Θ.Λιακόπουλος: Ήρθε η ώρα τής Αλλαγής για τον Δ.Κατερίνης!







* Δικαιούμαστε έναν Δ.Κατερίνης στους 5 πρώτους τής Ελλάδας!
* Η άνοδος έρχεται με δουλειές, με νοικοκυριό στα οικονομικά
με καλύτερη ποιότητα ζωής, με σεβασμό στον συνάνθρωπο!
* Χτίζουμε Συνδυασμό με ξεχωριστούς συμπολίτες μας. Τα 2/3 των Συμβούλων θα είναι νέα πρόσωπα, άνθρωποι καθαροί
με όραμα, μεράκι και ικανότητες.
* Ζητώ συστράτευση του κόσμου, δεσμεύομαι για συνδιοίκηση
Φτάνει το «εγώ», ήρθε και πάλι η ώρα του «εμείς».
* Οι διαφωνίες μου με τον Σ.Χιονίδη με οδήγησαν να αλλάξω δρόμο. Δεσμεύομαι να αλλάξουμε όλοι μαζί όσα λάθη δεν μπόρεσα να αλλάξω 
ως Δημοτικός Σύμβουλος.
* Είμαι υπέρ της επένδυσης των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, επιλέχθηκε όμως λάθος σημείο για την τοποθέτησή τους.
* Ο σχεδιασμός και κατασκευή δημοτικών κτιρίων να γίνεται με μελέτες αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και με αδιάβλητες δημοπρασίες!
* Σε 1½ χρόνο έρχεται η δεκαετία 2020. Είναι αδιανόητο να μπούμε 
στη νέα δεκαετία με τις υποδομές της παλιάς!
* Ήρθε η ώρα να επιταχύνουμε, να φέρουμε την Αλλαγή που ζητάει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε και πάλι την πόλη 
και να κερδίσουμε το μέλλον.

Παρουσίαση θέματος,
Επιλογή φωτογραφιών:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 










Η επιλογή τού Αρχοντικού Τσαλόπουλου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η παρουσία εκατοντάδων δημοτών και μάλιστα νέων στην πλειοψηφία τους, η παρουσία στελεχών τής Νέας Δημοκρατίας ή και συγγενικών τους προσώπων καθώς και η παρουσία κάποιων από άλλους πολιτικούς χώρους, η παρουσία συγγενικών προσώπων από νυν Δημοτικούς Συμβούλους Κατερίνης, οι αιχμές για σοβαρά λανθασμένους δρόμους ή οι αιχμές για λίαν προβληματικές πολιτικές που ακολουθεί ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης καθώς επίσης και τα χειροκροτήματα του κόσμου μετά από τέτοιου είδους επισημάνσεις και αιχμές, ήταν μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία τής πρώτης δημόσιας εμφάνισης του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Θανάση Λιακόπουλου, ύστερα από τη δήλωση υποψηφιότητάς του καθώς και ύστερα από την ανεξαρτητοποίησή του από τον Συνδυασμό τού νυν Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, «Πολίτες σε Δράση».

Εκδήλωση μετά από μια καλοκαιρινή αλλά ασυνήθιστα βροχερή εβδομάδα.

Η ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς το κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας τού Ιουνίου και συγκεκριμένα το βράδυ τής Παρασκευής, 29.6.2018, που ήταν η πρώτη ηλιόλουστη ημέρα ύστερα από μια βροχερή εβδομάδα (έβρεχε ασταμάτητα μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, 28.6.2018).
Μάλιστα, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει στον αύλειο χώρο τού Αρχοντικού Τσαλόπουλου, οπότε εάν συνεχίζονταν οι βροχές, η παρουσίαση των πρώτων αξόνων δράσης τού Υποψήφιου Δημάρχου είτε θα έπρεπε να γίνει σε άλλο χώρο που θα ήταν κλειστός, είτε θα έπρεπε να αναβληθεί.
Γι’ αυτό τον λόγο, το γεγονός ότι εκείνη τη μέρα επικρατούσε καλοκαιρία ύστερα από μια βροχερή καλοκαιρινή εβδομάδα, ήταν κάτι που τόνιζαν κάποιοι συνεργάτες τού Θανάση Λιακόπουλου πριν από την ομιλία του αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ένα θετικό σημάδι μιας καινούργιας μέρας που φέρνει η κάθοδος του Υποψηφίου Δημάρχου στα δημοτικά «πράγματα» της Κατερίνης ύστερα από μια περίοδο έντονα προβληματική…
Τον Υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας «Αγία Αικατερίνη», Θεανώ Γελαδάρη, η οποία αναφέρθηκε στη διαρκή συμπαράσταση του έργου τού Συλλόγου από τον κ. Λιακόπουλο αλλά και στον ευγενικό χαρακτήρα του.

