Ποια η αποστολή των Δημοσιογράφων στην Ελληνική Περιφέρεια; (157 ΦΩΤΟ)


* Λίγες σκέψεις γύρω από το 52ο πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου 
στην Αιδηψό Εύβοιας
με θέμα: 
Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή

Κατάθεση απόψεων,
Λήψη & Επιλογή Φωτογραφιών:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός* 



Ως Σύνεδρος, ως Εισηγητής αλλά και ως Συντονιστής σε Μαθητικό Εργαστήρι Δημοσιογραφίας έζησα από κοντά το 52ο πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, στην Αιδηψό τής Εύβοιας, συνέδριο το οποίο, εν πολλοίς, θεωρώ ότι πέτυχε του σκοπού διοργάνωσής του.
Ήταν ένα συνέδριο που είχε και ατέλειες, είχε και μικροπροβλήματα, είχε και δυσκολίες. Είχε όμως και πάρα πολλές θετικές πλευρές. Δεν ήταν ένα τυπικό συνέδριο, είχε ουσία, είχε ενδιαφέρον, είχε και εκπλήξεις, είχε και δημοσιογραφικά εργαστήρια, είχε και ξεναγήσεις στις ομορφιές τής Βόρειας Εύβοιας.
Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γιώργο Κουκουλιάτα, διότι θεωρώ ότι χωρίς τη δυναμική παρουσία του δεν θα υπήρχε η επιτυχία που τελικά σημειώθηκε σ’ αυτό το συνέδριο. Οι ευχαριστίες μου αυτές δεν αποτελούν κολακεία προς τον Πρόεδρο -άλλωστε, ούτε εγώ αρέσκομαι στο να μοιράζω κολακείες, ούτε ο κ. Κουκουλιάτας έχει ανάγκη από κολακείες-. Κατ’ εμέ, οι ευχαριστίες αυτές είναι ζήτημα μιας δίκαιης κρίσης για έναν άξιο Δημοσιογράφο και άνθρωπο. 
Ως δημοσιογράφος που αρέσκομαι να ερευνώ ακριβοδίκαια τα «πράγματα», θεωρώ καθοριστική την παρουσία τού κ. Κουκουλιάτα τόσο πριν το συνέδριο, όσο και κατά τη διάρκειά του. Κοντά του ήταν και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καθώς και τοπικοί δημοσιογράφοι και παράγοντες. Το συνέδριο αυτό στήριξαν συνδιοργανωτές και χορηγοί. 

Συνέχεια κειμένου 
μετά τις φωτογραφίες




Γιατί γίνονται τα δημοσιογραφικά συνέδρια;

Άραγε, γιατί γίνονται γενικώς τα συνέδρια; Και γιατί να γίνονται, ειδικώς, τα δημοσιογραφικά συνέδρια; Είναι ένα ερώτημα το οποίο έχω κάνει στον εαυτό μου και στο οποίο ερώτημα έχω δώσει τις δικές μου απαντήσεις.
Γενικώς, τα ελεύθερα (και όχι βεβαίως τα στημένα) συνέδρια αποτελούν ευκαιρίες για συζητήσεις επί θεμάτων που απασχολούν κοινωνίες ή και ομάδες. Ανταλλάσσονται σκέψεις και απόψεις, προβάλλονται ερωτήματα, προσφέρονται ευκαιρίες για θέσεις, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις, συνθέσεις απόψεων. Εξάγονται, βέβαια, και κάποια συμπεράσματα που συνήθως έχουν ενδιαφέρον και μια κάποια χρησιμότητα.
Τα δημοσιογραφικά συνέδρια αποτελούν ευκαιρίες για συζητήσεις επί θεμάτων που δεν απασχολούν μόνο τον δημοσιογραφικό κόσμο τής Χώρας αλλά και τους ίδιους τούς πολίτες. Οι δημοσιογράφοι δεν θεωρώ ότι κάνουν ένα συνηθισμένο επάγγελμα, θεωρώ ότι κάνουν ένα λειτούργημα. Λειτουργούν για την κοινωνία, την τοπική, την ευρύτερη, την παγκόσμια κοινωνία.
Οι δημοσιογράφοι είναι οι ενδιάμεσοι μεταξύ εξουσιών και πολιτών, (πρέπει να) ερευνούν, εξασφαλίζουν πληροφορίες, επεξεργάζονται και διασταυρώνουν πληροφορίες, προσφέρουν ενημέρωση, ελέγχουν εξουσίες, ασκούν κριτική.
Η αποστολή τους (πρέπει να) είναι υπεύθυνη και πολύ σημαντική, διότι ο κόσμος κινείται με βάση τις πληροφορίες. Κάθε ορθή πληροφορία οδηγεί έναν πολίτη ή μια κοινωνία στην ορθή ενημέρωση, στην αφύπνιση, στη θετική δράση. Κάθε λανθασμένη πληροφορία -εσκεμμένα ή όχι- οδηγεί έναν πολίτη ή μια κοινωνία σε λανθασμένη πληροφόρηση, σε αρνητική δράση. 
Να μην ξεχάσω, όμως, να πω ότι η διοργάνωση των συνεδρίων των δημοσιογραφικών είναι και μια ευκαιρία για γνωριμία μεταξύ συναδέλφων δημοσιογράφων τής Ελληνικής Περιφέρειας. Ευκαιρία λοιπόν για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων. 

Συνέχεια κειμένου 
μετά τις φωτογραφίες











Η Αξιοπιστία και η Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή

Θέμα τού 52ου πανελλήνιου δημοσιογραφικού συνεδρίου τής Αιδηψού ήταν: «Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή». Τα επιμέρους θέματα αυτού του συνεδρίου ήταν, κατά κοινή ομολογία, αρκούντως ενδιαφέροντα, όπου οι εισηγητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για μια επιπλέον γνώση, για έναν προβληματισμό ή για μια υπενθύμιση στο ποια (πρέπει να) είναι σήμερα η αποστολή ενός/μιας δημοσιογράφου. 
Αυτή η γνώση δεν αφορούσε (και δεν αφορά) μόνο συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά αφορούσε (και αφορά) και όσους/όσες από την εκεί τοπική κοινωνία παρακολούθησαν το συνέδριο. Επίσης, η συζήτηση για αξιοπιστία και ελευθεροτυπία σε τοπικό επίπεδο ήταν μια ενδιαφέρουσα πτυχή που ιδιαιτέρως απασχόλησε το 52ο πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. 

Συνέχεια κειμένου 
μετά τις φωτογραφίες






Η εισήγησή μου γύρω από τον έλεγχο κάθε μορφής εξουσίας 
ως βασική αποστολή τής Δημοσιογραφίας.

Στο συνέδριο αυτό είχα την τιμή να είμαι εισηγητής κι εγώ, με θέμα: «Ο δημοκρατικός έλεγχος κάθε μορφής τοπικής & υπερτοπικής εξουσίας ως βασική αποστολή της Περιφερειακής Δημοσιογραφίας».
Σε μια επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσω ολόκληρη την εισήγηση, η οποία δεν αποτελεί προϊόν επιστημονικής έρευνας αλλά αποτελεί μια πτυχή τής δημοσιογραφικής μου ζωής και αποστολής από το 1993 μέχρι και σήμερα.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε χρόνος για συζήτηση επί του θέματος αυτού αλλά και επί άλλων θεμάτων τής συγκεκριμένης συνεδρίας.
Ήμουν εισηγητής το βράδυ τού Σαββάτου και συγκεκριμένα άρχισα να διαβάζω την εισήγησή μου στις 10.01 μ.μ. ενώ ολοκλήρωσα στις 10.23 μ.μ. Δεν υπήρχε καιρός για συζήτηση, για διάλογο. Κι αυτό ήταν ένα από τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης συνεδριακής βραδιάς η οποία περιλάμβανε σημαντικές εισηγήσεις.
Θεωρώ πάντως ότι η σημερινή Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου έχει διαπιστώσει και έχει καταγράψει τα όποια προβλήματα διοργάνωσης αυτού του συνεδρίου, αλλά και έχει λάβει τα μηνύματά της από παρατηρήσεις συναδέλφων, οπότε όλα αυτά θα  ληφθούν υπόψη σε επόμενα συνέδρια. 



