Γ.Κυριακίδης: «Η θαρραλέα δήλωση της Ροδής Ελευθεριάδου, ράπισμα για τους εξ Επαγγέλματος Πολιτικούς. Δείχνει το Ανάστημα της Ψυχής της»!

"Διάβασα με προσοχή τη δήλωση της εκλεκτής συναδέλφου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, της Ροδής Ελευθεριάδου, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας.
Διάβασα και θαύμασα.
Θαύμασα το θάρρος της να πει «πράγματα» που, νομίζω, ελάχιστοι σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω απ’ αυτό, μπορούν να ξεστομίσουν.
Τι είπε, με λίγα λόγια, η εκλεκτή συνάδελφος; Είπε ότι η ζωή δεν είναι μόνο πολιτικές φιλοδοξίες, ότι η ζωή δεν μπορεί να είναι μια συνεχής διεκδίκηση και κατοχή αξιωμάτων!
Συγκεκριμένα, είπε η εκλεκτή συνάδελφος: «Ποτέ δεν θέλησα να κατέχω θέσεις και αξιώματα μόνο και μόνο για μια στείρα φιλοδοξία… Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν καταξιώνουν τους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι καταξιώνουν τις θέσεις που κατέχουν μέσα από μια ανιδιοτελή προσφορά.
Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι τα μέσα για προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες που μας εκλέγουν. Γι’ αυτό, δεν θεωρώ ότι τις θέσεις και τα αξιώματα πρέπει να τα επιδιώκουμε συνεχώς και μονίμως ή και να τα διεκδικούμε με σκοπό να ικανοποιήσουμε τις όποιες προσωπικές μας φιλοδοξίες.
Αντίθετα, θεωρώ ότι στις καλές ευκαιρίες που μας προσφέρονται, είναι ανάγκη να υπηρετούμε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να κλείνουμε τον κύκλο μας αφήνοντας πίσω ένα θετικό έργο που θα μας συνοδεύει ως καλή φήμη».
Αυτά, μεταξύ των άλλων, είπε η Κυρία Ροδή Ελευθεριάδου, η εκλεκτή συνάδελφος που εξελέγη, για πρώτη φορά, μόλις το 2014, και για πρώτη φορά υπηρετεί τα κοινά.
Όμως, για να τα πει κανείς όλα αυτά, χρειάζεται να έχει τεράστιο ηθικό ανάστημα, να έχει πολύ υψηλό ανάστημα ψυχής. Και αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι η Κυρία Ροδή Ελευθεριάδου έχει το θάρρος και το ηθικό και ψυχικό ανάστημα που δύσκολα το βρίσκει κανείς σήμερα στην Αυτοδιοίκηση και στην Πολιτική!
Αυτά που είπε η Κυρία Ροδή Ελευθεριάδου αποτελούν ένα ηχηρό ράπισμα για όλους εκείνους και για όλες εκείνες, εντός και εκτός του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που τυχόν βλέπουν την πολιτική και τα κοινά σαν επάγγελμα, που είναι δηλαδή εξ επαγγέλματος πολιτικοί, που θέλουν να αγκαλιάζουν τις καρέκλες, που θέλουν να θρονιάζονται σ’ αυτές και που έχουν τη νοοτροπία να μην τις εγκαταλείπουν, ει δυνατόν ποτέ!
Πρωτίστως όμως, η δήλωση της συναδέλφου αποτελεί -ηθελημένα; αθέλητα;- ένα ηχηρό ράπισμα στον Δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, ο οποίος διάγει την τρίτη του θητεία στον δημαρχιακό θώκο και ο οποίος, από την επόμενη κιόλας «μέρα» της έναρξης της τρίτης θητείας του κάνει συνεχώς δηλώσεις ότι θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στον Δήμο Κατερίνης… Αν βέβαια του το επιτρέψουν οι Δημότες!
Ως Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, νιώθω λοιπόν ευτυχής που έχω συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυρία Ροδή Ελευθεριάδου, έναν εκλεκτό νέο άνθρωπο που όποιες θέσεις κι αν κατείχε μέχρι σήμερα, τις υπηρέτησε με Αγάπη, με Αφοσίωση, με Τιμιότητα και Διαφάνεια, με Ψυχή, με Ηθική Ανιδιοτέλεια. Και είχε το ψυχικό και ηθικό ανάστημα να καταθέσει την παραίτησή της στον Δήμαρχο Κατερίνης, όταν ένιωσε ότι θα έπρεπε να κλείσει τον κύκλο της.


Γιώργος Κυριακίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης"


ΠΡΟΣΟΧΗ: Προς άρση κάθε πιθανής παρεξήγησης, οι φωτογραφίες είναι Αρχείου. Έχουν ληφθεί από κοινή Συνέντευξη Τύπου, Πλειοψηφίας και Μειοψηφίας τού Δ.Σ. Κατερίνης, για το Πάρκο των Χρωμάτων. Και έχουν αναρτηθεί εδώ μόνο και μόνο για τις ανάγκες τής Δημοσίευσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Νταντάμης: Πρόγραμμα για έναν Δήμο Κατερίνης που αξίζει και που θέλεις να ζεις! (+ 179 ΦΩΤΟ)

Π.Τζιώκα: Στην ελληνική παράδοση, ο πόθος τής ζωής συμβαδίζει με την ελευθερία! (+ 32 ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Αγάπης τής Λίνας Τουπεκτσή στο Γηροκομείο τής Ι.Μητροπόλεως Κίτρους (+ 25 ΦΩΤΟ)

Η.Χατζηχριστοδούλου: Χωρίς υγιείς επιχειρήσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον! (+ 34 ΦΩΤΟ)

Ας σεβαστούμε τη διπλή γιορτή τής 25ης Μαρτίου, ας μη χαλάσουμε την παρέλαση…

Γ. Νταντάμης: Λειτούργημα η πολιτική, όχι επάγγελμα. Είμαστε Φάρος Ελπίδας για τον Δ.Κατερίνης! (+ 181 ΦΩΤΟ)

Η Μελίνα Ταξίδου, Υποψ.Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον Γ.Νταντάμη.

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Επίσκεψη του Βουλευτή Αττικής Ν.Δ. Μάκη Βορίδη στην Πιερία

Ανεξάρτητο και πολύχρωμο Συνδυασμό για τον Δ.Κατερίνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταντάμης (24 ΦΩΤΟ)