Παρουσίες

Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την εκδήλωση - ομιλία τού κ. Λιακόπουλου, ήταν ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, οι πρώην Βουλευτές Αντώνης Καρπούζας, Άννα Μάνη και Δημήτρης Χριστογιάννης, ο Πολιτευτής Δημήτρης Μπέης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αριστείδης Αγγέλου, αλλά και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ανδρέας Καρασαββίδης.
Επίσης, παραβρέθηκαν Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι, ο τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας Βαγγέλης Κήπου, ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Χρήστος Καραφουλίδης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Αλέκος Τσακπουνίδης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα.
Ακόμη, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Πιερίας Κώστας Ανθόπουλος, ο τουριστικός επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου, κ.ά.

«Έδωσα αγώνα για να αλλάξω τα πράγματα «από μέσα», αλλά…

Στη 44 λεπτών ομιλία του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Θανάσης Λιακόπουλος, μεταξύ των άλλων που είπε, εξήγησε στον κόσμο τούς λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να κατέλθει ως Υποψήφιος για τον Δήμο αν και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν μέλος τού Δημοτικού Συνδυασμού τής Πλειοψηφίας «Πολίτες σε Δράση» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη. Επίσης, εξήγησε το γιατί ενώ είχε διαφωνίες με τον κ. Χιονίδη, επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο για να κατέλθει υποψήφιος και να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Δημοτική Ομάδα τού Δημάρχου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε: «Το 2014 επέλεξα να είμαι για τελευταία φορά Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Και πάλι η αγάπη σας με ανέδειξε πρώτο και με γέμισε με ακόμη περισσότερη ευθύνη. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ενώ η οικονομική κρίση βάθαινε, σταδιακά ο τρόπος διοίκησης του Δήμου άλλαξε, τα μεγάλα έργα τής πόλης άρχισαν να καθυστερούν ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες δεν είχαν ενημέρωση για αυτά.
Όταν είδα ότι τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν, δεν έμεινα απαθής. Κατέθεσα προτάσεις, προσέφερα εναλλακτικές λύσεις, πίεσα για λύσεις, αρνήθηκα θέσεις ζητώντας, πρώτα από όλα, να λύσουμε τα προβλήματα που πιεστικά απασχολούν τούς δημότες», σημείωσε.
Στη συνέχεια, απάντησε στο γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο: «Κάποιοι μου λένε ‘γιατί δεν ανεξαρτητοποιήθηκες νωρίτερα’; Αυτό θα ήταν το εύκολο, πιστέψτε με! Πριν φτάσω στην ανεξαρτητοποίησή μου, έδωσα αγώνα για να αλλάξω τα πράγματα «από μέσα». Εξάντλησα κάθε δυνατότητά μου για να βρούμε λύσεις και να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στους πολίτες.
Όταν είδα πως αυτό πλέον δεν ήταν εφικτό, έλαβα τις αποφάσεις μου. Αν για κάποιους έπρεπε να είχα κινηθεί νωρίτερα, αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί. Σήμερα, μαζί σας, δηλώνω έτοιμος να καταβάλλω πολλαπλάσια προσπάθεια και να οδηγήσουμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που αξίζει»!

Στον Δ.Κατερίνης μπορώ να προσφέρω περισσότερα απ’ ό,τι στη Βουλή.

