Οργή Νεοδημοκρατών στην Πιερία για προαναγγελθέντες διορισμούς στο ψηφοδέλτιο.


* Η επιλογή υποψηφίων έγινε εδώ και αρκετούς μήνες, 
επιλογή που κρατιόταν μυστική και η οποία 
είχε ανακοινωθεί μόνο σε ορισμένους…

* Μας έστελναν μηνύματα για δήθεν αξιολόγηση και αξιοκρατία… Όλα όμως ήταν προσχεδιασμένα…

* Κάποιοι νοίκιασαν, εδώ και καιρό, γραφεία. 
Είχαν διαβεβαιώσεις από το περιβάλλον τού Μητσοτάκη.

* Μας δούλευαν… Αγόραζαν συνεχώς χρόνο…

* Ως προς τον Χιονίδη, όλα ήταν προσχεδιασμένα, 
πολύ πριν ακόμη τελειώσουν οι δημοτικές εκλογές.


* Με ποια κριτήρια μπορεί κανείς να είναι Υποψ. Βουλευτής 
στη ΝΔ τού Κυριάκου;

* Η διαδικασία, μια κοροϊδία. Τώρα θα μας πούνε: 
Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι, απ’ αυτούς να ψηφίστε…

* Τι τη θέλανε τη διαδικασία με τις συνεντεύξεις; 
Ας μας λέγανε εξαρχής ότι θα είχαμε μία από τα ίδια…

* Αύριο, οι εκλεγμένοι Βουλευτές δεν θα είναι για να υπηρετούν 
το κόμμα τους αλλά τον τόπο τους (!), επισημαίνει στέλεχος 
άλλου κόμματος που σχολιάζει την κατάσταση στη ΝΔ.

* Ο Σάββας Χιονίδης να μάθει και τι σημαίνει ήττα και να καθίσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

* Ο ένας έχει μπάρμπα τον Σαμαρά, ο άλλος τον Σκυλακάκη, 
ο τρίτος έχει εκείνον που βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες κλπ, κλπ.

* «Πέφτουν οι καλύτεροι, προχωρούν οι άλλοι…» (Νίκος Γκάτσος, 1979).

Παρουσίαση θέματος:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Το φωτογραφικό υλικό
είναι ΑΡΧΕΙΟΥ, από την
επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη
στην Κατερίνη, στις 10/1/2018. 


Πληθαίνουν, καθημερινά, οι οργισμένες φωνές Νεοδημοκρατών στην Πιερία για τα παιχνίδια που, όπως ισχυρίζονται, προκαλούν άνθρωποι του Προέδρου τής Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, «σε βάρος όχι μόνο τοπικών στελεχών τού Κόμματος αλλά και σε βάρος τής ίδιας της Πιερίας», όπως είπε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και όσα, προ μηνών, φαίνεται τελικά ότι προηγήθηκαν. 



Επιλογή υποψηφίων, εδώ και αρκετούς μήνες, 
επιλογή που κρατιόταν κρυφή και η οποία είχε ανακοινωθεί 
μόνο σε ορισμένους…

Τοπικά στελέχη τού Κόμματος, που πριν από πολλούς μήνες είχαν υποβάλει αίτηση για το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν περάσει από συνέντευξη μεταβαίνοντας στην Αθήνα ή που είχαν περάσει από συνέντευξη μέσω Skype, εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για το πώς άνθρωποι από το περιβάλλον τού Κυριάκου Μητσοτάκη διαχειρίστηκαν ή συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα θέματα των υποψηφιοτήτων. 
Στελέχη τού Κόμματος -και είναι ουκ ολίγα- κάνουν  λόγο για «εμπαιγμό», για «ρεζιλίκια», για «ανήθικες πολιτικές συμπεριφορές», για «κοροϊδίες στελεχών», για «στελέχωση του ψηφοδελτίου χωρίς πραγματική αξιολόγηση στελεχών», για «επιλογή υποψηφίων εδώ και αρκετούς μήνες, επιλογή που κρατιόταν κρυφή και η οποία είχε ανακοινωθεί μόνο σε ορισμένους» καθώς και για «συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τις αρχές και τις αξίες τού κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής». 