Ένιωσα, ωστόσο, μεγάλη έκπληξη (διότι στ’ αλήθεια δεν το περίμενα) αλλά και μεγάλη χαρά κατεβαίνοντας από το βήμα, διότι με πλησίασε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και μου έδωσε συγχαρητήρια, όπως επίσης με συνεχάρη η Δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, ο πρ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Αναστάσιος Στέφος, ο Γλωσσολόγος [Master of arts στην εφαρμοσμένη Γλωσσολογία University College London (U.C.L.)] Γιώργος Ανδρίτσος κ.ά. καθώς επίσης και κάμποσοι συνάδελφοι - μέλη τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. 

Συνέχεια κειμένου 
μετά τις φωτογραφίες




Στον συντονισμό Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών τού Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού

Επιπλέον όμως, είμαι χαρούμενος, πολύ χαρούμενος, που ο Πρόεδρος της Ένωσης και το Δ.Σ. με επέλεξαν για να συμμετάσχω ως ένας εκ των συντονιστών (μαζί με τη συνάδελφο Πάρη Ντελκή και τον συνάδελφο Γιώργο Κουλουρά) στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας με την παρουσία και συμμετοχή μαθητριών και μαθητών των Λυκείων τού Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.
Μαζί με τις συμμετέχουσες μαθήτριες και τους συμμετέχοντες μαθητές επεξεργαστήκαμε κείμενα και υλικό που οι ίδιες/ίδιοι συγκέντρωσαν προκειμένου να παρουσιαστεί ως συλλογική δημοσιογραφική εργασία - αφιέρωμα για την παρουσίαση της Βόρειας Εύβοιας. 
Γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μαθήτριες και τους μαθητές των Λυκείων Αιδηψού, Ιστιαίας και Γουβών για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για το αποτέλεσμα που είχε αυτή η προσπάθεια. Και να τους ευχηθώ -αν το θέλουν και όσοι/όσες το θέλουν βέβαια- κάποια στιγμή να μπουν και στον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο τού δημοσιογραφικού χώρου. 

Συνέχεια κειμένου 
μετά τις φωτογραφίες




Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο 12 και 13 Μαΐου συνεργάστηκα με τις εξής μαθήτριες και τους εξής μαθητές:

Ομάδα μαθητών Λυκείου Αιδηψού
Μαρία Αμανατίδου, Καραμπέτ Γιαβασιάν, Μαρσίντα Γκοζίνα, Σοφία Ζάχαρη, Δημήτρης Θεοδώρου, Ιλιάνα Κανελλοπούλου, Μαριαλένα Καππέ, Αγγελίνα Κούκου, Γεωργία Μαμούχα, Λευτέρης Μαυρομιχάλης, Βασιλική Μηλιώτη, Γιάννης Μήτσου, Ιωάννα Μπλιούκα, Μαρία Ντρέκη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Προδρομίτη, Μαίρη Στεργίου, Βαγγέλης Χατζής, Χριστίνα Χριστοπούλου.

Ομάδα μαθητών Λυκείου Ιστιαίας
Θωμάς Αναστασίου, Αρετή Καλούτσα, Γιάννης Σταματονικολός, Κώστας Φράγκος.

Ομάδα Μαθητών Λυκείου Γουβών
Τριανταφυλλιά Βλάχου, Κωνσταντίνα Καστριώτη, Κυριακή Κουβέλη, Αντωνία Λεμπέση, Μάγδα Σούρλα, Δέσποινα Χονδρού. 


Στιγμιότυπα από τη λειτουργία Γραφείου Τύπου τού Συνεδρίου με τη συμμετοχή φοιτητριών τού Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού τού Παντείου Πανεπιστημίου.




