Έλενα Χατζηλιάδου: «Μόνο όσοι επιχειρούν το ‘‘παράλογο’’, μπορούν να επιτύχουν το ‘‘αδύνατο’’»! (+ 99 ΦΩΤΟ)


Επιμέλεια θέματος,
Εισαγωγή παρουσίασης & σχόλια,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Με μια λιτή φράση, που όμως τα έλεγε όλα, η Κατερινιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε, Έλενα Χατζηλιάδου, έστειλε το δικό της μήνυμα προς τα νέα παιδιά να αγωνίζονται στον στίβο τής ζωής με τόλμη, αυτοπεποίθηση και σκληρή προσπάθεια για να επιτύχουν αυτό που θεωρείται «αδύνατο»


«Μόνο όσοι επιχειρούν το ‘‘παράλογο’’, μπορούν να επιτύχουν το ‘‘αδύνατο’’», είπε χαρακτηριστικά, στη σύντομη ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης, κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης του Δήμου Κατερίνης, η οποία αφορούσε τιμή σε «Ανθρώπους τού Τόπου μας». 


Η Έλενα Χατζηλιάδου καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους, κανείς όμως δεν γνωρίζει το πόσοι και πόσες από το ακροατήριο -είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι πολίτες, είτε είναι υποψήφιοι- το πόσοι και πόσες κατανόησαν τί σήμαιναν οι λέξεις «παράλογο» και «αδύνατο» που χρησιμοποίησε η παγκόσμια πρωταθλήτρια για να εξηγήσει το γιατί και το πώς έφτασε έως την κορυφή τού κόσμου, στο μετάλλιο και στη δόξα. 


Εντύπωση ωστόσο καθώς και τα χειροκροτήματα του κόσμου προκάλεσε και ο πατέρας και προπονητής τής Έλενας, ο Μάξιμος Χατζηλιάδης όταν είπε μια άλλη φράση, επιβεβαιώνοντας όμως κι εκείνος ότι πριν από την κατάκτηση της κορυφής και της δόξας προηγείται η τόλμη, η αυτοπεποίθηση και η σκληρή προσπάθεια: «Εμείς οι τελευταίοι του χωριού κατακτήσαμε τον κόσμο ολόκληρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος. 



Η εκδήλωση (από το Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δ.Κατερίνης)