Μας έστελναν μηνύματα για δήθεν αξιολόγηση και αξιοκρατία… Όλα όμως ήταν προσχεδιασμένα…

Συγκεκριμένα, όπως λέει με θυμό ένα τοπικό στέλεχος του Κόμματος: Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Νέας Τάξης πραγμάτων που έφερε ο νέος Πρόεδρος, κάναμε αίτημα για υποψηφιότητα, περάσαμε από συνέντευξη.
Όλα αυτά έδιναν την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει, ότι θα υπάρχει πραγματική αξιολόγηση και θα επικρατήσει αξιοκρατία. Όλα αυτά όμως ήταν προσχηματικά. Τίποτε δεν άλλαξε σ’ αυτό το κόμμα. Αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω στο παρελθόν που όλοι μας έχουμε καταδικάσει.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, εδώ και μήνες, κάποια τοπικά στελέχη τού κόμματος νοίκιασαν γραφεία στην Κατερίνη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είχαν πάρει επίσημες διαβεβαιώσεις από την αυλή τού Προέδρου ότι θα ήταν υποψήφιοι Βουλευτές. Και βλέπουμε τώρα σε δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο αλλά και στο διαδίκτυο ότι θα είναι υποψήφιοι Βουλευτές. 
Βέβαια, το κόμμα, επίσημα, δεν έχει εκδώσει ανακοινώσεις. Όμως, τα δημοσιεύματα είναι για να εμπεδώσουν οι πολίτες αλλά και εμείς οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι Βουλευτές, ότι αυτό θα είναι το ψηφοδέλτιο στην Πιερία. 


Κάποιοι νοίκιασαν, εδώ και καιρό, γραφεία. 
Είχαν διαβεβαιώσεις από το περιβάλλον τού Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος σκέψης, ένα άλλο στέλεχος της ΝΔ Πιερίας επισημαίνει ότι όσα στελέχη νοίκιασαν, εδώ και κάμποσους μήνες, γραφεία στην Κατερίνη, είναι προφανές ότι πήραν διαβεβαιώσεις από το περιβάλλον τού Μητσοτάκη. Και έτσι, ακόμη κι αν στο ψηφοδέλτιο γίνει μια αλλαγή, την τελευταία στιγμή, π.χ. κατά μία υποψηφιότητα, είναι βέβαιο ότι οι υποψήφιοι δεν θα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. 
Κατά την προεκλογική περίοδο, ο ένας υποψήφιος θα βρίσκεται στην αφετηρία εκκίνησης ενώ οι άλλοι θα βρίσκονται λίγο πριν από τον τερματισμό. Αυτό είναι κοροϊδία, λέει με θλίψη


Μας δούλευαν… Αγόραζαν συνεχώς χρόνο…

Ένα ακόμη στέλεχος επισημαίνει ότι στο συνέδριο του κόμματος, που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2018 στην Αθήνα, ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε καταστήσει πανελληνίως γνωστό ότι θα ανακοινώνονταν τα ονόματα από τις 10 Ιανουαρίου 2019. Εκτός από κάποιες διάσπαρτες ανακοινώσεις και δη «δεδομένων» υποψηφιοτήτων, κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία περίπτωση, παρότι το είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος. Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη συνεχώς μετέθεταν τις ημερομηνίες: Έλεγαν ότι αυτό θα συμβεί τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα, μετά τις Δημοτικές Εκλογές
Και τώρα που επισπεύστηκαν οι Εθνικές Εκλογές, βγαίνουν δημοσιεύματα, είτε για να μας στείλουν μήνυμα ότι το ψηφοδέλτιο έκλεισε… αυτό είναι, και μη μιλάτε, είτε για να δουν τις αντιδράσεις μας… Όλα αυτά, όμως, είναι γνωστές παλαιοκομματικές μέθοδοι.
Έρχονται, τώρα, και τι μας λένε; Ότι ο Δήμαρχος Κατερίνης που έχασε τις εκλογές, που έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, που αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα, θα είναι Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. 
Μα, αναρωτιέμαι, ο Σάββας Χιονίδης δεν είναι εκείνος που ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν κατέθεσε αίτηση στο κόμμα; Μα, δεν είναι εκείνος που δήλωνε συνεχώς ότι δεν θα είναι Υποψήφιος Βουλευτής; Δεν είναι εκείνος που διέχεε την εντύπωση ότι ούτε από τη ΝΔ τού είχε γίνει ποτέ σχετική πρόταση;… Αν όμως μπει στο ψηφοδέλτιο ο χαμένος των εκλογών, ο Σάββας Χιονίδης, δεν θα είναι αδικία για όλους εμάς; 


Ως προς τον Χιονίδη, όλα ήταν προσχεδιασμένα, 
πολύ πριν ακόμη τελειώσουν οι δημοτικές εκλογές.

