28 εκ. € χρέη ο Δ.Κατερίνης! Τώρα, θέλει και προεκλογικό δάνειο 3 εκ. € !



* Το θέμα αυτό έφερε στη δημοσιότητα 
ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, 
Γιώργος Κυριακίδης.

* Στο μεταξύ, στις 4/4 παραιτήθηκε ο Κεντρικός Ταμίας 
τού Δ.Κατερίνης ο οποίος στην παραίτησή του λέει ότι τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πάγιες, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μισθοδοσίας αλλά και τις καθημερινές δαπάνες του Δήμου.

* Ο Κεντρικός Ταμίας τού Δ.Κατερίνης αναφέρει ότι τα Ταμειακά Διαθέσιμα είναι κάτω των νομίμων, δεν μπορεί να ελέγξει τις ταμειακές ροές, οπότε… παραιτείται!

* «Φαίνεται ότι ο κ. Χιονίδης ή αδυνατεί να καταλάβει τη ζημιά που προκαλεί στη πόλη ή απλά δεν νοιάζεται παρά μόνο για την πολιτική του επιβίωση», επισημαίνει ο κ. Κυριακίδης.

* «Κάποιος να πει στον κ. Χιονίδη ότι πρέπει να φύγει. Και μάλλον πρέπει να του το πουν οι Δημότες», σημειώνει ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Επιμέλεια Ανάρτησης:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Ένα πολύ σοβαρό θέμα φέρνει στο φως τής δημοσιότητας ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Κυριακίδης. Πρόκειται για τη συσσώρευση χρεών στον Δήμο Κατερίνης, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το θέμα αυτό ανέδειξε ο κ. Κυριακίδης με αφορμή τη συζήτηση στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για λήψη νέου δανείου ύψους 3.000.000 ευρώ σε μια χρονιά που είναι προεκλογική. (το 2019 θα είναι χρονιά εκλογική).
Σύμφωνα με την καταγγελία τού κ. Κυριακίδη, τα χρέη έχουν ως εξής:
1.740.000 € εξαιτίας τής παύσης εργασιών για την κατασκευή τού πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης.
250.000 εξαιτίας τού ότι το WI-FI δεν ήρθε ποτέ στην Κατερίνη.
450.000 € από τις πονηριές με την μετονομασία των τριών νέων “πράσινων” σχολείων.
Τα ποσά αυτά βεβαιώθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο και εκκρεμεί η δέσμευση των χρημάτων από τα έσοδα του Δήμου.
Η ΔΕΥΑΚ πέρα από τις οφειλές στη ΔΕΗ (περίπου 6.000.000 €), από τις οφειλές της σε μεγάλους προμηθευτές (περίπου 3.000.000 €), από τις οφειλές της σε Δάνεια (περίπου 10.000.000 €) οφείλει στο Δήμο Κατερίνης περίπου 7.000.000 € από καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων που η ίδια δεν μπορεί να αποπληρώσει.
Όπως αναφέρει ο κ. Κυριακίδης, «το αποκορύφωμα έρχεται στις 4/4/2018 με την παραίτηση του κεντρικού ταμία του Δήμου Κατερίνης που στην παραίτηση του «καρφώνει» την οικονομική διαχείριση λέγοντας ότι τα έσοδα δεν επαρκούν να καλύψουν τις πάγιες, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μισθοδοσίας αλλά και τις καθημερινές δαπάνες του Δήμου.
Ο κεντρικός ταμίας αναφέρει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι κάτω των νομίμων (δεν υπάρχουν οι δύο μισθοδοσίες του προσωπικού στο ταμείο όπως επιβάλει ο νόμος) δεν μπορεί να ελέγξει τις ταμειακές ροές οπότε… παραιτείται»!
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Κυριακίδη, έχει ως εξής:

Η Ανακοίνωση 
του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, 
Γιώργου Κυριακίδη.

