Κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά και προτάσεις στο Δ.Σ. Κατερίνης για το Σ/Ν «Κλεισθένης»


* Σάββας Χιονίδης: Το Σχέδιο Νόμου προσπαθεί 
να αφανίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Δικτατορία Μεταξά ήρθε όταν επικρατούσε η Απλή Αναλογική, ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

* Υπέρ τής Απλής Αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο «Άλλος Δρόμος», η «Νέα Εποχή» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

* Αθ.Λιακόπουλος: Δεν είμαι υπέρ της Απλής Αναλογικής. Να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία που μένει ανενεργή και άχρηστη.

* Να μην απορρίψουμε όμως τη συζήτηση του Νομοσχεδίου, να γίνει ο διάλογος, να κατατεθούν και προτάσεις, επέμεινε ο Αθ.Λιακόπουλος.

* Μπάμπης Παπαδόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση): Ψευτοδημοκρατία η Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Παρουσίαση θέματος, 
Φωτογραφικό Υλικό: 
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 



Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σχετικά με το Σχέδιο Νόμου που αφορά στη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αυτή η συζήτηση, με τον τρόπο που διεξάχθηκε, εξελίχθηκε σε μια ανούσια αντιπαράθεση.
Ακούστηκαν αφορισμοί, παρατάχθηκαν κομματικές θέσεις, κατατέθηκαν όμως και κάποιες ελάχιστες σοβαρές προτάσεις με θετικό περιεχόμενο, που έδωσαν χρώμα αλλά και λίγο ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία.
Η συζήτηση έγινε σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια όχι μόνο επειδή εντάχθηκε σε μια συνεδρίαση που περιλάμβανε 8 προ ημερήσιας διάταξης θέματα και 41 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ήταν μια συζήτηση υπό χρονική πίεση, επειδή και ο Κανονισμός Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Προέδρου, Πόπης Τζουμέρκα, είναι ένας κανονισμός με πολλούς περιορισμούς για τη Μειοψηφία αλλά και με εμφανή ελλείμματα Δημοκρατίας. Πρόκειται για ελλείμματα που όμως αρνείται η Δημοτική Αρχή να τα διορθώσει μη βελτιώνοντας τον υπάρχοντα κανονισμό, όπως σχολιάζεται κατά καιρούς από τις παρατάξεις τής Μειοψηφίας. 


Ήταν μια κουραστική συνεδρίαση με συνεχείς 
αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων

Η συνεδρίαση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα, κράτησε 3 ώρες, 13 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και ήταν μια διαδικασία κουραστική, επεισοδιακή κατά διαστήματα, με αντεγκλήσεις και φωνές, με ειρωνείες, χωρίς ωστόσο να λείπουν και ορισμένες σοβαρές τοποθετήσεις, όπως προαναφέρθηκε.
Επειδή ακριβώς ήταν μια μεγάλη και κουραστική συνεδρίαση, από κάποιο διάστημα και μετά άρχισαν να φεύγουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στο 16ο θέμα είχαν μείνει 18 μόνο Σύμβουλοι ενώ στη συνέχεια άδειαζαν συνεχώς τα έδρανα, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από την παράταξη του «Άλλου Δρόμου» από την οποία όμως επίσης απουσίαζαν Σύμβουλοι.
Επιπλέον, στην αρχή τής συνεδρίασης, δίπλα στην Πρόεδρο καθόταν ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. Όταν αποχώρησε όμως ο Δήμαρχος, τη θέση του κατέλαβε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Τάκης Λεμονόπουλος. Και όταν κι εκείνος αποχώρησε από το έδρανο του Προεδρείου, τη θέση του κατέλαβε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας. 


