Στη Δικαιοσύνη, εναντίον τού Δημάρχου Κατερίνης, προσφεύγει και ο επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου.
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις δυο μέρες μετά τη «συζήτηση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για την επίμαχη έκταση του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή τής Καλλιθέας Δ.Κατερίνης.
Ο Βουλευτής Πιερίας τής Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 ότι θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, επειδή, όπως ανέφερε, «ο δήμαρχος  (Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης) με όσα είπε προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μου».
Και την επόμενη μέρα, ο τουριστικός επιχειρηματίας, Βασίλης Λάμπρου, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει και αυτός στην Ελληνική Δικαιοσύνη για όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τής πόλης.
Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Λάμπρου, δίνει τις δικές του απαντήσεις σε όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης. Ολόκληρη η δήλωση του επιχειρηματία, Βασίλη Λάμπρου, έχει ως εξής:

«Δήλωση του επιχειρηματία κυρίου Βασίλη Λάμπρου
Κατερίνη, 30 Νοεμβρίου 2017.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών και με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο πιο παραγωγικός κλάδος της οικονομίας. 
Την ώρα που σε άλλους τουριστικούς νομούς επενδύονται τεράστια κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι τοπικές αρχές αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, στη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, νέων θέσεων εργασίας και συνθηκών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.
Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στην οποία θα δημιουργούνταν εκατόν πενήντα και πλέον νέες θέσεις εργασίας. Για την πράξη αυτή ο κ. Δήμαρχος Κατερίνης σήμερα δηλώνει περήφανος !
Στο παραλήρημα του Δημάρχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα όσα αναληθή, ανακριβή και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου ανέφερε, απαντώ:
Ουδεμία απευθείας εξαγορά θα λάμβανε χώρα. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την συγκεκριμένη έκταση, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις από την Πιερία.
Είναι αναληθές και ανακριβές πως η τιμή του παραπάνω ακινήτου θα ήταν τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η τιμή εκκίνησης -λόγω της υψηλότερης προσφοράς- θα ήταν 1.100.000 ευρώ. Μάλιστα με την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό τεσσάρων υποψηφίων η τελική του τιμή θα έφθανε αρκετά εκατομμύρια. 
Είναι αναληθές και ανακριβές πως όταν η έκταση ξεπερνά τα 50 στρέμματα, ο ιδιώτης μπορεί να αλλάξει μόνος του τη χρήση γης. Ουδεμία σχέση έχει ο αριθμός των στρεμμάτων για να γίνει αλλαγή χρήσης γης, την οποία μπορούν να διενεργήσουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Και <για να συζητούμε τα πράγματα> θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει». 


Στη φωτογραφία (27/8/2014), ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με τον Επικεφαλής τού Γραφείου τής Αντιπροσωπείας τής Σερβικής Δημοκρατίας, Βασίλη Λάμπρου, ο οποίος συνόδευε την Υφυπουργό Οικονομικών Σχέσεων και Περιφερειακής Συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας, Jovana Carkic.

Οι 2 φωτογραφίες που δημοσιεύονται εδώ είναι ΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλαρίνα, χοροί και τραγούδια στα εκατοντάχρονα λειτουργίας τού Συλλόγου Λιβαδιωτών. (+ 105 ΦΩΤΟ)

Αν λέμε όχι στη λεκτική βία, ας πούμε όχι και στον βιασμό των λέξεων που υποκρύπτουν βία! (+ 43 ΦΩΤΟ)

Ζ.Σατραζέμης, Α.Παπαγιαννούλης, Ε.Γκούμας & Κ.Αλμπάνης, οι επιλαχόντες για το Δ.Σ. Κατερίνης.

Παραιτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Στάθης Κεραμιδιώτης.

Έλενα Χατζηλιάδου: «Μόνο όσοι επιχειρούν το ‘‘παράλογο’’, μπορούν να επιτύχουν το ‘‘αδύνατο’’»! (+ 99 ΦΩΤΟ)

[ΦΩΤΟ * ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ] _ Τελικά, έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος στην Κατερίνη; Ή όχι;

Γιώργος Νταντάμης: «Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Όλοι Μαζί, για το Δήμο Κατερίνης»

Τα πιο χρωματοφωτεινά Χριστούγεννα μόνο στην Κατερίνη! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