσμού και η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού με αντίστοιχα δημοτικά προγράμματα, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των συνδημοτών μας.
Στον Δήμο Κατερίνης υφίσταται πολυπληθές δίκτυο πολιτιστικών συλλόγων. Για τον πολύτιμο αυτό πλούτο της λαϊκής παράδοσης, θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα, ενώ θα υπάρξει στενή συνεργασία και με έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, το Φεστιβάλ Ολύμπου. Θα πρέπει να παράγουμε και οι ίδιοι πολιτισμό.
Για την ολοκλήρωση του προγράμματος, οργανώθηκαν ήδη θεματικές ομάδες εργασίας.
Από σήμερα ξεκινούμε την προσπάθεια για να δώσουμε στο Δήμο μας μια νέα προοπτική, την προοπτική της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που του παρέχουν η γεωγραφική του θέση, οι παραγωγικές του δυνατότητες, και οι αξιοσύνη των κατοίκων του, με πολιτικές ανοικτές στον δημοκρατικό διάλογο και στον έλεγχο, με συνεργασίες και εξωστρεφείς δράσεις.
Οι συνεργάτες μου και εγώ θα αφιερωθούμε στον αγώνα για να γίνει ο Δήμος Κατερίνης αντάξιος των επιθυμιών των δημοτών του.
Σε αυτή την πορεία καλούμε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες σε μια κοινή προσπάθεια για έναν Δήμο στον οποίο αξίζει, και θέλεις να ζεις... Όπου αξίζει να ζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας... Έναν Δήμο, «μια μεγάλη αγκαλιά», για όλους. Θέλουμε ενότητα και συναδέλφωση χωρίς διχαστικά διλήμματα.
Και πάλι σας ευχαριστώ και σας προσκαλώ σε κοινό αγώνα».

Ευχαριστούμε τον Σάββα Χιονίδη για ό,τι προσέφερε. Ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν… Ας ανοίξει τώρα ο δρόμος για εξελίξεις!

Μετά την τοποθέτηση του κ. Νταντάμη, ακολούθησαν ερωτήσεις από τοπικούς Δημοσιογράφους. Ορισμένες από τις ερωτήσεις είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ίσως διότι ενδιαφέρον είχαν και οι απαντήσεις που έδωσε ο Γιώργος Νταντάμης. Κάποιες από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν αλλά και οι απαντήσεις που δόθηκαν, έχουν ως εξής: 

Ευάγγελος Ζαμαντζάς (εφημερίδα «Πολιτεία»): Από πού πηγάζει αυτή (σας) η αισιοδοξία, με δεδομένο ακόμα ότι δεν ξέρουμε καν τον εκλογικό νόμο.
Γιώργος Νταντάμης: Εμείς αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές, πιστεύοντας ότι σε μια Χώρα που έχει Δημοκρατία, όποιος νόμος εκλογικός και να ψηφιστεί, ο πρώτος (σε ψήφους), θα είναι ο νικητής.
Ευάγγελος Ζαμαντζάς (εφημερίδα «Πολιτεία»): Θα μπορεί να διοικεί όμως;
Γιώργος Νταντάμης: Εννοείτε, προφανώς, την Απλή Αναλογική, αν θα ψηφιστεί ή δεν θα ψηφιστεί… Όποιος νόμος και να είναι, θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουμε. 

Σε άλλο σημείο τής Συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Νταντάμης απαντώντας με αφορμή μια ερώτηση που υπέβαλε ο Απόστολος Λέινας (blog Lefteria), ανέφερε τα εξής: Ο Δήμος Κατερίνης -και κάθε Δήμος και κάθε Κοινότητα και κάθε (αυτοδιοικητική) Μονάδα και κάθε άτομο (και) κάθε ομάδα- θα πρέπει να περάσει σε δράσεις τέτοιες ώστε να βοηθήσει και να δουλέψει σαν μοχλός ανάπτυξης.
Εγώ βλέπω ότι υστερούμε σε πάρα - πάρα πολλά «πράγματα»… Μια Κατερίνη, η οποία όποτε ακούγεται στις ειδήσεις, αναφέρεται -δυστυχώς- σε δυστυχήματα, ατυχήματα, πνιγμούς, πλημμύρες και καταστροφές …και φωτιές!
Το όραμά μας είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι, να φέρουμε την Κατερίνη στο προσκήνιο με θετικό πρόσημο -όταν θα ξανακούγεται στις ειδήσεις μελλοντικά- ότι γίνανε δράσεις και ενέργειες που προσφέρουνε υπεραξία στην πόλη.
(Με την προσπάθειά μας, μπορεί να) ξαναγίνεται γνωστό το όνομα της Κατερίνης -γιατί έχει ν’ ακουστεί στο πανελλήνιο από την εποχή τού Πιερικού (όταν ήταν στην Α’ Εθνική Κατηγορία)- να γίνει (η Κατερίνη) χώρος που προκαλεί επισκεψιμότητα, όλος ο Δήμος, από τα Πιέρια (Όρη) μέχρι την Παραλία, σε πλήρη και απόλυτη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς όλων των χώρων τού επιχειρείν, και όχι μόνο.
Να είμαστε δίπλα ο ένας με τον άλλον σε αγαστή συνεργασία και να στηρίζουμε (τον τόπο) με δομές και υποδομές και δράσεις τέτοιες, ώστε η Ανάπτυξη να ξαναγυρίσει πίσω.
Έχοντας λοιπόν δρομολογημένα στο μυαλό μας αυτά τα «πράγματα» που προανέφερα… θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε έναν άλλο Δήμο. Ογδόντα πέντε χιλιάδες κόσμος, από τον Άγιο Δημήτριο, το Ελατοχώρι, μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή και τον Κορινό. Άπειρες ευκαιρίες! Θα μας δοθούν οι ευκαιρίες!

