ΘΕΜΙΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΟΜΟΦΥΛΟΥ ΓΑΜΟΥ ΛΟΓΩ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.


Επιμέλεια Ανάρτησης:
Nick Delfakis.

Στην πολιτεία του Μισισιπή ψηφίστηκε νόμος για την προστασία όσων αρνούνταν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ομόφυλα ζευγάρια, λόγω των ατομικών θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Ο νόμος είχε υπογραφεί από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας Phil Bryant τον Απρίλιο του 2016, όμως μετά από προσφυγή της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), ο περιφερειακός δικαστής Carlton Reeves, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, μπλόκαρε την εφαρμογή του νόμου, κρίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και καταστηματάρχες του Μισισιπί ήταν υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ομοφυλόφιλους, βοηθώντας τους στην τέλεση του γάμου τους (π.χ. φτιάχνοντας και προμηθεύοντάς τους υλικά για τη γαμήλια τελετή, που προωθούν τον ομόφυλο γάμο), ανεξάρτητα από το αν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ήταν αντίθετες με αυτό.
Μετά όμως από έφεση της Πολιτείας του Μισισιπή, το Εφετείο ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ομόφυλο ζευγάρι που είχε προσφύγει δεν απέδειξε ότι θα υφίστατο ανεπανόρθωτη βλάβη από την εκτέλεση της απόφασης, καθώς ο νόμος δεν απαγόρευε γενικώς την παροχή υπηρεσιών στους ομοφυλoφίλους, αλλά απλώς έδινε το δικαίωμα σε όποιον διαφωνεί με τον ομόφυλο γάμο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, να μη παρέχει αυτές τις υπηρεσίες και επομένως ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να απευθυνθεί σε άλλα άτομα για να του παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές, τα οποία θα συμφωνούν με τις απόψεις του.
Η υπόθεση έφτασε εν τέλει στο Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την προσφυγή κατά της απόφασης του Εφετείου και έτσι ο νόμος πλέον μπορεί να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα.
Η απόφαση θεωρείται σημαντική για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Αμερική, καθώς η ομοφυλοφιλική κοινότητα επιχειρεί τα δικαιώματά της να υπερτερούν των θρησκευτικών ελευθεριών και ζητά επίμονα να υποχρεώνονται νομικά οι θρησκευόμενοι πολίτες να στηρίζουν έμπρακτα τον ομόφυλο γάμο, έστω κι αν εναντιώνονται σ' αυτόν.

Σε παρόμοια υπόθεση, ζαχαροπλάστης από το Κολοράντο αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα που θα είχε για σύμβολο ένα ομόφυλο ζευγάρι και από τα δικαστήρια (πρωτοβάθμιο και εφετείο) κρίθηκε παράνομη η άρνησή του (βλ. https://profamilynews.wordpress.com/2017/07/01/amerikanika-dikastiria-epanexetazoun-apofaseis-pou-eihan-ekdothei-yper-ton-omofylofilon/). Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Ανωτάτου Αμερικανικού Δικαστηρίου και αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο του 2018.

Πηγή: https://www.lifesitenews.com/news/victory-us-supreme-court-lets-stand-religious-freedom-protections-for-missi
Ελληνικές αναφορές: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=931645
https://www.efsyn.gr/arthro/paramenei-o-nomos-ntropi-kata-ton-omofylofilon-sto-misisipi

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας υπέροχος ύμνος στα Πιέρια Όρη, από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων! (+ 97 ΦΩΤΟ)

Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης: Εκατοντάδες σχολικά είδη σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες!

Έως την Πέμπτη 20.9.2018 η Έκθεση Χριστόφορου Φορίδη στην Αίθουσα Εικαστικών τής Εκάβης.

Μεγάλη η συμμετοχή Νεοδημοκρατών Πιερίας στην ομιλία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. (+ 51 ΦΩΤΟ)

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

129 φωτογραφίες από την ομιλία τού Υποψ. Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Ε.Γερολιόλιου.

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)

Ο Αθανάσιος Λιακόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.

Ξέρει (κάτι που δεν ξέρουμε;) η Πολιτική Προστασία Δ.Κατερίνης για Οικιακό Φυσικό Αέριο;