Συνεργασία τής Διοίκησης του Φεστιβάλ Ολύμπου με την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Έφη Μπάσδρα.


Συζητήθηκαν: 
1. Οι επαφές με την τιμώμενη χώρα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 που θα είναι η Τσεχία, 
2. Η παρουσίαση της ταυτότητας και των πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, 
3. Το πολιτιστικό «άνοιγμα» στις χώρες, Ισραήλ, Κίνα, Η.Π.Α., 
4. Η ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής υφής του Νομού Πιερίας, 
5. Η αξιοποίηση των συγκριτικών δεδομένων του Ολύμπου, κ.ά.

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών με θεσμικούς φορείς και με πρόσωπα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), συναντήθηκε με την καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστήριο μέλος σημαντικών συλλόγων, Έφη Μπάσδρα.
Η κ. Μπάσδρα με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο., προετοίμασε και εισηγήθηκε σειρά προτάσεων με απώτερο σκοπό την ευρύτερη και πλουραλιστική καταξίωση του Φεστιβάλ Ολύμπου σε Ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, παρουσίασε το περίγραμμα των τελευταίων δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και τον προγραμματισμό αλλά και τις προοπτικές του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο.
Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν, οι επαφές με την τιμώμενη χώρα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 που θα είναι η Τσεχία, η παρουσίαση της ταυτότητας και των πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, το πολιτιστικό «άνοιγμα» στις χώρες, Ισραήλ, Κίνα, Η.Π.Α., η ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής υφής του Νομού Πιερίας, η αξιοποίηση των συγκριτικών δεδομένων του Ολύμπου, κ.ά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, κατέθεσαν επίσης τις απόψεις τους τα διοικητικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Νικόλαος Πασχαλούδης-γενικός γραμματέας, Γεώργιος Σαμαλής-ταμίας και Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή, Περικλής Χατζηγιάννης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Τι είναι για εμάς ο σταυρός; Σύμβολο μαρτυρίου και σωτηρίας; Ή μόνο ένα κόσμημα για στολισμό μας; (Δυο σχόλια με αφορμή την Κυριακή τής Σταυροπροσκυνήσεως).