Καταπατητής ο ...Δήμος Κατερίνης! Δικάστηκε για καταπάτηση έκτασης ιδιωτών!



* Η καταπάτηση έγινε σε αγρό που ανήκει σε πολίτες οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν εκεί μια αγροτική επένδυση (σύμφωνα με το κείμενο της Απόφασης του Δικαστηρίου), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται και άλλη Δίκη σε βάρος τού Δήμου.

* Στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο καταπατητής Δήμος Κατερίνης χαρακτηρίζεται εισβολέας και προσβολέας! Δικαστήριο: ο Δήμος Κατερίνης παρίστανε τον …ιδιοκτήτη! Επιλήψιμη η ενέργειά του.

* Η Δικαστής επισημαίνει στους Διοικούντες τού Δ.Κατερίνης ότι οι πράξεις τους (κατάληψη έκτασης και δημιουργία αυθαιρέτων κτισμάτων!!!) δεν συνάδουν με την υποχρέωση του Δήμου να επιδεικνύει πρώτα ο ίδιος τη σύννομη συμπεριφορά που οπωσδήποτε απαιτεί από τους διοικούμενους Δημότες του!

* Το Δικαστήριο κατηγορεί τον Δ.Κατερίνης για αντιποίηση ιδιοκτησίας και ότι «έχει καταστεί επιλήψιμος νομέας»!

* Η καταδίκη αυτή προήλθε μετά από συνεχείς αρνήσεις αρμοδίων τού Δ.Κατερίνης α) να τηρήσουν τη νομοθεσία αλλά και να συμμορφωθούν στη νομιμότητα β) περιφρονώντας τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, γ) περιφρονώντας τη μήνυσή τους σε βάρος τού Δήμου, δ) περιφρονώντας τη διαταγή τής Δικαστού, ε) ενώ απουσίαζαν και από την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης.

Παρουσίαση θέματος:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *




Δικάστηκε ο Δ.Κατερίνης για καταπάτηση αγροτικής έκτασης που τόλμησε να κάνει σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι, μάλιστα, ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν εκεί μια αγροτική επένδυση.
Θύματα αυτής της θρασύτατης συμπεριφοράς του Δήμου Κατερίνης είναι οι ιδιοκτήτες Απόστολος Πινακίδης και η μητέρα του, αφού οι αρμόδιοι του Δήμου καταπάτησαν τον αγρό τους που βρίσκεται στον Πέλεκα.
Μάλιστα, παρά τις προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών τού αγρού, ο Δήμος Κατερίνης εκώφευε σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε Δικαστική Απόφαση που εκδόθηκε υπέρ των ιδιοκτητών και σε βάρος τού Δήμου.
Μετά την άρνηση του Δήμου Κατερίνης να εφαρμόσει τη νομιμότητα, ο Απόστολος Πινακίδης και η μητέρα του αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους αφού οι αρμόδιοι του Δήμου επέμεναν να τους αδικούν και να συνεχίζουν να καταπατούν τον αγρό των δύο ιδιοκτητών και μάλιστα περιφρονώντας τις διαμαρτυρίες τους, περιφρονώντας τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Πινακίδης, περιφρονώντας την εκτέλεση της προσωρινής διαταγής τής Δικαστού αλλά και μη προσερχόμενοι οι αρμόδιοι του Δήμου στο Δικαστήριο όπου θα δικαζόταν η όλη υπόθεση.
Τελικά, το Ειρηνοδικείο Κατερίνης εξέδωσε απόφαση στις 3/8/2018 και καταδίκασε ερήμην τον Δήμο Κατερίνης και τον διέταξε να αποδώσει στον κ. Πινακίδη και στη μητέρα του το επίδικο ακίνητο. (Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται και άλλη Δίκη σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης για το ίδιο ζήτημα).
Το Ειρηνοδικείο διέταξε επίσης τον Δήμο Κατερίνης και του απαγόρευσε τη συνέχισης πάσης φύσεως εργασιών εντός τού αγρού τού κ. Πινακίδη, όπως επίσης το Δικαστήριο απαγόρευσε στον Δήμο Κατερίνης κάθε άλλη ενέργειας που προσβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη νομή και κατοχή τού κ. Πινακίδη και της μητέρας του επί του εν λόγω αγροτεμαχίου. Τέλος, το Δικαστήριο επέβαλε και δικαστική δαπάνη σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης.

Στη ως άνω φωτογραφία, εντεταλμένος τού Δήμου πραγματοποιεί εργασίες με σκοπό την κατασκευή αυθαιρέτων σε ...ξένη ιδιοκτησία! 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
Δίκη τού Δήμου Κατερίνης, ερήμην του…

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 113/2018 Απόφαση που αφορούσε Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης, το Δικαστήριο αυτό συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του την 11η Ιουλίου 2018 για να δικάσει υπόθεση των αιτούντων α) Άρτεμης Ρουμπιέ του Ιωάννη και β) του Απόστολου Πινακίδη τού Κλεάρχου και της Άρτεμης, σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης, εκπρόσωπος του οποίου δεν παραστάθηκε στο Δικαστήριο, αν και «επιδόθηκε νόμιμα» η κλήση. Έτσι, «ο απών διάδικος», δηλαδή ο Δήμος Κατερίνης, δικάστηκε, κατά το κείμενο της Απόφασης, «σαν να είναι παρών».

Το ιστορικό τής υπόθεσης σύμφωνα με το έγγραφο της Απόφασης του Δικαστηρίου

Κατά το κείμενο της Δικαστικής Απόφασης, ο Απόστολος Πινακίδης επισκέπτονταν συνεχώς τον αγρό του με αριθμό τεμαχίου 5220 και εμβαδόν 3.431 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πέλεκας» της κτηματικής περιφέρειας Κατερίνης.
Μάλιστα, επειδή τον Νοέμβριο του 2017 ο αγρός του υπέστη μεγάλες ζημιές λόγω της υπερχείλισης του ρέματος του Πέλεκα, γι’ αυτό, τον Μάρτιο του 2018 προέβη σε δαπάνες επιχωμάτωσης του αγρού με 200 περίπου φορτηγά, επιφανειακού χώματος, άριστης ποιότητας και εμπλουτισμένου με οργανική ύλη, που ήταν κατάλληλο για την καλλιέργεια ακτινιδίων.
Περί τα μέσα Μαΐου 2018 ο κ. Πινακίδης διαπίστωσε ότι σε όμορα ακίνητα ο Δήμος Κατερίνης προχωρούσε στη διαμόρφωση του χώρου για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Αθίγγανων. Οπότε, ο κ. Πινακίδης επισκέφθηκε τον Δήμο Κατερίνης όπου και έλαβε από αρμόδιους τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες που γίνονταν σε όμορα ακίνητα, δεν θα επεκτείνονταν στο δικό του αγροτεμάχιο και ότι ο οικισμός των Αθίγγανων θα κατασκευάζονταν δίπλα σε αυτό.

Στη ως άνω φωτογραφία, εντεταλμένος τού Δήμου πραγματοποιεί εργασίες με σκοπό την κατασκευή αυθαιρέτων σε ...ξένη ιδιοκτησία!

Τελικά, ο Δ.Κατερίνης εισβάλλει στον αγρό τού κ. Απόστολου Πινακίδη…

Ωστόσο, στις 27 Μαΐου 2018 ο Δήμος Κατερίνης εισέβαλε στο ακίνητο του κ. Πινακίδη χωρίς τη συγκατάθεσή του και χρησιμοποίησε χωματουργικά μηχανήματα προβαίνοντας σε παράνομες χωματουργικές παρεμβάσεις και ξεκίνησε άμεσα την κατασκευή αυθαίρετων πρόχειρων κτισμάτων προκειμένου να εγκαταστήσει οικισμό Αθίγγανων και στον αγρό τού κ. Πινακίδη.
Στις 30 Μαΐου 2018 ο κ. Πινακίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Δήμο Κατερίνης ότι αυθαίρετα, παράνομα και χωρίς δικαίωμα και συγκατάθεσή του ο Δήμος κατέλαβε τον αγρό του προβαίνοντας σε χωματουργικές παρεμβάσεις και ξεκινώντας την κατασκευή αυθαίρετων πρόχειρων κτισμάτων προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί οικισμός Αθίγγανων.
Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι του Δήμου δικαιολογήθηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι ο αγρός είναι του κ. Πινακίδη και της μητέρας του και υποσχέθηκαν ότι θα αποτραβηχθούν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Έτσι, την 1η Ιουνίου 2018 ο κ. Πινακίδης και η μητέρα του κατέθεσαν έγγραφη γνωστοποίηση στον Δήμο Κατερίνης ότι δεν επιθυμούν να χρησιμοποιηθεί ο αγρός τους όχι μόνο για την εγκατάσταση Αθίγγανων αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, αφού προτίθενται άμεσα να φυτέψουν εκεί ακτινιδιές.



Ο Δήμος Κατερίνης συνέχιζε να κωφεύει…

Ο Δήμος Κατερίνης όμως εκώφευσε στις διαμαρτυρίες τού κ. Πινακίδη και συνέχιζε να πραγματοποιεί εργασίες εντός του αγρού του, με αποτέλεσμα ο κ. Πινακίδης και η μητέρα του να αναγκαστούν την 4η Ιουνίου 2018 να καλέσουν την Αστυνομία. Οι Αστυνομικοί όμως φοβήθηκαν να πλησιάσουν και να παρέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και να υποβάλλουν και σχετική μήνυση δεδομένου ότι ο Δήμος Κατερίνης συνέχιζε να καταπατά τον αγρό τους και να παρεμποδίζει τούς ιδιοκτήτες του από το να προβούν σε οποιαδήποτε καλλιέργεια.
Την επόμενη μέρα (5/6/2018) ο κ. Πινακίδης και η μητέρα του κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης όπου σ’ αυτά περιλήφθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, το οποίο (μετά από αναβολή) συζητήθηκε στις 8 Ιουνίου 2018 και επί του οποίου εκδόθηκε προσωρινή διαταγή τής Δικαστού τού Δικαστηρίου όπου και διατάχθηκε ο Δήμος Κατερίνης να πάψει να καταπατεί τον αγρό τού κ. Πινακίδη με αυθαίρετες κατασκευές (βάσεις από οικοδομικά υλικά και κατασκευή οικίσκων για την εγκατάσταση Αθίγγανων).
Αλλά και πάλι ο Δήμος Κατερίνης δεν συμμορφώθηκε ούτε με την προσωρινή διαταγή αλλά συνέχιζε να πραγματοποιεί αυθαίρετες οικοδομικές κατασκευές στο ακίνητο του κ. Πινακίδη και της μητέρας του, το οποίο ακίνητο μετά την τοποθέτηση χαλικιού, βάσεων από τσιμέντο, ξύλων και λαμαρίνων, άρχισε να μεταβάλλεται από αγρός σε οικόπεδο πλήρες αυθαιρέτων παραπηγμάτων.
Οπότε, σύμφωνα με το έγγραφο της Απόφασης του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, «με ενδεχόμενο οι αιτούντες κύριοι νομείς και κάτοχοι του επίδικου (αγρού), πέραν της οικονομικής ζημίας που ήδη υφίστανται… να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο …να υποστούν διοικητικές αλλά και ποινικές κυρώσεις μετά από σχετικό έλεγχο των αρμοδίων προς τούτο Υπηρεσιών και Αρχών».


Δικαστήριο: ο Δήμος Κατερίνης παρίστανε τον …ιδιοκτήτη! Επιλήψιμη η ενέργειά του.

Σύμφωνα με την ίδια Απόφαση του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, ο Δήμος Κατερίνης χαρακτηρίζεται προσβολέας ενώ οι πράξεις του θεωρούνται ότι δεν συνάδουν με την υποχρέωσή του να επιδεικνύει πρώτα ο ίδιος ο Δήμος τη σύννομη συμπεριφορά που οπωσδήποτε απαιτεί από τους διοικούμενους Δημότες του.
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι «απέβαλε χωρίς κανένα δικαίωμα» τον κ. Πινακίδη και τη μητέρα του «και χωρίς τη θέλησή» τους «από τη νομή ολόκληρου του επίδικου αγροτεμαχίου και θεμελίωσε για τον εαυτό του νομή η οποία, για τον παραπάνω λόγο, είναι επιλήψιμη για» τον Δήμο Κατερίνης ο οποίος αντιποιείται τη νομή των αιτούντων και «έχει καταστεί επιλήψιμος νομέας».
Για τους λόγους αυτούς το Ειρηνοδικείο Κατερίνης εξέδωσε απόφαση στις 3/8/2018 και καταδίκασε ερήμην τον Δήμο Κατερίνης και τον διέταξε να αποδώσει στον κ. Πινακίδη και στη μητέρα του το επίδικο ακίνητο.
Επίσης, το Δικαστήριο διέταξε τον Δήμο Κατερίνης και του απαγόρευσε τη συνέχισης πάσης φύσεως εργασιών εντός τού αγρού τού κ. Πινακίδη ενώ του απαγόρευσε και κάθε άλλη ενέργεια (π.χ. μετακίνηση και εγκατάσταση εντός τού ακινήτου πληθυσμού Αθίγγανων) που προσβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη νομή και κατοχή» τού κ. Πινακίδη και της μητέρας του «επί του εν λόγω αγροτεμαχίου». Τέλος, επέβαλε και δικαστική δαπάνη σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης.

------------------

O Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός είναι πτυχιούχος ΑΕΣ Αθηνών, πτυχιούχος Θεολογικής Αθηνών, Δημοσιογράφος στην Κατερίνη, Μέλος τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.