Θέατρο χωρίς αποκλεισμούς! («Θεσμοφοριάζουσες», Φεστιβάλ Ολύμπου 2018).


Επιμέλεια Ανάρτησης:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Ο Αριστοφάνης, όντας ο μεγαλύτερος κωμικός τής αρχαιότητας, το 411 π.Χ. παρουσίασε δύο κωμωδίες, με συγγενικό θέμα, τις «Θεσμοφοριάζουσες» και τη «Λυσιστράτη», αναδεικνύοντας όλη την εσωτερική, πρωτίστως, δύναμη της γυναίκας και της γυναικείας φύσης, κατ’ επέκταση. 
Πολλά χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, ο δημοσιογραφικός φακός του Νίκου Κολίτση -με την πολύτιμη συνεισφορά τού Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης (του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού)- αποτυπώνει το διαχρονικό «του λόγου το αληθές».
Με ένα θεατρικό φωτογραφικό τεκμήριο ζωής και ελπίδας καταδεικνύει περίτρανα ότι το θέατρο (και στο Φεστιβάλ Ολύμπου), είναι (και οφείλει να είναι) όχι μόνο ελκυστικό αλλά και προσβάσιμο για όλες και όλους, χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς.
Διότι, «home is where the heart is...»



--------------------------------

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Κείμενο για το ως άνω θέμα συντάχθηκε από τον Δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση και στάλθηκε, από τον ίδιο, προς δημοσίευση στα Μέσα Ενημέρωσης. 
Η πρώτη φωτογραφία ανήκει στον Δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση. Οι δύο επόμενες φωτογραφίες είναι από Δελτίο Τύπου τού Φεστιβάλ Ολύμπου (κείμενο & φωτογραφίες), που στάλθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Το Δελτίο Τύπου τού Φεστιβάλ Ολύμπου αφορούσε την ίδια παράσταση, δηλαδή τις Θεσμοφοριάζουσες. 

Στο αρχικό κείμενο του κ. Κολίτση, έγινε τροποποίηση, εν μέρει, στον τίτλο, όπως επίσης και σε 3 - 4 λέξεις στο ίδιο κείμενο (αλλαγές ή και προσθήκες). 
Οι μικρές αλλά προσεκτικές αυτές παρεμβάσεις (προκειμένου να μη σημειωθεί αλλοίωση των νοημάτων τού αρχικού κειμένου) έγιναν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής χρήσης ενός κειμένου που αποστέλλεται στα Μέσα Ενημέρωσης με την προφανή έννοια του Δελτίου Τύπου.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις ανήκουν στον Δημοσιογράφο που επιμελήθηκε την παρούσα ανάρτηση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Εκ νέου Πρόεδρος στον Συνεταιρισμό ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης 18300 εξελέγη ο Γιώργος Παρθενίδης. (28 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Το Λιτόχωρο έδειξε τον νικητή των εκλογών, τον Πέτρο Κιάφα! (+ 62 φωτογραφίες).

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Άστραψε και βρόντηξε η Βροντού! Μεγάλο μήνυμα νίκης για τον Πέτρο Κιάφα! (+ 115 ΦΩΤΟ).

Πέτρος Κιάφας: Σήμερα ψηφίζουμε για αλλαγή στη Διοίκηση του Δ.Δίου-Ολύμπου, για αλλαγή σελίδας!

Δήλωση Πέτρου Κιάφα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δ.Δίου-Ολύμπου. "Ευχαριστώ κόσμο και συνεργάτες, συγχαρητήρια σε Γερολιόλιο".