Απάντησε, επιπλέον, στο ερώτημα: Γιατί Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και όχι Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Ν.Πιερίας, λέγοντας: «Δεν σας κρύβω πως για πολύ καιρό κάποιοι με προέτρεπαν να θέσω υποψηφιότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να είμαι υποψήφιος Βουλευτής.
Τρεις όμως ήταν οι λόγοι που με έκαναν να απορρίψω αυτό το ενδεχόμενο: 1) Η προσωπική μου άποψη ότι στον Δήμο έχω την εμπειρία, την ομάδα και το σχέδιο για να προσφέρω περισσότερα από ό,τι στη Βουλή.
2) Επέλεξα να μείνω κοντά στη γυναίκα μου και στο παιδί μου, αλλά και σ’ όσους αγαπώ.
3) Την ίδια ώρα, εκατοντάδες φίλοι από κάθε σημείο τού Δήμου επέμεναν ότι ο κοινός μας αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ότι όλα όσα κτίσαμε μαζί, πρέπει να τα κρατήσουμε όρθια, ώστε να είναι το θεμέλιο που θα μας βοηθήσει για να κτίσουμε ακόμη περισσότερα. Εκατοντάδες φίλοι, μού τονίσατε, άλλη μία φορά, πως ‘όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα’.
Έτσι, σεβόμενος την εντολή σας, με πίστη στον Θεό και στις δυνάμεις όλων μας, σας δηλώνω ότι στις Δημοτικές Εκλογές τού 2019 θα θέσω στην κρίση σας έναν νέο Δημοτικό Συνδυασμό», ανέφερε.

Σοβαρές αιχμές για τη Διοίκηση Σάββα Χιονίδη

Παρότι ο κ. Λιακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την κοινή τους πορεία και συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του άφηνε αιχμές για την πορεία τής Διοίκησης Χιονίδη και μάλιστα, σε ορισμένα σημεία, άφηνε σοβαρές αιχμές.
Αρχικά, είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νυν Δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, για την κοινή μας πορεία και συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια. Οι διαφωνίες μας με οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξω δρόμο. Κρατώ όμως όλα όσα θετικά έγιναν στον τόπο και κοιτώντας κάθε Δημότη στα μάτια.
Δεσμεύομαι πως όλα τα λάθη που δεν μπόρεσα να αλλάξω ως δημοτικός σύμβουλος, θα τα αλλάξουμε μαζί με την πλειοψηφία των Δημοτών, όλοι μαζί».
Συγκεκριμένα, ο κ. Λιακόπουλος άφησε αιχμές κατά τής Διοίκησης Χιονίδη γι’ αυτή την πενταετία αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων, όπως:
Ο τρόπος Διοίκησης σταδιακά άλλαξε προς το χειρότερο.
Τα μεγάλα έργα τής πόλης καθυστερούν ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες δεν έχουν ενημέρωση για αυτά.
Ο κ. Χιονίδης έκανε συνήθως αυτό που ήθελε εκείνος ενώ συνήθως δεν ήταν δεκτικός για νέες προτάσεις για καλύτερες λύσεις.
Οι πόρτες τού Δήμου δεν είναι ανοιχτές για κάθε Δημότη, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, που θέλει να προσφέρει.
Υπάρχει έλλειψη ενότητας.
«Βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο», επισήμανε κάποια στιγμή ο κ. Λιακόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει έλλειμμα ως προς αυτό κατά την παρούσα θητεία. «Γιατί αν ξεχάσουμε τις ανάγκες κάθε δημότισσας και δημότη, τότε άδικα ασχολούμαστε με κάθε τί άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπάρχει πρόβλημα με το μοντέλο διοίκησης, κάτι που δεσμεύτηκε να αλλάξει ο κ. Λιακόπουλος, λέγοντας: «Από το «εγώ» επιστρέφουμε στο «εμείς», από το «ένας τα ξέρει όλα» (υπονοώντας σαφέστατα τον κ. Χιονίδη) ανοίγουμε τις πόρτες μας για κάθε φρέσκο μυαλό, κάθε νέα ιδέα, κάθε άνθρωπο ικανό που μπορεί να προσφέρει… Κανείς μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα»!