Στην καθιερωμένη εκδήλωση με τίτλο «ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και συναίσθημα τίμησαν στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», το βράδυ τού Σαββάτου, 1/12/2018, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης:
Α) Το διακεκριμένο συμπατριώτη μας ιατρό, καθηγητή Κωνσταντίνο Χ. Καραμπάτσα MD. Επίκουρο καθηγητή οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας, για την πολύτιμη προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και στον άνθρωπο.
Β) Τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας Τιμόθεο Ανανιάδη, Managing Director / General Manager Hotel Grande Bretagne / King George, για την συμβολή του στην προοπτική και ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.
Γ) Την Καλλιόπη Ζαφειροπούλου π. Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών για την πολύχρονη, ευδόκιμη προσφορά της στο Δήμο Κατερίνης.
Δ) Στην ενότητα ειδικής βράβευσης της βραδιάς τιμήθηκαν:
Η Ελένη Χατζηλιάδου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία +68 κιλών γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, το οποίο διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου  στη Μαδρίτη της Ισπανίας.
Ο Μάξιμος Χατζηλιάδης - προπονητής και πατέρας της Ελένης Χατζηλιάδου, για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση από την πρωταθλήτριά μας του χρυσού μεταλλίου.
Παράλληλα, προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή των τιμώμενων προσώπων, παραγωγής του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης.
Σάββας Χιονίδης: «Δεν ξεχνούμε όσους προσφέρουν στον τόπο μας»
Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη, καθώς και σε παρεμβάσεις του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ό,τι πορεία διανύσεις στη ζωή να σε τιμά ο τόπος σου, ο τόπος που γεννήθηκες, που πέρασες τα υπέροχα παιδικά βιώματα. Γιατί είναι μία σχέση αμφίδρομη, που δίνει και παίρνει αγάπη. Τιμούμε σήμερα άξια τέκνα της Κατερίνης, που κατέθεσαν ψυχή, τα οποία με την παρουσία και τη δράση τους τίμησαν και τιμούν την Κατερίνη, τον τόπο μας. Είμαστε υπερήφανοι που δεν ξεχνούμε ανθρώπους που πρόσφεραν στον τόπο, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση, στις τέχνες και τα γράμματα. Έχουμε πράγματι σπουδαίους ανθρώπους που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας σε πολλούς τομείς[…]
Τιμούμε σήμερα την Καλλιόπη Ζαφειροπούλου, την π.Διευθύντρια του Δήμου μας, έναν άνθρωπο που έχει δώσει σε όλη της τη διαδρομή στον Δήμο Κατερίνης, σε όλες τις διοικήσεις, την ψυχή της, το είναι της για την ίδια την κοινωνία. Κατάφερε να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, για αυτό και την αγαπούσαν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου, οι δημότες, όλοι οι υπάλληλοι και στελέχη των υπουργείων, με τους οποίους καθημερινά επικοινωνούσε, για ζητήματα και υποθέσεις του Δήμου Κατερίνης.
Συνιστά ξεχωριστή τιμή που είναι κοντά μας ο Τιμόθεος Ανανιάδης, ο οποίος για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της καριέρας του πρέπει να φανταστούμε ένα παγκόσμιο χωριό να ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι σε ό, τι γίνεται στον τομέα του τουρισμού και πώς με την σκέψη, τις σπουδές και τον επαγγελματισμό του πετυχαίνει να υπάρχει πρόοδος, προκειμένου να φτάσει σε υψηλότατα αξιώματα. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν και σημαίνουν τουλάχιστον 15 ώρες δουλειάς κάθε ημέρα και πολλές προσωπικές θυσίες σε ό, τι αφορά ελεύθερο χρόνο, οικογένεια, συγγενείς. Είναι τιμή μας που βρήκε έστω και τον ελάχιστο αυτό χρόνο και καταφέραμε να είναι εδώ μαζί μας γιατί ποτέ δεν ξεχνά την Κατερίνη, τους κατοίκους της, οι οποίοι όποτε χρειαστούν οτιδήποτε στις ξενοδοχειακές μονάδες που διευθύνει πάντα εξυπηρετεί. Να λοιπόν η επιστροφή της αγάπης του στην Κατερίνη, στους Πιεριείς. Σύντομα θα επιδιώξουμε να κατευθύνει ορισμένα workshops, προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τουρισμό του τόπου, όπως κάναμε πρόσφατα με την GOOGLE[…]
Τιμούμε τον αγαπημένο φίλο, Κωνσταντίνο Χ. Καραμπάτσα. Θυμάμαι την σωφροσύνη, τους υψηλούς στόχους που έθετε πάντα και τους πετύχαινε με πολλή μεγάλη προσπάθεια. Με τις σημαντικές σπουδές του και υπερβάλλοντας εαυτόν έχει καταφέρει να καταξιωθεί όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά με εμβέλεια που ξεπερνά και τα όρια της Ευρώπης. Χαιρόμαστε και παρακολουθούμε τη λαμπρή επιστημονική πορεία του. Αγαπά την Κατερίνη, την Πιερία και όποιος χρειάστηκε την βοήθειά του, αυτή ήταν αμέριστη σε οποιονδήποτε, για οιοδήποτε πρόβλημά του και για αυτό εκ μέρους όλων των Κατερινιωτών τον ευχαριστώ θερμά για όλα όσα έχει κάνει για μας».
Τιμούμε την παγκόσμια πρωταθλήτριά μας Ελένη Χατζηλιάδου, τον  Μάξιμο Χατζηλιάδη - προπονητή και πατέρα της Ελένης. Σας εύχομαι να λάμπετε πάντα από επιτυχίες γιατί αυτό που κάνετε θέλει πολλή δουλειά, μοναξιά, τεράστιο κόπο, πάρα πολλά έξοδα. Η αριστεία και ο πρωταθλητισμός δίνει κίνητρα και εσείς δίνετε σπουδαία κίνητρα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Γιώργο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με παρέμβασή του, όταν χρειάστηκε μέσω των συνεργατών του στο συμβούλιο και συγκεκριμένα μέσω του Κοσμά Φέσσα έγινε μία μικρή συνδρομή στις προσπάθειές της Ελένης και του Μάξιμου. Υπάρχουν άνθρωποι λοιπόν, οι οποίοι αθόρυβα βοηθούν τους πρωταθλητές, τους αρίστους και τους αριστούχους. Εμείς στον Δήμο Κατερίνης παρά τις δυσκολίες και ευχαριστώ για αυτό όλο το δημοτικό συμβούλιο, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα έπαινο 2000 ευρώ, σε αυτό το υπέροχο κορίτσι, που μας κάνει υπερήφανους, ως ένα μικρό δώρο για μία τόσο τεράστια αθλητική επιτυχία».
Και ο Δήμαρχος κατέληξε στα λεγόμενά του τονίζοντας:

«Τα τιμώμενα πρόσωπα των φετινών Αικατερινείων αποτελούν πρότυπα και οφείλουμε ως Δήμος να τους τιμούμε. Οι συμπολίτες μας αυτοί κατέθεσαν ψυχή και άφησαν πίσω τους σημαντικό αποτύπωμα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Κατερίνη. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να προσφέρετε στην πόλη μας και στους ανθρώπους της».


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «[…]τα επιτεύγματα του κάθε ανθρώπου, έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν ο κάθε άνθρωπος είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατά την αρχαιοελληνική έκφραση. Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ και ευχόμαστε πάντοτε να είμαστε εδώ και να μην πάψουν ποτέ να υπάρχουν άνθρωποι που να τιμούν τον τόπο μας», ο Βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον συμμαθητή του από το Δημοτικό Σχολείο Τιμόθεο Ανανιάδη τόνισε χαρακτηριστικά: «Νοιώθω ξεχωριστή τιμή που βρίσκομαι στη βράβευση αυτών των άξιων συμπολιτών μας. Δήμαρχε οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αξιέπαινες, αναγκαίες για την πόλη μας και πρέπει να συνεχιστούν» και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία ανέφερε: «Συγχαρητήρια Δήμαρχε, καθώς στο Θεσμό των Αικατερινείων κάθε χρόνο τιμούνται άνθρωποι του τόπου μας. Τιμούμε ανθρώπους που είναι όχι μόνο επιτυχημένοι, αλλά ξεχωριστοί άνθρωποι με ήθος. Τιμούμε ουσιαστικά και τις οικογένειές σας που σας στηρίζουν […]».
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Στη διάρκεια απονομής συμβολικών αναμνηστικών με το έμβλημα των «Αικατερινείων» και του Δήμου Κατερίνης αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ επισημάνθηκαν τα εξής:


Ο  Κωνσταντίνο Καραμπάτσας, ευχαρίστησε για την Τιμή τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρο Παυλίδη, όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ με λόγια γεμάτα συγκίνηση μίλησε για τη διαχρονική στήριξη της οικογένειάς του σε όλη του την διαδρομή και περιέγραψε τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του. Παράλληλα, παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα της παλαιάς και σύγχρονης Κατερίνης ανέτρεξε με νοσταλγία στο  χθες της Κατερίνης, στους ανθρώπους, στα τοπία της και αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του με την σύγχρονη πόλη.


Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Τιμόθεος Ανανιάδης: «Είχα την τύχη να γεννηθώ σε μία πόλη προοδευτική που μου έδωσε τις βάσεις να συνεχίσω σε μία καριέρα, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν φεύγεις από τη χώρα σου. Η οικογένειά μου, μου έδωσε τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να ακολουθήσω το όνειρό μου, που ήταν μία καριέρα διεθνής. Χαίρομαι που η Κατερίνη, η Πιερία είναι μπροστά  σε πολλές καινοτομίες ειδικά στον τουρισμό, όπου στη δεκαετία του ’70,  ήταν πιο ψηλά από προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος ή η Σαντορίνη».

Παράλληλα, ο κος Ανανιάδης μίλησε για τα παιδικά χρόνια στην Κατερίνη, για τις στέρεες βάσεις που έλαβε από τους δασκάλους του σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, για τις δυνατές σχέσεις της οικογένειάς του σήμερα με την πόλη και τους συγγενείς του.


Η Καλλιόπη Ζαφειροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου τον οποίον θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα, ευχαριστώ όλους τους Δημάρχους Κατερίνης και όλους τους αιρετούς με τους οποίους συνεργάστηκα τα 34 αυτά χρόνια που εργάστηκα στον Δήμο Κατερίνης […]Θεωρώ ότι η τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και όλους τους άξιους συνάδελφους μου, καθόσον και με τη δική τους συμμετοχή, συνεργασία και κοινή προσπάθεια πετύχαμε πολλά όλα τα χρόνια της υπηρεσίας μου στον Δήμο Κατερίνης […] Εύχομαι όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στον Δήμο μας να είναι αγαπημένοι, μονιασμένοι, να λειτουργούν από κοινού, με αγάπη προς τον συνάδελφο, σεβασμό προς την Διοίκηση και τον πολίτη, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να σπουδάσω και να εργαστώ στον Δήμο Κατερίνης. Σας ευχαριστώ που με αγαπήσατε και με αγαπάτε, δεν είναι σχήμα λόγου, είναι βίωμα. Όπως και γω σας σεβάστηκα, σας αγάπησα και σας αγαπώ!»


Ο Μάξιμος Χατζηλιάδης του ευχαρίστησε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Κατερίνης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι τελευταίοι του χωριού κατακτήσαμε τον κόσμο ολόκληρο».

Τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελένη Χατζηλιάδου ευχαρίστησε για την Τιμή τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την οικογένειά της, τον πατέρα και προπονητή της Μάξιμο Χατζηλιάδη, ενώ έκλεισε καταχειροκροτούμενη με μία φράση, που όπως είπε την αντιπροσωπεύει: «Μόνο όσοι επιχειρούν το παράλογο μπορούν να επιτύχουν το αδύνατο».



ΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ
Την εκδήλωση παρακολούθησαν: ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, ο Βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ και πρώην υπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, η  πρώην βουλευτής Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, ο πρώην Δήμαρχος Μενέλαος Τερζόπουλος, πολιτευτές κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έναρξη της όμορφης εκδήλωσης είχε μουσικό χρώμα από τις  χορωδίες της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και του Συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού «Γρηγόριος Καλλίδης» υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Παναγιώτη Τουρνά.

Στον επίλογο της βραδιάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ευχαρίστησε για την συνεργασία τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αναστάσιο Παπαζήση, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Χάιδω Παπαχατζή, Μυράντα Παππά, Μαρία Σωτηριάδου, τα μέλη Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού, το κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση στην συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και σε όλα τα φετινά δρώμενα των Αικατερινείων «που είτε με την συνεργασία με τις θεατρικές σκηνές της πόλης, τις ομιλίες είτε με τις μουσικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις, προσέλκυσαν άτομα όλων των ηλικιών στην Κατερίνη της τέχνης και του πολιτισμού!».
































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Εκ νέου Πρόεδρος στον Συνεταιρισμό ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης 18300 εξελέγη ο Γιώργος Παρθενίδης. (28 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Το Λιτόχωρο έδειξε τον νικητή των εκλογών, τον Πέτρο Κιάφα! (+ 62 φωτογραφίες).

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Άστραψε και βρόντηξε η Βροντού! Μεγάλο μήνυμα νίκης για τον Πέτρο Κιάφα! (+ 115 ΦΩΤΟ).

Πέτρος Κιάφας: Σήμερα ψηφίζουμε για αλλαγή στη Διοίκηση του Δ.Δίου-Ολύμπου, για αλλαγή σελίδας!