Σπύρος Κουλκουδίνας: Nα παραμερίσουμε το «εγώ» και να προτάξουμε το «εμείς»!




* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΑΠΗ - ΓΑΛΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

* Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΤΗ Ν.Δ., ΣΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

* ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS» Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ, ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

* ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

* ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

* ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

* ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μια συνέντευξη πολιτική έχει πάντοτε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν ο λόγος περιστρέφεται όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και σε τοπικά θέματα και ζητήματα για τα οποία συζητούν οι πολίτες μιας περιφέρειας όπως η Πιερία, θέματα και ζητήματα για τα οποία γράφουν τοπικοί δημοσιογράφοι και bloggers αλλά γίνονται και αντικείμενο συζήτησης μεταξύ κομματικών στελεχών.
Μια τέτοια -ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα- συνέντευξη,  παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στις stalagmaties με ένα πρόσωπο που έχει έντονη παρουσία στα δρώμενα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.
Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ένας νέος άνθρωπος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης, μέλος στους Τομείς  Τουρισμού και Υγείας της Ν.Δ., καταθέτει στο blog stalagmaties.blogspot.com τις σκέψεις και τις απόψεις του γύρω από τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα. Μιλά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, μιλά όμως και για τη Νέα Δημοκρατία και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προετοιμάζεται, μετά τις εθνικές εκλογές, να αναλάβει τα ηνία της χώρας ως ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Μιλά όμως και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι τα συλλαλητήρια για το όνομα των Σκοπίων, για την υπόθεση Novartis, για τη ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας και για τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ.Κατερίνης, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και για τις φιλοδοξίες άλλων στελεχών τής τοπικής ΝΔ να είναι υποψήφιοι Βουλευτές… Και βέβαια, δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά και για ένα μεγάλο ζήτημα που έχει σχέση με τη διοίκηση της χώρας: Την Αξιολόγηση!
Ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ.Κατερίνης, Σπύρος Κουλουδίνας απαντά χωρίς δισταγμούς στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Ανδρέα Γαλανού. Μάλιστα, σε ερωτήσεις που αφορούν την υπόθεση Novartis ή τις υποψηφιότητες για το επόμενο ψηφοδέλτιο Ν.Δ. στην Πιερία, εμφανίζεται να έχει κατασταλαγμένη άποψη. Ειδικά σ’ αυτά τα δύο ερωτήματα καταθέτει τις απόψεις του με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, με λόγο χωρίς περιστροφές, με λόγο «κοφτό» που δεν επιδέχεται παρερμηνείες.
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής: 

Η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Δημ.Τ.Ο. 
Ν.Δ. Κατερίνης, Σπύρο Κουλκουδίνα

Κύριε Κουλκουδίνα, το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, φαίνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα που έχουν αναδειχθεί στη Χώρα. Άλλα απ’ αυτά σχετίζονται με Εθνικά Θέματα, άλλα απ’ αυτά έχουν σχέση με μια προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις, όπως τουλάχιστον αναφέρουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές. Φαίνεται όμως ότι η Κυβέρνηση, έως ένα σημείο, το έχει καταφέρει αυτό, δηλαδή έχει προκαλέσει προβληματισμούς σε ένα τμήμα τού εκλογικού σώματος. Ποια είναι η άποψή σας;

Σ.Κ.: Κύριε Γαλανέ, τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούμε επικοινωνιακά τερτίπια προκειμένου να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη. Γιατί, ουσιαστικά, αυτό κάνει η κυβέρνηση. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η τακτική αυτή έχει αποτελέσματα, ούτε ότι έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Το αντίθετο, θα έλεγα. Οι πολίτες είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι από αυτού του είδους τις πρακτικές. Μόνο οργή συσσωρεύει, λοιπόν, η κυβέρνηση.
Επιπλέον, επιχειρεί να διχάσει τους Έλληνες σε μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως είδαμε πρόσφατα με αφορμή τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Συνεχίζει να υποτιμά τους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, να τους χαρακτηρίζει φασίστες και ακροδεξιούς με μοναδικό στόχο να συσπειρώσει την εκλογική της πελατεία. Τραγική διαχείριση από μια αποτυχημένη κυβέρνηση.
Η προσπάθειά της πέφτει στο κενό. Δεν έχει πλέον ούτε τις δυνάμεις, ούτε όμως τη διάθεση να επικοινωνήσει με τους πολίτες.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τότε που ανέλαβε τα ηνία τού Κόμματος, έχει εγκαινιάσει μια άλλου είδους αντιπολίτευση, σε σχέση πάντοτε με το παρελθόν. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή την προσπάθεια, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, αν σκεφθεί κανείς, μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως σημειώνουν κάποιοι, δεν αμύνεται πια αλλά κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Σ.Κ.: Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει προπόνηση για τα έδρανα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στα οποία θα βρεθεί σύντομα. Η αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαφοροποιηθεί γιατί είναι κοινή απαίτηση και βαθιά του πεποίθηση ότι δεν υπάρχει χώρος για λαϊκισμούς, για ανέξοδη κριτική και για στείρα αντιπολίτευση. Η χώρα βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, και αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι μια υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση.
Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση με προτάσεις και όχι με πυροτεχνήματα. Χρειάζεται αντιπολίτευση όπως αυτή που εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με στοχευμένες και κοστολογημένες λύσεις και κυρίως με πολύ συγκεκριμένες λύσεις σε σωρευμένα προβλήματα για όλες τις κοινωνικές τάξεις, για κάθε έναν πολίτη που αισθάνεται σήμερα κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένος στην τύχη του την οποία όμως άλλοι επιχειρούν να καθορίσουν.
Αυτό κάνει η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν. Οι εντυπωσιασμοί και οι ανέξοδες δεσμεύσεις, η πολιτική φλυαρία δεν έχουν χώρο. Οι πολίτες εξαπατήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο περιμένοντας «την ελπίδα» του κ. Τσίπρα. Η Ν.Δ. υπήρξε διαχρονικά η υπεύθυνη πολίτική δύναμη που όταν χρειάστηκε και όποτε της ζητήθηκε, έβαλε πλάτη για την πατρίδα. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.  


Κύριε Κουλκουδίνα, προηγουμένως αναφερθήκατε στα συλλαλητήρια. Και πράγματι, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 4 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πολύ μεγάλο συλλαλητήριο για το όνομα της FYROM που έγινε παγκόσμια είδηση. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες εξαφανίστηκε υπό το βάρος μιας υπόθεσης για την οποία η Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Τόσο το θέμα τού ονόματος της Μακεδονίας όσο και το θέμα της υπόθεσης Novartis έχουν διχάσει τον ελληνικό λαό και μάλιστα αυτό γίνεται σε μια περίοδο όπου η Τουρκία ζητά γη και ύδωρ στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Ποια είναι η άποψή σας;

Σ.Κ.: Έχει πια γίνει αντιληπτό και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη το δικό σας συμπέρασμα. Ότι «χρησιμοποιήθηκε» μια υπόθεση για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να διασώσει το κύρος της μια ανεύθυνη και επικίνδυνη ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Μια κυβέρνηση που επιχείρησε να διχάσει τους Έλληνες. Μια κυβέρνηση που ουσιαστικά καθύβρισε τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στα συλλαλητήρια από κάθε γωνιά της χώρας.
Έκανε λοιπόν ωμή παρέμβαση στα θέματα της Δικαιοσύνης αμέσως μετά, μετά το δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, γιατί αντιλήφθηκε πως «χτύπησε» την ευαίσθητη χορδή των Ελλήνων που είναι τα εθνικά θέματα. Τότε ακριβώς λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το λεγόμενο «σκάνδαλο Νοβάρτις». Μια υπόθεση που σε όλο τον κόσμο ελέγχονται πρόσωπα του ιατρικού κλάδου και στη χώρα μας έχει πάρει πολιτική διάσταση, γιατί αυτό εξυπηρετεί την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα.
Ας σταματήσουν λοιπόν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και ας γίνουν ωφέλιμοι, έστω την ύστατη ώρα, για την πατρίδα, υποβάλλοντας την παραίτησή τους και οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Και δεν είναι μόνο το θέμα των Σκοπίων, αλλά είναι και η διαχείριση του θέματος της σύλληψης των στρατιωτικών που θα κλείσουν μήνα στις τουρκικές φυλακές κι εδώ ακόμη συσκέπτονται στο Μαξίμου.


