ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Οι λέξεις «Τουρκία» και «Τούρκοι» λείπουν από τη δήλωση της προέδρου τής Κομισιόν, Ursula Von der Leyen, για το Κυπριακό ζήτημα. (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ").

 



Οι λέξεις 

«Τουρκία» και «Τούρκοι» 

λείπουν από τη δήλωση 

της προέδρου τής Κομισιόν, 

Ursula Von der Leyen

για το Κυπριακό ζήτημα.

 

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, ώρα 1.14 μ.μ., η επανεκλεγείσα Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen, προχώρησε σε μια δήλωση που αφορά το Κυπριακό ζήτημα, 50 χρόνια μετά από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την κατοχή τού 40% περίπου τής Μεγαλονήσου.

Από τη δήλωσή της λείπουν οι λέξεις «Τουρκία» και «Τούρκοι»… ίσως για να μην κακοκαρδίσει τον Ερντογάν και την Τουρκία.

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου τής Κομισιόν έχει ως εξής:

 

Η δήλωση της Ursula Von der Leyen

για το Κυπριακό ζήτημα.

 

Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen: «Σήμερα, σε αυτή την τραγική 50ή επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου.

Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.

Οι Κύπριοι αξίζουν να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας.

Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό (ζήτημα).

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

 

Δημοσιογραφικές ερωτήσεις προς

την Ursula Von der Leyen 

και οι ... φανταστικές της "απαντήσεις". 


Δημοσιογράφος: Κυρία Ursula Von der Leyen, έχουν περάσει 50 χρόνια, όπως είπατε, «από την τραγική επέτειο». Θυμάστε ποιοι εισέβαλαν το 1974 στην Κύπρο;

Ursula Von der Leyen: Μα είναι γνωστό αυτό…

 

Δημοσιογράφος: Ποιοι κατέχουν μέχρι σήμερα το 40% τής Μεγαλονήσου;

Ursula Von der Leyen: Μου κάνετε την ίδια ερώτηση…

 

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα είναι, γιατί αποφεύγετε να πείτε τη λέξη «Τουρκία»;

Ursula Von der Leyen:

 

Δημοσιογράφος: Εντάξει, κατανοώ το πρόβλημά σας να μου απαντήσετε. Θα σας ρωτήσω τώρα κάτι άλλο.

Στη δήλωσή σας είπατε ότι «σήμερα, σε αυτή την τραγική 50ή επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου». Πέστε μας, πώς στεκόσαστε στο πλευρό τής Κύπρου «κάθε μέρα»; Ζητήσατε, μήπως, από την Τουρκία να αποχωρήσουν τα στρατεύματά της από την Κύπρο; Ενισχύσατε, μήπως, την Κύπρο με αεροπλάνα, κανόνια, άρματα και πυραύλους, όπως κάνετε στην Ουκρανία, ώστε να υπάρχει ελπίδα επανένωσης του νησιού;

Ursula Von der Leyen: Είναι άλλο ζήτημα το Ουκρανικό και είναι εντελώς διαφορετικό το ζήτημα της Κύπρου. Εξάλλου, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας τού ΝΑΤΟ, η Κύπρος δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ… https://www.bankingnews.gr/index.php?id=744807&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0PBziZbMHjSQKiirNnV8X-W5Ra89kolQ7Vfbq4K2cU_TCGnNNCTSIgvT8_aem_9iaIZkw-ALViJ1uPCRcHJw 

 

Δημοσιογράφος: Ούτε όμως η Ουκρανία αλλά ούτε και το Ισραήλ είναι μέλη τού ΝΑΤΟ. Κι όμως, στέλνετε όπλα, εκπαιδεύετε στρατιώτες στην Ουκρανία, υποστηρίζετε τον αγώνα τους. Τι συμβαίνει λοιπόν; Δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Ursula Von der Leyen: Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία τής Κύπρου.

 

Δημοσιογράφος: Στα λόγια; Ή στα έργα;

Ursula Von der Leyen: Εμείς υποστηρίζουμε ότι «οι Κύπριοι αξίζουν να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας». Το είπα και στη δήλωσή μου.

 

Δημοσιογράφος: Όμως δεν μου απαντάτε…

Ursula Von der Leyen: Είμαι σαφέστατη όταν δηλώνω ότι «Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

 

Δημοσιογράφος: Θα στέλνατε ποτέ όπλα στην Κύπρο, ώστε να γίνει αυτή η επανένωση;

Ursula Von der Leyen: Νομίζω, σας απάντησα νωρίτερα… Σας ευχαριστώ. Δεν έχω άλλο χρόνο…

 

Δημοσιογράφος: Έχω και μια τελευταία ερώτηση να σας κάνω. Πιστεύετε ότι το Κυπριακό ζήτημα θα λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ; Και αν ναι, σε πόσα χρόνια ή σε πόσες δεκαετίες;

Ursula Von der Leyen: Σας ευχαριστώ. Δεν έχω άλλο χρόνο…

 

Δημοσιογράφος: Μη φεύγετε κ. Ursula Von der Leyen, εδώ το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αφορά την Κύπρο, μια Χώρα - Μέλος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ursula Von der Leyen: Είναι μια ευκαιρία να ρωτήσετε την ελληνική κυβέρνηση. Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν μυστικές διαβουλεύσεις ώστε να λυθεί το θέμα τού Κυπριακού… Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.

 

.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η δήλωση που δημοσιεύω εδώ, της κ. Ursula Von der Leyen, είναι πραγματική και ακριβής. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι φανταστικός, ...από κάθε άποψη. Είναι μόνο τροφή για σκέψη, δηλαδή τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίλυση του Κυπριακού, εδώ και 50 χρόνια...

Η 2η φωτογραφία είναι από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το 1974.

Όσες φίλες και όσοι φίλοι θέλετε να σχολιάσετε τη δήλωση της κ. Ursula Von der Leyen, μπορείτε να ανοίξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02UFE8Lo6Yu22XVcBL61CiJe4TCAWQwgXzLFKnBDgRiEJF3ATNA8efE9uCnUbCFkP8l&id=100009657090926&rdid=JC0xxV65cxnNSiZd

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΤΕΡΙΝΗ / ΥΓΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Κατερίνη, με συμμετοχή εθελοντών υγείας και αθλητικών συλλόγων.

ΥΓΕΙΑ / ΕΜΒΟΛΙΑ. Δρ. Καρδιολογίας, Κ.Αρβανίτης: Νέα μακρόχρονη μελέτη αποδεικνύει την τοξική δράση των "εμβολίων" mRNA στο αίμα, στο πλάσμα και στο σπέρμα...

ΠΙΕΡΙΑ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Κώστας Πίτσιας: Εμείς ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε! Άλλοι είναι εκείνοι που άλλα λένε και άλλα γράφουνε…

Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο Κατερίνης, από Αντιπροσωπεία τής ΤΑΙΠΕΙ στην Ελλάδα.

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.

ΠΙΕΡΙΑ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ασάφειες και «θολά σημεία» στο πρόγραμμα επιδότησης εκπαίδευσης χειριστών κλαρκ, από το Επιμελητήριο Πιερίας.

ΥΓΕΙΑ. Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας (Π.Ο.Ε.Υ.) στους Ελεύθερους Έλληνες για συνάντηση στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. (Σάββατο 07/09/2024, ώρα 18.30).

Πρόταση του Προέδρου Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δ.Αδαμόπουλου, για ίδρυση προσφυγικού και αθλητικού μουσείου.

Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Γιορτή λήξης στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024», της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δ.Κατερίνης.

Παρουσίαση-Ανάδειξη Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Κατερίνης