«Αγαπητοί  Συνδημότες και Συνδημότισσες
Αισθάνομαι  την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα συζητηθεί στο αποψινό  Δημοτικό Συμβούλιο  (5/7/2018).
Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούμαστε να αποφασίσουμε  για την σύναψη δανείου ύψους 3.000.000 € από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Η μόνη πληροφορία που έχουμε για το σκοπό της σύναψης του δανείου προέρχεται από τον γενικόλογο τίτλο του θέματος «για την εκτέλεση έργων και προμηθειών»!
Το συγκεκριμένο θέμα σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ίσως να περνούσε απαρατήρητο  αλλά στην συγκεκριμένη συγκυρία μόνο τρόμο προκαλεί… και θα σας εξηγήσω γιατί.
Ο Δήμος Κατερίνης τα τελευταία χρόνια με Δήμαρχο τον κ. Χιονίδη έχει συσσωρεύσει ένα τεράστιο όγκο χρεών:
Η παύση εργασιών για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης χρέωσε το Δήμο με 1.740.000 €.
 Το WI-FI που δεν ήρθε ποτέ στην Κατερίνη στοίχισε άλλα 250.000 περίπου.
Οι πονηριές με την μετονομασία των τριών νέων “πράσινων” σχολείων στοίχισαν άλλα 450.000 €.
Τα παραπάνω ποσά βεβαιώθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο και εκκρεμεί η δέσμευση των χρημάτων από τα έσοδα του Δήμου.
Η κατασκευή της πλατείας Δημοκρατίας κόστισε απροσδιόριστο ποσό μιας και ο Δήμαρχός μας απαξιοί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και σήμερα.
Η ΔΕΥΑΚ πέρα από τις οφειλές στη ΔΕΗ (περίπου 6.000.000 €), από τις οφειλές της σε μεγάλους προμηθευτές (περίπου 3.000.000 €), από τις οφειλές της σε Δάνεια (περίπου 10.000.000 €) οφείλει στο Δήμο Κατερίνης περίπου 7.000.000 € από καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων που η ίδια δεν μπορεί να αποπληρώσει.
Το αποκορύφωμα έρχεται στις 4/4/2018 με την παραίτηση του κεντρικού ταμεία του Δήμου Κατερίνης που στην παραίτηση του «καρφώνει» την οικονομική διαχείριση λέγοντας ότι τα έσοδα δεν επαρκούν να καλύψουν τις πάγιες, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μισθοδοσίας αλλά και τις καθημερινές δαπάνες του Δήμου.
Ο κεντρικός ταμίας αναφέρει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι κάτω των νομίμων (δεν υπάρχουν οι δύο μισθοδοσίες του προσωπικού στο ταμείο όπως επιβάλει ο νόμος) δεν μπορεί να ελέγξει τις ταμειακές ροές οπότε… παραιτείται!
Έρχεται λοιπόν ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης και ζητά να συμφωνήσουμε ώστε να πάρει ο Δήμος δάνειο 3.000.000 € χωρίς να εξηγεί το λόγο (δεν δόθηκε καμία εισήγηση στους Δημοτικούς συμβούλους).
Που θα διαθέσει τα χρήματα ο  κ. Δήμαρχος;
Θα μπαλώσει τις τρύπες του προϋπολογισμού που ο ίδιος δημιούργησε;
Θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για προεκλογικά έργα βιτρίνας;
Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος ή αδυνατεί να καταλάβει την ζημιά που προκαλεί στη πόλη ή απλά δεν νοιάζεται παρά μόνο για την πολιτική του επιβίωση.
Κάποιος πρέπει να του πει ότι πρέπει να φύγει και μάλλον πρέπει να του το πείτε εσείς στις κάλπες αγαπητοί  συνδημότες και συνδημότισσες.

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης»

-----------------------------

6/7/2018
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/7/2018, το βράδυ, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, παρουσίασε μια άλλη κατάσταση ως προς τα χρέη τού Δήμου. Την άποψή του καθώς επίσης και τις επικρίσεις από την πλευρά των στελεχών τής Μειοψηφίας, θα παρουσιάσουμε σε μια από τις επόμενες αναρτήσεις μας.

-------------------------

9/7/2018
Η άποψη του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, καθώς και στελεχών τής Μειοψηφίας για τη λήψη τού δανείου ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, δημοσιεύεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: 
https://stalagmaties.blogspot.com/2018/07/3.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Τι είναι για εμάς ο σταυρός; Σύμβολο μαρτυρίου και σωτηρίας; Ή μόνο ένα κόσμημα για στολισμό μας; (Δυο σχόλια με αφορμή την Κυριακή τής Σταυροπροσκυνήσεως).