Ένα άλλο στέλεχος της ΝΔ Πιερίας υποστηρίζει ότι ως προς τον Σάββα Χιονίδη, όλα ήταν προσχεδιασμένα, είτε έχανε τις εκλογές, είτε τις κέρδιζε. Αν τις κέρδιζε, πράγμα όχι και τόσο εύκολο, θα ήταν ξανά Δήμαρχος Κατερίνης. Αν τις έχανε, είχε διαβεβαιώσεις από την αυλή τού Προέδρου ότι θα τον έβαζαν στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος.
Πώς αποδεικνύεται αυτό; Όπως λέει το ίδιο στέλεχος, το βράδυ της β’ Κυριακής των εκλογών, 2 Ιουνίου 2019, ο Σάββας Χιονίδης έκανε μια δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών που έχασε, μόλις 2 ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών. Σε εκείνη τη δήλωση, σε κάποιο σημείο, έλεγε απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα: «Κρατώ μέσα μου την αγάπη σας, οδηγό για τα επόμενα βήματά μου». (http://lefteria.blogspot.com/2019/06/blog-post_305.html). 
Και λίγες ημέρες αργότερα, μαθαίνουμε ότι έκανε σύγκληση της Δημοτικής του Ομάδας για να τους πει ότι θα πάει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα παραιτηθεί από Δήμαρχος και ότι για το διάστημα έως 31/8/2019 θα πρέπει να εκλεγεί νέος Δήμαρχος ο οποίος την 1.9.2019 θα παραδώσει τη δημαρχία στον νέο Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο. Όλα, λοιπόν, φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένα… πολύ πριν ακόμη από την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών Εκλογών… 


Με ποια κριτήρια μπορεί κανείς να είναι 
Υποψ. Βουλευτής στη ΝΔ τού Κυριάκου;

Ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ Πιερίας αναρωτιέται, πόσο ηθικό είναι να δηλώνει επίσημα κάποιος Δήμαρχος (Σάββας Χιονίδης), λίγο πριν από τις εκλογές, ότι «θα είμαι εδώ σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα το πρωί (3.6.2019), στον Δήμο Κατερίνης, να υπηρετώ το Δημοτικό Συμβούλιο» (https://olympiobima.gr/h-apantisi-toy-savva-hionidi-ston-kosta-koykodimo), ενώ, λίγες ημέρες μετά, να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;
Και πόσο ηθικό είναι, αναρωτιέται, ένα κόμμα να βάζει έναν αποδοκιμασμένο Δήμαρχο στο εθνικό ψηφοδέλτιο, έναν Δήμαρχο που έλεγε ότι δεν θα είναι Υποψήφιος Βουλευτής;
Ή πόσο ηθικό είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Κατερίνης να αφήνει, εν ριπή οφθαλμού, «πολιτικά αδέσποτους» όσους υποψηφίους, τοπικούς και δημοτικούς, συμβούλους, συντάχθηκαν μαζί του; Όταν όλοι αυτοί αγωνίζονταν για να εκλεγεί Δήμαρχος, ήξεραν, άραγε, ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας, αυθημερόν και άμεσα θα …. «καταντούσαν» «πολιτικά ορφανοί»; Όχι βέβαια… 
«Με ποια κριτήρια μπορεί να είναι κάποιος Υποψήφιος Βουλευτής στη Νέα Δημοκρατία τού Κυριάκου Μητσοτάκη»; Με αυτό το ερώτημα, ένα άλλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την αηδία του για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στο κόμμα του. 


Η διαδικασία, μια κοροϊδία. Τώρα θα μας πούνε: 
Αυτοί οι είναι οι Υποψήφιοι, απ’ αυτούς να ψηφίστε…

Και ένα ακόμη στέλεχος του Κόμματος υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία επιλογής, έτσι όπως ξεκίνησε στην αρχή, έμοιαζε με ένα κομματικό ΑΣΕΠ που θα μπορεί να επιλέγει τους καλύτερους και τους αξιότερους για να είναι Υποψήφιοι Βουλευτές.
Το λεγόμενο, λοιπόν, «Μητρώο Στελεχών» ήταν το κίνητρο για πολλούς να ασχοληθούν με την πολιτική και τη ΝΔ και η αιτία γέννησης της ελπίδας ότι κάτι θα αλλάξει στη χώρα με την έλευση της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.
«Σήμερα, όμως, όλα αυτά έχουν καταρρεύσει μέσα μας. Το Μητρώο στελεχών ήταν μια φενάκη, μια παγίδα, στην οποία πολλοί πέσαμε μέσα», υπογραμμίζει.
Δεν υπάρχουν κριτήρια, επισημαίνει με αηδία. Όλα είναι ένα ψέμα, ένα όμορφο ψέμα, ένα ωραίο περιτύλιγμα, για να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, για να κοροϊδεύουν εμάς και τον κόσμο, για να αποφασίζουν χωρίς κανένα αξιολογικό κριτήριο.
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ό,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Και συνεχίζει λέγοντας: Τίποτε δεν έχει αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία τού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι νοοτροπίες όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες. Και μετά απ’ όλα αυτά που κάνουνε, θα πούνε στον κόσμο: Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι Βουλευτές. Απ’ αυτούς να διαλέξτε. 
Όσο για τους ενδιαφερόμενους για Υποψηφίους που είναι κομμένοι, θα τους πούνε: Αγωνιστείτε τώρα για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει η Νέα Δημοκρατία και μετά θα δούμε το πώς θα σας αξιοποιήσουμε. Στο μεταξύ, αυτοί εκεί κάτω στο Κόμμα θα έχουν κάνει τη δουλειά τους, για μια ακόμη φορά θα έχουν αγοράσει χρόνο, θα μας έχουν κοροϊδέψει και θα χασκογελούν πίσω από τα κλειστά τους γραφεία ότι μας τουμπάρανε… 


Τι τη θέλανε τη διαδικασία με τις συνεντεύξεις; 
Ας μας λέγανε εξαρχής ότι θα είχαμε μία από τα ίδια…

Ένας που ενδιαφερόταν για να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Πιερία, αλλά φαίνεται ότι είναι κομμένος, μιλώντας με οργή, λέει: Τι τη θέλανε όλη αυτή τη διαδικασία με τις συνεντεύξεις; Ας μας λέγανε εξαρχής ότι θα είχαμε μία από τα ίδια…
Ας βγουν τώρα λοιπόν, αν έχουν το θάρρος, και ας μας πούνε, με ποια κριτήρια μπήκαν κάποιοι και με ποια κριτήρια κόπηκαν κάποιοι άλλοι. Διότι, αν είναι κάποιος καλύτερος από εμένα, να το δεχθώ. Αν υπάρχουν κριτήρια διαγωνιστικά, να δεχθώ το όποιο αποτέλεσμα. Αλλά δεν υπάρχουν… Μιλάμε για έναν στημένο διαγωνισμό…
Το φαντάζεστε να υπήρχαν αυτά τα κομματικά κριτήρια στις Πανελλαδικές; Τότε, θα μπαίνανε στα Πανεπιστήμια όσοι μαθητές θα είχανε το μέσον… Δεν θα μπαίνανε οι πιο άξιοι.
Αλλά, φαίνεται, ότι σ’ αυτό το ρημάδι το κόμμα δεν έχουν τα κότσια να πάνε σε αντικειμενική αξιολόγηση για τους υποψήφιους Βουλευτές. Την αξιολόγηση τη θέλουν για τους άλλους… 
Αν αυτά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμείς θα βγαίναμε και θα τους κράζαμε. Θα τους καταγγέλλαμε ότι είναι εναντίον τής αξιοκρατίας, θα τους καταγγέλλαμε ότι θεωρούν την Αριστεία σαν ρετσινιά… Τώρα, τα κάνουμε εμείς. Γι’ αυτό και μας πνίγει το δίκιο…, επισημαίνει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. 