«Κανείς δεν είναι περήφανος για τον τρόπο αξιοποίησης 
της Δημοτικής περιουσίας»

Υπάρχει έλλειμμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Λιακόπουλος, «ο Δήμος μας έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, περιουσία που κανείς δεν είναι περήφανος για τον τρόπο αξιοποίησής της μέχρι τώρα. Η προσέγγισή μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης. Είμαστε εναντίον τού ξεπουλήματος. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης επενδυτών και δωρητών, έτσι ώστε όλοι οι επενδυτές να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά, είτε επενδύουν σε δημόσια περιουσία, είτε σε ιδιωτική. Επίσης αν κάποιος θέλει να δωρίσει στον τόπο μας, θα πρέπει να εξυπηρετείται ταχύτατα. Και να του λύνουμε εμείς όλα τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν», ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος.
Δεν έχει προωθηθεί η ιδέα τού εθελοντισμού.
Υπάρχει πρόβλημα με τις μητέρες και τους πατέρες που σήμερα έχουν δυσκολία κίνησης με τα καρότσια στην πόλη. «Χρειάζεται να ξαναστρώσουμε τους κυβόλιθους στον πεζόδρομο. Κάθε βροχή αποκαλύπτει προβλήματα και συχνά δημιουργεί κινδύνους για τους καταστηματάρχες και πρωτίστως τους πεζούς», σημείωσε.
Υπάρχει πρόβλημα με την εικόνα των περισσοτέρων παιδικών χαρών στον Δήμο Κατερίνης.
Άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου πόλης και συνοικιών.
Υπάρχουν προβλήματα και αστοχίες στην ανάπλαση των πεζοδρομίων, στη συνοικία των Αστικών.

Για το Σκοπιανό: «Εκτός από τα ωραία λόγια (αιχμή για Σάββα Χιονίδη), ένας Δήμος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, μπορεί όμως 
να προστατεύσει τη συνείδηση των ανθρώπων μας».

Ειρωνεύτηκε (μάλλον) τον κ. Χιονίδη για την ομιλία του στη συγκέντρωση της Κατερίνης για το Σκοπιανό Ζήτημα, λέγοντας: «Εκτός από τα ωραία λόγια, ένας Δήμος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, μπορεί όμως να προστατέψει τη συνείδηση των ανθρώπων μας, μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του Ελληνισμού!». Ο κ. Λιακόπουλος, εκτός από τη διατράνωση της αντίθεσής του για τη συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσε σειρά προτάσεων, επί του θέματος: «Θα χρηματοδοτήσουμε την έκδοση ιστορικού βιβλίου με επίκεντρα την ιστορία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου και την περίοδο των Μακεδονομάχων, προκειμένου τα παιδιά μας να μπορούν να μάθουν την αλήθεια, ακόμη και αν στο μέλλον αλλάξουν τα σχολικά μας βιβλία», είπε χαρακτηριστικά.
Άφησε (μάλλον) αιχμές για το ότι δεν έχει κατασκευαστεί, εδώ και τόσα χρόνια, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.
Άφησε επίσης αιχμές για το τί μπορεί να κάνει ο Δ.Κατερίνης στηρίζοντας την τοπική Οικονομία, αλλά μέχρι σήμερα κάνει ελάχιστα. «Εμείς έχουμε διαφορετική γνώμη! Θέλουμε να αναδιατάξουμε πλήρως την αγορά τής Κατερίνης!», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Ο Δήμος θα πρέπει να παρέμβει (στην Οικονομία) και με την αλλαγή των χρήσεων γης. «Η Κατερίνη είναι για όλους, όχι για λίγους!», ανέφερε.
«Θέλουμε να κάνουμε και μία μικρή επανάσταση. Την επανάσταση της λογικής!», υπογράμμισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε ορισμένα θέματα, όπως του πολιτισμού, μπορούν να γίνουν περισσότερα, που δεν είναι δύσκολα, απαιτείται η απλή λογική.

«Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο τής πόλης»

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων στην πόλη τής Κατερίνης αλλά και ευρύτερα. «Επίσης, θα τοποθετήσουμε πινακίδες και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο για να διευκολυνθούν οι τουρίστες».
Υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης περιβάλλοντος. «Προτεραιότητά μας, η απόλυτη προστασία τής θάλασσάς μας. Θα δώσουμε πρακτικές λύσεις για τα λύματα κάθε παραγωγικής μονάδας στα όρια του Δήμου. Τα λύματα και τα σκουπίδια μας από πρόβλημα θα γίνουν λύση. Ξέρουμε πως να τα μετατρέψουμε σε έσοδα για τον Δήμο και σε μείωση του κόστους διαβίωσης για κάθε οικογένεια! Επίσης θέλουμε τα σκουπίδια μας να προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους για τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες τού Νομού μας! Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να γίνει και στον Δήμο Κατερίνης!», τόνισε ο κ. Λιακόπουλος.
Υπάρχει πρόβλημα με το γρήγορο ίντερνετ, «ένα θέμα που κόλλησε στο παρελθόν. Τώρα θα επιταχύνουμε και θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος, συνδέοντας τόσο την Κατερίνη, όσο και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, γιατί «Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος.
Υπάρχει πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης. «Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε άμεσα στη μελέτη και στη συνέχεια στη δημοπράτηση πολυώροφου υπογείου πάρκινγκ στον σημερινό χώρο πάρκινγκ στην Πλατεία Δημοκρατίας, δίπλα στο κτίριο Ευκαρπίδη», σημείωσε ο κ. Λιακόπουλος.

Κατασκευή νέας, σκεπασμένης Δημοτικής Αγοράς, 
ακόμη και για φιλοξενία διοργάνωσης Εκθέσεων.

Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Λιακόπουλος στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη Δημοτική Αγορά Κατερίνης. «Σεβόμενοι τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, προτάσσουμε την κατασκευή νέας, σκεπασμένης Δημοτικής Αγοράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Με κάποιες τροποποιήσεις, ο ίδιος χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει και τη διοργάνωση εκθέσεων», είπε ο Υποψήφιος Δήμαρχος.
Υπάρχει μη εφαρμογή νομοθεσίας στην κατασκευή δημοτικών κτιρίων. «Θέλουμε να εφαρμόσουμε και στην Κατερίνη κάτι που κανονικά είναι υποχρεωτικό βάσει νομοθεσίας: Ο σχεδιασμός και η κατασκευή κάθε δημοτικού κτιρίου να γίνεται με άξονα τις μελέτες αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, με σκοπό η εικόνα και η λειτουργικότητα των δημοσίων χώρων να μελετάται από έμπειρους επιστήμονες. Όλα αυτά με αδιάβλητες δημοπρασίες», σημείωσε ο κ. Λιακόπουλος.
Δεν υπάρχει επιθετική προβολή του Δήμου Κατερίνης για την προσέλκυση επενδυτών.
Δεν υπάρχει πρόσβαση δημοτών σε φυσικό αέριο.
Υπάρχουν προβλήματα στο υπάρχον νεκροταφείο.
Υπάρχουν ακόμη αρδευτικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Μεγάλοι στόχοι, για έναν ριζικά αλλαγμένο Δήμο Κατερίνης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Θανάσης Λιακόπουλος, εκτός από τις αιχμές που άφησε και την κριτική που άσκησε προς τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, παρουσίασε τους πρώτους άξονες δράσης του προγράμματός του (κάποιοι αναφέρθηκαν προηγουμένως, οι υπόλοιποι αναφέρονται ακολούθως), με στόχο η Κατερίνη να γίνει:
·        Η πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
·        Η πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά και πολυτέκνους.
·        Η πιο «πράσινη» πόλη στην Ελλάδα, με οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για κάθε δημότη.
·        Smart City, με οικονομικά και επιστημονικά οφέλη για τους κατοίκους της.
·        Μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα επενδύσει στη νέα τεχνολογική επανάσταση, το «Ίντερνετ των πραγμάτων» (internet of things), με τεράστια οφέλη για τους πολίτες.
·        Πρώτος προορισμός στην Ελλάδα για εναλλακτικό τουρισμό, με δεκάδες μονοπάτια στο Ελατοχώρι και τα γύρω χωριά.
·        Μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν το επιτρέψει η νομοθεσία.

