«Η ζωή είναι γυναίκα». Μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση της Κυριακής Γρηγοριάδου. (48 ΦΩΤΟ).

 


ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7.


«Η ζωή είναι γυναίκα». Μια ξεχωριστή 

εικαστική έκθεση της Κυριακής Γρηγοριάδου.


* ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


* ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 

ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

 

Μια ιδιαίτερη, από αρκετές πλευρές, έκθεση εικαστικών άνοιξε το βράδυ τού Σαββάτου, 2/7/2002, στους χώρους τής Αστικής Σχολής Αικατερίνης, στην Κατερίνη.

Πρόκειται για την εικαστική έκθεση της Κυριακής Γρηγοριάδου. Η καλλιτέχνιδα κατάφερε να προσελκύσει στα εγκαίνια της έκθεσης πάρα πολλούς πολίτες όλων των ηλικιών και μάλιστα σε μια μέρα του Ιουλίου με υψηλή θερμοκρασία. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η έκθεσή της αποτελεί μια ιδιαίτερη όαση πολιτισμού στον καύσωνα του καλοκαιριού.

 

Η ζωή είναι γυναίκα!

 



Όντως πρόκειται για μια, χωρίς υπερβολή, ιδιαίτερη εικαστική έκθεση δεδομένου ότι, μάλλον, ποτέ ξανά στην Κατερίνη δεν εκτέθηκαν πίνακες με τέτοια συνδυαστικά χαρακτηριστικά.

Στους πίνακές της η Κυριακή Γρηγοριάδου φιλοτέχνησε

α) μόνο γυναίκες,

β) φιλοτέχνησε απλές καθημερινές γυναίκες τής Κατερίνης και της Πιερίας που όμως τις γνωρίζουμε από τις θετικές τους δράσεις στην τοπική κοινωνία,

γ) φιλοτέχνησε αυτές τις γυναίκες, μεγάλες και μικρές, προερχόμενες από διάφορους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς χώρους, γυναίκες με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, γυναίκες σε οικογενειακές τους στιγμές, στις κατοικίες τους ή στην ύπαιθρο, σε χώρους εργασίας ή σε στιγμές χαλάρωσης, γυναίκες φορώντας τα καθημερινά τους ή τα καλά τους, αλλά και γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες. Αυτά τα συνδυαστικά χαρακτηριστικά, τα είδαμε μάλλον για πρώτη φορά στην Κατερίνη.

Και βέβαια, δ) η έκθεση της Κυριακής Γρηγοριάδου πραγματοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού έσοδα αυτής της έκθεσης θα δοθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και ανάμεσα σ’ αυτούς θα είναι και κάποιοι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυριακή Γρηγοριάδου με την τέχνη της αγκαλιάζει κοινωνικές ανάγκες, δεδομένου ότι το 2019 η καλλιτέχνιδα αγκάλιασε, με τα έργα της, τα παιδιά του κόσμου.

 

Η εκδήλωση.

 



Η εκδήλωση άνοιξε με παρουσίαση της έκθεσης από τη Μαρία Βούλγαρη. Ακολούθησε ομιλία τής Προέδρου τής Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Στέλλας Τζιτζιλή, δεδομένου ότι η έκθεση πραγματοποιείται από την Ε.Π.Μ. στο πλαίσιο του θεσμού «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2022». Αμέσως μετά, μίλησε η εικαστική καλλιτέχνιδα, Κυριακή Γρηγοριάδου. Και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, όπου η Μαρία Δραγασιά ερμήνευσε διάφορα τραγούδια.

 

Κυριακή Γρηγοριάδου: Γυναίκες τής Πιερίας

είναι οι μούσες μου, οι ηρωίδες μου!

 



Στη σύντομη ομιλία της η Κυριακή Γρηγοριάδου ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Βούλγαρη για την επιμέλεια και την παρουσίαση αυτής της έκθεσης, τη Δέσποινα Τσιότσιου για την επιμέλεια της μουσικής, τη Μαρία Δραγασιά που μας ταξίδεψε με τη φωνή της, και βέβαια την Εστία Πιερίδων Μουσών και την Πρόεδρο, Στέλλα Τζιτζιλή.

Γυναίκες του τόπου μου. Γυναίκες της Πιερίας είναι οι μούσες μου, οι ηρωίδες μου...

Μια έκθεση, αφιερωμένη στην ομορφιά και την κουλτούρα των γυναικών του τόπου μας! Γυναίκες υπέροχες, τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες. Γυναίκες δραστήριες που είναι ενεργά μέλη της πόλης μας. Γυναίκες δημιουργικές, όπως συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί. Γυναίκες τής επιστήμης, όπως υγειονομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί. Γυναίκες επιχειρηματίες, σπουδάστριες μα και αγρότισσες. Γυναίκες που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στη μικρή μας κοινωνία!

Αυτές είναι οι ηρωίδες μου, οι μούσες μου! Οι γυναίκες τής διπλανής πόρτας που μάχονται περήφανα για τις απαιτήσεις τής καθημερινότητας. Που παλεύουν και δεν λυγίζουν! Που εμπνέουν και δημιουργούν! Που εκπέμπουν δυναμισμό μα και απλότητα!

Σας ευχαριστώ πολύ όλες, αλλά και κάθε μία ξεχωριστά! Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Βούλγαρη για την επιμέλεια και την παρουσίαση αυτής της έκθεσης. Τη Δέσποινα Τσιότσιου, για την επιμέλεια της μουσικής. Τη Μαρία Δραγασιά, που μας ταξίδεψε με τη φωνή της. Την Εστία Πιεριδων Μουσών και την Πρόεδρο Στέλλα Τζιτζιλη, για την υποστήριξη. Τις φίλες μου, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Και τέλος, ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που με τιμήσατε και φέτος με τη ζεστή σας παρουσία. Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, που αγκαλιάζετε κάθε φορά, τόσο ζεστά, τις καλλιτεχνικές μου διαδρομές. Η ζωή είναι Γυναίκα»!


 


Διάρκεια έκθεσης έως την Κυριακή, 10 Ιουλίου.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 10 Ιουλίου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως και τις 9.00 το βράδυ.

 

Ποια είναι η Κυριακή Γρηγοριάδου.

 


Η Κυριακή Γρηγοριάδου γεννήθηκε το 1968 στο Νέο Κεραμίδι τού Νομού Πιερίας, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Για περισσότερα από 25 χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δίπλα σε δύο καταξιωμένους εικαστικούς τής Πιερίας, τον Αθανάσιο Κούζογλου και τον Αθανάσιο Σταθακόπουλο. Έχει ασχοληθεί με πολλά θέματα ζωγραφικής, αλλά την κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι προσωπογραφίες.      

Το 2019 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αστική Σχολή της Κατερίνης, σε συνεργασία με την «Κιβωτό τού Κόσμου». Το θέμα της ήταν «Τα παιδιά τού Κόσμου», και ο σκοπός ήταν φιλανθρωπικός αφού τα χρήματα των πωλήσεων δόθηκαν για τις ανάγκες των παιδιών της οργάνωσης. 

Από το 2020 άρχισε να προετοιμάζεται για τη έκθεση «Η Ζωή είναι Γυναίκα», όπου ήδη προσωπογραφίες υπέροχων γυναικών τού τόπου τής Πιερίας, γυναικών που τις αποκαλεί «Μούσες». Πρόθεση της είναι να δείξει την κουλτούρα, τη διαφορετικότητα αλλά και την ομορφιά των γυναικών του τόπου της.

Έχει εργαστεί δίπλα στον Αθανάσιο Κούζογλου για περισσότερα από 20 χρόνια, φτιάχνοντας ψηφιδωτά και διακοσμητικά. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

















































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μασκαράδες, οι υποκριτές και οι ραγιάδες. (Κάποτε οι μάσκες πέφτουν... και όλα αποκαλύπτονται).

Το νέο τραγούδι (σε video) των Στ. & Ι. Δαμιανίδη, επιγράφεται «Φωνάζω!», και είναι αφιερωμένο στις κακοποιημένες γυναίκες!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Εικαστικά έργα της Αγγελικής Σιάμου συνοδεύουν την παρουσίαση της νέας επετειακής ετικέτας για το Κτήμα Κούρτη. (+ 16 ΦΩΤΟ & 1 VIDEO).

Ν.Κάκκαλος, Σ.Μουμτζής & Π.Παπασαραντόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο τού Αντ.Ζαρκανέλα "Η κόκκινη βία τη δεκαετία τού '40 στην Πιερία".

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.