Η επιλογή αλλά και η εκλογή θα έπρεπε να γίνεται πιο προσεκτικά, διότι οι αυριανοί εκλεγμένοι Βουλευτές δεν θα είναι 
για να υπηρετούν το κόμμα τους αλλά τον τόπο τους!

Στέλεχος άλλου κόμματος σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνει μεταξύ άλλων: Η επιλογή των στελεχών για το ψηφοδέλτιο, θα μπορούσε να μας πει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να αφορά εμάς αφού προερχόμαστε από άλλο κόμμα. Κι όμως, μας αφορά. Δεν μας πέφτει λόγος, αλλά μας αφορά. Αλλά και το πόσοι και ποιοι θα εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα, είναι κάτι που μας αφορά, αφορά τις ζωές μας.
Οι κομμένοι, που δεν θα μπούνε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκείνοι που θα μπούνε με τον τρόπο που θα μπούνε, αλλά και όσοι απ’ αυτούς εκλεγούν, είναι κάτι που μας αφορά και εμάς, αφορά όλη την Πιερία, όπως υποστηρίζει.
Αυτό συμβαίνει, λέει, διότι οι εκλεγμένοι Βουλευτές θα έχουν μεν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, αλλά θα είναι Βουλευτές τής Πιερίας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα εκλεγούν για τα συμφέροντα του κόμματός τους, αλλά για τα συμφέροντα της Χώρας και του τόπου μας. Και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι και τίμιοι, θα φέρουν καλό και στον τόπο μας. Αν όμως είναι ανδρείκελα, αν δεν έχουν γνώμη, αν είναι υποχείρια, αν είναι απλά κομματόσκυλα, τότε μπορεί να κάνουν και κακό στον τόπο μας.
Υπ’ αυτή την έννοια, έχουμε κι εμείς αλλά και όλος ο κόσμος μια κάποια ανησυχία για το ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και ποιοι θα εκλεγούν. Και βεβαίως, αν η ΝΔ εκλέξει π.χ. 3 ή και 4 Βουλευτές εδώ στην Πιερία, θα είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίζουν για το μέλλον τού τόπου μας. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία και η επιλογή τους να είναι υποψήφιοι αλλά και η εκλογή τους.
Αν όμως σε ένα ψηφοδέλτιο μπούνε στελέχη που δεν είναι οι αξιότεροι αλλά είναι εκείνοι που θα έχουν άκρες, που έχουν μπάρμπα στη Μεσσηνία ή στην Κορώνη, τότε και το μέλλον τού τόπου μας δεν θα είναι ευοίωνο, διότι είναι άλλο πράγμα να επιλέγεται κάποιος με κομματικά κριτήρια και είναι πολύ διαφορετικό πράγμα να επιλέγεται με αντικειμενικά κριτήρια. (https://messiniapress.gr/2018/09/04/th-nezis-o-messinios-symvoylos-toy-mitsotaki-poy-echei-kanei-ano-kato-tin-peloponniso/)
Εκείνος που είναι όμηρος παραγόντων ενός κόμματος, δεν μπορεί να υπηρετήσει τον τόπο του. Μπορεί να υπηρετήσει ίσως το κόμμα του… Αν όμως κάποιος επιλεγεί με αντικειμενικά κριτήρια, τότε αν χρειαστεί, αν παραστεί ανάγκη, μπορεί σε κάποια δεδομένη στιγμή και να θέσει το συμφέρον τού τόπου του πάνω από το συμφέρον κάποιων παραγόντων τού κόμματός του. 
Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να είναι κάποιος Βουλευτής ελεύθερος, να βουλεύεται και να αποφασίζει και όχι να είναι μια μαριονέτα που θα χρησιμοποιείται από άλλους για να αποφασίζουν αυτοί οι άλλοι για το μέλλον τού τόπου μας, τονίζει χαρακτηριστικά το στέλεχος που δεν ανήκει στη ΝΔ. 


