Προωθούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σχολεία τής Πιερίας για τον Διαβήτη-1Μέσα από συνεργασία τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τής Αντιπεριφέρειας Πιερίας


Με πρωτοβουλία τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας κατατέθηκε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την οποία ζητείται συνεργασία με σκοπό την ενημέρωση πολιτών καθώς και την ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας γύρω από το σοβαρό ζήτημα που αφορά στον «Διαβήτη τύπου 1».
Πρόκειται για τον παιδικό Διαβήτη που είτε εμφανίζεται από τη βρεφική ηλικία, είτε εμφανίζεται κατά τη σχολική ηλικία, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ζωή ενός παιδιού όχι μόνο σε σχέση με την υγεία του και με την αντιμετώπιση της ασθένειας αλλά και σε σχέση με άλλα παιδιά τής Σχολικής Κοινότητας.
Μέχρι σήμερα, ο Διαβήτης αποτελεί μια παγκόσμια ασθένεια, με χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα να την υφίστανται εφ’ όρου ζωής, αλλά ταυτόχρονα, αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζουν αφενός μεν την άγνοια ορισμένων Εκπαιδευτικών, αφετέρου δε να αντιμετωπίζουν και την άγνοια μαθητών και μαθητριών των Σχολείων.
Μάλιστα, λόγω αυτής της άγνοιας, υπάρχουν και παιδιά με Διαβήτη που φοιτώντας σε διάφορα Σχολεία τής Χώρας αντιμετωπίζουν μέχρι και ρατσιστικές διαθέσεις των ανθρώπων γύρω τους.
Επειδή όμως η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι η προληπτική ενημέρωση, γι’ αυτό ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Σωτηρία Ουσταμπασίδου, έχει ήδη ξεκινήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον παιδικό Διαβήτη.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ενημέρωσης, ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας κατέθεσε και επιστολή στην Προϊσταμένη τής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Μυροφόρα Τσαρούχα.
Σκοπός τής επιστολής είναι αφενός μεν η γενικότερη συνεργασία τής Διεύθυνσης Υγείας με τον Σύλλογο Διαβητικών, αφετέρου δε η παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας προς το Υπουργείο Παιδείας για εξασφάλιση ειδικής άδειας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Σχολεία τής Πιερίας, από τη νέα χρονιά.

Η επιστολή τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας προς τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας.

Προς Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. του νομού Πιερίας.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας εδώ και  έντεκα συνεχόμενα έτη πραγματοποιεί δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών έτσι ώστε να υπάρχει καλή διαχείριση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ένας από τους τρόπους ενημέρωσης είναι η παρουσίαση και εκπαίδευση των συλλόγων διδασκόντων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη.
Στα πλαίσια των προγραμμάτων υγείας που διενεργείτε παρακαλούμε όπως συνεργαστείτε με το Σύλλογο μας με σκοπό την καλύτερη υγεία των παιδιών αυτών και ένα μέλλον χωρίς επιπλοκές που επιφέρει η χρόνια αυτή πάθηση.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Σωτηρία  Ουσταμπασίδου

Η Γραμματέας
Ξανθούλα Κατεργάρη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο τυχερός στην κοπή πίτας τού Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Πιερίας

Άγιος Παΐσιος: Η λύση που θα δοθεί στο Σκοπιανό, μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ τής Ελλάδας (1991).

Με ευχές, τραγούδια και …απρόοπτα, η κοπή πίτας στη Θρακική Εστία Κατερίνης. (27 ΦΩΤΟ)

Κοπή Βασιλόπιτας 2019 από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αίολος Κατερίνης»

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο τυχερός στην κοπή πίτας τής Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, Υποψ.Σύμβουλος με τον Γ.Νταντάμη.

Win-Win Συμφωνία για το Σκοπιανό; Ή κλασσικό Ξεπούλημα; (Γράφει ο Αντώνης Ζαρκανέλας)