Οι Δημ.Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού, μια αγκαλιά για τα παιδιά, κι αυτό το καλοκαίρι!


Τα παιδιά της Κατερίνης, τα παιδιά όλης της χώρας, με «όχημα» την παιδεία και τον πολιτισμό μπορούν να οικοδομήσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την πορεία του τόπου. Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα του δημιουργικού και συνάμα συναρπαστικού ταξιδιού στον κόσμο της γνώσης, το οποίο στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες έφτασε χθες στον τελευταίο του για φέτος σταθμό.
Ο λόγος για τις γιορτές λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, οι οποίες  με την μαζική παρουσία και συμμετοχή μικρών και μεγάλων εθελοντών, εμψυχωτών, γονέων και φυσικά με πρωταγωνιστές τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 07/09, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού, αντίστοιχα.
Με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία έκλεισε ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, ο οποίος όμως σηματοδοτεί την έναρξη νέων δράσεων, που καθιέρωσαν τους συγκεκριμένους χώρους ως σημεία πολιτισμού και ως κέντρα ανάγνωσης - δημιουργικής απασχόλησης, άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ανάγκες των παιδιών.

Η ταυτότητα των γιορτών

Ειδικότερα, το θέμα της φετινής εκστρατείας: «ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» τέθηκε στο επίκεντρο των γιορτών, στη διάρκεια των οποίων προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις του καλοκαιριού, ενώ όλοι με ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση έφεραν στο προσκήνιο θύμησες από το όμορφο αυτό ταξίδι. Πιο συγκεκριμένα:

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ









Το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, αφού καλωσόρισε τα άτομα όλων των ηλικιών, που βρέθηκαν στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου έκανε μία συνοπτική αναφορά στην πορεία της εκστρατείας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του «υπέροχου ταξιδιού ανάγνωσης και δημιουργικότητας».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «με την προτροπή, μέριμνα και τον συντονισμό του οποίου ξεκίνησαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται οι δημιουργικές αυτές δράσεις», καθώς και έναν προς έναν «τα παιδιά, τους γονείς, τους εθελοντές, τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, την υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, για την ουσιαστική τους υποστήριξη».
Επιπλέον, παρουσίασε σε αριθμούς την ταυτότητα του φετινού προγράμματος σημειώνοντας ότι συμμετείχαν 200 παιδιά και  έλαβαν μέρος 40 εθελοντές, ενώ υλοποιήθηκαν προγράμματα σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν.Πιερίας «Άτρακτος», τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, τον Μελισσοκόμο Νίκο Τσερτικίδη, το Ζαχαροπλαστείο «ΦΩΣ» κ.α.
Η εκδήλωση άνοιξε με θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά, ενώ η αυλαία της έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα, για τα παιδιά 4 έως 12 ετών που έλαβαν μέρος, καθώς και  βεβαιώσεων για τους  εθελοντές – εμψυχωτές.
Την παράσταση έκλεψε η ερμηνεία επί σκηνής από όλα τα παιδιά ενός μελωδικού, περιγραφικού για το φετινό πρόγραμμα τραγουδιού, με τίτλο «ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ», που συνέθεσε αποκλειστικά για τη γιορτή ο Δημήτρης Παρθενίδης (κιθάρα), έντυσε με στίχους και συνόδευσε στο πιάνο η υπεύθυνη του προγράμματος Ροδή Ελευθεριάδου και στο ακορντεόν η Λένα Καραγιαννίδου.
Χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, οι οποίοι μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη στην υπεύθυνη του προγράμματος και σε όλους τους συντελεστές, ενώ παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου κ.α. εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ







Στο ίδιο μοτίβο ενθουσιασμού και ικανοποίησης κινήθηκε και η γιορτή στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού, στο επίκεντρο της οποίας οι 40 και πλέον συμμετέχοντες συμπλήρωσαν το φύλλο με τα δεδομένα του καλοκαιριού και ψήφισαν την πιο γλυκιά ανάμνηση, με τα έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις στη θάλασσα, καθώς  και το εργαστήριο παρασκευής γλυκών με μέλι, να επικρατούν!!!
«Οι ποιοτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στη βιβλιοθήκη μας έτυχαν ευρείας αποδοχής. Καθημερινά όλοι μας διαπιστώνουμε τη μεγάλη δίψα των παιδιών μας για μάθηση και έργα πολιτισμού. Με αυτές τις πρωτοβουλίες προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε έστω και για λίγο το τάμπλετ ή το κινητό με ένα βιβλίο» τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία έκανε ειδική αναφορά στους εθελοντές, οι οποίοι συμβάλλουν στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «για την ουσιαστική - ποιοτική αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια της Δημοτικής βιβλιοθήκης στον Κορινό».
Η αυλαία της εκδήλωσης έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα, για τα  παιδιά που έλαβαν μέρος, βεβαιώσεων για τους εθελοντές, καθώς και με ψυχαγωγικά παιχνίδια στην πλατεία Κορινού.
Η γιορτή τόσο στην Κατερίνη, όσο και στον Κορινό είχε και…. εύγεστα κεράσματα που παρασκευάστηκαν με μεράκι στα εργαστήρια των βιβλιοθηκών, με βάση το μέλι και προσφέρθηκαν σε όλους.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει εντάξει δύο δημοτικές βιβλιοθήκες στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντόνισαν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Τι είναι για εμάς ο σταυρός; Σύμβολο μαρτυρίου και σωτηρίας; Ή μόνο ένα κόσμημα για στολισμό μας; (Δυο σχόλια με αφορμή την Κυριακή τής Σταυροπροσκυνήσεως).