Σάββας Χιονίδης: Το Σχέδιο Νόμου προσπαθεί 
να κατακρεουργήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, το Σχέδιο Νόμου που αφορά στη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης», προσπαθεί να αφανίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κατακρεουργήσει τον θεσμό, γι’ αυτό και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επέστρεψε το Σχέδιο Νόμου.
Επιπλέον, ο κ. Χιονίδης είπε ότι εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπακούμε σε κόμματα και κομματικές λογικές ενώ τη λεγόμενη «Απλή και άδολη Αναλογική» τη χαρακτήρισε ως την πιο δόλια επιλογή αλλά και το Σχέδιο Νόμου ως ένα νοσηρό προϊόν.
Μίλησε επίσης για ένα νέο σύστημα που φέρνει το Νομοσχέδιο, ένα σύστημα κλασικά κομματοκεντρικό, που φέρνει κομματοκρατία και αυστηρό έλεγχο από διορισμένους.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να δει και η Ελλάδα κάποια ζητήματα που τα έχει λύσει η Ευρώπη σε άλλες Χώρες που προοδεύουν: «Εκεί είναι τα παραδείγματα. Δεν είναι η κομματοκρατία και ο αυστηρός έλεγχος του Κράτους με τον πέλεκυ πάνω στο κεφάλι (μας) πάντοτε ώστε να μη μπορείς να κάνεις τίποτε, με διορισμένους Γραμματείς, με διορισμένους Διευθυντάδες, με διορισμένους «ό,τι θέλεις»…
Και βέβαια, από το Τεχνικό Πρόγραμμα (τί πρέπει να κάνεις) για να περάσεις (προωθήσεις) ένα έργο; Θέλεις να περάσεις, να κάνεις έναν ολόκληρο κύκλο. Δεν θέλουν να προχωρήσουν τα έργα; Είναι λίγοι οι έλεγχοι; (Υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα) έντεκα ανεξάρτητες, εντός εισαγωγικών ή εκτός εισαγωγικών, Αρχές… Συν το Κράτος, το Υπουργείο, τα Δικαστήρια, όλα αυτά… (τα Δικαστήρια) που είναι και προσφιλή σε μερικούς»… Επανέλαβε δε ότι αυτό το Σχέδιο Νόμου που φέρνει προς συζήτηση η Κυβέρνηση, επιστρέφεται πίσω. 

Σάββας Χιονίδης: Τα Δικαστήρια είναι προσφιλή σε μερικούς...

Η επισήμανση, πάντως, του Δημάρχου για «τα Δικαστήρια που είναι προσφιλή σε μερικούς» δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε μετά την τρίωρη και πλέον συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
Φαίνεται να ήταν κάτι σαν παράπονο του κ. Χιονίδη ο οποίος κατά τη 12χρονη θητεία του έχει δει δημοτικά ζητήματα να οδηγούνται σε Δικαστήρια και να καθυστερούν ορισμένα έργα μέχρι και σήμερα.
Επίσης, ο ίδιος έχει οδηγηθεί και σε Δικαστικές αίθουσες, σε μία περίπτωση (3.2.2017) έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στις αρχές τού 2018 είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του από τον Βουλευτή Πιερίας τής Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκοδήμο

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Χιονίδης αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που σχολίασε αρνητικά η Επικεφαλής τού Δημοτικού Συνδυασμού «Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη», Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, όταν πήρε τον λόγο για να αναφερθεί επί του θέματος. 


Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη: Δημαρχοκεντρικό το σημερινό σύστημα…

Στην τοποθέτησή της η κ. Νταρλαγιάννη: αφού σχολίασε την αποχώρηση του κ. Χιονίδη λέγοντας ότι «μας γύρισε την πλάτη και έφυγε ο Δήμαρχος», μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε στο νυν σύστημα λειτουργίας τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σ’ αυτό το καινούργιο που φέρνει ο νέος νόμος. 
Έτσι, το υπάρχον σύστημα λειτουργίας τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κ. Νταρλαγιάννη το χαρακτήρισε ως «αυτοκρατορία και μονοκρατορία τού Δημάρχου» ενώ υπεραμύνθηκε του συστήματος της Απλής Αναλογικής, συστήματος που είναι συμβατό με τις επιλογές τής κοινωνίας και είναι σύστημα απέναντι στο Δημαρχοκεντρικό σημερινό σύστημα. Πρόσθεσε δε ότι Απλή Αναλογική σημαίνει Συμμετοχή και Διαφάνεια


Σάββας Χιονίδης: Ο Μεταξάς ήρθε σε μια εποχή 
που επικρατούσε Απλή Αναλογική.

Ακολούθως, επέστρεψε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο οποίος ζήτησε και πάλι τον λόγο και, μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε και σε άρθρο τού Παρασκευά Αυγερινού στο οποίο γινόταν αναφορά και στην εποχή πριν έρθει στα πολιτικά πράγματα ο Δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς
Ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέροντας αυτό το ιστορικό γεγονός άφησε να εννοηθεί ότι η Απλή Αναλογική ιστορικά οδήγησε και σε Δικτατορίες. Χαρακτήρισε δε την Απλή Αναλογική ως δρόμο προς συναλλαγή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο της δευτερολογίας του ο κ. Χιονίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. 


Νίκος Μακρίδης: Πιστεύουμε στην Απλή Αναλογική, 
στην απόλυτη μορφή Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Επικεφαλής τού Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», Νίκος Μακρίδης, έλαβε τον λόγο και εξέφρασε την άποψή του για το νέο Σχέδιο Νόμου κάνοντας κι εκείνος μια σύγκριση με το υπάρχον σύστημα λειτουργίας τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο υπάρχον σύστημα έκανε λόγο για one man show, δηλαδή για Δημαρχοκεντρικό σύστημα. Αναφερόμενος όμως στο νέο Σχέδιο Νόμου είπε ότι με αυτό επιλέγουμε μια ελεγχόμενη Διοίκηση. 
Χαρακτήρισε την Απλή Αναλογική ως την απόλυτη μορφή Δημοκρατίας και συμπλήρωσε λέγοντας: Πιστεύουμε στην απλή μορφή τής Δημοκρατίας. Ξεκαθάρισε δε τη θέση του και τη θέση τού Συνδυασμού του λέγοντας ότι «θα είμαστε κατά ενός ψηφίσματος για το Σχέδιο Νόμου». 


Μπάμπης Παπαδόπουλος: Συμφωνούμε με την Απλή Αναλογική. Ψευτοδημοκρατία η Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής τού Δημοτικού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Μπάμπης Παπαδόπουλος, δήλωσε εξαρχής ότι «μας βρίσκει σύμφωνους η Απλή Αναλογική». Χαρακτήρισε δε την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ως ψευτοδημοκρατία
Αναφερόμενος σ’ αυτό καθαυτό το Σχέδιο Νόμου μίλησε, μεταξύ άλλων, και για πολυκερματισμό τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος «οδηγεί σε έναν ατομικό στοχασμό που λέει, ας πούμε: Οι πόρνες τού Μισισιπί έχουν τα δικά τους συμφέροντα, οι μεταλλωρύχοι τής τάδε Κοινότητας έχουν τα δικά τους (συμφέροντα) κ.ο.κ.». 



Αθανάσιος Λιακόπουλος: Να μιλήσουμε για 
μια άλλη Αυτοδιοίκηση, με ενιαία ψηφοδέλτια!

Μια σοβαρή κριτική στο Σχέδιο Νόμου, χωρίς αφορισμούς, αλλά με θέσεις και προτάσεις, κατέθεσε ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Λιακόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λιακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Συνάδελφοι, έχω μια διαφορετική αντίληψη επί του Σχεδίου Νόμου που αφορά στη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μία άλλη βάση. Όλοι συμφωνούμε ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ενδυνάμωση. Για μένα, ενδυνάμωση θεωρείται η πλήρης απελευθέρωση της Αυτοδιοίκησης μέσα από τη θεσμοθέτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος τής αυτοτελούς λειτουργίας της.
Οικονομική Ανεξαρτησία σημαίνει η ύπαρξη συγκεκριμένων πόρων, αυτοτελώς για την Αυτοδιοίκηση και η είσπραξη πρωτογενώς συγκεκριμένων φόρων. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο -που θεωρώ ότι όλοι συμφωνούμε- θα μπορέσουμε να έχουμε μια δυνατή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει και τον μέσο όρο τής χρηματοδότησης των ΟΤΑ στην Ευρώπη -και παραπάνω απ’ αυτό που είπε ο Δήμαρχος- ώστε να αυξηθούν και οι αρμοδιότητές μας με τους πόρους που θα πάρουμε, τις οποίες θα υλοποιήσουμε σίγουρα καλύτερα από την κεντρική Διοίκηση. Άρα, για μένα, η ουσιαστική βάση τής συζήτησής μας είναι αυτή.
Μία δεύτερη θέση και σκέψη μας -πριν φτάσουμε στο αν συμφωνούμε ή όχι με την Απλή Αναλογική και το αν είναι δημοκρατικότερος ή όχι ο Νόμος- είναι να μεταφέρουμε ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, δηλαδή αρμοδιότητες που δεν κοστίζουν αλλά μπορούν να κάνουν τη ζωή των Δημοτών καλύτερη. Συγκεκριμένα, μία εξ αυτών θα μπορούσε να είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός των Δήμων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ. Αυτά δεν κοστίζουν στην Κυβέρνηση, δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα ή νέους πόρους, αλλά μπορούν όμως να βελτιώσουν τη ζωή των Δημοτών, να δώσουν «κίνηση» στις τοπικές Κοινωνίες και Ανάπτυξη. Όπως επίσης, είναι και οι ΒΙΠΕ που θεωρώ ότι αποτελούν ένα εργαλείο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά κυρίως η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας η οποία μένει σε λήθαργο όλα αυτά τα χρόνια και στην ουσία καθίσταται ανενεργή και άχρηστη. Θα πρέπει να δούμε, πώς θα εκσυγχρονίσουμε την Αυτοδιοίκηση, να περάσουμε στο e-aftodioikish, στο e-government, όπως μας υποδεικνύουν οι τάσεις των εποχών κάνοντας μέσω τής Αυτοδιοίκησης πιο εύκολη τη ζωή των Δημοτών.
Και τέλος -γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω- θέλω να σας απευθύνω το απλό ερώτημα, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε: Τί θα συμβεί με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο όταν θα χαθούν οι πιθανές συνεργασίες; Πραγματικά, τί θα συμβεί; Για να αποφευχθεί δηλαδή η ακυβερνησία στους Δήμους. Θα έρθει (άραγε) το Κράτος να αντικαταστήσει τούς Δημότες και την Αυτοδιοίκηση; Συμφωνούμε με αυτό; Εγώ προσωπικά, δεν συμφωνώ.
Δεν συμφωνώ να είναι κομματικοποιημένες οι παρατάξεις, -αυτό που είπε ο Δήμαρχος ότι επιχειρείται-. Έχω (λοιπόν) μια άλλη θεώρηση και πρόταση. Εγώ θα τολμούσα να πάω παραπέρα, να μιλήσω για μια άλλη Αυτοδιοίκηση, αν θέλουμε να μιλήσουμε για ενιαία ψηφοδέλτια, να πάμε σε μια άλλη λογική τελείως, να πούμε ότι θέλουμε την Αυτοδιοίκηση αδέσμευτη, να πούμε ότι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το καλό τής Αυτοδιοίκησης.
Σίγουρα όμως δεν είμαι υπέρ τής Απλής Αναλογικής. Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι το πρότυπο, γι’ αυτό και ξεκίνησα αντίστροφα. Πρέπει να δούμε αλλιώς την Αυτοδιοίκηση όλοι εμείς που την υπηρετούμε. Πρέπει να δούμε αλλιώς την Αυτοδιοίκηση, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να δούμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να λυθούνε, έτσι ώστε η Αυτοδιοίκηση να εξελιχθεί σε ατμομηχανή τής οικονομικής προόδου τής Χώρας και σε επίλυση προβλημάτων των Δημοτών.
Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ο διάλογος αλλά να γίνουν και προτάσεις, όχι να το απορρίψουμε (το Νομοσχέδιο) συλλήβδην. Να γίνουν προτάσεις. Ο «Κλεισθένης» (δηλαδή το Νομοσχέδιο) μπορεί να εκφράσει το όνομα του (αρχαίου) Κλεισθένη μόνο όταν αποφασίσουν οι Αυτοδιοικητικοί και όχι όταν το αποφασίσει στείρα η κεντρική Κυβέρνηση. 
Με αυτά τα λίγα κλείνω και επιφυλάσσομαι για μια νέα κουβέντα στο μέλλον όπως δεσμεύτηκε και η ΚΕΔΕ», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Αθανάσιος Λιακόπουλος


Γνωσούλα Χαϊλατζίδου: Η Απλή Αναλογική 
είναι το δικαιότερο εκλογικό σύστημα.

Στην τοποθέτησή της η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «μια σημαντική τομή τού Νομοσχεδίου είναι η αλλαγή τού εκλογικού Νόμου με την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής. Η Απλή Αναλογική είναι το δικαιότερο εκλογικό σύστημα, αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση με τον καλύτερο τρόπο, ευνοεί τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση της κ. Χαϊλατζίδου έγινε μετ’ εμποδίων, με πίεση από το Προεδρείο για συντόμευση της τοποθέτησης, αλλά και, κατά διαστήματα, υπό κλίμα φασαρίας. 


Θεόδωρος Παυλίδης: Αν ψηφιστεί αυτός ο Νόμος, 
θα είναι η ταφόπλακα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Τελευταίος μίλησε ο Θεόδωρος Παυλίδης ο οποίος ανέφερε ότι αν επικαλούμαστε την Ευρώπη, να πω λοιπόν ότι στη Γερμανία υπάρχει το ενιαίο ψηφοδέλτιο και αυτό είναι όντως Δημοκρατία. Αν ψηφίσουμε αυτόν τον Νόμο, πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάρει την ταφόπλακα και θα ψάχνουμε μετά οποιοδήποτε άλλο όνομα «Κλεισθένης 3», το «Περικλής 2» για να τη σώσουμε. 



























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.