Κ.Κουκοδήμος: Έκλεισε ο κύκλος Χιονίδη στον Δ.Κατερίνης. Ώρα για νέους ανθρώπους!
* Στην εκδήλωση ανακοίνωσης του Κώστα Κουκοδήμου ως Υποψ.Δημάρχου Κατερίνης, στην κατάμεστη από κόσμο «Εκάβη», έδωσαν το «παρών» 14 Βουλευτές τής ΝΔ και 4 πρ. Βουλευτές τού κόμματος.

* Διαβάστηκαν χαιρετισμοί των πρώην Προέδρων τής ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

* «Αν αύριο προκηρυχτούν εθνικές εκλογές, ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στο εθνικό ψηφοδέλτιο παρά μόνο σε αυτό της 19ης Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης», ξεκαθάρισε ο Κώστας Κουκοδήμος.

* Ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης και ο Συνδυασμός του «έδωσαν αυτό που μπορούσαν 12 χρόνια τώρα. Το βλέπουν κι αυτοί πως ήρθε η ώρα να αφήσουν και νέα πρόσωπα και νέους ανθρώπους και νέες ιδέες να διαθέσουν και τις δικές τους δυνάμεις», υπογράμμισε ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας.

* «Ας μην στερήσουν από τον Δήμο μας την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα, επειδή κάποιοι -όχι όλοι- αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους», υπογράμμισε με νόημα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.

* «Δεν θα βαφτιστώ ανεξάρτητος. Θα ήταν υποκρισία. Έχω κομματική ταυτότητα και είμαι περήφανος γι’ αυτήν. Έντιμα όμως και καθαρά δηλώνω πως είμαι έτοιμος να στυλώσω πόδια σε όποιον δεν στηρίξει τον τόπο μου», διαβεβαίωσε ο Κώστας Κουκοδήμος.

* Στο τέλος τής εκδήλωσης παρουσίασε στον κόσμο τα μέχρι στιγμής στελέχη τού Συνδυασμού του.

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 
Ανακοίνωσε ότι κλείνει τον κύκλο του ως Βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας και ανοίγει έναν άλλο κύκλο στον Δήμο Κατερίνης, ως Υποψήφιος Δήμαρχος.
Πρόκειται για τον Βουλευτή ΝΔ Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος σε ανοιχτή εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης έβαλε ένα τέλος στις όποιες αυθαίρετες φήμες που κυκλοφορούσαν στην τοπική κοινωνία και διαβεβαίωσε ότι ακόμη κι αν προκηρυχθούν Εθνικές Εκλογές πριν από τις Δημοτικές Εκλογές τού ερχόμενου Μαΐου, εκείνος θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και όχι Υποψήφιος Βουλευτής.
Η ανακοίνωση του Κώστα Κουκοδήμου έγινε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (Εκάβη) όπου ο Βουλευτής τής ΝΔ παρουσίασε το πώς, κατά την άποψή του, έχει σήμερα η κατάσταση στον Δ.Κατερίνης αλλά και ποιο είναι το όραμά του όταν γίνει Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου τής Πιερίας, διαβεβαίωσε ότι ο κύκλος του στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει κλείσει ενώ σημείωσε ότι έχει κλείσει και ο κύκλος τής σημερινής Διοίκησης του Δήμου. 

Η ομιλία του ήταν γεμάτη αιχμές για τη σημερινή Διοίκηση Χιονίδη, αν και δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του σημερινού Δημάρχου. 
Παρουσία 18 Βουλευτών και πρ. Βουλευτών τής ΝΔ στην εκδήλωση. Διαβάστηκαν μηνύματα Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Πριν αρχίσει η ομιλία τού Κώστα Κουκοδήμου, διαβάστηκαν χαιρετισμοί του πρ. Προέδρου της Ν.Δ. και πρ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης και του πρ. Προέδρου της Βουλής και πρ. Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μειμαράκη.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής.
Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών.
Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης.
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β’ Αθηνών.
Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
Κώστας Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων.
Σταύρος Καλαφάτης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Γιώργος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης.
Ανδρέας Κουτσούμπας, Βουλευτής Βοιωτίας.
Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας.
Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας.
Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας.
Γιάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλώρινας.
Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρέβεζας.

Παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην βουλευτές:
Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πρ. Βουλευτής Ημαθίας.
Ζέτα Μακρή, πρ. Βουλευτής Μαγνησίας.
Γιώργος Καλατζής, πρ. βουλευτής Καβάλας.
Διονύσης Σταμενίτης, πρ.βουλευτής Πέλλας. 
Παρουσίες από την Πιερία

Παράγοντες από την Πιερία παραβρέθηκαν οι εξής:
Δημήτρης Χριστογιάννης, πρ. Βουλευτής Πιερίας.
Βαγγέλης Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού.
Ανέστης Μυστρίδης, Διοικητής Νοσοκομείου Κατερίνης.
Λευτέρης Κλώνος, Υπεύθυνος Ν.Δ. στον νομό Πιερίας.
Γιάννης Κουρινιώτης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας.
Σπύρος Κουλκουδίνας, Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης.
Θεόδωρος Πυρόβολος, Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Δίου Ολύμπου.
Ηρακλής Τσανικίδης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης.
Ασημίνα Στρίμπα, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Κώστας Ρέχας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Ευαγγελία Ξυπτερά, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
Παραβρέθηκαν επίσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και συλλόγων. 


ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας: Όσα στελέχη τής Ν.Δ. συμμετέχουν στις εκδηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων, συμμετέχουν χωρίς τις ιδιότητές τους!

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση Κουκοδήμου και συγκεκριμένα στη 1.21’ το μεσημέρι τής Παρασκευής, εκδόθηκε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας στην οποία διευκρινίζονταν τα εξής:
«Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνεται ότι τα κομματικά στελέχη που τυχόν θα παραβρίσκονται σε συγκεντρώσεις Υποψηφίων Δημάρχων, θα βρίσκονται ως πρόσωπα και όχι με το κομματικό αξίωμα που κατέχουν.
Τιμούμε τόσο τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, που με τη στήριξη και της Ν.Δ. πέτυχε τρεις εκλογικές νίκες, το 2006, το 2010 και 2014 αλλάζοντας και μεταμορφώνοντας τον Δήμο Κατερίνης, όσο και τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμο που αποφάσισε να μεταπηδήσει και αυτός στον Δ. Κατερίνης διεκδικώντας τον, αλλά και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Θανάση Λιακόπουλο, που επίσης διεκδικεί τον Δ. Κατερίνης. 
Μέχρι να βγει η οριστική απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη της Ν.Δ. στις εκλογές του Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα όποια πρόσωπα πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις υποψηφίων Δημάρχων, πηγαίνουν με προσωπική τους επιλογή και ευθύνη μόνο και όχι με το κομματικό τους αξίωμα. 
Όσοι εκ των υποψηφίων Δημάρχων διαδίδουν ότι έχουν τη στήριξη του κόμματος, δηλώνουμε ότι αυτό δεν ισχύει και είναι απαράδεκτη η χρησιμοποίηση αυτής της τακτικής. 
Έχουμε εμπιστοσύνη στην αρμόδια επιτροπή που συνεστήθη σε ανώτατο επίπεδο, και προσωπικά στον Πρόεδρο μας Κ. Μητσοτάκη για τις αποφάσεις που θα πάρουν για όλους τους Δήμους, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, για μια τοπική αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του τόπου και του λαού. 
ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΊΑΣ».  
Η ομιλία Κουκοδήμου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στον Δ.Κατερίνης.