Ας περάσουμε, όμως, σε θέματα που αφορούν την παρουσία και τη δράση της ΝΔ στην Πιερία. Έχουν περάσει κιόλας δυο χρόνια από τότε που αναλάβατε την Προεδρία στην Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Κατερίνης. Ποιο έργο έχει να παρουσιάσει η Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ.Κατερίνης;

Σ.Κ.: Πέρασαν για μας δυο χρόνια δημιουργικά και ουσιαστικά.  Αισθάνομαι πολύ περήφανος για τη δημοτική τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης. Κι αν κάτι μας αναγνωρίζουν πλέον είναι πως δώσαμε πνοή στη μεγαλύτερη τοπική οργάνωση της Πιερίας, μια οργάνωση που κυριολεκτικά αισθάνομαι ότι μαζί με όλα τα «παιδιά» αναστήσαμε. Και δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό αλλά ούτε και διάθεση αυτοπροβολής, δεν το λέω αλαζονικά.
Πραγματοποιήσαμε μέσα σε δυο χρόνια 20 και πλέον δράσεις, πολιτικές εκδηλώσεις, κοινωνικές, φιλανθρωπικές και επιστημονικές. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές αντίστοιχες κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα που να παρουσίασαν αυτή τη δραστηριότητα.
Σε μια περίοδο που η πολιτική και τα κόμματα λοιδορούνται και απαξιώνονται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας, θεωρώ ότι η Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ.Κατερίνης έκανε σημαντικά βήματα με κατεύθυνση την ενίσχυση της κομματικής συνοχής καθώς και την άμεση επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης από άκρη σε άκρη στον δήμο Κατερίνης.
Η επικοινωνία μας στην αρχή ήταν δύσκολη αλλά η εξωστρέφεια που εκπέμψαμε μέσω των δράσεων μας καθώς και οι συνεχείς προσπάθειές μας έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως, όπως είπα και στη Γ.Σ. της Τοπικής Οργάνωσης, μπαίνουμε σε μια περίοδο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, και δικό μας μέλημα και κυρίαρχος στόχος είναι να ανοίξουμε περισσότερο τις πόρτες της Οργάνωσης και να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές που θα μας βγάλουν από την κρίση και θα μας βάλουν ξανά σε μονοπάτια ανάπτυξης, που θα φέρουν πίσω το επιστημονικό προσωπικό της χώρας που υποχρεώθηκε να την εγκαταλείψει. Αυτό είναι και το στοίχημα. Να επιστρέψουν ώστε να επιστρέψει μαζί τους και η αισιοδοξία, η ελπίδα, η πρόοδος και τα χαμόγελα σ’ αυτή τη χώρα.


Πράγματι, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΔημΤ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης, την οποία παρακολούθησα μαζί με άλλους συναδέλφους δημοσιογράφους, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Τομεάρχης της Ν.Δ. στο νομό Πιερίας, Λευτέρης Κλώνος χαρακτήρισε τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης ως «τοπική οργάνωση για σεμινάριο». Ο Βουλευτής της Ν.Δ., ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Κατερίνης, οι πολιτευτές, αλλά και αρκετά κομματικά στελέχη αναγνώρισαν ενώπιον του ακροατηρίου το σπουδαίο έργο που έγινε στη θητεία σας. Εκείνο, λοιπόν, που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι εάν αυτό το εισπράξατε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρόσωπό σας.

Σ.Κ.: Κοιτάξτε. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να πω πως ό,τι έγινε στα δυο χρόνια, δεν το έκανα μόνος μου. Υπάρχει μια ζωντανή τοπική οργάνωση που αποτελείται από 15 ιδιαίτερα δραστήριους ανθρώπους που διέθεσαν δυνάμεις και ατέλειωτες ώρες.
Δεύτερον, όπως σας είπα, αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για τη Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης και ένιωσα εξαιρετική τιμή όταν άκουσα  προβεβλημένα και καταξιωμένα κομματικά στελέχη να μιλούν με τόσο θερμά λόγια για την τοπική οργάνωση της οποίας ηγούμαι.
Οπότε, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό ήταν και για μένα προσωπικά, να αναγνωρίζεται η συμβολή μου -μικρή ή μεγάλη- και η προσφορά μου, στη συλλογική  προσπάθεια που κάνουμε ως παράταξη.
Θέλω πραγματικά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κάθε ένα και στην κάθε μία ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθεια, υποστήριξη και συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια των δυο ετών και να δεσμευτώ την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά μου.  


Κατά περιόδους, στο παρελθόν, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο άλλοτε μεγάλου και άλλοτε μικρότερου ενδιαφέροντος από Μέλη τού Κόμματος να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές δραστηριότητες και μάλιστα πλαισιώνοντας τη δράση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας. Αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν, ποια η σχέση των ενεργών μελών με τη ΝΟ.Δ.Ε. και τις Δημ.Τ.Ο;

Σ.Κ.: Θα συμφωνήσω ότι ο κόσμος κρατάει αποστάσεις από τα κόμματα και τις κομματικές οργανώσεις. Όμως, αυτό αλλάζει. Εμείς το νιώθουμε. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο ήταν να φέρουμε κόσμο και πάλι στις κομματικές οργανώσεις. Νιώσαμε την αγωνία, αν θα έχουν ανταπόκριση οι δράσεις μας. Όμως, μέρα με τη μέρα, ένιωθα ότι κάτι άλλαζε. Θα μιλήσω για τη δική μας οργάνωση της Κατερίνης. Εισπράττω πια ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα.
Αλλάζει η εικόνα των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορεί να γίνει όμως και από μόνο του. Θέλει ανθρώπους που να προσπαθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση με σχεδιασμό, με καθημερινή ενασχόληση, με παρουσία, με δράση. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Δεν θέλει να είναι «απλός θεατής» ή «χειροκροτητής». Θέλει να συμμετέχει, να έχει λόγο. Κι εμείς, αυτό προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα.
Να σας αναφέρω, λοιπόν, χαρακτηριστικά, την εξαιρετική συνάντηση εργασίας που οργανώσαμε σε συνεργασία με τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ. στην Κατερίνη. Συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών φορέων του νομού και μάλιστα όχι μόνο για να «ακούσει» αλλά και για να μιλήσει, να ανταλλάξει απόψεις, να συν-διαμορφώσει προτάσεις. Όπως επίσης, σας θυμίζω και την ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας για τον Τουρισμό που οργανώσαμε με προσκεκλημένο τον Τομεάρχη της Ν.Δ. Μάνο Κόνσολα. Δεν ήταν εκδηλώσεις ρουτίνας, δεν ήταν συναντήσεις χωρίς ουσία, δεν ήταν συναντήσεις με ατέλειωτους μονολόγους. Συμμετείχαν οι τουριστικοί φορείς, κατέθεσαν τις απόψεις τους, και αυτές σήμερα επεξεργάζονται στο κόμμα. Χτίζουμε κάθε μέρα τη σχέση μας και πάλι από την αρχή με τους πολίτες. Κι αυτή η προσπάθεια βρίσκει ανταπόκριση, μέρα με την ημέρα, μεγαλύτερη. 

Κάποτε στην Πιερία υπήρχαν κομματικές οργανώσεις σε κάθε χωριό. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αφού έχει ενεργοποιηθεί ο «Καλλικράτης» και στις κομματικές οργανώσεις. Το ερώτημα όμως που τίθεται, είναι ποια η συνεργασία τοπικών  οργανώσεων μεταξύ τους και με τη ΝΟ.Δ.Ε.; Υπάρχει καλύτερη και ποιοτικότερη συνεργασία, σε σχέση βέβαια με το παρελθόν; Θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν και σ’ αυτόν τον τομέα νέες οργανωτικές αλλαγές;

Σ.Κ.: Η συζήτηση αυτή έγινε το 2009…

Συγγνώμη που σας διακόπτω, αλλά αν θυμάμαι καλά, τότε ήσασταν πρόεδρος Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ…

Σ.Κ.: Ακριβώς. Τότε λοιπόν, ως πρόεδρος Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ είχα την ίδια άποψη που έχω και σήμερα. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι εξαιρετική η υπάρχουσα δομή των κομματικών οργανώσεων, να υπάρχει μια τοπική οργάνωση ανά καλλικρατικό δήμο και όχι το χάος που επικρατούσε με τις άπειρες τοπικές οργανώσεις που, ναι μεν κρατούσαν επαφή με τα στελέχη σε κάθε χωριό, αλλά ουσιαστικά ήταν ανενεργές.
Η ΔημΤ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης «εργάστηκε» πάνω σ’ αυτό. Και φροντίσαμε να μη χάσουμε την επαφή μας με τις τοπικές κοινότητες που αποτελούν τον δήμο Κατερίνης. Κρατάμε ανοιχτό δίαυλο και έχουμε εξαιρετικούς εκπροσώπους - μέλη μας σε κάθε διαμέρισμα.  


Κύριε Κουλκουδίνα, είστε ένας νέος άνθρωπος και ως τέτοιος έχετε προφανώς όνειρα και προσωπικές φιλοδοξίες. Την περασμένη διετία θέσατε υποψηφιότητα στη ΔημΤ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης, τη μεγαλύτερη κομματική οργάνωση της Πιερίας, και παρά το δύσκολο του εγχειρήματος αυτού, τα καταφέρατε. Το ερώτημα είναι, αν έχετε ενδιαφέρον για εκ νέου υποψηφιότητα στην προεδρία της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης ή έχετε μπει σε μια διαδικασία να δοκιμάσετε και κάτι πιο ψηλά…

Σ.Κ.: Κύριε Γαλανέ, θα μου επιτρέψετε να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Μπροστά μας έχουμε τις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. Και αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης γιατί  θέσαμε έναν  στόχο που αισθάνομαι ότι πρέπει να εκπληρώσουμε.

Για ποιον στόχο μιλάτε;

Σ.Κ.: Ο μεγάλος στόχος μας είναι να γνωρίσουν την πρόταση αλήθειας της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας.  Να νιώσουν και πάλι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ότι υπάρχει διέξοδος. Για να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη Ν.Δ. στον νομό Πιερίας και για να συμβάλλουμε σε μια ευρεία εκλογική νίκη στη Ν.Δ.
Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες, υπάρχουν. «Κάθε πράγμα στον καιρό του…», όμως, γιατί στην παρούσα φάση προέχουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και αμέσως μετά ο μεγάλος αγώνας όλων, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, με ένα και μοναδικό στόχο, να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.
Και σε αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει, σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να παραμερίσουμε το «εγώ»  και να προτάξουμε το «εμείς». 

Θα ήθελα να κλείσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα, απ’ ό,τι φαίνεται, συζήτηση με δύο θέματα. Το ένα θέμα αρέσει πολύ σ’ εμάς τους Δημοσιογράφους να ασχολούμαστε. Πρόκειται για τους ενδιαφερόμενους για το Βουλευτικό Ψηφοδέλτιο του Κόμματος. Μας αρέσει να γράφουμε και να μιλάμε για τα πρόσωπα που θέλουν να είναι υποψήφιοι αλλά και για τα πρόσωπα που πιθανόν θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στην Πιερία. Υπάρχουν, λοιπόν, εξελίξεις ως προς το ζήτημα αυτό; Αυτά τα ονόματα που συνήθως ακούμε και γράφουμε είναι μια πραγματικότητα ή είναι ευσεβείς πόθοι υποψηφίων;

Σ.Κ.: Σας απαντώ ευθέως: Είναι ευσεβείς πόθοι. Τελεία και παύλα με την παραφιλολογία! Κανένας δεν έχει πάρει διαβεβαίωση. Και όποιος τυχόν το ισχυρίζεται, δυστυχώς, εκτός από τον εαυτό του κοροϊδεύει και τους συνομιλητές του και κάνει κακό στην παράταξη.
Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε. Αυτή η διαδικασία έχει τη σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Το τελευταίο μου ερώτημα σχετίζεται μ’ αυτό που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης. Πρόκειται για μια λέξη που, θα λέγαμε, μοιάζει να είναι «της μόδας» στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν γνωρίζω το πόσο πιστεύουν κάποιοι Νεοδημοκράτες στην Αξιολόγηση. Θέλουν αξιολόγηση; Αγαπούν την αξιολόγηση; Ή τη θέλουν μόνο για τους άλλους και μάλιστα με δικά τους κριτήρια καθένας; Και βέβαια, ποια είναι η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση αυτή, για κάθε τομέα και για κάθε αξίωμα;

Σ.Κ.: Ειλικρινά σας μιλώ κύριε Γαλανέ, εμείς δεν τη φοβόμαστε την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση έχει τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής μας και βέβαια όχι μόνο τώρα αλλά και από την επόμενη της ανάληψης της προεδρίας της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποτελεί κορυφαία διαδικασία, ζώσα και ενεργή για κάθε έναν και για κάθε μία από εμάς, για κάθε τοπική οργάνωση, πρόσωπο, στέλεχος, μέλος.
Στο πνεύμα αυτό, εξάλλου, σας θυμίζω ότι η Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης έθεσε την οργάνωση στην κρίση των μελών της πριν από λίγες ημέρες στην ετήσια γενική συνέλευση, καθώς υπήρξε ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν σταλεί στο κόμμα. Εμείς το επιλέξαμε! Γιατί πιστεύουμε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γιατί δεν φοβόμαστε την κρίση όχι μόνο των μελών αλλά και ευρύτερα των πολιτών, γιατί θέλουμε και να «ακούμε» και όχι μόνο να «μιλάμε».

Κύριε Κουλκουδίνα, κάπου εδώ νομίζω ότι κλείνει η συνέντευξη μαζί σας. Να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, για την καλοσύνη που είχατε να γίνει αυτή η κουβέντα. Και βέβαια, νομίζω ότι το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης θα ήταν μια νέα ευκαιρία να τα ξαναπούμε, αν βέβαια και εσείς το επιθυμείτε. Μάλιστα, ίσως να έχουν μέχρι τότε διαμορφωθεί και κάποιες νέες εξελίξεις, ευρύτερα εννοώ. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, πολύ γι’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί σας.

Σ.Κ.: Κύριε Γαλανέ, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας. Μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το Μάιο και εφόσον βέβαια υπάρχουν εξελίξεις στη χώρα, θα μπορούσαμε να κάνουμε κι ακόμη μια συζήτηση. Θεωρώ ότι είναι ανάγκη για εμάς που συμμετέχουμε στη δράση του Κόμματος, να επικοινωνούμε στους πολίτες τις σκέψεις μας, τις πολιτικές μας, τις δραστηριότητές μας, ώστε και οι πολίτες να γνωρίζουν και να γίνονται ολοένα και πιο ενημερωμένοι και ενεργοί. Διότι, ενεργοί πολίτες μπορεί να είναι μόνο οι ενημερωμένοι πολίτες. Υπ’ αυτή την έννοια, σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου γι’ αυτή τη συνέντευξη.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, κύριε Κουλκουδίνα, και Καλή Ανάσταση να έχουμε.


Σ.Κ.: Καλό Πάσχα, κύριε Γαλανέ, σ’ εσάς, σ’ εμάς, σε όλους μας, στην Κατερίνη και την Πιερία μας! Καλή Ανάσταση και στην Πατρίδα μας! 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)