Έως την Πέμπτη 20.9.2018 η Έκθεση Χριστόφορου Φορίδη στην Αίθουσα Εικαστικών τής Εκάβης.





* Ο Χριστόφορος Φορίδης είναι Εικαστικός Καλλιτέχνης και Τραγουδοποιός.

* Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά, από τις 7.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.


Χρώματα φωτεινά, χρώματα γλυκά, χρώματα που εμπνέουν αισιοδοξία σε εικαστικές δημιουργίες που χαίρεσαι να τις βλέπεις! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων πινάκων τού Χριστόφορου Φορίδη που εκτίθενται στο κοινό, αυτό το διάστημα έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Αίθουσα Τέχνης).
Η Εικαστική Έκθεση που έχει τίτλο «Η ψυχή με χρώμα ζει», οργανώνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης.

Χριστόφορος Φορίδης: «Η έκφραση στην τέχνη είναι ένας μαγικός δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία των αισθήσεων»

Όπως επισημαίνει ο Εικαστικός Καλλιτέχνης και Τραγουδοποιός, Χριστόφορος Φορίδης: «Η έκφραση στην τέχνη είναι ένας μαγικός δρόμος που σε οδηγεί στην ελευθερία των αισθήσεων. Ο κόσμος τής ζωγραφικής αλλάζει το τοπίο  μέσα μας και δίνει χρώμα στο γκρίζο τής ζωής μας.
Επίσης, η μουσική δαμάζει τα άγρια συναισθήματα της καθημερινότητας. Ζω με τα χρώματα, όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και εκθέτοντας τα έργα μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συντροφιά σε αυτό, είναι και τα τραγούδια που γράφω».

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, με την παρουσία φίλων καθώς και δεκάδων επισκεπτών όχι μόνο από την Κατερίνη αλλά και από άλλες περιοχές τής Πιερίας.
Μεταξύ αυτών, την έκθεση επισκέφθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου, ο τ. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και νυν Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, στελέχη τής Διοίκησης αλλά και Μέλη τού Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Επίσης, την Έκθεση επισκέφθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η Καλλιτέχνης Άννα Κελερμένου, η Συγγραφέας Μάγδα Σαμοθράκη - Παπαδημητρίου, η Ποιήτρια και Συγγραφέας Γιώτα Τσερτεκίδου, ο Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας Γιώργος Τσιαλός, εκπρόσωποι των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης κ.ά.












Μια Εικαστική Έκθεση γεμάτη φωτεινά χρώματα, που αξίζει κανείς να την επισκεφθεί.

Όπως προαναφέρθηκε, η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, καθημερινά από τις 7.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ., ενώ τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.
Αξίζει κανείς να επισκεφθεί αυτή την Έκθεση του Χριστόφορου Φορίδη, διότι είναι μια ξεχωριστή Έκθεση, όπως ξεχωριστός είναι και ο Δημιουργός αυτών των έργων τέχνης. Είναι μια έκθεση γεμάτη φωτεινά χρώματα, που εκπέμπουν αισιοδοξία.
Και βέβαια, είναι μια ευκαιρία να συζητήσει κανείς με τον Καλλιτέχνη - Δημιουργό ο οποίος αν και διατηρεί χαμηλούς τόνους, έχει κάτι να δώσει από το πνεύμα του σε καθεμία και καθένα που θα τον προσεγγίσει.

Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη Χριστόφορο Φορίδη

Ο Χριστόφορος Φορίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Δημότης Κατερίνη, κατοικεί στον Κορινό όπου έχει δημιουργήσει τον δικό του χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Ανήσυχο πνεύμα, ασχολήθηκε με τις καλές τέχνες από μικρή ηλικία. Πέρα από τον χώρο τής ζωγραφικής, τον κέρδισε και η μουσική, γράφοντας στίχους, μουσική και ενορχηστρώνοντας τραγούδια.
Είναι Μέλος τού Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, καθώς και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
christ.foridis@gmail.com 



















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μασκαράδες, οι υποκριτές και οι ραγιάδες. (Κάποτε οι μάσκες πέφτουν... και όλα αποκαλύπτονται).

Το νέο τραγούδι (σε video) των Στ. & Ι. Δαμιανίδη, επιγράφεται «Φωνάζω!», και είναι αφιερωμένο στις κακοποιημένες γυναίκες!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Εικαστικά έργα της Αγγελικής Σιάμου συνοδεύουν την παρουσίαση της νέας επετειακής ετικέτας για το Κτήμα Κούρτη. (+ 16 ΦΩΤΟ & 1 VIDEO).

Ν.Κάκκαλος, Σ.Μουμτζής & Π.Παπασαραντόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο τού Αντ.Ζαρκανέλα "Η κόκκινη βία τη δεκαετία τού '40 στην Πιερία".

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.