Η υποψ. ΤΟΠΙΚΗ Σύμβουλος Βαρυτιμίδου Νόπη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες.


Με την ιδιότητα της Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας, η κ. Βαρυτιμίδου Νόπη (υποψήφια Τοπική σύμβουλος) με αφορμή τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί με μια πολυπληθή ομάδα Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών κατά το διάστημα από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2019.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε κεντρική αίθουσα του κτιρίου ALTIERO SPINELLI του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα: ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Την διοργάνωση της ημερίδας είχε η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών με τον πρόεδρό της κ. Τανιμανίδη Στέφανο.



Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το θέμα από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα-ερευνητή κ. Ταξίδη Ευστάθιο, όπου ενημέρωσε την αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου για την προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ποντιακής Γενοκτονίας, για την προώθηση της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών και ειδικότερα των Ελλήνων του Πόντου, την περίοδο(1914-1923).
Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των Αρμενίων και των Ασσυρίων να κάνουν σχετικές αναφορές μέσω των προέδρων των συλλόγων τους. Η ημερίδα έκλεισε με ποντιακό θεατρικό δρώμενο από τον γνωστό πόντιο ηθοποιό κ. Λάζο Τερζά και την συνοδεία ποντιακής λύρας από τον κ. Ζαπουνίδη Γιώργο.



Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας αποδόθηκε στους ευρωβουλευτές σχέδιο πρότασης ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων στην οθωμανική αυτοκρατορία.
Μέρος της ημερίδας ήταν και η επίσκεψη της αποστολής στον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο Βρυξελλών κ. Δουλκερίδη Χρήστο καθώς επίσης και στον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.
Η κ. Βαρυτιμίδου Νόπη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Βρυξέλλες και να συζητήσει μαζί τους για τα πολιτιστικά ποντιακά δρώμενα της πόλης της Κατερίνης. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)