Έκθεση φωτογραφίας για τα 40 χρόνια από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Θ.Αναλήψεως Κατερίνης. (+ 195 ΦΩΤΟ)



Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Με την παρουσία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Κίτρους κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφιών που αποτυπώνουν στιγμές από τελετές και εκδηλώσεις, αλλά όχι μόνο, στον Καθεδρικό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Η έκθεση, που είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Την εκδήλωση των εγκαινίων, που έγιναν στο πλαίσιο του θεσμού των «Αικατερινείων» 2018, οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Συνδιοργανωτές τής εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης καθώς και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας. 





160 χρόνια από την ίδρυση Ενορίας Θ.Αναλήψεως και 40 χρόνια από τη θεμελίωση του νέου Ναού.

Σε φυλλάδιο που τυπώθηκε χάριν τού γεγονότος αυτού, αναφέρεται χαρακτηριστικά: Η Ιερά Μητρόπολη συμμετέχει στη χαρά τής Ενορίας τής Θείας Αναλήψεως, η οποία εφέτος εορτάζει και ενθυμείται το γεγονός τής ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού με την ευκαιρία τής επετείου των 160 ετών (1858-2018) από την ίδρυση της Ενορίας καθώς και της επετείου των 40 ετών (1978-2018) από τη θεμελίωσή του.

Στο ίδιο φυλλάδιο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων και τα εξής: Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που θεμελιώθηκε ο νέος Ναός τής Θείας Αναλήψεως από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Βαρνάβα. Ακούραστος συνοδοιπόρος στο έργο αυτό υπήρξε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Γεώργιος Μπιλιάγκας, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη λήψη τής τελικής απόφασης που έλαβε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Κίτρους, Βαρνάβας. 






Φωτογραφικές λαμπρές στιγμές

Μέσα σ’ αυτόν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό, οι ενορίτες και όλο το ποίμνιο γενικότερα της Ιεράς Μητροπόλεως έζησαν ιστορικές στιγμές για την πορεία τής εν Πιερία Εκκλησίας. Σ’ αυτόν τελέστηκαν οι ενθρονίσει των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Αγαθονίκου (Δεκέμβριος 1985) και Γεωργίου (Μάρτιος 2014). Σ’ αυτόν τελέστηκε η νεκρώσιμη Ακολουθία τού μακαριστού Βαρνάβα (22 Αυγούστου 1985).

Σ’ αυτόν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό, ο Μητροπολίτης Αγαθόνικος, ηγούμενος του κλήρου, των αρχόντων και του λαού, υποδέχθηκε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο (Αύγουστος 1998) καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο (Μάιος 1999). 





Παρουσίες στην εκδήλωση

Στην τελετή των Εγκαινίων που έγινε το βράδυ τής Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018, μίλησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Παντελεήμων και Κίτρους, Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Νίκος Παπαζιώγας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης.

Πέραν όσων προαναφέρθηκαν, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο π. Γεώργιος Μπιλιάγκας, άλλοι Ιερείς τής Ιεράς Μητροπόλεως, η πρ. Βουλευτής Άννα Μάνη, η Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, Μαρία Σωτηριάδου, ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και Υποψ.Δήμαρχος, Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο τ. Πρόεδρος του τ. Νομαρχιακού Συμβουλίου και Υποψ.Δήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης, Πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετός κόσμος. 





















 











































































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; Ή μήπως συμβάλλουμε σε αλήθειες για τον Νατσιό και για κάποιες λανθασμένες γραμμές προς το κόμμα του;