Άγιος Παΐσιος: Η διαπραγμάτευση θα αποβεί εναντίον των Σκοπιανών!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 
από Ανάρτηση που είχαμε κάνει 
στις 13 Ιουνίου 2018, εδώ στο Blog μας. 

Την πρωτοδημοσιευθείσα Ανάρτηση μπορεί κανείς να διαβάσει 
ανοίγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: 
https://stalagmaties.blogspot.com/2018/06/blog-post_35.html



* Δεν υπάρχει κίνδυνος από το κρατίδιο των Σκοπίων. Η πολιτική Αμερικανών και Άγγλων θα στραφεί υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, έλεγε ο Γέροντας το 1991 !

Ο Άγιος Παΐσιος προέβλεψε ότι στο Σκοπιανό ζήτημα, όποια λύση και να δοθεί, μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων!

* Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, διαβεβαίωνε ο Χαρισματούχος Γέροντας, δεν θα είναι υπέρ τού ελληνικού έθνους, δεν θα είναι όμως σε βάρος των Ελλήνων αλλά θα είναι σε βάρος τής άλλης πλευράς (των Σκοπίων).

Ερευνά, Γράφει & Σχολιάζει ο
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός,
Πτυχιούχος Θεολογικής Αθηνών,
Δημοσιογράφος στην Κατερίνη. 


Με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου τής Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας τής Μακεδονίας, εδώ στην Ελλάδα η Κυβέρνηση Τσίπρα θριαμβολογεί, σημαντικό κομμάτι τής Αντιπολίτευσης επικρίνει τη συμφωνία ενώ εντείνονται και οι λαϊκές αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελληνική Ομογένεια. 


Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί. 
Η Αντιπολίτευση επικρίνει. 
Ο λαός έχει διχαστεί.

Το θέμα όμως περί τού ονόματος δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό. Και συνήθως, όπου στην Ελλάδα εισέρχονται τα κόμματα, «τα κάνουνε θάλασσα» (για να μην πούμε καμιά βαρύτερη έκφραση). Συνήθως, δηλαδή, τα κόμματα χτίζουν χαρακώματα, ρίχνουν πέτρες οι μεν εναντίον των δε, ενώ αυτή η εικόνα, στη συνέχεια, μεταφέρεται και στην ελληνική κοινωνία. 
Ο διχασμός στις μέρες μας είναι μεγάλος. Και όπου, ιστορικά, προκλήθηκε διχασμός, παραμόνευαν κίνδυνοι εθνικοί. Τα κόμματα, όμως, δεν ενδιαφέρονται συνήθως για το καλό τής Χώρας αλλά για το ποιος θα επικρατήσει. Οι μεν Κυβερνήσεις επιδιώκουν, συνήθως, να κρατηθούν στην εξουσία, ενώ οι Αντιπολιτεύσεις επιδιώκουν να ρίξουν από την εξουσία τις Κυβερνήσεις. 


Η υπόθεση του ονόματος της Μακεδονίας και η πτώση 
τής Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ποια όμως μπορεί να είναι η κατάληξη στο Σκοπιανό ζήτημα; 
Η μεν Κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι λύνει δια παντός το πρόβλημα προς όφελος όχι μόνο τής Ελλάδας αλλά και του Κρατιδίου των Σκοπίων, ενώ στελέχη τής Αντιπολίτευσης επικρίνουν την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας, άλλοι μεν ότι η συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον τής Ελλάδας, άλλοι δε ότι περίπου υπάρχει εθνική μειοδοσία. 
Στις αρχές τής δεκαετίας τού ‘90 το ζήτημα περί τού ονόματος των Σκοπίων και περί τής χρήσης ή όχι τού όρου «Μακεδονία» λέγεται ότι συνετέλεσε (ήταν μια από τις βασικές αιτίες) στην πτώση τής Κυβέρνησης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα τού σημερινού Προέδρου τής Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιου Πρωθυπουργού τής Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη


Τί έλεγε και προέβλεπε ο Γέρων Παΐσιος περί της 
κατάληξης των διαπραγματεύσεων για το όνομα.