«Φίλες και φίλοι,
Όταν το 2004 κρέμασα τα αθλητικά μου παπούτσια, επιχειρώντας το πρώτο μου άλμα στην πολιτική, αναλαμβάνοντας την τιμητική θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με πρόταση του Κώστα Καραμανλή, ήξερα πολύ καλά πως είχε έρθει η ώρα να ανταποδώσω.
Να ανταποδώσω την αγάπη, την υποστήριξη όλων σας και όλων των Ελλήνων στους δύσκολους αγώνες  στα γήπεδα όλου του κόσμου.
Όταν το 2007 έκανα το επόμενο άλμα μου στην πολιτική ήξερα πως είχε έρθει η στιγμή να ανταποδώσω στην πατρίδα υπηρετώντας την με ήθος και συνέπεια. Και αυτό έπραξα στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου.
Σήμερα είναι για μένα μια ακόμη σημαντική ημέρα. Γιατί νοιώθω έτοιμος και δυνατός να κάνω ένα ακόμη βήμα μπροστά.
Για τον Μητροπολιτικό δήμο Κατερίνης, το δήμο που συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό του νομού και οφείλει να δώσει βηματισμό ανάπτυξης σε όλη την Πιερία. 
Είναι γεγονός ότι παρά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, η  Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επειδή ακριβώς   έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία,  και τα προβλήματά της.
Απέναντι στην κρίση μόνο οι οργανωμένες τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να αντισταθούν.
Μόνο η συνεργασία της αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη της στήριξης των   κοινωνικών ομάδων, που υποφέρουν.
Κι αυτό το σκοπό οφείλει η Αυτοδιοίκηση να υπηρετεί ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία 9 χρόνια. 
«Θέλουμε έναν Δήμο που θα αποδεικνύει κάθε μέρα ότι σέβεται τον Δημότη»

Ξέρω πως το πρωτόκολλο σε αυτές στις  ομιλίες, συνήθως επιβάλλει έναν ξύλινο και στερεότυπο λόγο, όπου ο υποψήφιος προσπαθεί να πείσει, να εντυπωσιάσει, να παρουσιάσει έναν κατάλογο προτάσεων, έργων, ιδεών.
Δεν αγάπησα ποτέ το πρωτόκολλο αυτό. 
Γι’ αυτό και θα σας πω αυτά που αισθάνομαι ότι θέλω να κάνω για το δήμο Κατερίνης, αυτά που θέλω να αλλάξουμε, αυτά  που θέλω να διορθώσουμε, αυτά που θέλω να αποτελέσουν τη βάση της δικής μας προσπάθειας.
Ένας δήμος Κατερίνης ισχυρός, ορατός, που θα αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα. Ένας δήμος «πιλότος», οδηγός και πρωτοπόρος, ένας δήμος που θα αφήνει στίγμα και θα δημιουργεί, θα συνθέτει, θα  παράγει, θα «φωτίσει» όλη την Πιερία.
Ένας δήμος Κατερίνης ανθρώπινος. Για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη. Για τα Άτομα με Αναπηρία, για τους ηλικιωμένους, για τα παιδιά.
Ένας δήμος Κατερίνης πιο όμορφος. Με αισθητική, με παρεμβάσεις που δεν θα προσβάλλουν την εικόνα του και θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα του.
Ένας δήμος, πόλος έλξης για τον τουρισμό και όχι «άβουλος» διαχειριστής.   
Ένας δήμος  που θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά πρωτίστως  θα σέβεται τον πεζό, τον ηλικιωμένο, τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας και δεν θα τους βάζει κι άλλα εμπόδια.
Ένας δήμος  που θα υποστηρίζει το ποδηλατικό κίνημα και τους ποδηλάτες.
Ένας δήμος Κατερίνης πιο καθαρός, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με ορθή και κυρίως σωστή διαχείριση των απορριμμάτων της.
Με δυο λόγια, ένας δήμος  φιλικός στον δημότη, στον επισκέπτη, στον περιηγητή, στον τουρίστα, τον επαγγελματία, τον έμπορο.
Ένας δήμος που θα αποδεικνύει κάθε μέρα πως σέβεται  το δημότη. Δεν θα του βάζει εμπόδια, δεν θα τον υποτιμά. 
«Δεν θα ακολουθήσουμε παιχνίδια πόλωσης, όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε».

