H Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 'Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ "ΑΣΩΤΩΝ".



Κατερίνη, 29/4/2020

Τα χθεσινά μαντάτα για τον συμπολίτη μας κ. Ελευθέριο Μωυσιάδη ολοκλήρωσαν έναν κύκλο πρόσφατων πολύ καλών ειδήσεων για τρεις ΝεοΔημοκράτες του τόπου μας. O κ. Μωυσιάδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπως έγινε γνωστό ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, τοποθετήθηκε στη θέση του Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του κόμματος (https://www.olympusmera.gr/politics/20481/?fbclid=IwAR2Q8T1YalqSEk7E0NpicdupSjdQsLPJy9eC0yuSAfTMNcGO5YFB7_eGGzk). Λίγο νωρίτερα, σχεδόν έναν μήνα πριν, ένας άλλος ΝεοΔημοκράτης, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, διορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Διοικητής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) αιτούντων διεθνή προστασία αλλοδαπών στον Έβρο (https://www.pierianews.gr/2020/03/29/dioristike-diikitis-sto-kyt-prosfygon-sto-fylakio-evrou-o-konstantinos-dimitriadis/). Τέλος, την ίδια περίοδο, έναν περίπου μήνα πριν από σήμερα, ο κ. Θεόδωρος Τόνας, υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, διορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας τακτικό μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης (ΓΝΚ) και ορίστηκε μάλιστα, με την ίδια απόφαση, και ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΝΚ (https://odigos-pierias.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83/). Πέραν τούτου, ο κ. Τόνας κατέστη πρόσφατα, με απόφαση της Γραμματείας του Οργανωτικού της ΝΔ, και ‘‘σύνδεσμος’’ του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών του κόμματος στην Πιερία, ενώ μετά την αποτυχία εκλογής του στις εκλογές του 2019 προσελήφθη ως επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Δίου- Ολύμπου, που, ως γνωστόν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 είχε ‘‘στηριχθεί’’ (όχι μόνο, αλλά) βασικά από τη ΝΔ.
Τι κοινό όμως έχουν οι τρεις παραπάνω ΝεοΔημοκράτες; Θυμάται κανείς; Η απάντηση, λοιπόν, στο πολύ ενδιαφέρον αυτό ερώτημα είναι όντως ‘‘θέμα μνήμης’’. Και συμπυκνώνεται σε μια και μόνον λέξη (ή κυριολεκτικότερα, αριθμό): ‘‘2012’’.
Το 2012 και οι τρεις παραπάνω ΝεοΔημοκράτες είχαν ‘‘εμπλακεί’’ (ή ….‘‘σχεδόν εμπλακεί’’) στις Βουλευτικές Εκλογές εκείνου του έτους ως υποψήφιοι Βουλευτές Πιερίας τριών διαφορετικών κομμάτων, κανένα εκ των οποίων δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα:
Ο κ. Ελευθέριος Μωυσιάδης υπήρξε το 2012 υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με την ‘‘Δημοκρατική Συμμαχία’’ (‘‘ΔΗΣΥ’’, το κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη) έχοντας ως συνυποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ Πιερίας τους κ.κ. Ευάγγελο Βαρμάζη, Ευτυχία Καραγιαννάκη - Σαπίδου και Νικόλαο Κατσαβό (https://docs.google.com/document/d/1qHMXK7DGsT1Sslc_ENCyK96tq8kMoW0X8PjdcMBBBE8/edit). Αν και πρώτευσε σε ψήφους, η ΔΗΣΥ έλαβε στην Πιερία ποσοστό 1,48%  (https://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2012a/public/index.html#{%22cls%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22ep%22,%22id%22:%2213%22}}) και έτσι δεν εξέλεξε κανέναν Βουλευτή στο Νομό Πιερίας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης φέρεται να έφτασε πολύ κοντά στο να είναι κι αυτός υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας στις εκλογές του 2012 και δη με το κόμμα των ‘‘Ανεξαρτήτων Ελλήνων’’ (ΑΝΕΛ), όπου, μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού site στις 19-4-2012, θα συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ για τις εκλογές της 6-5-2012 (ίδετε http://katerini-blogs.blogspot.com/2012/04/blog-post_7559.html). Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ σε εκείνες τις εκλογές περιλάμβανε τελικά τις κυρίες Τ. Διαμαντοπούλου και Β. Νικολοπούλου- Βοσνακίδου και τους κυρίους Ν. Θεοχάρη, Γ. Κεχαγιά, Α. Μυστρίδη και Ευγ. Παπαδόπουλο (ίδετε για περισσότερα  στον ιστότοπο https://www.eklogika.gr/page/diffpages/pieria_2012).
