Με πρωτοποριακή οργάνωση η προσφορά αίματος του Συλλόγου Αιμοδοτών Βροντούς. 102 ΦΩΤΟ.

 




Παρουσίαση θέματος:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Φωτογραφικό υλικό:

Α.Κατσιάπης - Γαλανός

Γιάννης Δημαλής.

 

Μια ακόμη πρωτοπόρα διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Βροντούς Πιερίας που φέτος κλείνει δέκα οκτώ (18) χρόνια ζωής και δράσης. Η αιμοδοσία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς και συλλέχθηκαν 55 φιάλες.

 


Μια καλά οργανωμένη

και επιτυχημένη αιμοδοσία.

 

Αν και μέσα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, ο Σύλλογος διοργάνωσε όχι μια τυπική αιμοδοσία αλλά μια οργανωμένη αιμοδοσία που αποτελεί, εδώ και χρόνια, πρότυπο για πάρα πολλούς συλλόγους αιμοδοτών.

Κάποια από τα παλιότερα χρόνια, όπου δεν υπήρχαν τα υγειονομικά μέτρα, ο Σύλλογος διοργάνωνε μέχρι και παράλληλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και προσφορές δώρων ως μία επιβράβευση προς εκείνους που έδιναν λίγο από το αίμα τους για να σωθούν ζωές συνανθρώπων.

 


Όλοι οι εθελοντές και οι εθελόντριες

αιμοδότες πήραν από ένα δώρο.

 

Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, όμως, όπου δεν θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Βροντούς πραγματοποίησε μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία, κύριο στοιχείο τής οποίας ήταν η άρτια οργάνωση και η προσφορά δώρων προς τους αιμοδότες.

Καταρχάς, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές αιμοδότες δήλωναν εκ των προτέρων, κατά τις προηγούμενες ημέρες, την πρόθεσή τους να προσφέρουν αίμα. Επίσης, αναζητήθηκαν χορηγοί τής διοργάνωσης οι οποίοι πρόσφεραν προϊόντα τους.

Κατά την ημέρα τής αιμοδοσίας, δεν έρχονταν όλοι μαζί, σε συνωστισμό, για να προσφέρουν το αίμα τους αλλά σε συνεννόηση με τον Γιάννη Δημαλή και τους συνεργάτες τού Συλλόγου, καλούνταν συγκεκριμένη ώρα για να προσέλθουν. Αυτή η διαδικασία δημιούργησε μια καλή ροή προσέλευσης, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ουρές, χωρίς παράπονα.  


Αιμοδοσία εν μέσω υγειονομικών μέτρων.

 

Όλοι συμπλήρωναν το έντυπο εθελοντικής αιμοδοσίας, θερμομετρούνταν από νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Κατερίνης, εξετάζονταν από την ιατρό τού Νοσοκομείου και στη συνέχεια οδηγούνταν για να δώσουν λίγο από το αίμα τους. Εννοείται, τηρούνταν όλα τα υγειονομικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης τού κορωνοϊού ενώ υπήρχε εκπληκτική συνεργασία μεταξύ οργανωτών, εθελοντών αιμοδοτών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. 

 


Θετική η παρουσία τής ιατρού,

που συνεργάστηκε άψογα

με το νοσηλευτικό προσωπικό,

με τα στελέχη τού Συλλόγου

Αιμοδοτών Βροντούς και με

τους υποψήφιους αιμοδότες.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, η θετική παρουσία τής ιατρού τού Νοσοκομείου η οποία λειτούργησε με ευγένεια και μεγάλη υπομονή κατά τη διάρκεια εξέτασης των υποψηφίων εθελοντών αιμοδοτών. Επιπλέον δε, όταν χρειάστηκε, η ιατρός λειτούργησε με επίσης ευγενικό και αποτελεσματικό τρόπο για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή τής αιμοδοσίας, συνεργαζόμενη με τις νοσηλεύτριες και τα στελέχη τού Συλλόγου.

Η θετική παρουσία τής συγκεκριμένης ιατρού στην εθελοντική αιμοδοσία τής Βροντούς αποτέλεσε και ένα εκ των βασικών στοιχείων επιτυχίας τής όλης διοργάνωσης.

Το παράδειγμα της συγκεκριμένης ιατρού έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με συνάδελφό της ιατρό ο οποίος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όντας επικεφαλής αιμοδοσίας σε άλλο σημείο τής Πιερίας, προκαλούσε εκνευρισμό στους διοργανωτές τής αιμοδοσίας καθώς και σε εθελοντές αιμοδότες που περίμεναν έξω από τον συγκεκριμένο χώρο αιμοδοσίας προκειμένου να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους.

 


55 φιάλες αίματος.

 

Τελικά, προσήλθαν 70 περίπου εθελοντές αιμοδότες, ωστόσο δεν μπόρεσαν όλοι να δώσουν λίγο από το αίμα τους. Συγκεκριμένα, όπως προαναφέρθηκε, πενήντα πέντε (55) εθελοντές αιμοδότες έδωσαν αίμα ενώ περίπου 15 υποψήφιοι αιμοδότες δεν κατόρθωσαν να κάνουν την εθελοντική τους προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα λόγω κατάστασης της υγείας τους (π.χ. λόγω χαμηλής ή υψηλής πίεσης κλπ.), είτε λόγω περασμένης ώρας.

Η διαδικασία τής εθελοντικής αιμοδοσίας άρχισε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί τής Κυριακής 25/4/2021 και ολοκληρώθηκε στις 4.00 περίπου το απόγευμα.

 



Οι χορηγοί τής εκδήλωσης.

 

Κρεαταγορά Τουλίκας. Ένα κοκορέτσι σούβλα, δύο κιλά λουκάνικα.

Κρεαταγορά Σαντικίδης. Δέκα κιλά λουκάνικα του ενός κιλού για 10 άτομα.

Κτήμα Κούρτης. 18 φιάλες κρασί (6 ροζέ, 6 λευκό, 6 κόκκινο).

Chickin καλαϊτζής. 10 δωροκάρτες με πλήρη προϊόντα κοτόπουλου του 1,5 κιλού η κάθε κάρτα.

Κρεοπωλείο Κλιτσινίκος, Βροντού Πιερίας. Τρεις συσκευασίες του κιλού λουκάνικα.

Στρίμπας Ρόδια Acco. 5 λίτρα χυμό ρόδι τού 1λιτρου.

Τ. Δήμαρχος, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Τρεις συσκευασίες με 2 φιάλες κρασί καθεμία.

Handmade by Niki. Δύο χειροποίητες διακοσμημένες λαμπάδες.

Οι τρεις φούρνοι τού χωριού προσέφεραν από μία πασχαλινή κουλούρα καθένας.

Ξυδούς, Φρέσκα Αυγά. 200 αυγά, 20 συσκευασίες των 10 αυγών.

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com









































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.