Μετά το τέλος αυτού του κειμένου 
δημοσιεύονται 157 φωτογραφίες
Το πρόγραμμα του 52ου συνεδρίου τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αιδηψό

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
14.00 - 16.00: Υποδοχή συνέδρων
16.30: Αναχώρηση για ξενάγηση στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
- Παναγία Ντινιούς, στάση κι αναφορά στην ιστορία του Ναού, από τον Ιερέα π. Γεώργιο Γρεμενά
- Αρτεμίσιο: «Η ναυμαχία του Αρτεμισίου», μικρή ομιλία από τον Υποστράτηγο ε.α. Ιωάννη Πλατιά.
- Γούβες: Πύργος Δροσίνη, ξενάγηση από την Ελένη Βαχάρη - Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη»
21.00: Δείπνο στο χωριό Γούβες
23.00: Επιστροφή στην Αιδηψό


Σάββατο 12 Μαΐου 2018
Αίθουσα Συνεδρίων «Εύβοια» ξενοδοχείου THERMAE SILLA – Αιδηψός
09.00 – 09.30: Εγγραφή συνέδρων
Α’ Συνεδρία
Η Ελευθερία έκφρασης και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ψηφιακή
Εποχή
Α’ Μέρος – Συντονίστρια: Μαριάννα Ψύλλα
09.30 – 9.45: «Από τον Ερμή στον homo interneticus»
Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου, Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΕΤ
09.45 – 10.00: «Η Ηθική των Ηλεκτρονικών ΜΜΕ»
Ευάγγελος Πάλλας, Δημοσιογράφος A.E.J. & I.F.J.
10.00 – 10.15: Η Ελευθερία έκφρασης και διάχυσης της πληροφορίας μέσω οπτικοακουστικού υλικού με άδεια Creative Commons (Φωνή στις τοπικές κοινωνίες, διάλογος με την παγκόσμια κοινότητα, παρέμβαση στα Κοινά και έλεγχος εξουσιών - αποφάσεων – ο ρόλος του Δημοσιογράφου)
Αλέξανδρος Σωματαρίδης, Δημοσιογράφος – Content Editor
10.15 – 10.30: «Δεδομένα και νέες μορφές ατομικότητας στα ψηφιακά δημοσιογραφικά περιβάλλοντα».
Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Β’ Μέρος - Συντονιστής: Δημήτριος Λαγός
10.30 – 10.45: «Τοπικότητα και Παραγωγή Περιεχομένου: Η προσέγγιση της διαφορετικότητας»
Μαριάννα Ψύλλα, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειον Πανεπιστήμιο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Πολιτική Επικοινωνία - Άρτεμις Αργύρη, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος
Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού
10.45 – 11.00: «Η Αξία και η Απαξίωση της Πληροφορίας: Οικονομικές Προκλήσεις στην Ψηφιακή Εποχή».
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αν. Καθηγητής - Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
11.00 – 11.15: «To διακύβευμα της Πολιτικής σήμερα»
Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό. Εκδότης - Διευθυντής της Επιθεώρησης Φιλοσοφείν. Πολιτικά Ανθρωπολογικά.
11.15 – 12.00: Ερωτήσεις – Συζήτηση
12.15 - 14.30 Αναχώρηση για ξενάγηση στα Λιχαδονήσια
(Μέσα στο 1ο λεωφορείο στη διάρκεια της διαδρομής αναφορά στο γεωλογικό φαινόμενο της Αιδηψού από τον πρώην Δήμαρχο Αιδηψού Πολυχρόνη Ματάκια, Γεωλόγο)
14.30 – 15.30 Γεύμα στο χωριό Άγιος Γεώργιος Λιχάδας
(Μέσα στο 2ο λεωφορείο στη διάρκεια της διαδρομής αναφορά στο γεωλογικό φαινόμενο της Αιδηψού από τον πρώην Δήμαρχο Αιδηψού Πολυχρόνη Ματάκια, Γεωλόγο)
16.30: Επιστροφή στην Αιδηψό

18.30 Επίσημη Έναρξη Συνεδρίου
Αίθουσα Συνεδρίων «Εύβοια» ξενοδοχείου THERMAE SILLA
18.30 – 19.15: Χαιρετισμοί Επισήμων
19.15 – 19.30: Απονομές τιμητικών πλακετών
Β’ Συνεδρία
Η δημοσιογραφία, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και η τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση
Συντονιστής: Γρηγόρης Ζαρωτιάδης
19.30 – 20.00: «Το Κουρδικό δεν λύνεται με twitter»
Τζεμίλ Τουράν, Δημοσιογράφος & Συγγραφέας
20.00 –20.15: «www.3asyR.com»
Μαρία Τσιάνα, Δημοσιογράφος- Founder & CEO 3asyR
20.15- 20.35: «Από την τοπική στη περιφερειακή Τηλεόραση. Μία κοινωνιολογική προσέγγιση»
Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ, με τη συμμετοχή της Βασιλικής Δάλλα, υποψήφιας Διδάκτορος του Παντείου Πανεπιστημίου και Αννίτας Βούλγαρη, φοιτήτριας Παντείου Πανεπιστημίου.
20.35 – 20.50: «Τα δεδομένα (DATA): Ρόλος, διαχείριση και συμβολή στην επικοινωνία και την πληροφόρηση»
Γιώργος Παπούλιας, Πολιτικός Επιστήμονας, Δημοσιογράφος, Γεν. Γραμμάτέας ΕΣΕΤ
20.50 – 21.05: «Ο τοπικός Τύπος όπλο κατά των ψευδών ειδήσεων στο νέο Παγκόσμιο Χωριό μας»
Αλέκα Σταματιάδη, υποψήφια Διδάκτωρ Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσιογράφος «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής» www.enimerosi-news.gr
21.05 – 21.20: «Ο δημοκρατικός έλεγχος κάθε μορφής τοπικής & υπερτοπικής εξουσίας ως βασική αποστολή της Περιφερειακής Δημοσιογραφίας»
Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός, Πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών, Πτυχιούχος Θεολογικής Αθηνών, Δημοσιογράφος (Blog stalagmaties.blogspot.com).
21.20 – 21.50 Ερωτήσεις - Συζήτηση
21.55: Αναχώρηση για δείπνο


Κυριακή 13 Μαΐου 2018
09.00 – 09.30: Ιαματικές Πηγές Αιδηψού – Επιτόπου επίσκεψη, ενημέρωση από την Διευθύντρια του ΕΟΤ της Αιδηψού Τάρσα Γκίκα
Αίθουσα Συνεδρίων «Εύβοια» ξενοδοχείου THERMAE SILLA
Γ’ Συνεδρία
Αφιερωμένη στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό
Συντονιστής: Σωκράτης Δεληβογιατζής
09.45 -10.15: Παρουσίαση εργασίας για την Βόρεια Εύβοια
Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Μαθητών Λυκείων Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού
10.15 – 10.30: «Η επαρχία Ιστιαίας στην ιστορική της διαδρομή» Αναστάσιος Στέφος, πρ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων
10.30 – 10.45: «Η Αιδηψός από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα»
Γεώργιος Σταρατζής, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και Συμβούλιο Επικρατείας, πρώην Επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας» 10.45 – 11.00: «Η επίδραση του τοπικού Τύπου κι η ευθύνη του δημοσιογράφου απέναντι στην τοπική κοινωνία»
Πάρη Ντελκή, Εκπαιδευτικός - Εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας palmosev.gr
11.00 – 11.15: «Η γλώσσα του Τύπου της Περιφέρειας: Μια κοινιωγλωσσολογική προσέγγιση»
Γιώργος Ανδρίτσος, Γλωσσολόγος Master of arts στην εφαρμοσμένη Γλωσσολογία University College London (U.C.L.)
11.15 – 11.30: «Ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας»
Δημήτρης Λαγός, Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής- Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιου Αιγαίου
11.30 – 12.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση
12.30 – 12.45: Συμπεράσματα Συνεδρίου – Βεβαιώσεις Συνέδρων
13.00: Λήξη Συνεδρίου