Ο δε κ. Θεόδωρος Τόνας το 2012  μαζί με τον κ. Δημήτριο Κοντομανώλη και την κ. Ειρήνη Πέτρογλου (https://www.eklogika.gr/page/diffpages/pieria_2012) υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με την ‘‘Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία’’. Αν και βγήκε πρώτος σε σταυρούς, η ‘‘Δράση- Φιλελεύθερη Συμμαχία’’ έλαβε ποσοστό ψήφων 1,36% στην Πιερία και δεν εξέλεξε κανέναν Βουλευτή (https://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2012a/public/index.html#{%22cls%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22ep%22,%22id%22:%2213%22}}).
Σημειωτέον βέβαια ότι ο κ. Τόνας συμμετείχε στις Βουλευτικές εκλογές και του 2015 (κάτι το οποίο δεν έπραξαν οι δύο άλλοι ΝεοΔημοκράτες). Ήταν υποψήφιος με το ‘‘Ποτάμι’’ (https://odelalis.gr/ta-prosopa-poy-symmetechoyn-sta-psifodeltia/ ) μαζί με τις κυρίες Κρυσταλλία Λεοντιάδου, Ελένη Τηγανή και Στυλιανή Τσιούχα. Το ‘‘Ποτάμι’’, ωστόσο, συγκέντρωσε το 2,75% των ψήφων στην Πιερία (https://www.newsit.gr/ekloges/eidhseis-apotelesmata-eklogon-2015-nomos-pierias/1434419/) και δεν εξέλεξε κανέναν Βουλευτή στον τόπο μας.
Ποιο είναι, λοιπόν, το συμπέρασμα από όλα τα πολύ ενδιαφέροντα παραπάνω στοιχεία, που ‘‘φαίνεται’’ να μην τα θυμάται πια κανείς; Λένε, μήπως, ‘‘κάτι’’ όλα αυτά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις προσφιλείς τακτικές του ή έστω τις επιλογές του σε επίπεδο φυσικών προσώπων;
Δεδομένου ότι πολλά στελέχη του κόμματος, στην Πιερία τουλάχιστον, που ποτέ δεν το ‘‘εγκατέλειψαν’’, όχι μόνο δεν έχουν επιλεγεί σε κάποια θέση ή δεν τους έχει ανατεθεί κάποιος πολιτικός ρόλος ή λειτουργία αλλά, κυριολεκτικά, …‘‘αγνοούνται’’, είναι μάλλον φανερό το συμπερασματικό γεγονός ότι τις ισχυρότερες πιθανότητες (ή έστω ισχυρές) για να ‘‘αξιοποιηθεί’’ κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία έχει όποιος είτε προέρχεται από άλλο κόμμα (1η κατηγορία προσώπων), είτε κάποτε ‘‘κούνησε μαντήλι’’ στο κόμμα και μετά ‘‘επέστρεψε στην αγκάλη’’ του (2η κατηγορία προσώπων).
Κι είναι αυτή η ΝεοΔημοκρατική ‘‘συνήθεια’’ μια συνήθεια που έγινε (και παραμένει) ‘‘λατρεία’’. Ανεξάρτητα από την εκάστοτε ηγεσία της, ανεξάρτητα από την κεντρική της συνθηματολογία προς την κοινωνία, που εκπορεύεται από τα εκάστοτε πολιτικά της προγράμματα, η ΝΔ όχι μόνο ‘‘αγαπά’’ αλλά ‘‘λατρεύει’’ να τιμά και να επιβραβεύει ανθρώπους από τις δύο παραπάνω κατηγορίες. Είτε Αρχηγός είναι ο Κώστας Καραμανλής και το κεντρικό σύνθημα η ‘‘επανίδρυση του κράτους’’, είτε Πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κεντρική επικοινωνιακή ρητορεία είναι η ‘‘ανανέωση’’ και η ‘‘αξιοκρατία’’, αυτό το κόμμα δεν έπαψε, και ίσως, όπως δείχνει η ροή των δεκαετιών της ζωής του, δεν θα παύσει ποτέ, να ‘‘λατρεύει’’ είτε τις ‘‘πολιτικές μεταγραφές’’ από άλλους χώρους, είτε τους δικούς του ‘‘ασώτους’’ και ‘‘αποστάτες’’ που κάποτε επιστρέφουν στη νεοδημοκρατική κομματική θαλπωρή.
Διαφωνεί κανείς; Ε, λοιπόν, ας θυμηθούμε τότε (γιατί όπως προαναφέρθηκε, πολλά είναι ‘‘θέμα μνήμης’’) ότι, σε πανελλαδικό επίπεδο, ‘‘άσωτοι’’ και ‘‘αποστάτες’’ σ’ αυτό το κόμμα έγιναν από ‘‘Επίτροποι’’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι  και ‘‘Πρόεδροί’’ του και ‘‘Πρωθυπουργοί’’ της Ελλάδας. Υπάρχει κάτι λάθος σ’ αυτό, μήπως; Ή δεν τα λέμε καλά;
Το μέγα θέμα όμως, μια που μιλάμε για την Πιερία και ζούμε σ’ αυτήν, είναι τι κάνουν και πως αντιδρούν σ’ όλα αυτά οι ‘‘πατροπαράδοτοι’’ και ‘‘διαρκώς πιστοί’’ Νεοδημοκράτες της Πιερίας. Η ΝΔ, στις τελευταίες εκλογές (του Ιουλίου του 2019) σάρωσε στην Πιερία, το δε ποσοστό της, δηλαδή το 47,45% (https://www.ethnos.gr/politiki/48104_ekloges-2019-apotelesmata-stin-pieria-i-ensomatosi-ton-psifon) υπήρξε ένα από τα κορυφαία, τα μακράν πιο υψηλά, σε όλη την Ελλάδα.
Επικροτούν, άραγε, οι ‘‘εντόπιοι’’ Νεοδημοκράτες την ‘‘λατρεμένη συνήθεια’’ του κόμματός τους; Έχουν να πουν κάτι γι’ αυτήν; Ή ποτέ δεν σκέφτηκαν γι’ αυτήν (τη συνήθεια) και δεν την συμπεριέλαβαν στον συλλογισμό τους; Αν πάντως την γνωρίζουν και δεν την επιδοκιμάζουν, τότε απλά την ‘‘ανέχονται’’; Ή δεν τους νοιάζει καθόλου; Λένε και θέλουν δηλαδή η ΝΔ να βγαίνει πρώτο κόμμα στην Πιερία και να γίνεται κυβέρνηση στην Ελλάδα, κι όλα τ’ άλλα είναι ‘‘δευτερεύουσας’’ ή ‘‘ήσσονος’’ σημασίας; Αν δε, αντιθέτως, ‘‘απορρίπτουν’’ όλα τα παραπάνω ή έστω δεν τα ‘‘εγκρίνουν’’ και δεν ‘‘συμφωνούν απολύτως’’ μ’ αυτά, θα αντιδράσουν κάποτε; Και πώς, άραγε; Υπάρχει ‘‘πολιτική σκέψη’’ και ‘‘πολιτικός προβληματισμός’’ στη ‘‘ντόπια’’ ΝΔ; Ή θαρρούν, άραγε, οι εδώ ΝεοΔημοκράτες ότι ‘‘δια της αυστηρής κομματικής πειθαρχίας’’ όλα βαίνουν καλώς ενταύθα;
Είναι όλα αυτά κρίσιμα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν στο μέλλον. Και στο επίπεδο της τοπικής ΝΔ, αλλά κυρίως, πρωτίστως και θεμελιωδώς στο επίπεδο της κεντρικής διοίκησης του κόμματος. Ο καιρός περνά, άλλωστε, και οι επόμενες εκλογές θα έρθουν αργά (στο τέλος της 4ετίας) ή πολύ γρήγορα (μετά το καταλάγιασμα της πανδημίας του κορωνοϊού), και απαντήσεις θα απαιτηθούν απ’ όλους: Και από τα κεντρικά της ΝΔ, και από τα τοπικά της στελέχη, αλλά προπαντός και από το κομματικό σώμα των ψηφοφόρων της στην Πιερία (και όχι μόνο)…… Για να δούμε, λοιπόν…
Τέλος, όσον αφορά τους τρεις ΝεοΔημοκράτες του άρθρου, το οποίο δεν αφήνει βεβαίως καμία αμφιβολία ή πολύ περισσότερο μομφή για την αξιοσύνη τους, τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα πολυποίκιλα καθήκοντα τους. Είναι, εξάλλου, δύσκολοι οι καιροί που ζούμε κι έχει ανάγκη από ‘‘επιτυχίες’’ ο Τόπος… 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου