Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)





Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο πρόσωπο του αείμνηστου Θεολόγου Καθηγητή και Διευθυντή τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Δημήτρη Κυριακού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη). Την εκδήλωση οργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές / μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Πέρα από τη σύζυγο, Παναγιώτα, αλλά και τα τέκνα τού εκλιπόντος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γιάννης Καζταρίδης, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Έφη Μπάσδρα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, άλλοι Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και φίλοι τής οικογένειας.


Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Θεολόγο Καθηγητή και Διευθυντή τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Δημήτρη Κυριακού





Πριν από την εκδήλωση, στην ανακοίνωση - πρόσκλησή του το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ανέφερε τα εξής:
«Ένας χρόνος έχει περάσει από την απώλεια του Δημήτρη Κυριακού.
Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης πενθεί και ταυτόχρονα τιμά τη μνήμη του ανθρώπου που πρόσφερε πολλά και πήρε ως αντάλλαγμα την αγάπη και την εκτίμηση όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην πάνω αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης Εκάβη όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έχουμε ετοιμάσει μια σεμνή μουσική εκδήλωση με σεβασμό στη μνήμη του αείμνηστου Διευθυντή μας.


Έλενα Δασκαλοπούλου: Ο Δημήτρης Κυριακού ζει πάντα στις καρδιές μας και μας θυμίζει πόσο πολύ αγάπησε αυτό το σχολείο και πόσα έργα και θυσίες προσέφερε σ’ αυτό. 




  
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης άρχισε με σύντομη ομιλία τής εκπαιδευτικού τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Έλενας Δασκαλοπούλου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Ο πόνος και το κενό που αφήνει πίσω του ο άνθρωπος που φεύγει, είναι βαρύ και δυσβάστακτο τόσο για τους οικείους όσο και για όλους τούς ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον εκτίμησαν.
Το κενό όμως διευρύνεται όταν ο εκλιπών υπήρξε μια πολύ έντονη και σημαντική προσωπικότητα με ευκρινές αποτύπωμα ζωής και δράσης.
Έναν χρόνο μετά, η απώλεια του Διευθυντού τού Σχολείου μας, Δημήτρη Κυριακού, είναι νωπή και έντονη. Το έργο που άφησε πίσω του υπάρχει, συνεχίζεται και μας το θυμίζει καθημερινά.
Είμαστε η δεύτερη μεγάλη του οικογένεια μετά τους οικείους του, εμείς όλοι, ο νέος Διευθυντής τού Σχολείου, ο Σύλλογος των Καθηγητών, οι μαθητές / μαθήτριες και οι γονείς, όλοι εμείς αισθανόμαστε το κενό τής απώλειάς του.
Εντούτοις, έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ, αν δεν σβήσουν από τη μνήμη και την καρδιά μας. Έτσι και ο Δημήτρης Κυριακού ζει και θα ζει πάντα στις καρδιές μας για να μας θυμίζει όλα όσα έκανε, όλα όσα άφησε πίσω του, να μας θυμίζει πόσο πολύ αγάπησε αυτό το σχολείο και πόσα έργα και θυσίες προσέφερε σ’ αυτό.
Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των Καθηγητών, οι μαθητές / μαθήτριες και οι γονείς τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης θα τον θυμούνται και θα τον μνημονεύουν πάντα γι’ αυτό που ήταν ο άνθρωπος Δημήτρης Κυριακού αλλά και για την πολύτιμη προσφορά του στο σχολείο μας». 





Ο συντονισμός τής υπόλοιπης εκδήλωσης έγινε από τον μαθητή τής Γ’ Λυκείου τού Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Σάββα Σαμψώνογλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τη δράση τού Δημήτρη Κυριακού, ενώ παρουσιάστηκαν και επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.



































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Φιλόσοφος, Αλεξάντερ Ντούγκιν: Όσοι στηρίζουν τις παραδοσιακές αξίες, συμβαδίζουν με την τωρινή Ρωσία. Εκφυλισμένη η Δύση. Σε εξέλιξη, μια σύγκρουση δύο διαφορετικών πολιτισμών.

Η Κατερινιώτισσα, Κατερίνα Πετρίδου, ομιλήτρια στο Μοναδικό Σεμινάριο Life Coaching στη Θεσσαλονίκη.

Ι.Μανιάτης: Σε πολιτικό τέλμα, η Ευρώπη. Θέλουμε να αποκτήσει ξανά ηγεσία, με πολιτικό όραμα, σχέδιο και λόγο. (παρουσίαση θέματος + 19 φωτογραφίες).

Βραβεύσεις και νέων Πιεριέων στο VI Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας