Η Ινδία, τιμώμενη Χώρα τού 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019;
Επιμέλεια Ανάρτησης:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Υποψηφιότητα να είναι η τιμώμενη Χώρα στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου που θα διεξαχθεί το 2019, φαίνεται να θέτει η Ινδία, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που έστειλε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Πρόκειται για υποψηφιότητα που, αυτή τη φορά, έρχεται στο φως τής δημοσιότητας μέσω των Βουλευτών Πιερίας και συγκεκριμένα μέσω τού Βουλευτή ΝΔ Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου -με τον οποίο η Διοίκηση του Φεστιβάλ πραγματοποίησε χωριστή συνάντηση- αλλά και μέσω των Βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυς Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή καθώς και εκπρόσωπου τού Βουλευτή Στέργιου Καστόρη, όπου πραγματοποιήθηκε άλλη συνάντηση.

Κώστας Κουκοδήμος: Η Ινδία θεωρείται σήμερα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, στη μία συνάντηση, ανέφερε σχετικά: «Δέχτηκα μια καθόλα αξιόλογη πρόταση από θεσμικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ και τις επενδύσεις για μια ευρύτερη συνεργασία στην Ελλάδα και στην Πιερία γενικότερα. Οι Ινδοί γνωρίζουν την αρχαιολογική και ιστορική ταυτότητα της παρολύμπιας περιοχής, όπως επίσης και τους τόπους λατρείας της Ορθοδοξίας.
Το καλοκαίρι θα βρίσκονται στην Πιερία και θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ Ολύμπου με ανάλογη προβολή εικόνας στην χώρα τους. Επιθυμούν μια ευρύτερη συνεργασία, καταθέτοντας παράλληλα την επιθυμία και πρόταση να είναι η χώρα της Νότιας Ασίας, η Ινδία, με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία σε θέματα πολιτισμού, γλώσσας και φυλετικών χαρακτηριστικών, η τιμώμενη του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019. Πρέπει να επισημάνω ότι η Ινδία θεωρείται σήμερα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.
Τέλος σας γνωρίζω και την προσωπική οικονομική μου στήριξη στις επιλογές των φετινών δραστηριοτήτων σας».

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: 
Τιμώμενη Χώρα, πρώτα η Ινδία και μετά η Κίνα.

Από την πλευρά τους οι δύο Βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής καθώς και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Στέργιου Καστόρη, ανέφεραν σχετικά επί του θέματος: «Προτείνουμε επόμενη τιμώμενη χώρα την Ινδία, μια απόφαση που θα στηρίξει το άνοιγμα του Υπουργείου Πολιτισμού στη χώρα της Ασίας, καθώς και την Κίνα στη συνέχεια. Με την τελευταία να επιθυμεί διακαώς τη διαρκή γνωριμία με το πολιτισμό μας, αποκαλώντας την πατρίδα μας, τη χώρα του φωτός.
Πέρα από την προσπάθεια μας για υλοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων, θα δραστηριοποιηθούμε στην παρουσία Υπουργών και Αξιωματούχων των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να γνωρίσουν το τεράστιο έργο σας, να στηρίξουν την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Νομού και την προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είμαστε δίπλα σας και σας ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία».

Το Δελτίο Τύπου (29/4/2018)
τού Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου,
που έστειλε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
«Με τους  εκπροσώπους της Πιερίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συναντήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών συνεργασίας εν όψει της προετοιμασίας του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 και όχι μόνο, μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).
Οι εποικοδομητικές και παραγωγικές συναντήσεις του Οργανισμού με τους Βουλευτές του Νομού Πιερίας, αποσκοπούν στην ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα υποστήριξης και  λειτουργίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο., την πορεία της προετοιμασίας του φετινού Φεστιβάλ, θέματα συνεργασιών, διακρατικές συμφωνίες, ανταλλαγή απόψεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου πέρα που αποτελεί τη  γέφυρα συνεργασίας λαών και πολιτισμών, τυγχάνει της γνωριμίας και αποδοχής σε διεθνές επίπεδο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Η πρώτη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Απριλίου 2018 με τον Βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο. Ο κ. Κουκοδήμος αφού εξέφρασε την για μια ακόμα φορά πλήρη και πολύπλευρη υποστήριξή του στις επιλογές της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., γνωστοποίησε την πρόταση συνεργασίας που του υπέβαλαν πνευματικοί και παραγωγικοί φορείς  της Ινδίας, της χώρας με την πανάρχαια ιστορία, επισημαίνοντας: «Δέχτηκα μια καθόλα αξιόλογη πρόταση από θεσμικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την παραγωγή ιστορικών ντοκιμαντέρ και τις επενδύσεις για μια ευρύτερη συνεργασία στην Ελλάδα και στην Πιερία γενικότερα. Οι Ινδοί γνωρίζουν την αρχαιολογική και ιστορική ταυτότητα της παρολύμπιας περιοχής, όπως επίσης και τους τόπους λατρείας της Ορθοδοξίας.
Το καλοκαίρι θα βρίσκονται στην Πιερία και θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ Ολύμπου με ανάλογη προβολή εικόνας στην χώρα τους. Επιθυμούν μια ευρύτερη συνεργασία, καταθέτοντας παράλληλα την επιθυμία και πρόταση να είναι η χώρα της Νότιας Ασίας, η Ινδία, με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία σε θέματα πολιτισμού, γλώσσας και φυλετικών χαρακτηριστικών, η τιμώμενη του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019. Πρέπει να επισημάνω ότι η Ινδία θεωρείται σήμερα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.
Τέλος σας γνωρίζω και την προσωπική οικονομική μου στήριξη στις επιλογές των φετινών δραστηριοτήτων σας.»
Από την πλευρά τους τα διοικητικά μέλη του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που πήραν μέρος στη συνάντηση συνεργασίας, Γρηγόρης Παπαχρήστος-πρόεδρος, Νικόλαος Πασχαλούδης-αντιπρόεδρος και Περικλής Χατζηγιάννης-υπεύθυνος επικοινωνίας, εξεδήλωσαν την θετική διάθεση για υλοποίηση της πρότασης, με την εξέταση των λεπτομερειών στη διάρκεια της επίσκεψης της Ινδικής αποστολής το επόμενο διάστημα.  

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, η συνάντηση εργασίας των  κυβερνητικών Βουλευτών Πιερίας με τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  πραγματοποιήθηκε  στην έδρα του Οργανισμού, όπου μέσα από έναν  γόνιμο και παραγωγικό διάλογο εξετάστηκαν τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και οι παρεμβάσεις από πλευράς πολιτείας για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Την Βουλεύτρια Μπέττυ Σκούφα, τον Βουλευτή Χάρη Τζαμακλή και  εκπρόσωπο του απουσιάζοντα εκτός Νομού, Βουλευτή Στέργιου Καστόρη, υποδέχτηκαν από μέρους του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού φορέα, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο γενικός γραμματέας, Οδυσσέας Μανωλόπουλος και οι Γεώργιος Σαμαλής (έφορος εθελοντισμού) και Περικλής Χατζηγιάννης (επικοινωνίας).
Παρουσιάζοντας το περίγραμμα, τις κατευθύνσεις και τη φιλοσοφία του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, ο κ. Παπαχρήστος, τόνισε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο τούτη τη χρονιά καινοτομεί με προσθήκη και άλλων μορφών τέχνης και έκφρασης, με αξιοποίηση περισσότερων αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της Πιερίας, με θέσπιση των παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, με προβολή μέσω δρώμενων σειράς ντόπιων προϊόντων.
Συνεργαζόμαστε άριστα με όλους τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Πιερίας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με το Υπουργείο Εξωτερικών και βέβαια με το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο θέτει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις και από το οποίο ζητούμε να μας υποστηρίξετε ώστε να ενισχύσει περισσότερο τις πρωτοβουλίες μας. Με τους εκπροσώπους της τιμώμενης χώρας της Τσεχίας, συνδιαμορφώσαμε σειρά αξιόλογων παραστάσεων και εξετάζουμε ήδη τις προτάσεις άλλων τριών χωρών (Κίνα-Ισραήλ-Ινδία) που αιτούνται τη συμμετοχή τους το επόμενο έτος ως τιμώμενες χώρες. Είναι η απόρροια της διεθνούς αναγνώρισης του Φεστιβάλ Ολύμπου που δεν υπολείπεται  σε τίποτε από το αντίστοιχο της Επιδαύρου. Σας ευχαριστούμε πολύ για την μέχρι τώρα στήριξή σας.»
Στην από κοινού τοποθέτησή  τους οι Βουλευτές Πιερίας, υπογράμμισαν: «Όπως ασφαλώς γνωρίζετε είμαστε δίπλα σας ουσιαστικά και παραγωγικά εδώ και τέσσερα χρόνια. Θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου προσφέρει στην τοπική κοινωνία πολύπλευρα και πολυποίκιλα. Μας βρίσκει σύμφωνους η αξιοποίηση όλων των χώρων αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας. Η επιλογή σας στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η γαστρονομία αποτελεί πολιτιστικό κομμάτι.
Χαιρόμαστε για την άριστη συνεργασία με την Τσεχία όπου πιθανότατα  στα μέσα Ιουνίου οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας των δύο κρατών θα συναντηθούμε στην Πράγα για υλοποίηση πολιτιστικών και όχι μόνο ανταλλαγών και συνεργασιών. 
Προτείνουμε επόμενη τιμώμενη χώρα την Ινδία, μια απόφαση που θα στηρίξει το άνοιγμα του Υπουργείου Πολιτισμού στη χώρα της Ασίας, καθώς και την Κίνα στη συνέχεια. Με την τελευταία να επιθυμεί διακαώς τη διαρκή γνωριμία με το πολιτισμό μας, αποκαλώντας την πατρίδα μας, τη χώρα του φωτός.
Πέρα από την προσπάθεια μας για υλοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων, θα δραστηριοποιηθούμε στην παρουσία Υπουργών και Αξιωματούχων των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να γνωρίσουν το τεράστιο έργο σας, να στηρίξουν την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Νομού και την προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είμαστε δίπλα σας και σας ευχόμαστε κάθε δυνατή επιτυχία.»
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ανέφεραν. Ο κ. Μανωλόπουλος τα τεκταινόμενα στον τομέα των χορηγιών, το άνοιγμα του Φεστιβάλ σε εκδηλώσεις τους χειμερινούς μήνες και τα χρηματοδοτικά προγράμματα τύπου leader. Οι κ. Σαμαλής και Χατζηγιάννης τοποθετήθηκαν σε θέματα εθελοντισμού και προβολής αντίστοιχα». 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο τυχερός στην κοπή πίτας τού Συνδέσμου Αποστράτων Ν.Πιερίας

Άγιος Παΐσιος: Η λύση που θα δοθεί στο Σκοπιανό, μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ τής Ελλάδας (1991).

Με ευχές, τραγούδια και …απρόοπτα, η κοπή πίτας στη Θρακική Εστία Κατερίνης. (27 ΦΩΤΟ)

Κοπή Βασιλόπιτας 2019 από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αίολος Κατερίνης»

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο τυχερός στην κοπή πίτας τής Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)

Κ.Κουκοδήμος: Όταν ανακοινώσω υποψήφιος για τον Δ.Κατερίνης, θα είναι με στήριξη της ΝΔ !

Ο Αστυνομικός Χρήστος Γραμματικόπουλος, Υποψ.Σύμβουλος με τον Γ.Νταντάμη.

Συλλαλητήριο στην Κατερίνη για τη Μακεδονία (22.1.2019)