Παράλληλες Δράσεις Συνεδρίου
Α. Εργαστήρι Δημοσιογραφίας
Αίθουσα Συνεδρίων «Σκύρος» ξενοδοχείου THERMAE SILLA
Γραφείο Τύπου Συνεδρίου με τη συμμετοχή φοιτητριών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Παντείου Πανεπιστημίου.
Συντονιστές Δημοσιογράφοι:
Πανδρούλα Τζίνα, δημοσιογράφος ΕΣΕΤ – Προϊσταμένη Γραφείου Τύπου Δήμου Γαλατσίου
Σταματιάδη Αλέκα, δημοσιογράφος ΕΣΕΤ – Αρχισυντάκτρια «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής» www.enimerosi-news.gr
Βουδούρης Νικόλαος, Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΕΤ
Οι φοιτήτριες Αντωνάτου Κωνσταντίνα, Βούλγαρη Αννίτα, Zερβού Ζαφειρία, Μπράμο Χριστιάνα, , Ρεβογεδο Χρυσοχόου Ελπίδα Γεωργία



Β. Εργαστήρι Δημοσιογραφίας
Αίθουσα Συνεδρίων «Σκύρος» ξενοδοχείου THERMAE SILLA
Μαθητές των Λυκείων του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού επεξεργάζονται κείμενα και υλικό που συγκέντρωσαν προκειμένου να προετοιμαστούν και να παρουσιαστεί ως συλλογική δημοσιογραφική εργασία – αφιέρωμα για
την παρουσίαση της Βόρειας Εύβοιας
Συντονιστές Δημοσιογράφοι ΕΣΕΤ
Κουλουράς Γεώργιος
Ντελκή Πάρη
Κατσιάπης Ανδρέας
Οι μαθητές των Λυκείων Ομάδα μαθητών Λυκείου Αιδηψού
Μαρία Αμανατίδου, Καραμπέτ Γιαβασιάν, Μαρσίντα Γκοζίνα, Σοφία Ζάχαρη, Δημήτρης Θεοδώρου, Ιλιάνα Κανελλοπούλου, Μαριαλένα Καππέ, Αγγελίνα Κούκου, Γεωργία Μαμούχα, Λευτέρης Μαυρομιχάλης, Βασιλική Μηλιώτη, Γιάννης Μήτσου, Ιωάννα Μπλιούκα, Μαρία Ντρέκη, Κατερίνα Παπαδοπούλου,
Ιωάννα Προδρομίτη, Μαίρη Στεργίου, Βαγγέλης Χατζής, Χριστίνα
Χριστοπούλου,
Ομάδα μαθητών Λυκείου Ιστιαίας
Θωμάς Αναστασίου, Αρετή Καλούτσα, Γιάννης Σταματονικολός, Κώστας Φράγκος,
Ομάδα Μαθητών Λυκείου Γουβών
Τριανταφυλλιά Βλάχου, Κωνσταντίνα Καστριώτη, Κυριακή Κουβέλη, Αντωνία Λεμπέση, Μάγδα Σούρλα, Δέσποινα Χονδρού



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Πρόεδρος: Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας, ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ
Μέλη:
Μαριάνα Ψύλλα, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Πολιτική Επικοινωνία
Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό. Εκδότης - Διευθυντής της Επιθεώρησης Φιλοσοφείν. Πολιτικά Ανθρωπολογικά.
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αν. Καθηγητής - Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δημήτριος Λαγός, Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής- Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιου Αιγαίου
Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Γεώργιος Παπούλιας, Πολιτικός Επιστήμονας Παντείου – Δημοσιογράφος, Γραμματέας ΕΣΕΤ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Πρόεδρος: Ντελκή Πάρη






























































































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καταπατητής ο ...Δήμος Κατερίνης! Δικάστηκε για καταπάτηση έκτασης ιδιωτών!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.