«Το πέρασμα του Απ.Παύλου», Εκκλησιαστικό, Αθλητικό & Τουριστικό γεγονός! 9.6.2018


Για 4η συνεχή χρονιά η Iερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει μαζί με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού και προκηρύσσει αγώνα δρόμου 9.700μ, με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου».

Ο αγώνας αυτός, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στη Βόρεια Πιερία, υποστηρίζεται από τoν Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» και διεξάγεται με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων τής περιοχής, είναι πλέον μια διοργάνωση θεσμός στην Πιερία, που γίνεται με πρωτοβουλία τής Τοπικής Εκκλησίας



Διοργάνωση με τριπλό χαρακτήρα

Είναι μια διοργάνωση που, μάλιστα, έχει τριπλό χαρακτήρα: Εκκλησιαστικό, Αθλητικό αλλά και Τουριστικό!
Έχει χαρακτήρα πρωτίστως Εκκλησιαστικό - Πνευματικό, με προεκτάσεις Πολιτιστικές, διότι αναβιώνει την ευλογημένη πορεία τού Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, ιδιαίτερα όμως στην Πιερία, όπου ο Απόστολος των Εθνών ήρθε και μετέφερε το σωτήριο μήνυμα του Χριστού ύστερα από ένα όραμα που είδε στην Τράδα (Πράξεις Αποστόλων 16,9: «Και όραμα δια της νυκτς ώφθη τω Παύλ· νήρ τις ην Μακεδν εστώς, παρακαλών αυτν και λέγων· διαβς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν. ως δε το όραμα είδεν, ευθέως εζητήσαμεν εξελθείν εις την Μακεδονίαν, συμβιβάζοντες ότι προσκέκληται ημάς ο Κύριος ευαγγελίσασθαι αυτούς»).
Αυτή η διοργάνωση έχει ασφαλώς και χαρακτήρα Αθλητικό, διότι με αφορμή την αναβίωση του περάσματος του Αποστόλου Παύλου και από τη γη τής Πιερίας, διεξάγεται και αγώνας δρόμου όπου δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής αθλητών, επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών, οι οποίοι καλούνται να τρέξουν μια διαδρομή 10 χλμ ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου των Εθνών. 
Ταυτόχρονα όμως, η διοργάνωση έχει και Τουριστικό χαρακτήρα, διότι δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όχι μόνο σε κατοίκους τής Πιερίας, όχι μόνο σε κατοίκους άλλων Νομών αλλά και σε ξένους που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή και να βιώσουν το ιστορικό και πνευματικό γεγονός τής πορείας τού Αποστόλου Παύλου στην Πιερία ως Επισκέπτες Προσκυνητές ή και ως Αθλητές



Η προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για το αγωνιστικό μέρος τής διοργάνωσης

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00.
Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή.
Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγιάλου. Έχει ανηφόρες – κατηφόρες με μικρές αποκλίσεις και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της.
Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, παρακαλεί όσοι αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή τους να ενημερώνουν εγκαίρως τους διοργανωτές για να βγαίνουν από τις λίστες συμμετεχόντων.
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα
Η αποστολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες:

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την Αρχαία Πύδνα λεωφορεία  θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 16.30 μ.μ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Με προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  θα ανοίξει τα γραφεία της, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2017 από τις 14.30 έως τις 17.30 για να εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και τα μέλη συλλόγων. Οι υπόλοιποι θα τα παραλαμβάνουν από την γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού  – Αρχαία Πύδνα -- από τις 14.30 έως μέχρι τις 17.30 την ημέρα του αγώνα.
ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Για το λόγο αυτό, όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στην διάθεση των αθλητών.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διαδρομή θα επιτηρείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές τοπικών συλλόγων ενώ ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Πιερίας θα παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα.
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ: Στο 4ο, 7ο χλμ στην αφετηρία και τον τερματισμό.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και σακούλα με αναμνηστικά.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν έγκυρα και έγκαιρα, λίγη ώρα μετά τον τερματισμό.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού στις 20.30 σε κάθε περίπτωση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:  Θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευθεί άμεσα και για κάθε αθλητή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Χρήστο Μυστρίδη,6948180760.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της παραπάνω φόρμας εγγραφής.
Στο τερματισμό θα υπάρχει πλούσιος μπουφές, προσφορά των κατοίκων του Μακρυγιάλου.
Πορεία Αποστόλου Παύλου
Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. 
Ευρισκόμενος στην Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα. 
Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μασκαράδες, οι υποκριτές και οι ραγιάδες. (Κάποτε οι μάσκες πέφτουν... και όλα αποκαλύπτονται).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Το νέο τραγούδι (σε video) των Στ. & Ι. Δαμιανίδη, επιγράφεται «Φωνάζω!», και είναι αφιερωμένο στις κακοποιημένες γυναίκες!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Εικαστικά έργα της Αγγελικής Σιάμου συνοδεύουν την παρουσίαση της νέας επετειακής ετικέτας για το Κτήμα Κούρτη. (+ 16 ΦΩΤΟ & 1 VIDEO).

Ν.Κάκκαλος, Σ.Μουμτζής & Π.Παπασαραντόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο τού Αντ.Ζαρκανέλα "Η κόκκινη βία τη δεκαετία τού '40 στην Πιερία".

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.