Οι Δημ.Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ΘεσσαλονίκηςΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με «όχημα» το βιβλίο και επιβάτες γονείς και παιδιά, οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία».
Πρόκειται για μία δημιουργική δράση, η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13 stand 109 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος), το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα  από όλους όσοι είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά.
Ειδικότερα, τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο «Ένας εφιάλτης στην ντουλάπα μου», φώτισαν τα όνειρά τους μέσα από το βιβλίο «Νοτούρνο» και δημιούργησαν τη δική τους αφίσα με πρωταγωνιστές τα πιο μεγάλα όνειρά τους. Παράλληλα, κατασκεύασαν τις δικές τους  ονειροπαγίδες, προκειμένου να εγκλωβίσουν όλα τα άσχημα όνειρά τους.
Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το φεστιβάλ ανακύκλωσης, όπου ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές από τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου όπως π.χ. για τη χρήση της σακούλας, ενώ δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με τους «Μορφογέννεσις».
Τέλος, επισκέφτηκαν την παιδική γωνιά για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Βασιλειάδου «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου», ενώ συμμετείχαν διαδραστικά και στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας».

 «Με όχημα την τέχνη, τη φαντασία, την έμπνευση των παιδιών δόθηκε και σήμερα η  δυνατότητα σε μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου λαμβάνοντας μέρος σε αφηγηματικές, διαδραστικές - ευρηματικές παρουσιάσεις» σημείωσαν, στο περιθώριο της δράσης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν: «Ευχαριστούμε τους γονείς που και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας και ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και την συγκεκριμένη δράση. Είναι σημαντικό ότι δράσεις, με την ακούραστη συνδρομή των εθελοντών μας και των εργαζόμενων στις βιβλιοθήκες υλοποιούνται όλο το χρόνο». 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο τυχερός στην κοπή πίτας τού Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Πιερίας

Άγιος Παΐσιος: Η λύση που θα δοθεί στο Σκοπιανό, μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ τής Ελλάδας (1991).

Με ευχές, τραγούδια και …απρόοπτα, η κοπή πίτας στη Θρακική Εστία Κατερίνης. (27 ΦΩΤΟ)

Κοπή Βασιλόπιτας 2019 από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αίολος Κατερίνης»

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο τυχερός στην κοπή πίτας τής Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, Υποψ.Σύμβουλος με τον Γ.Νταντάμη.

Συλλαλητήριο στην Κατερίνη για τη Μακεδονία (22.1.2019)