Θανάσης Λιακόπουλος: «Να γίνουμε άνθρωποι ξανά»!



Δεκαεννιά Αυγούστου. Μια μέρα που πριν το 2003, τον βομβαρδισμό στο Ιράκ της έδρας του ΟΗΕ και τον θάνατο του ειδικού απεσταλμένου του παγκόσμιου οργανισμού στη χώρα δεν σήμαινε τίποτα, αλλά που πλέον σημαίνει τα πάντα ειδικά για όσους αισθανόμαστε άνθρωποι. Από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα ο ΟΗΕ κι ο κόσμος όλος τιμά στις 19 Αυγούστου τους ανθρώπους που αφιερώνουν στην κυριολεξία τη ζωή τους στην ανθρωπιστική δράση. Είτε σε καιρό πολέμου είτε σε καιρό ειρήνης. Εκείνους που βάζουν πίσω τα προσωπικά τους «θέλω» κι αφοσιώνονται στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, εκείνον ο οποίος έχασε το σπίτι του έπειτα από μια θεομηνία, τον άρρωστο, τον ηλικιωμένο, τον πολίτη που χρήζει βοηθείας.
Σε ένα άλλο επίπεδο εμείς από το 2008 είχαμε ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό στον Δήμο μας. Και μάλιστα είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή μαγιά. Και αυτές οι μέρες όπως είναι και η 19ηΑυγούστου πρέπει να δρουν ως αφετηρία για να μας θυμίζουν αυτό που πρέπει να κάνουμε καθημερινά: να είμαστε αγγελιοφόροι της ανθρωπιάς. Τη μαγιά λοιπόν που έμεινε αναξιοποίητη θα την ενεργοποιήσουμε εκ νέου. Γιατί ο Δήμος μας θα πρέπει να μπει ενεργά και στον τομέα του Εθελοντισμού και του Ανθρωπισμού και να εργαστεί μαζί με τις υπάρχουσες κυψέλες δημιουργίας και προσφοράς και να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Τις κυψέλες αυτές θα τις στηρίξουμε με έργα κι όχι μόνο με λόγια. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της εθελοντικής προσφοράς στην οποία πιστεύουμε και εμπράκτως το έχουμε αποδείξει. Γιατί στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι έχουμε ανάγκη να ξαναγίνουμε και να αισθανθούμε άνθρωποι ξανά».

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).