Ο Σάββας Χιονίδης να μάθει και τι σημαίνει ήττα και να καθίσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Ένα ακόμη στέλεχος της τοπικής ΝΔ βάλλει εναντίον τής υποψηφιότητας Χιονίδη, λέγοντας ότι όταν η ηθική απουσιάζει από την πολιτική, τότε η πολιτική θα ζει στην κρίση της. Επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση δεν είναι απλά ένα αποτέλεσμα λανθασμένων οικονομικών χειρισμών αλλά είναι αποτέλεσμα ελλείμματος ηθικής στην πολιτική, στην κοινωνία, παντού.
Πόσο ηθικό, λέει, είναι να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο ένας αποδοκιμασμένος Δήμαρχος για να συνεχίσει την πολιτική καριέρα του, σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πολιτική, σημειώνει, δεν είναι επάγγελμα, είναι συμμετοχή και συμβολή στα κοινά.
ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, σημειώνει. 
Και προσθέτει, λέγοντας: Το πρέπον για τον Χιονίδη είναι, αφού ηττήθηκε, να μάθει και τι σημαίνει ήττα και να καθίσει ξανά στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και να στηρίξει το έργο που έκανε. Να αντιμετωπίσει τις δίκες που έρχονται σε βάρος του και όχι τυχόν να τις αποφύγει με μια βουλευτική ασυλία. 


Ο ένας έχει μπάρμπα τον Σαμαρά, ο άλλος τον Σκυλακάκη, 
ο τρίτος έχει εκείνον που βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες κλπ, κλπ.

Υπάρχει εξήγηση σ’ όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα στα κεντρικά τού Κόμματος, σημειώνει τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί κάτω, μετά και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αισθάνονται ασφαλείς. Λένε: Έχουμε την αυτοδυναμία στο τσεπάκι μας. Άρα, δεν χρειαζόμαστε τα καλύτερα στελέχη μας, δεν χρειάζεται επιπλέον αγώνας, την αυτοδυναμία την έχουμε…
Αν όμως το κόμμα μας χρειαζόταν αυτοδυναμία, θα επέλεγε τα καλύτερα, τα αξιότερα και τα πιο άφθαρτα στελέχη του για να μπουν στο ψηφοδέλτιό μας. Γι’ αυτό, τώρα βάζει πρόσωπα που έχουν μπαρμπάδες στην Κορώνη… Ο ένας έχει μπάρμπα τον Σαμαρά, ο άλλος έχει μπάρμπα τον Σκυλακάκη, ο τρίτος έχει μπάρμπα εκείνον (της ΝΔ) που βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη κλπ, κλπ. 
Πού είναι η ανανέωση; Αναρωτιέται. Αν κάποια από αυτά τα ονόματα που διέρρευσαν είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πιερία μας, τότε η ανανέωση είναι 50, 55 έως 60 χρονών. Πού είναι, λοιπόν, τα νεότερα στελέχη; Δεν υπάρχουν; 


Πέφτουν οι καλύτεροι, προχωρούν οι άλλοι…

Τέλος, ένα ακόμη στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αντί για μια δήλωση, επέλεξε ένα επίκαιρο, όπως το χαρακτήρισε, τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1979, σε στίχους τού Νίκου Γκάτσου και σε μουσική τού Δήμου Μούτση. Το τραγούδι αυτό, που ερμήνευσε, εκείνη την εποχή, ο Μανόλης Μητσιάς, κλείνει ως εξής: «Πέφτουν οι καλύτεροι, προχωρούν οι άλλοι»!

Στη ζωή μας βρήκαμε
ήλιους και φεγγάρια.
Μόνοι μας τα σβήσαμε
κι ήρθανε σκοτάδια.

Μακρινή τής αγάπης ώρα,
σε ξεχάσαμε.
Μεσ’ τη λάσπη και μέσ’ τη μπόρα
τις ψυχές μας τις χάσαμε.

Όλα γκρεμιστήκαμε,
δεν υπάρχει νόμος.
Στην καρδιά, παράπονο
και στα μάτια, τρόμος.

Το σκυλί στην πόρτα μας
έγινε τσακάλι.
Πέφτουν οι καλύτεροι,
προχωρούν οι άλλοι. 








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Καταπατητής ο ...Δήμος Κατερίνης! Δικάστηκε για καταπάτηση έκτασης ιδιωτών!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.