Αντίθετος ο Κ.Κουκοδήμος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη
* «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη θέση, αφού αυτό δεν υπακούει στις περιβαλλοντικές επιταγές και θα επιδράσει αποφασιστικά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής», επισημαίνει ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας.

* Αν όμως το Δ.Σ. Κατερίνης επιμείνει στην απόφασή του, τότε προτίθεμαι «να αντιταχθώ και να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους κατοίκους προκειμένου να μην επιτρέψω να προχωρήσει η συγκεκριμένη εκμίσθωση», διαβεβαιώνει ο κ. Κουκοδήμος.

Την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Πέντε Πύργοι» στα Πιέρια Όρη, εκφράζει ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος, με επιστολή που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και κοινοποίησε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Η επιστολή αυτή στάλθηκε από τον Βουλευτή στην Πρόεδρο του Δ.Σ. Κατερίνης, Πόπη Τζουμέρκα - Μπατάλα και της ζήτησε να διαβαστεί σήμερα το απόγευμα όπου συνεδριάζει το Δ.Σ. Κατερίνης με θέμα την ανάκληση ή όχι της υπ’ αριθμόν 435/2017 απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Κατερίνης.
Η συνεδρίαση αυτή, όπως είναι γνωστό, πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα όλων των τριών Συνδυασμών τής Μειοψηφίας τού Δ.Σ. Κατερίνης αλλά και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων.
Στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος δηλώνει: «Για μια ακόμη φορά επιθυμώ να δηλώσω πως είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη θέση, αφού αυτό δεν υπακούει στις περιβαλλοντικές επιταγές και θα επιδράσει αποφασιστικά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής».
Ο Βουλευτής επισημαίνει όμως ότι εάν η Πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης επιμείνει στην προηγούμενη απόφασή της, τότε ο ίδιος θα αντιδράσει: «Προτίθεμαι με κάθε τρόπο και σύμφωνα πάντα με όσα μου επιτρέπει η κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και με κάθε νόμιμο μέσο  να αντιταχθώ και να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους κατοίκους προκειμένου να μην επιτρέψω να προχωρήσει η συγκεκριμένη εκμίσθωση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Κατερίνη 22 Μαΐου 2018

Προς την Αξιότιμη Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης
κυρία Καλλιόπη Τζουμέρκα Μπατάλα
και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Κατερίνης

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης
Υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό δεν μου επιτρέπουν να παραστώ σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης όπου πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της ανάκλησης της με αριθμό 435/2017 απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Κατερίνης και αφορά την έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.
Για μια ακόμη φορά επιθυμώ να δηλώσω πως είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση και λειτουργία του αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη θέση, αφού αυτό   δεν  υπακούει στις περιβαλλοντικές επιταγές και θα επιδράσει αποφασιστικά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.
Οι επενδύσεις στη χώρα μας αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο. Όχι όμως σε βάρος του περιβάλλοντος, όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, όχι σε βάρος του φυσικού πλούτου μιας περιοχής που διατήρησαν οι κάτοικοι διαχρονικά και έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
αξιολογείστε τα επιχειρήματα των φορέων και των κατοίκων που αντιδρούν στη συγκεκριμένη «επένδυση» και προχωρήστε στην ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης ή τροποποίησής της σε ό,τι αφορά τη χωροθέτησή της σε περιοχή που δεν θα επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον και δεν θα συντελεί στην καταστροφή δασικής έκτασης.
Οφείλω όμως σε αντίθετη περίπτωση να σας γνωστοποιήσω πως προτίθεμαι με κάθε τρόπο και σύμφωνα πάντα με όσα μου επιτρέπει η κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και με κάθε νόμιμο μέσο  να αντιταχθώ και να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους κατοίκους προκειμένου να μην επιτρέψω να προχωρήσει η συγκεκριμένη εκμίσθωση.
Παρακαλώ, να διαβαστεί η επιστολή μου για την ενημέρωση δημοτικών συμβούλων, δημοτών και φορέων.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος
Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν.Πιερίας----------

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται εδώ είναι ΑΡΧΕΙΟΥ και έχουν ληφθεί κατά την επίσκεψη του Προέδρου τής ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνη, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναίκα πήγε για Τεστ Παπ και ζήτησε γυναίκα νοσοκόμα, αλλά ήρθε άντρας με μούσι που δήλωνε …γυναίκα!

Θ.Λιακόπουλος: Ήρθε η ώρα τής Αλλαγής για τον Δ.Κατερίνης!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν επέτρεψε Θ.Λειτουργία στην Παναγία τής Πέτρας (29 ΦΩΤΟ)

Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Άρθρο]

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Θανάσης Λιακόπουλος: «Να γίνουμε άνθρωποι ξανά»!

Ο 10γλωσσος Κατερινιώτης Γ.Κυραϊλίδης, 1ος Έλληνας μέλος τού HYPIA!

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Υπόλογοι επιστήμονες επειδή ...χρησιμοποιούν ιατρικούς όρους μη αρεστούς σε εκπροσώπους της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ !