Ο Αμερικανός που στήριξε τον πόλεμο ΗΠΑ εναντίον Σερβίας, έρχεται η ώρα του να πληρώσει;

 

Η φωτογραφία αυτή είναι από την είσοδο αμερικανικών στρατευμάτων, το 1999,
στο λιμάνι τής Γρίτσας Ν.Πιερίας, με προορισμό την πρώην Γιουγκοσλαβία. 
ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός, Δημοσιογράφος. 

Επιμέλεια - Παρουσίαση θέματος,

Επιλογή φωτογραφικού υλικού:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

 


Αυτές τις ημέρες εξελίσσονται στις ΗΠΑ, αλλά όχι μόνο, σοβαρά γεγονότα για τα οποία όχι μόνο ξένα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, σιωπούν! Άλλα γεγονότα τα διαστρεβλώνουν ενώ για άλλα γεγονότα σιωπούν

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κραυγαλέες σιωπές που έχω δει να συμβαίνουν στη Δημοσιογραφία, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, από τότε (1993) όπου ασχολήθηκα με το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας. Γι' αυτές τις σιωπές, εύχομαι, να γράψει ένας αντικειμενικός ιστορικός τού άμεσου ή του απώτερου μέλλοντος. 


Ο Αμερικανός που πρότεινε και στήριξε 

τον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον τής Σερβίας, 

έρχεται η ώρα του να πληρώσει; 


Είναι Αμερικανός πολιτικός, που κατείχε σημαντικές θέσεις στο πολιτικό σύστημα. Δύο φορές ήταν υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής. Την πρώτη φορά, το 1987, δήλωσε επίσημα ότι θα ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Μετά όμως από κάποιες σοβαρές …αποκαλύψεις αντιπάλων του, αποσύρθηκε από την Προεδρία. Αυτή ήταν η πρώτη του απόπειρα να γίνει Πρόεδρος περί τα τέλη τού 20ου αιώνα.

Στον 21ο αιώνα, έγινε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και στη συνέχεια έβαλε ξανά για υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής. Θα τα καταφέρει, επιτέλους, να γίνει Πρόεδρος; Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται πίσω από ιστορικούς, αλλά άδικους, κατά την κρίση μου, πολέμους των ΗΠΑ εναντίον τής Σερβίας, εναντίον τού Ιράκ και εναντίον τού Αφγανιστάν.

Στις ΗΠΑ κάποιοι ισχυρίζονται, σήμερα, γι’ αυτόν τον πολιτικό ότι επιτέλους θα πληρώσει για εγκλήματα που έγιναν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, εγκλήματα (ακόμη και για σημερινά του μεγάλα εγκλήματα) για τα οποία έχει κι εκείνος ένα σημαντικό ή και πολύ μεγάλο μερίδιο.

 

Έρχεται, λοιπόν, η ώρα του να πληρώσει;

Και με ποιο τίμημα;

Μα, στ’ αλήθεια, ποιος είναι

αυτός ο Αμερικανός πολιτικός;

 

Είναι θέμα ημερών για να δούμε εάν αυτός ο Αμερικανός πολιτικός θα πληρώσει, ή όχι, γι’ αυτά τα εγκλήματα που κάποιοι τον κατηγορούν, αλλά και με ποιο τίμημα θα πληρώσει.

Προφανώς, εάν συμβεί αυτό, θα πληρώσει για κάποια από τα τελευταία του εγκλήματα που τον κατηγορούν (πολιτική και εθνική τιμωρία). Για προηγούμενα εγκλήματά του, θα πληρώσει μάλλον χωρίς όμως να κατηγορηθεί… (Ηθική τιμωρία).

Η απάντηση, επομένως, στα ερωτήματα που προκύπτουν, θα δοθεί εντός των ημερών και θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής. Άλλωστε, οι ΗΠΑ ζουν, αυτές τις ημέρες, ιστορικές στιγμές. Και μαζί με τις ΗΠΑ, ιστορικές στιγμές ζει και ολόκληρος ο πλανήτης.

 

Ποιος είναι όμως ο πολιτικός

για τον οποίο κάποιοι ισχυρίζονται

ότι βρίσκεται πίσω από

εγκληματικούς πολέμους;

 

Ο πολιτικός αυτός ενδιαφέρθηκε για τους Γιουγκοσλαβικούς Πολέμους… 

Όταν ξέσπασε ο Βοσνιακός Πόλεμος, ο άνθρωπος αυτός ήταν από τους πρώτους που ζήτησε την πολιτική «άρσης και επίθεσης» για άρση του εμπάργκο όπλων, εκπαίδευσης Βόσνιων μουσουλμάνων και υποστηρίζοντάς τους με αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου.

Οι Πρόεδροι Τζορτζ Μ. Μπους και Μπιλ Κλίντον ήταν και οι δύο απρόθυμοι (αρχικά) να εφαρμόσουν την πολιτική, φοβούμενοι τη βαλκανική εμπλοκή».

 

Πρόκειται για το Μαιευτήριο "Ντράγκισα Μίσοβιτς" που βομβάρδισαν
οι Αμερικανοί σκοτώνοντας μητέρες, νεογέννητα παιδιά, αλλά και συζύγους
και συγγενείς. Εκείνη την περίοδο βρισκόμουν σε δημοσιογραφική αποστολή,
στο Βελιγράδι, καταγράφοντας την κατάσταση των βομβαρδισμών. 
ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός, Δημοσιογράφος. 


Στιγμιότυπο από συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην Κατερίνη, εναντίον των ΗΠΑ. 
ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός, Δημοσιογράφος. 

Ο πολιτικός αυτός, πίσω από τη στρατιωτική 

παρέμβαση των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο.

 

«Το 1999, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου», ο τύπος αυτός «υποστήριξε τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ το 1999 στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Συνυπέγραψε με τον Τζον Μακέιν, το ψήφισμα McCain-Biden του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο κάλεσε τον Πρόεδρο Κλίντον να χρησιμοποιήσει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δυνάμεων, για να αντιμετωπίσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς»...

 

ΦΩΤΟ από περιοδικό εκείνης της περιόδου. 


Στιγμιότυπο από συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στο Λιτόχωρο, εναντίον των ΗΠΑ. 
ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός, Δημοσιογράφος. 


Ισχυρός υποστηρικτής

τού πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ψήφισε υπέρ τής στρατιωτικής χρήσης

εναντίον τού Ιράκ.

Τελικά, μετάνιωσε μεν, αλλά…

 

Αυτός ο τύπος ήταν επίσης «ισχυρός υποστηρικτής του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001. Ως επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δήλωσε το 2002 ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν  ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια (των ΗΠΑ) και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να «εξαλειφθεί» αυτή η απειλή.

Τον Οκτώβριο του 2002, ψήφισε υπέρ της εξουσιοδότησης για χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά του Ιράκ, εγκρίνοντας την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ως πρόεδρος της επιτροπής, συγκέντρωσε μια σειρά μαρτύρων για να καταθέσει υπέρ της εξουσιοδότησης.

Αυτός ο τύπος, τελικά, έγινε επικριτής του πολέμου και θεώρησε την ψήφο και τον ρόλο του ως «λάθος», αλλά δεν πίεσε για απόσυρση των ΗΠΑ»…

 

Την πρώτη φορά, το 1987,

επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ

αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του

μετά από μια σειρά αποκαλύψεων…

 

Αυτός ο τύπος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, δύο φορές. Την πρώτη φορά, «δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρική υποψηφιότητά του στις 9 Ιουνίου 1987.

Θεωρήθηκε ισχυρός υποψήφιος λόγω της μέτριας εικόνας του, της ομιλίας του, του υψηλού προφίλ του ως προέδρου της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας. Θα ήταν ο δεύτερος νεότερος εκλεγμένος πρόεδρος, μετά τον Τζον Φ. Κένεντι…

Όμως… τον Σεπτέμβριο (1987), κατηγορήθηκε για λογοκλοπή ομιλίας του ηγέτη του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος Νιλ Κίνοκ.

Νωρίτερα, εκείνο το έτος, είχε επίσης χρησιμοποιήσει αποσπάσματα από μια ομιλία του 1967 του Ρόμπερτ Κένεντι, (κάτι) για το οποίο κατηγορήθηκαν οι βοηθοί του. (Είχε χρησιμοποιήσει) και μια σύντομη φράση από την εναρκτήρια ομιλία του Τζον Φ. Κένεντι, (καθώς επίσης) δύο χρόνια νωρίτερα, είχε χρησιμοποιήσει (και) ένα απόσπασμα του 1976 από τον Χάμπερτ Χάμφρι.

Λίγες μέρες αργότερα, ένα περιστατικό ήρθε στο φως από την εποχή (όταν ήταν φοιτητής) στη Νομική Σχολή. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους υπέβαλε ένα έγγραφο που βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά σε ένα άρθρο της Fordham Law Review, το οποίο είχε αναφέρει μόνο μία φορά, και αντλούσε «κομμάτια από βαριά νομική πεζογραφία» απευθείας από αυτό».

Ο πολιτικός αυτός, λοιπόν, που είχε επίσημα δηλώσει υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν έγινε γνωστό αυτό που είχε κάνει ως φοιτητής, δικαιολογήθηκε «ότι δεν είχε καταλάβει τους κατάλληλους κανόνες παραπομπής. Ήταν υποχρεωμένος (λοιπόν) να επαναλάβει το μάθημα και πέρασε με υψηλές βαθμολογίες»…

«Έκανε επίσης πολλούς ψευδείς ή υπερβολικούς ισχυρισμούς για την πρώιμη ζωή του, ότι (δηλαδή) είχε κερδίσει τρία πτυχία στο κολέγιο, ότι είχε παρακολουθήσει νομική σχολή με πλήρη υποτροφία, ότι είχε αποφοιτήσει στο πάνω μισό της τάξης του και ότι είχε βαδίσει στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο περιορισμένος αριθμός άλλων ειδήσεων σχετικά με τον αγώνα ενίσχυσε αυτές τις αποκαλύψεις και στις 23 Σεπτεμβρίου 1987», ο τύπος αυτός «παραιτήθηκε από την κούρσα υποψηφιότητας, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του είχε ξεπεραστεί από την «υπερβολική σκιά» των προηγούμενων λαθών του».

 

Αυτές τις μέρες, τα Ελληνικά, και όχι μόνο,

Μέσα Ενημέρωσης, γνωρίζουν αλλά σιωπούν…

Αυτό μοιάζει με σιωπητήριο νεκροταφείων!

 

Στ’ αλήθεια, λέτε να συμβούν όλα αυτά; Λέτε να πληρώσει αυτός αλλά και άλλοι για τωρινά πολιτικά και εθνικά εγκλήματα για τα οποία, κάποιοι στις ΗΠΑ, ισχυρίζονται ότι, απολύτως τεκμηριωμένα, έχουν διαπραχθεί εναντίον των ΗΠΑ;

Κι ακόμη, λέτε να πληρώσουν (με την ηθική έννοια) και για προηγούμενα εγκλήματά τους, όπως εκείνα που έγιναν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά όχι μόνο;

Αυτό θα το δούμε (ή όχι) από αύριο και κατά τις επόμενες ημέρες.

Πράγματι, αυτές τις ημέρες εξελίσσονται στις ΗΠΑ, αλλά όχι μόνο, σοβαρά γεγονότα για τα οποία όχι μόνο ξένα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, σιωπούν! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κραυγαλέες σιωπές που έχω δει να συμβαίνουν στη Δημοσιογραφία, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, από τότε (1993) όπου ασχολήθηκα με το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας.

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.