Η.Χατζηχριστοδούλου: Χωρίς υγιείς επιχειρήσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον! (+ 34 ΦΩΤΟ)




Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

«Η Ελλάδα δικαιούται ένα μέλλον, η επιχειρηματικότητα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, διότι χωρίς επιχειρήσεις βιώσιμες, χωρίς υγιείς επιχειρήσεις δεν υπάρχει ισχυρό κράτος, δεν υπάρχουν πολίτες που να κρατούν ψηλά το κεφάλι», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε το κορυφαίο όργανο των παραγωγικών τάξεων της Πιερίας.
Επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως χρήσιμη ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας με παρουσία και κεντρική ομιλία τού Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση. Θέμα της ομιλίας του ήταν: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α. - Κόκκινα Δάνεια - Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας όπου δόθηκε έμφαση στην παρουσίαση του πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Κουρμούσης και οι συνεργάτες του Νίκος Βάρδας, Δικηγόρος τής Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και Σουζάνα Κλημεντίνη, επίσης Δικηγόρος, άκουσαν περιπτώσεις οφειλετών από την Πιερία και συζήτησαν μαζί τους διάφορες διεξόδους από την κατάσταση αυτή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρμούσης, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στην ιστοσελίδα της (http://www.keyd.gov.gr/) παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και που αφορούν οφειλές, ρυθμίσεις κλπ.
Επίσης, είπε ότι όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν ειδικά για το τι μπορεί να γίνει με την περίπτωσή τους, μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη τής Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους γράφοντας το πρόβλημά τους στο e-mail: ocw-info@keyd.gov.gr 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Να δοθεί μια 2η ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, αν θέλουμε να τις κρατήσουμε αλλά και για να έχουμε νέες επενδύσεις.



Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ανέφερε: «Να καλωσορίσω, για τέταρτη φορά που έχει έρθει στην Πιερία, τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπου μάλιστα θέλω να του προτείνω σήμερα να τον κάνουμε και επίτιμο Δημότη. Νομίζω ότι το δικαιούται.
Να καλωσορίσω επίσης τον κ. Νίκο Βάρδα, Δικηγόρο τής Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, καθώς και τη Δικηγόρο κ. Σουζάνα Κλημεντίνη. Θέλω να μείνω για λίγο στον κ. Κουρμούση ο οποίος -μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο- είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος στους Μικρομεσαίους. Ο κ. Κουρμούσης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορεί, επιτέλους, να λυθεί αυτό το μόνιμο πρόβλημα που έχει η μικρομεσαία τάξη, οι μικρές επιχειρήσεις, πρόβλημα που αφορά τις 120 δόσεις.
Οι 120 δόσεις δεν αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε κανένα εφοπλιστικό γραφείο -που δεν έχουμε στην Πιερία- αλλά αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις. Για τις 120 δόσεις έχουμε κάνει έκκληση επανειλημμένως στην Κυβέρνηση ώστε να μπορεί να τις προχωρήσει, να μπορεί να δώσει διέξοδο, να μην εμπλέκονται καθόλου με τον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Η μόνη λύση είναι να μπουν οι επιχειρήσεις στις 120 δόσεις ανεξάρτητα με το τι χρωστάει ο καθένας, ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις. Αλλιώς, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για νέες επενδύσεις, όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις ήδη υπάρχουσες.
Η Ελλάδα δικαιούται ένα μέλλον, η επιχειρηματικότητα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, διότι χωρίς επιχειρήσεις βιώσιμες, χωρίς υγιείς επιχειρήσεις δεν υπάρχει ισχυρό κράτος, δεν υπάρχουν πολίτες που να κρατούν ψηλά το κεφάλι». 

Μπέττυ Σκούφα: Επιτέλους, περιλαμβάνονται 
και τα επιχειρηματικά δάνεια.



Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλευτής Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια σημαντικότατη ρύθμιση καθότι υπάρχει και ένα γενναίο κούρεμα στις οφειλές, που θα δώσει ανάσα και αναπνοή στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η οποία έχει τόσο υποφέρει.
Να πω (επίσης) ότι ετοιμάζεται και η τροπολογία για την προστασία τής πρώτης κατοικίας. Η καινοτομία (αυτής της τροπολογίας) σε σχέση με τον «Νόμο Κατσέλη» είναι ότι πλέον -και επιτέλους- περιλαμβάνονται και τα επιχειρηματικά δάνεια». 

Στέργιος Καστόρης: Δεν θέλουμε απλά να είναι όρθια η κοινωνία αλλά και να μπορεί να δημιουργεί.



Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Βουλευτή Πιερίας, Στέργιο Καστόρη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δεν αρκεί η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης προκειμένου ν’ αλλάξουν τα πράγματα, χρειάζεται να υπάρχει ένα σχέδιο και χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι για τη λύση αυτών των ζητημάτων.
Δεν αρκεί σ’ εμάς τους πολίτες να έχουμε λόγο, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και κάποιον ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση. Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση, θα μας βάλει σε καινούργιες ράγες προκειμένου όχι να είναι όρθια η κοινωνία αλλά να μπορεί να δημιουργεί». 

Χάρης Τζαμακλής: Προσεχώς, λύση για 
μια νέα πνοή σε επιχειρήσεις και επενδύσεις. 



Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Βουλευτή, Χάρη Τζαμακλή, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Το πρόβλημα των οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στις Εφορείες είναι ένα πολύ βασικό ζήτημα, δεν ήταν εύκολο να λυθεί στα χρόνια των Μνημονίων.
Ακόμη και τώρα, το βλέπετε από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, ότι συναντάει προβλήματα η Κυβέρνηση μολονότι έχει επιτευχθεί τουλάχιστον στο θέμα των «κόκκινων δανείων» συμφωνία με τις συστημικές Ελληνικές Τράπεζες και υπάρχει πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα το πανευρωπαϊκό. Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί μέχρι τις 5 Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Θέλω να πιστεύω ότι και στις 120 δόσεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη αλλά η λύση τού προβλήματος δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση. Υπάρχει ένας εποπτικός μηχανισμός μετά τα Μνημόνια, οπότε αυτό προσπαθεί να ξεπεράσει η Κυβέρνηση. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες, αυτό θα γίνει πραγματικότητα και έτσι θα λυθεί αυτό το θέμα το οποίο θα δώσει νέα πνοή στις επιχειρήσεις, νέα πνοή στις επενδύσεις». 

Φώτης Κουρμούσης: Όσοι κινδυνεύετε με κατασχέσεις, κάνετε αιτήσεις, πάρτε προστασία, έρχονται και οι 120 δόσεις.



Ανοίγοντας τον διάλογο με τους επιχειρηματίες ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μέχρι να έρθουν οι 120 δόσεις (το νομοσχέδιο δηλαδή για το οποίο τώρα υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαίων), η ανησυχία μου είναι ότι καθημερινώς λόγω αυτομάτων συστημάτων που εγκαταστάθηκαν στους καιρούς των Μνημονίων, τόσο οι Εφορείες όσο και οι Τράπεζες με αυτόματα συστήματα, όταν κάποιος χρωστάει πάνω από ένα ποσό και πάνω από ένα χρονικό διάστημα, αυτομάτως το κομπιούτερ του βγάζει κατασχετήριο λογαριασμού. Το κομπιούτερ του βγάζει πλειστηριασμό.
Επειδή λοιπόν, οι άνθρωποι που συναντούν τέτοια αρνητικά γεγονότα, στη συνέχεια προσέρχονται στη Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και μας λένε «τι να κάνουμε», οι απαντήσεις δεν είναι πολλές… Τι να τους πούμε; Να τους πούμε δηλαδή, περιμένετε τις 120 δόσεις που θα έρθουν; Τι να τις κάνουν τις 120 δόσεις (αφού δεν έχουν έρθει, επειδή ακόμη βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση). Η απάντηση είναι μία: Θα μπεις στον «Νόμο Κατσέλη»! Και μας λένε: «Μα, δεν έληξε»; Όχι, δεν έληξε! Μας λένε: «Περιμένουμε τον νέο νόμο με τις 120 δόσεις». Εμείς τους λέμε: «Μπορείτε, άραγε, να πάρετε τις 120 δόσεις τού εξωδικαστικού μηχανισμού, μέχρι να βγουν οι άλλες 120 δόσεις»;
Το θέμα είναι, λοιπόν, να μη βρίσκεται κανείς στο κενό… Όταν είσαι στο κενό, υπάρχει κίνδυνος! Διότι σε κάθε νόμο που έχει ψηφιστεί τα τελευταία 2 - 3 χρόνια, λέει ότι μόλις κάνεις μία αίτηση κάπου σε κάποιο πλαίσιο, αυτομάτως παρέχεται μια προστασία. Υπάρχει δηλαδή προστασία από όλα τα κατασχετήρια όλων των λογαριασμών καθώς και προστασία όλων των ακινήτων, τόσο των εμπορικών όσο και των προσωπικών, από πλειστηριασμούς.
Για να πάρεις όμως αυτή την προστασία πρέπει να κάνεις μία αίτηση. Άρα, η συμβουλή που δίνω -και αυτό λέω σε κάθε πόλη που κάνω ομιλία- είναι: «Μην κάθεστε έτσι και περιμένετε… Κάνετε κάτι, μπείτε κάπου, πάρτε την προστασία. Και μετά ανοίγεται ο δρόμος για να ρυθμίσετε τα χρέη». 

Τον κ. Κουρμούση τίμησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Η.Χατζηχριστοδούλου. 



Στο κλείσιμο της ενημερωτικής ημερίδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τίμησε τον κ. Κουρμούση και τον ευχαρίστησε για τις παρουσίες του στην Κατερίνη και στην Πιερία και για την ενημέρωση που κάθε φορά παρείχε σε ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρηματίες. 



































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!