Μαρία Νικολαΐδου (blog «Makedones News»): (Αν) αναλαμβάνοντας τον Δήμο (Κατερίνης, εφόσον εκλεγείτε)… αν διαπιστώσετε κάποιες παρατυπίες, να το πω απλά, τί έχετε σκοπό να κάνετε;
Γιώργος Νταντάμης: (Αυτό) δεν χρειάζεται απάντηση. Τα αυτονόητα (θα κάνω)…
Ευάγγελος Ζαμαντζάς (εφημερίδα «Πολιτεία»): Ποιο είναι το αυτονόητο;
Γιώργος Νταντάμης: Όταν περνάτε με κόκκινο, ποιο είναι το αυτονόητο;
Ευάγγελος Ζαμαντζάς (εφημερίδα «Πολιτεία»): Η κλήση…
Γιώργος Νταντάμης: Σας «γράφει» η Τροχαία… Όταν λέει για «παρατυπίες» η συνάδελφός σας, προφανώς εννοεί κάτι που δεν είναι σύννομο, φαντάζομαι. Νομίζω, απλά είναι τα πράγματα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, ούτε να κουκουλώσουμε τίποτε… 

Εύη Μιχωλού (εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» & Ρ/Σ «Sky Κατερίνης»: Να σας ρωτήσω εάν έχετε κάποιο έργο που θα θέλατε να έχει τη σφραγίδα σας…
Γιώργος Νταντάμης: Το πρώτο «πράγμα» που θα κάνω είναι να φροντίσω να ολοκληρωθεί το πολιτιστικό μέγαρο. (Λέω) το πρώτο «πράγμα», γιατί είναι στην είσοδο της πόλης και είναι ντροπή να έχουμε ένα γιαπί τόσα χρόνια να στέκει… 

Μιχάλης Κανταρτζής (blog «pierikialithia»): Ποια είναι η άποψή σας για την τωρινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης;
Γιώργος Νταντάμης: Θα απαντήσω γενικότερα, γιατί, γενικά, διακατέχομαι από ένα τακτ κι ένα savoir vivre στον λόγο μου και στη στάση ζωής (μου). Θα μιλήσω (λοιπόν) πιο γενικά και ίσως σάς καλύψω εν γένει στην ερώτησή σας.
Ο σημερινός Συνδυασμός (τής Πλειοψηφίας τού Δ.Σ. Κατερίνης, υπό τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη), του χρόνου, τέτοια εποχή, θα έχει συμπληρώσει 13 χρόνια διαρκούς ευθύνης διαχείρισης της εξουσίας τού Δήμου. Αυτό ήταν απόφαση, φυσικά, του λαού, των συνδημοτών μας. Κι έτσι έπρεπε να γίνει. Κι έτσι έγινε. Προσωπικά, θεωρώ ότι η πολύχρονη θητεία κουράζει, εξαντλείται, στερεύει από φαντασία και ενέργεια. Δεν θα περάσουμε σε άλλα παρελκόμενα που ακολουθούν και δεν μας αφορούν, επί του παρόντος…
Ο Πρόεδρος της Αμερικής εκλέγεται δύο φορές! Νομίζω ότι είναι ανάγκη -εμείς την καταθέτουμε την πρόταση στους συνδημότες μας- ανάγκη ανανέωσης, με νέο πολιτικό προσωπικό, νέες ιδέες. Και ακόμη, νέο ήθος και ύφος! Στον Συνδυασμό μας θα βρίσκονται άτομα που για πρώτη φορά θα πολιτευτούν στον χώρο τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έρχονται (λοιπόν) καινούργιες ιδέες… Έχουμε προτάσεις, ξέρουμε τί μας γίνεται. Δεν μας ήρθε ξαφνικά η ιδέα να κάνουμε …πολιτική καριέρα! Για όσους δεν με ξέρετε, σχεδόν είχα τελειώσει με την πολιτική. Δέκα τέσσερα χρόνια δεν συμμετέχω πουθενά. Ιερό χρέος αισθάνομαι, ό,τι σοφία απέκτησα, μαζί με τους συνεργάτες, να την καταθέσω για το καλό τού τόπου. Μπορεί να ακούγεται επαρμένο, (αλλά) εγώ έτσι αισθάνομαι! Θεωρώ ηθική υποχρέωσή μου!
Ευχαριστώ τον φίλο μου, Σάββα Χιονίδη, -συνάδελφοι είμαστε, λίγοι μήνες μάς χωρίζουν, δεν ξέρω ποιος είναι ο μεγαλύτερος, ίσως εγώ- τον ευχαριστούμε για ό,τι έργο έχει προσφέρει, νομίζω πλέον (όμως, πως) ό,τι ήταν να δώσουν σαν Συνδυασμός (Πλειοψηφίας στον Δ.Κατερίνης), το δώσανε. Νομίζω πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για εξελίξεις.