Φίλες και φίλοι,
Σε όλη μου τη διαδρομή δεν υπήρξα ποτέ μηδενιστής. Δεν θέλησα ποτέ να υποτιμήσω την προσφορά κανενός.
Δεν θα ακολουθήσω το μονοπάτι της ανέξοδης κριτικής ή της στείρας αντιπαράθεσης.  Υπηρέτησα ως αθλητής αλλά και ως πολιτικός τους κανόνες του fair play  και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας.
Ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν σε παιχνίδια πόλωσης και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε. «Η πρόκληση είναι η Κατερίνη, όχι τα πρόσωπα, οι προτάσεις, όχι ο μονόλογος, η συνεργασία, όχι η αντιπαράθεση».

Για εμένα προσωπικά και για όσους στελεχώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο, η πρόκληση είναι η Κατερίνη και όχι τα πρόσωπα.
Είναι οι προτάσεις και όχι ο μονόλογος.
Είναι η συνεργασία και όχι η αντιπαράθεση.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να πω πως η δική μας προσπάθεια έρχεται να συνθέσει, να δημιουργήσει, να προσφέρει και όχι να διαχειριστεί ή να διοικήσει απλά.
Στόχος μας να ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν.
Και η αλήθεια είναι ότι μας ενοχλούν πολλά. 
Και για όλα αυτά θα ανοίξουμε επιτέλους το δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες.
Και μαζί θα αποφασίσουμε:
Αν θέλουμε τους πεζούς στους δρόμους και τα ΙΧ  στα πεζοδρόμια όπως στα Αστικά.
Αν θέλουμε να αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Κατερίνης για να  τα αξιοποιήσει.
 Αν θέλουμε το ποδήλατο πραγματικά στη ζωή μας για να γίνει επιτέλους ποδηλατόδρομος και όχι εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής.
Αν θέλουμε κι άλλα τσιμέντινα εμπόδια στα πεζοδρόμια με τα οποία έχει γεμίσει η πόλη.
Και άλλα πολλά που θα αναδειχθούν και θα κατατεθούν ως ολοκληρωμένες προτάσεις στις γειτονιές  και στα χωριά του δήμου μας.
Για να αποφασίσουμε, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε.
Όμως πρέπει να θέσουμε και τις προτεραιότητές μας.
Φυσικά και θέλουμε νέες πλατείες και πεζοδρόμια αλλά  πρώτα  απαιτούμε να υπάρχει νερό σε κάθε χωριό.
Θέλουμε να περηφανευόμαστε για την ακτογραμμή μας αλλά πρώτα θέλουμε η Παραλία και η Ολυμπιακή Ακτή να μην πνίγονται σε κάθε νεροποντή.
Θέλουμε τους εθελοντές. Όχι μόνο όταν τους  χρειαζόμαστε αλλά συνέχεια, γιατί  η δύναμη τους είναι δύναμη για κάθε δήμο, για κάθε κοινωνία. 
Όσα γίνονται σήμερα και δεν τα θέλουμε… μας ενοχλούν!

Ξέρουμε όμως και τι ΔΕΝ θέλουμε.
Δεν θέλουμε  δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης του ενός ανθρώπου. 
Δεν θέλουμε να περιμένει ο δημότης στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου για να διεκπεραιώσει τα αυτονόητα. 
Δεν θέλουμε να  κάνει υπόκλιση σε κανένα γραμματέα για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.
Δεν θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο άβουλο, άτολμο και κυρίως άφωνο.
Δεν θέλουμε δημοτικό συμβούλιο που  θα παίρνει αποφάσεις κλείνοντας τα αυτιά του  στην κοινωνία, όπως στην υπόθεση των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη ή στην περίπτωση του Πέλεκα ή τα σκουπίδια στη Γανόχωρα (ΣΜΑ) ή στο ΧΥΤΑ ή τον Βιολογικό  ή τα πεζοδρόμια στα αστικά ή την πλατεία Δημοκρατίας που προέβλεπε τη δημιουργία τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αλλά έγινε βιαστικά για να έχει προεκλογικό αφήγημα.
Δεν θέλουμε  προνομιούχους και αποκλεισμένους δημότες. Αυτούς που συνομιλούν μαζί μας και τους «απέναντι». Γιατί δεν υπάρχουν «απέναντι» στις τοπικές κοινωνίες.
Θέλουμε διαφάνεια. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες για κάθε μικρό ή μεγάλο έργο, για κάθε παρέμβαση που γίνεται πόσα χρήματα σπαταλώνται και όχι αναθέσεις στον εαυτό μας.
Θέλουμε να ξέρουμε τι χρωστά και σε ποιους ο δήμος, τι περιουσία έχει, τι υποχρεώσεις τρέχουν, πόσα δάνεια πήρε.
Θέλουμε να ξέρουμε τι  έγινε στον Πέλεκα, πού πήγαν τόσα υλικά από την κοίτη του ποταμού.
Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται με τον παραθεριστικό οικισμό της Ολυμπιάδας στον Κορινό.  Πού πήγαν τα λεφτά των δημοτών. Τι γίνεται με το έργο;
Θέλουμε όμορφη είσοδο της πόλης και από Αθήνα και Από Θεσσαλονίκη.
Θέλουμε πολιτιστικό κέντρο και όχι ένα κουφάρι να στέκεται στην είσοδο της Κατερίνης.
Και θέλουμε να ξέρουμε γιατί έμεινε κουφάρι.
Φτάνει πια με τα παρτέρια και τις κακόγουστες, πρόχειρες κατασκευές  που όλοι αναρωτιούνται πόσο κοστίζουν,  ποιος θα τα συντηρεί και άλλα πολλά.
Θέλουμε συνολικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάδειξη και προβολή των ακτών της Κατερίνης.
Θέλουμε σχέδιο για την υποστήριξη του εξαιρετικού χειμερινού προορισμού στο Ελατοχώρι.
Θέλουμε να ξανανοίξουμε το πλατανόδασος και να το κάνουμε κέντρο αναφοράς όπως ο Άγιος Νικόλαος στη Νάουσα.
Μας ενοχλούν οι κακοσυντηρημένες υποδομές, με πρώτο το ίδιο το δημαρχείο που τώρα μάθαμε ότι 12 χρόνια μετά, βρήκαν χρήματα και θα το βάψουν.
Μας ενοχλεί  η ανυπαρξία ελεύθερων χώρων, η απόφαση του ενός και μόνο ανδρός για το αν θα μπουν φώτα και σε ποιον δρόμο ή αν θα πέσει άσφαλτος και σε ποια οδό ή αν θα μετακινηθούν τα παρτέρια στον πεζόδρομο και πού.
Θέλουμε να λειτουργούν οι γειτονιές μας αυτόνομα.
και να διαθέτει η καθεμιά τις δικές της αθλητικές και κοινωνικές υποδομές.
Για το σκοπό αυτό, Θα αξιοποιήσουμε όλους τους αθλητικούς χώρους των σχολείων της Κατερίνης, θα δημιουργήσουμε υπαίθριους χώρους άθλησης που παράγουν ρεύμα για το δήμο όπως (Αθήνα, Τρίκαλα, Στυλίδα).
Θα τους αναβαθμίσουμε και θα τους καταστήσουμε αυτόνομους πόλους αθλητισμού και αναψυχής.«Δεν θέλουμε παραγκωνισμένους, τιμωρημένους, φοβισμένους εργαζόμενους. Θέλουμε συνεργάτες»!

Θα αναβαθμίσουμε και όλα τα γήπεδα της Κατερίνης, σε κάθε δημοτική κοινότητα και χωριό για να μπορούμε να υποστηρίξουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις,  για να μπορούν επιτέλους οι ομάδες μας, οι νέοι τα παιδιά μας να αθλούνται σε αξιοπρεπείς χώρους.
Θα δημιουργήσουμε και θα διαθέσουμε στους δρομείς της Κατερίνης μια ασφαλή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές διαδρομή.
Ο δήμος Κατερίνης διαθέτει έμπειρο, ικανότατο, στελεχιακό προσωπικό, που είναι έτοιμο να διαθέσει τις δυνάμεις του για την εξυπηρέτηση του πολίτη. 
 Κι αυτό αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη διοίκηση του δήμου που εμείς θα το αξιοποιήσουμε.
Δεν θέλουμε παραγκωνισμένους, τιμωρημένους, φοβισμένους εργαζόμενους.
Είναι συνεργάτες και όχι υποτελείς. Δεν είναι εχθροί όταν διαφωνούν και καλοί φίλοι όταν συμφωνούν με τις απόψεις μας.
Έχουν συγκεκριμένο ρόλο αλλά πρέπει να έχουν και λόγο.
 Οι υπηρεσίες ανήκουν στο δημότη και όχι στον εκάστοτε δήμαρχο.
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Καταλαβαίνουν όσοι ξέρουν.
Ο δρόμος θα είναι μεγάλος. Οι στόχοι μας εξίσου μεγάλοι αλλά όχι ανέφικτοι.
Η εμπειρία, η γνώση, η πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων,  είναι τα εφόδιά μας.  
Οι στόχοι μας

Πρώτον, να αναδείξουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το δήμο  Κατερίνης  και τους κατοίκους της, χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς «ωραιοποίηση» της σημερινής πραγματικότητας.
Δεύτερον, να δώσουμε το βήμα με ανοικτές διαδικασίες όπου θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες ποιο έργο θέλουν.
Για  να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον του μητροπολιτικού δήμου της Πιερίας και δικαίως.
Και τέλος να δώσουμε ξανά αξία στην Κατερίνη μας, κάνοντας την γνωστή στα πέρατα του κόσμου.
Τα θεμέλια έχουν μπει, η κοινοβουλευτική μου πορεία μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω τόσο την πρόσβαση όσο και τη γνώση σε οργανισμούς, πρόσωπα και φορείς στο εσωτερικό και το εξωτερικό που θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στο δήμο Κατερίνης.
Αν αυτή η δυνατότητα συνδυαστεί με την καλή συνεργασία όλων των φορέων της Πιερίας, το Επιμελητήριο, τους Μηχανικούς, τους Ξενοδόχους, τους Εμπόρους, τους Αγρότες, τους κτηνοτρόφους, θα επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερα οφέλη.
Η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους άλλους δυο δήμους Δίου Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού  είναι μονόδρομος.
Αν θέλουμε να αναδείξουμε τον Όλυμπο , τα Πιέρια, την ακτογραμμή μας,  αν θέλουμε να πετύχουμε. Όλοι. Όχι ο ένας σε βάρος του άλλου ούτε ο καθένας μόνος του. «Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοίρα τής Κατερίνης»

Τρέχουν προγράμματα ευρωπαϊκά, δράσεις, πρωτοβουλίες, χρηματοδοτήσεις.
Δεν νοείται δήμος που να μην έχει συνεχή επικοινωνία, επαφή και ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει γραφείο στις Βρυξέλλες που να αναζητά σε καθημερινή βάση όλες τις πηγές χρηματοδότησης που μπορεί να αντλήσει ένας δήμος.
Δεν μπορεί κυρίες και κύριοι να το κάνει ο δήμος Τρικάλων και να μην μπορεί ο δήμος Κατερίνης.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα ταξίδια αναψυχής με πρόσχημα το δήμο.
Μας ενδιαφέρουν συνεργασίες αλλά και αδελφοποιήσεις με δήμους που θα αποφέρουν σημαντικές εμπορικές και τουριστικές, πολιτιστικές και αθλητικές συμφωνίες.
Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Κι όχι απλά να τη διοικήσουμε.
Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την μοίρα της Κατερίνης. Να αποκτήσει ευρωπαϊκό βηματισμό και χαρακτήρα. Επιτέλους μια πόλη με ταυτότητα.
Αρκεί, να το πιστέψουμε.
Αρκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.Δημιουργούμε νέες Αντιδημαρχίες στον Δ.Κατερίνης

Γι’ αυτό σας καλώ να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση, την προσπάθεια αυτή.
Στο επόμενο διάστημα σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά σε κάθε διαμέρισμα και σε κάθε χωριό θα συζητάμε για τα προβλήματα, θα καταθέτουμε προτάσεις, θα συζητούμε λύσεις.
Θα εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα μας, με τις δικές σας προτάσεις.
Έχουμε ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις  για κάθε περιοχή.
Γνωρίζουμε πολλά προβλήματα, υπάρχουν και άλλα τόσα που θα βρεθούν μπροστά μας.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΣ:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Κι εδώ επιτρέψτε μου και μια πρώτη δέσμευση που θεωρώ εξαιρετικά σημαντική. Δημιουργούμε από την πρώτη κιόλας ημέρα  Αντιδημαρχία Τουρισμού την οποία θεωρούμε απαραίτητη, Αντιδημαρχία εθελοντισμού που είναι αναγκαία και Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης για τα κρίσιμα ζητήματα της περιφέρειας και των αγροτών μας.
Οι τρεις νέες αντιδημαρχίες θα αναλάβουν μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα έχουν στο επίκεντρο μικρά, απλά αλλά σημαντικά ζητήματα.
Θα επιχειρήσουμε συνέργειες με τα σωματεία συνταξιούχων της Κατερίνης, τις ομάδες νέων, τις εθελοντικές ομάδες, τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα αλλά με συμμετοχή του ίδιου του δημότη.
Βασικοί τομείς μας, επίσης:
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα μας με όλες τις λεπτομέρειες ανά τομέα θα παρουσιάζεται σταδιακά στο επόμενο διάστημα.


«Δεν θα βαφτιστώ ανεξάρτητος, θα ήταν υποκρισία. Έχω κομματική ταυτότητα και είμαι υπερήφανος».

Φίλες και φίλοι,
Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για τη δημοτική παράταξη της οποίας θα ηγηθώ επειδή πολύς λόγος έγινε για στηρίξεις, κόμματα, ανεξάρτητους και εξαρτημένους υποψήφιους.
Υπηρέτησα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως βουλευτής από το 2007 έως σήμερα αδιάλειπτα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν θα βαφτιστώ ανεξάρτητος. Θα ήταν υποκρισία.  Έχω κομματική ταυτότητα και είμαι περήφανος γι’ αυτήν.
Έντιμα όμως και καθαρά δηλώνω πως είμαι έτοιμος να στυλώσω πόδια σε όποιον δεν στηρίξει τον τόπο μου.
Στο ψηφοδέλτιο μας, συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, συμπολίτες μας  που έχουν μια διακριτή κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή. Με ήθος και αξιοπρέπεια.
Σ’ αυτό το προσκλητήριο δεν ζητάμε πιστοποιητικό πολιτικών ή κομματικών φρονημάτων. 
Διαπιστευτήριο για κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο είναι η αγάπη για τον τόπο.Η πρότασή μας δεν είναι μόνο για τα προβλήματα της πόλης, αλλά για σωστή συμπεριφορά, χωρίς αλαζονεία, ειρωνεία, εκδικητικότητα…

Και θέλω τέλος να σας υποσχεθώ πως η δική μας πρόταση δεν είναι μόνο μια πρόταση για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της πόλης.
Αφορά και κάτι παραπάνω.
Είναι μια πρόταση σωστής πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στους δημότες.  Χωρίς αλαζονεία, ειρωνεία, μιζέρια, αδιαφορία, εκδικητικότητα.
Οφείλεις σεβασμό και ευγένεια.
Οφείλεις στο δημότη ενημέρωση, διαφάνεια. Πρέπει να γνωρίζει ο δημότης που έχει πάει και η τελευταία δεκάρα του δήμου δηλαδή των δικών του χρημάτων. Όλα στο φως
Δεν γίνεται να δημιουργείς συνθήκες χαμηλών προσδοκιών στους δημότες για να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τα αυτονόητα, με παγκάκια, δέντρα και παρτέρια.
Δεν γίνεται να χαμηλώσουμε άλλο τον πήχη. Έκλεισε ο κύκλος μου στη Βουλή, έκλεισε και ο κύκλος Χιονίδη στον Δήμο. Ανοίγει ο κύκλος μου στον Δήμο.

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, σ’ αυτή την αίθουσα,  ενώπιον σας κάνω  το επόμενο βήμα. 
Αναλαμβάνω μια μεγάλη υποχρέωση.
Καταθέτω την πρόταση, τη γνώση, την εμπειρία μου, την ψυχή και την αγάπη μου για την Κατερίνη.
Κι αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που θέτω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Κατερίνης.
Γιατί θέλω να σας επιστρέψω όσα  μου προσφέρατε απλόχερα τόσο με την ψήφο σας, όσο και με την συμπαράσταση και την πίστη σας σε δύσκολες στιγμές της πολιτικής μου πορείας.
 Σε στιγμές που κάθε άλλος άνθρωπος θα αισθανόταν μόνος. 
Σας λέω λοιπόν πως εγώ δεν ένιωσα ποτέ μόνος, γιατί ήσασταν πάντα στο πλευρό μου.
Πρώτα με το χειροκρότημά σας στα γήπεδα, αργότερα με την ψήφο σας στις εκλογές, και πάντα με το χαμόγελό σας στις δυσκολίες.
Γνωρίζετε την ιστορία μου, την πορεία μου, το χαρακτήρα μου.
Εδώ έφτιαξα τη ζωή μου, δημιούργησα την οικογένεια μου, εδώ ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. 
Έρχεται λοιπόν κάποια στιγμή, για τον καθένα μας, που πρέπει να επιλέξει.  
Αυτή η στιγμή ήρθε για εμένα. Ένας κύκλος κλείνει.
Γιατί δεν έμαθα να «γαντζώνομαι στις καρέκλες» και το απέδειξα στο παρελθόν και το αποδεικνύω και σήμερα.
Ένας  κύκλος όμως κλείνει και για το δήμο Κατερίνης. Και το ξέρουν. Έδωσαν αυτό που μπορούσαν 12 χρόνια τώρα.
Το βλέπουν κι αυτοί πως ήρθε η ώρα να αφήσουν και νέα πρόσωπα,  και νέους ανθρώπους, και  νέες ιδέες να διαθέσουν και τις δικές τους δυνάμεις.

Ας μην στερήσουν από το δήμο μας την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα, επειδή κάποιοι –ΟΧΙ ΟΛΟΙ- αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους


Αν προκηρυχθούν Εθνικές Εκλογές, ΔΕΝ θα είμαι Υποψήφιος Βουλευτής. Θα είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.

Φίλες και φίλοι,
Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω πως είμαι πολύ περήφανος που σας υπηρέτησα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με ήθος και εντιμότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια. 
Θα είμαι περήφανος να σας υπηρετήσω και  ως Δήμαρχος Κατερίνης.
Κι επειδή πολλά ακούσατε και διαβάσατε, σήμερα σας δηλώνω έντιμα πως αν αύριο  προκηρυχτούν  εθνικές εκλογές ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στο εθνικό ψηφοδέλτιο παρά μόνο σε αυτό της 19ης Μαΐου ως υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης».Στο κλείσιμο της εκδήλωσης


Μετά το πέρας τής ομιλίας, πολύς κόσμος παρέμεινε στην αίθουσα για να χαιρετίσει, να αγκαλιάσει, να φιλήσει τον Κώστα Κουκοδήμο και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα ως Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεχωριστή βραδιά «Καλλιπάτειρων» για αγορά εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κατερίνης. (56 ΦΩΤΟ)

Αποχαιρετιστήρια βραδιά 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου με τιμή στον εθελοντισμό. (103 ΦΩΤΟ).

Η αριθμητική τού προσφυγικού ως παγκόσμιου ζητήματος (Γράφει ο Χρήστος Γκουγκουρέλας).

Αγιασμός στο 16ο Δημοτικό Σχολείο & στο 25ο Νηπιαγωγείο, στα Θρακιώτικα Κατερίνης. (Παρουσίαση θέματος αλλά και 30 Φωτογραφίες)

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Αποφάσεις - έκπληξη από το Δ.Σ. τού Επιμελητηρίου Πιερίας (+ 13 ΦΩΤΟ)

Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο Κατερίνης, από Αντιπροσωπεία τής ΤΑΙΠΕΙ στην Ελλάδα.

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Ιατρείο σωμάτων & ψυχών, η Επισκοπή Αρούσας Τανζανίας υπό τον Επίσκοπο Αγαθόνικο. (+ 70 ΦΩΤΟ)