Εκείνο το διάστημα (αρχές δεκαετίας '90) ένας Αγιορείτης, ο Γέροντας Παΐσιος, μεταξύ των άλλων που συζητούσε με ανθρώπους που τον επισκέπτονταν, ήταν και η κατάληξη των διαπραγματεύσεων περί τού ονόματος, διαδικασία που ήδη γίνεται στις μέρες μας. 
Τί έλεγε, λοιπόν, περί τού θέματος; Ποια θα είναι η κατάληξη; Η διαπραγμάτευση θα αποβεί υπέρ ή κατά τής Ελλάδας;
Στον β’ τόμο τής 2ης έκδοσης βιβλίου τού Επισμηναγού ε.α. Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου (Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 - 1994 * Μαρτυρίες Προσκυνητών) αναφέρονται διάφορες μαρτυρίες προσκυνητών για όσα έλεγε ο Άγιος Παΐσιος επί τού ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.
Επίσης, σε διάφορους ηλεκτρονικούς συνδέσμους στο Διαδίκτυο αναφέρονται μαρτυρίες τού αγίου Παϊσίου, μόνο που ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάμποσοι που τις καταγράφουν, τις ερμηνεύουν όχι πάντοτε με τον ορθό τρόπο. 
Συγκεκριμένα, κάποιοι τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να επιδιώκουν δήθεν να πληροφορήσουν τούς αναγνώστες για το τί ανέφερε ο άγιος Παΐσιος επί του θέματος όχι όμως με το σκεπτικό τού αγίου αλλά με κάποιες κομματικές ή με κάποιες δήθεν θρησκευτικές αντιλήψεις. 
Και βέβαια, κάποιοι επιχειρούν, να βάλουν στο στόμα τού αγίου Παϊσίου φράσεις που ποτέ δεν είπε. Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις... 
Τις πραγματικές μαρτυρίες τού αγίου Παϊσίου τις διερευνήσαμε και μελετήσαμε, ενώ επιχειρήσαμε, εδώ στο μπλογκ stalagmaties.blogspot.com, να τις παρουσιάσουμε με τον αντικειμενικότερο ει δυνατόν τρόπο. Και σε όλες αυτές τις μαρτυρίες, ο άγιος Παΐσιος δεν δείχνει, ούτε για μια στιγμή, να ανησυχεί για το ζήτημα των Σκοπίων. 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 
ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ

Γέγας Δημήτριος, συνταξιούχος τραπεζικός, Γουμένισσα Κιλκίς: «Την Άνοιξη του 1991 βρεθήκαμε στην Παναγούδα αρκετοί προσκυνητές. Κάποιοι ζήτησαν από τον Γέροντα να τους μιλήσει για το Μακεδονικό. Εκείνος, (ο Γέροντας Παΐσιος) παίρνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα των Σκοπίων λέγοντας: «Τί είναι το Σκοπιανό; Το φοβάστε; Κι απ’ την Κροατία θα προκύψει κάποιο καλό για την Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι θα βλέπουν σε λίγο με κακό μάτι την αναβίωση του ναζισμού στη Γερμανία και την Ιταλία. Έτσι θα στραφεί όλη η πολιτική τους υπέρ τής Ελλάδας». (Σελίδα 372).

Γρηγοριάδης Αναστάσιος, υπάλληλος ΔΕΗ, Μαυροδένδρι Κοζάνης: «Το 1991 επισκέφθηκα τον π. Παΐσιο με μια παρέα φίλων… Τον ρωτήσαμε σχετικά με τα Σκόπια. (Μας απάντησε ο Γέροντας Παΐσιος): «Ευτυχώς, παιδί μου, η Ελλάδα δεν είναι στα χέρια των πολιτικών μας»! (Σελίδες 372 & 373).

Μαντζουράτος Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α., Γέρακας Αττικής: «Συζητήσαμε κυρίως για τα εθνικά θέματα και άλλα σχετικά: «Με τα Σκόπια τί γίνεται, Γέροντα; (Μας απάντησε ο Γέροντας Παΐσιος): «Δεν υπάρχει κίνδυνος από ‘κει (από τα Σκόπια). Το κρατίδιο αυτό αρχικά θα αναγνωριστεί και αργότερα θα διαλυθεί». (Σελίδα 379).

Μπουκάκης Χρύσανθος, Καβάλα: «Κάποια στιγμή την άνοιξη του 1993, ο π. Παΐσιος έμπαινε στο Άγιον Όρος μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Παντελεήμονα. Ήμουν κι εγώ μαζί τους. Σε κάποια ερώτηση που αφορούσε τα Σκόπια, ο Γέροντας (Παΐσιος) απάντησε: «Τα Σκόπια έχουν θεμέλιο από λουκούμια, και θα διαλυθούν»! (Σελίδα 380).

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος», Εκδόσεις «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» 1994.
Στο βιβλίο περιέχονται μαρτυρίες προσκυνητών που συνομίλησαν με τον Γέροντα:
«Γέροντα, πώς βλέπετε το Σκοπιανό θέμα»;
Απάντησε: «Όποια λύση και να δοθεί, μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων. Σκυλί που γαβγίζει πίσω από λεωφορείο, μην το φοβόσαστε, δεν δαγκώνει».
Τον ρώτησα, (σε άλλη επίσκεψη), τι γνώμη έχει για τα Σκόπια και μου είπε: «Ας τα Σκόπια. Μην τα λογαριάζεις». Για την Αλβανία μου είπε: «Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους. Μην τους λογαριάζεις. Μη φοβάσαι» (σελ. 259).
http://www.news247.gr/afieromata/paisios-ti-elege-gia-poli-moysoylmaniko-toxo-kai-ekloges-i-italia-tha-echei-neo-moysolini-i-germania-neo-chitler.6319771.html

Για το Σκοπιανό ζήτημα, ο Γέρων Παΐσιος είχε πει πως: «H κατάληξή του δεν θα είναι σε βάρος των Ελλήνων, αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν θα είναι και υπέρ του ελληνικού έθνους».
Είχε δηλώσει, ακόμη: Οποιαδήποτε λύση και να δοθεί, μακροπρόθεσμα αυτή θα είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

http://www.toxwni.gr/ellada/39769-anatrixila-oi-profiteies-tou-agiou-paisiou-gia-makedonia-kai-skopia











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.