Παράθεση δείπνου στους Τοπικούς Δημοσιογράφους 
στο Εστιατόριο «Απόλαυση» 

Δυο ώρες μετά τη Συνέντευξη Τύπου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης παρέθεσε δείπνο στους τοπικούς Δημοσιογράφους, στο Εστιατόριο «Απόλαυση».
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, αν και η συζήτηση ήταν χαλαρή, ο κ. Νταντάμης βρήκε την ευκαιρία, κάποιες στιγμές, και αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τα κοινά όταν διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης αλλά και όταν εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος και διετέλεσε, για τέσσερα χρόνια, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.
Αναφέρθηκε επίσης σ’ εκείνες τις περιόδους και είπε, μεταξύ άλλων, ότι πολλά καταξιωμένα στελέχη τής κοινωνίας συμμετείχαν στα κοινά και προσέφεραν με την παρουσία τους, με τον λόγο και τη δράση τους, μέσα και έξω από τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια. Σημείωσε δε ότι είναι κι αυτό ένα στοιχείο που θέλει να προωθήσει και σήμερα μέσα από την υποψηφιότητά του και μέσα από τον υπό συγκρότηση Συνδυασμό του.
Ανέφερε ακόμη ότι έχει όραμα και σχέδιο για το τί θα κάνει την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγεί. Τόνισε βέβαια ότι για όλα τα θέματα και προβλήματα του Δήμου λειτουργούν ομάδες εργασίας ενώ παράλληλα, όπως σημείωσε, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις με πολίτες, κόμματα και φορείς, ώστε να ακουστούν και καταγραφούν όλες οι απόψεις, να γίνει μια επεξεργασία όλων αυτών των απόψεων, να δοθούν ολοκληρωμένες και ουσιαστικές λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα αλλά και να μπουν οι βάσεις για ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τούς τομείς.

Γυναικείες ευχές αλλά και κεράσματα στον Υποψήφιο Γιώργο Νταντάμη για «καλή επιτυχία»

Κι ενώ το δείπνο με τους Δημοσιογράφους ήταν σε εξέλιξη, κάποια στιγμή, στέλεχος του Εστιατορίου εναπόθεσε στο τραπέζι σαμπάνιες, που ήταν κέρασμα για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Νταντάμη καθώς και για τους Δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση του κ. Νταντάμη, ποιος κερνά τις σαμπάνιες, το στέλεχος του Εστιατορίου ανέφερε ότι το κέρασμα είναι από γυναίκες Τοπικής Γυναικείας Οργάνωσης οι οποίες, εκείνη την ώρα, δειπνούσαν σε παρακείμενη αίθουσα του Εστιατορίου. Ο Γιώργος Νταντάμης, από την πλευρά του, μετέβη αμέσως στη συγκεκριμένη αίθουσα όπου δειπνούσαν οι κυρίες, τις οποίες και ευχαρίστησε για το κέρασμα λαμβάνοντας παράλληλα και αρκετές ευχές για «καλή επιτυχία».
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ευχές για «καλή επιτυχία», ο κ. Νταντάμης είχε εισπράξει και πριν λίγες ημέρες, όταν ακόμη δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Οι ευχές αυτές προέρχονταν από γυναίκες που συμμετείχαν σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παραλία από τις «Ολυμπιάδες», μια άλλη γυναικεία οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Πιερία.
















---

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός είναι Δημοσιογράφος στην Κατερίνη Ν.Πιερίας, συνεργάζεται δε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Sky Κατερίνης καθώς επίσης και με το Blog stalagmaties (stalagmaties.blogspot.com)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μασκαράδες, οι υποκριτές και οι ραγιάδες. (Κάποτε οι μάσκες πέφτουν... και όλα αποκαλύπτονται).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Το νέο τραγούδι (σε video) των Στ. & Ι. Δαμιανίδη, επιγράφεται «Φωνάζω!», και είναι αφιερωμένο στις κακοποιημένες γυναίκες!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Εικαστικά έργα της Αγγελικής Σιάμου συνοδεύουν την παρουσίαση της νέας επετειακής ετικέτας για το Κτήμα Κούρτη. (+ 16 ΦΩΤΟ & 1 VIDEO).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Ν.Κάκκαλος, Σ.Μουμτζής & Π.Παπασαραντόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο τού Αντ.Ζαρκανέλα "Η κόκκινη βία τη δεκαετία τού '40 στην Πιερία".

Πλήθος τουρκικών λέξεων στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, κάποιες εκ των οποίων τις νομίζουμε ...ελληνικές!

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)