Μητροπολίτης Γεώργιος: Η Εκκλησία αγρυπνεί, καλλιεργεί συνειδήσεις, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην κοινωνία! (31 φωτογραφίες)





* Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΘ’ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
 * ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.  

Παρουσίαση θέματος
και φωτογραφιών:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Με γενικό θέμα, «Ψευδοπροφήτες - Ψευδομεσσίες και Έσχατα», άρχισαν στην Κατερίνη, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, οι εργασίες τής ΚΘ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.
Οι συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν πανορθόδοξη απήχηση καθώς ασχολούνται με θέματα της σύγχρονης παραθρησκείας. Η παρούσα συνδιάσκεψη διοργανώνεται  από τη Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Όπως γνωστοποιήθηκε, η διοργάνωση στην Κατερίνη έγινε μετά από πρωτοβουλία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και ύστερα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας της Ελλάδος. Η εκκλησιαστική Συνδιάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

Εκκλησιαστικές παρουσίες

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, που ήταν ανοιχτή στο κοινό και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/10/2017 στο Συνεδριακό Κέντρο τού Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), παραβρέθηκαν Αρχιερείς, εντεταλμένοι Κληρικοί και ειδικοί από όλες τις Μητροπόλεις τής Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών καθώς επίσης και αρκετοί πολίτες.
Όπως ανακοινώθηκε από τον συντονιστή τής διοργάνωσης, κατά την πρώτη ημέρα τής συνδιάσκεψης παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο Σεβ. Γλυφάδας κ. Παύλος, ο Σεβ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τού Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Πτολεμαΐδος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Λύδδης τού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Δημήτριος, ο Σεβ. Βράτσας κ. Γρηγόριος τού Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Σεβ. Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο Σεβ. Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, καθώς επίσης και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σιεματίτσε κ. Βαρσανούφιος τής Εκκλησίας τής Πολωνίας.
Από τις τοπικές Αρχές παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, εκπρόσωποι άλλων φορέων και προσώπων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Γιώργος Τζήμας, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Σεβ. Κίτρους κ. Γεώργιος: Η Εκκλησία αγρυπνεί!

Πριν από τους χαιρετισμούς και την εισήγηση της πρώτης ημέρας των εργασιών, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον φιλοξενούντα τη συνδιάσκεψη, Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, επισήμανε ότι μεγάλο ζητούμενο για την Ορθόδοξη Εκκλησία «είναι να αγρυπνεί» ως προς τα ζητήματα αιρέσεων και παραθρησκείας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτόν τον ιό των ψευδοπροφητών, μόνο το γνήσιο θρησκευτικό βίωμα και η σωστή κατήχηση είναι σε θέση να τον εξουδετερώσουν». Και πρόσθεσε: «Μέσα σ’ έναν κόσμο πολύπτυχο και πολυθρησκευτικό, το μεγάλο ζητούμενο από την Εκκλησία είναι να αγρυπνεί. Και ακριβώς αυτό είναι και το μήνυμα της συνδιασκέψεως, ότι η Εκκλησία αγρυπνεί! Στέκεται όρθια στις επάλξεις, καλλιεργεί συνειδήσεις και διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες μέσα στην κοινωνία.
Η παρούσα πανορθόδοξη συνδιάσκεψη έρχεται ακριβώς στην κατάλληλη για τον τόπο μας και την Εκκλησία στιγμή και χρόνο για να μας δείξει πόσο αναγκαία καθίσταται η μεταξύ μας επικοινωνία, αλληλοενημέρωση, κατάρτιση και συνεργασία».

Χαιρετισμός Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Εισήγηση Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Ακολούθησε χαιρετισμός τού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που διαβάστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και άλλοι χαιρετισμοί καθώς και ανάγνωση Μηνυμάτων από Προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών.  
Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με θέμα: «Ο Κύριος ώφθη και είπεν».
Στις επιμέρους συνεδριάσεις των άλλων δύο ημερών (31/10 και 1/11/2017) συμμετέχουν αυστηρώς οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. 

------------- 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός είναι Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Δημοσιογράφος. 



























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)