Προτάσεις, όπου το 80% των οποίων έχει ήδη υλοποιηθεί 
σε άλλα σημεία τής Ελλάδας.

Επιπλέον, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τον Δήμο Κατερίνης οι οποίες θεωρούνται εφικτές δεδομένου, όπως ανέφερε, το 80% αυτών των προτάσεων έχει ήδη υλοποιηθεί σε άλλους Δήμους τής χώρας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
·        Δημοπράτηση παραλίας μήκους 100 μέτρων, ειδικά διαμορφωμένη για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολλές άλλες παρεμβάσεις για αδύναμους συμπολίτες.
·        Εκπτώσεις δημοτικών τελών και προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς για τους πολύτεκνους.
·        Εγκατάσταση υπερσύγχρονων παιδικών χαρών με ταρτάν και όχι με άμμο, αρχίζοντας από τις συνοικίες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
·        Δημοτικός Λαχανόκηπος, ώστε να μπορεί κάθε Δημότης να έχει τον μπαξέ του.
·        Οργανωμένη φροντίδα των αδέσποτων και όλων των κατοικιδίων.
·        Μετατροπή τής Κατερίνης, κάθε Μάιο, σε Εθνικό Κέντρο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
·        Καθιέρωση «εβδομάδας Βλάχων», «εβδομάδας Θρακιωτών», «εβδομάδας Μικρασιατών» κλπ.
·        Δύο φορές τον χρόνο μετατροπή κάθε συνοικίας τής πόλης σε «Ανοικτή Γκαλερί Ζωγραφικής».
·        Ανακατασκευή τής οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.
·        Άπλωμα του εμπορικού κέντρου στους δρόμους γύρω από τη Δημοτική Αγορά και έως την οδό Ζαλόγγου από τη μία πλευρά και την οδό Ανδρούτσου από την άλλη.
·        Σύνδεση της Κατερίνης με το παραλιακό μέτωπο, ώστε να υποδέχεται εβδομαδιαία χιλιάδες τουρίστες (που σήμερα πάνε εκδρομές εκτός Νομού).
·        Ανάπλαση του παραλιακού δρόμου από τον Κορινό έως την Ολυμπιακή Ακτή.
·        Μείωση των λειτουργικών εξόδων τού Δήμου με λάμπες led, φωτοβολταϊκά για «net metering» και άλλα.
·        Πλήρες πρόγραμμα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με εύκολη πρόσβαση στις μονάδες τους και επίλυση του προβλήματος με τα λύματά τους.
·        Στήριξη δημιουργίας επώνυμων τοπικών προϊόντων.
·        Επαναφορά τής πρότασης για την ίδρυση «Ολυμπιακής Ακαδημίας Κλασσικών Σπουδών», με αντικείμενο τη Μυθολογία, την Αρχαιολογία και τη Φιλοσοφία.

Η θέση Θ.Λιακόπουλου για τις ανεμογεννήτριες: 
Ναι στην επένδυση, αλλά σε άλλο σημείο.

Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα τής επένδυσης των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη. Επεσήμανε ότι είναι υπέρ τής επένδυσης, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, γι’ αυτό και θεωρεί ότι επιλέχθηκε λάθος σημείο.

Δημιουργία Ομάδων Δημοτικού Προγράμματος

Ο κ. Λιακόπουλος κάλεσε τους Δημότες να αξιολογήσουν με αυστηρότητα τις πρώτες του προτάσεις και να προσθέσουν τις δικές τους, συμμετέχοντας στις ομάδες προγράμματος που θα δημιουργηθούν, αλλά και στελεχώνοντας τον Δημοτικό του Συνδυασμό.

Οι Δημότες του Δήμου Κατερίνης είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνούν με τον κ. Λιακόπουλο στο τηλέφωνο 23510 32111 ή στο email thanasis.liakopoulos@yahoo.com
































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).