Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Περί Ανέμων & Υδάτων» στις Δημ.Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού


Δεκάδες μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας συμμετέχουν δημιουργικά και διαδραστικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περί ανέμων και υδάτων» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο φιλοξενούν στο χώρο τους σήμερα Πέμπτη 03 και αύριο Παρασκευή 04 Μαΐου, οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού.


Διαδραστικό πρόγραμμα

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που η δημοτική μας βιβλιοθήκη στην Κατερίνη διευρύνει καθημερινά τους ορίζοντές της. Αυτή τη φορά συνεργαζόμαστε με το  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που με τη δυναμική υποστήριξη του www.meteo.gr δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας». 


Σύγχρονο μάθημα Φυσικής

Όπως τονίζει από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Το πρόγραμμα, το οποίο φιλοξενείται και στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού συνιστά ένα σύγχρονο μάθημα φυσικής, το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και εφαρμογές στοχεύοντας στη βιωματική μάθηση των μετεωρολογικών φαινομένων. Με τον τρόπο αυτό, μετά το τέλος του προγράμματος οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξηγήσουν μόνοι τους τα καιρικά φαινόμενα και να γνωρίζουν τους βασικούς τρόπους προφύλαξης από καταιγίδες, κεραυνούς και ανεμοστρόβιλους».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές κατανοούν ένα μετεωρολογικό χάρτη, τον σχηματισμό μιας καταιγίδας κι ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, ενώ μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών.
Επιπλέον, μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες πληροφορούνται για τη δημιουργία της βροχής, τον σχηματισμό νέφους και την σάρωση ενός ψυχρού μετώπου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επεξήγηση των τρόπων προστασίας κατά τη διάρκεια των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων.




Όπως προαναφέρθηκε, το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο (Παρασκευή) το απόγευμα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)