Δρ. Γιάννης Ιωαννίδης: Ο γενικός εγκλεισμός (lockdown) μιας ολόκληρης κοινωνίας, σκοτώνει! Δεν σώζει ζωές!

 




Δρ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Καθηγητής Επιδημιολογίας τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Στάνφορντ Καλιφόρνιας:
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (lockdown) σκοτώνει! Δεν σώζει ζωές! Η καταστροφή που προκαλεί είναι αντίστοιχη της Μικρασιατικής καταστροφής...!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

Ο καθηγητής τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Στάνφορντ τής Καλιφόρνια, Γιάννης Ιωαννίδης, τις τελευταίες ημέρες, σε συνεντεύξεις του έχει ταχθεί εναντίον της κυβέρνησης για τον δεύτερο εγκλεισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, εγκλεισμό τον οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και μάλιστα τον παρομοίασε με την Μικρασιατική καταστροφή!
«θεωρώ ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν μ’ αρέσει να είμαι πολιτικά ορθός, μ’ αρέσει απλώς να λέω την αλήθεια. Θεωρώ ότι το όλο αφήγημα της διαχείρισης της πανδημίας ήταν εκ θεμελίων λανθασμένο».
«Οι χώρες που έκαναν τους πιο σκληρούς εγκλεισμούς, έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες»...

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ
ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε τον γενικό εγκλεισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας ως μία «καταστρεπτική λύση όχι μόνο για την οικονομία αλλά ακόμα και για την υγεία», καθώς, όπως είπε, «σκοτώνει περισσότερες ζωές από ό,τι σώζει και αμφιβάλλω αν σώζει καν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι χώρες που έκαναν τους πιο σκληρούς εγκλεισμούς των κοινωνιών τους, έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες… Ο εγκλεισμός κάνει μεγαλύτερο κακό από ό,τι καλό για τη διάδοση του ιού»... «Κοροϊδευόμαστε, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, τους άλλους, τους πολίτες, τον κόσμο, πηγαίνοντας σε μια αυτοκτονική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση, γιατί τελικά οι περισσότερες χώρες κάνουν γενικό εγκλεισμό (lockdown), υποστήριξε πως υπάρχει το λεγόμενο “domino effect”, δηλαδή οι επιστήμονες (οι οποίοι δεν θεωρούν πως το lockdown είναι η λύση), βρίσκονται με το μαχαίρι στον λαιμό εξαιτίας των πολιτικών πιέσεων και παίρνουν τα πιο ακραία που μπορούν μέτρα για να μην υπάρξει κάποια αντιπολιτευτική φωνή ότι αφήνεται μια ολόκληρη κοινωνία στο έλεος του ιού.
Ο Dr Ιωαννίδης δεν μάσησε τα λόγια του, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικό» τον γενικό εγκλεισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας (lockdown) στη δεδομένη χρονική συγκυρία, μάλιστα υποστήριξε πως η καταστροφή θα είναι παρόμοια της «Μικρασιατικής καταστροφής». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ιωαννίδης, «θυσιάζουμε ζωές» μέσα από το lockdown!

ΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ:

* ΟΞΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (όπως π.χ. έμφραγμα), καθώς οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού. Θρηνούμε θανάτους νέων ανθρώπων οι οποίοι παθαίνουν κάποιο εγκεφαλικό και επειδή είναι γεμάτα τα νοσοκομεία δεν μπορούμε να τα θεραπεύσουμε.

* ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ (κλείνουμε το 80% των χειρουργείων) που σώζουν ζωές (π.χ. καρκίνος καθώς και διάφορα άλλα περιστατικά που χρίζουν θεραπείας). Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ιωαννίδης, πρόκειται για «αυτοκτονία» τού ιατρικού συστήματος.

* ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ, καθώς οι άνθρωποι κλείνονται μέσα και δεν πάνε να κάνουν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμούς.

* ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ. Σύμφωνα με μελέτες, το 50% των ατόμων κατά τη διάρκεια του πρώτου γενικού κοινωνικού εγκλεισμού είχαν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, με το 25% των νέων να έχουν αυτοκτονικές διαθέσεις, σύμφωνα με έρευνες.

* ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ. Μάλιστα, για το θέμα αυτό ανέφερε και προσωπικά του παραδείγματα, με δύο άτομα του κύκλου του που έχουν αυτοκτονήσει.

* ΒΙΑ. Τεράστια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εξαιτίας τού γενικού κοινωνικού εγκλεισμού (lockdown).

* ΛΙΜΟΣ.
Για τη φυματίωση, που σκοτώνει κάθε χρόνο περί το 1,5 εκατομμύριο άτομα, ο καθηγητής τονίζει πως με το πρώτον πρώτο μόνο γενικό εγκλεισμό θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, άλλα 1,4 εκατομμύρια άτομα.

* ΠΑΙΔΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.

* ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ και νοσήματα απόγνωσης.

* ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ. Νοσήματα που σχετίζονται με την ανεργία και τη φτώχια, καθώς 20 εκατ. άτομα προστέθηκαν εξαιτίας τού γενικού κοινωνικού εγκλεισμού (lockdown).

* ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω οικονομικής κατάρρευσης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ; ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ
ΤΟ 10% ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.

Τι προτείνει ο καθηγητής; «Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της θεωρίας που σχετίζεται με την ανοσία αγέλης. Λαμβάνοντας κάποιες λογικές προφυλάξεις εντός ορίων, προσπαθούμε να αποφύγουμε να μολύνουμε το 10% των ατόμων που θα κινδυνεύσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ζήσουμε κανονικά, αλλά να προφυλάξουμε το 10% του πληθυσμού.
Ένας μικρός αριθμός ατόμων θα πρέπει να προφυλαχθεί», αναφέρει στη μελέτη του που δημοσιεύθηκε στο «Bulletin of the WHO», δηλαδή το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).


.

Όσες φίλες και όσοι φίλοι θέλετε να δείτε
το σχετικό βίντεο, με την τηλεοπτική
συνέντευξη του Καθηγητή κ. Γ.Ιωαννίδη,
ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.