Π.Ρήγας: Δεν «έκλεισε» το θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια.


Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, η οποία παραχωρήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γραμματέα τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα.


Φωτογραφία Αρχείου, από τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά τη λήψη θετικής Απόφασης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη. 

Φωτογραφία Αρχείου, από εγκατάσταση ανεμογεννητριών 
σε δασωμένη περιοχή. 


* Δημοσιογράφος, Βαγγέλης Ζαμαντζάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας είπε μεν «όχι» στις ανεμογεννήτριες, αλλά κυβερνητικά αυτό το ζήτημα προχώρησε με τη βοήθεια και του Δήμου Κατερίνης!

* Δημοσιογράφος, Εύη Μιχωλού: Η κοινωνία και οι Βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ είπαν «όχι», ο Δήμος Κατερίνης, προεκλογικά, έλεγε «όχι», αλλά τώρα ο Δήμος λέει «ναι»!

* Γ.Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Π.Ρήγας: Είναι να το συζητήσουμε το θέμα, να το δούμε, να υπάρξει και μια συζήτηση με όλους τούς φορείς.

* Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίσση: Μιλάμε για τα δασωμένα Πιέρια Όρη στα οποία έγινε κακός χειρισμός, κακή επιλογή. Το θέμα μπορεί να παγώσει.

Παρουσίαση θέματος,
Επιλογή Φωτογραφικού Υλικού:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Αν και η Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, στην Κατερίνη και την Πιερία φαίνεται να είχε χαρακτήρα περισσότερο ενημερωτικό σχετικά με κυβερνητικές δράσεις αλλά και με εξελίξεις στα Οικονομικά, Κοινωνικά και Εθνικά Θέματα που απασχολούν ευρύτερα τη Χώρα, τελικά, προς το τέλος της, η Συνέντευξη περιστράφηκε περισσότερο σε τοπικά ζητήματα.
Ήταν η στιγμή που Δημοσιογράφοι τής Πιερίας άρχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις γύρω από τοπικά ζητήματα και ιδιαίτερα γύρω από το ζήτημα που αφορά τυχόν εξελίξεις σχετικά με την Απόφαση του Δήμου Κατερίνης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.
Το θέμα έθεσε πρώτος ο Δημοσιογράφος, Βαγγέλης Ζαμαντζάς, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε με συμπληρωματική ερώτηση η Δημοσιογράφος, Εύη Μιχωλού.
Από τη Συνέντευξη αυτή δεν βγήκε κάποια ασφαλής είδηση επί του θέματος, εκτός βέβαια από τη δήλωση του Γ.Γ. τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και ότι η συζήτηση αυτή δεν θα γίνει μόνο εντός τής Κυβέρνησης ή του Κόμματος, αλλά θα γίνει και συζήτηση με τους φορείς.
Στην ίδια συνέντευξη, η Γραμματέας τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίσση, μίλησε ευθέως για καταστροφή τμήματος των δασωμένων Πιερίων Ορέων και εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του Δήμου Κατερίνης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό των Μουσών μπορεί και να παγώσει. 

Φωτογραφία Αρχείου, από τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά τη λήψη θετικής Απόφασης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη. 

Η συζήτηση για τυχόν εξελίξεις γύρω από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.

Ολόκληρο το τμήμα τής συνέντευξης που αφορά την εγκατάσταση ή μη των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος, Βαγγέλης Ζαμαντζάς: Ως Γραμματέας (τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας) είστε (άραγε) ευχαριστημένος από τις παρεμβάσεις, από την αποδοχή των προτάσεων του κόμματος από τα Κυβερνητικά Κλιμάκια;
(Αυτό το ρωτώ) επειδή αναφερθήκατε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και στις τοπικές κοινωνίες, γιατί, (για) παράδειγμα, αναφέρω τη Νομαρχιακή Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) που τάχθηκε κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια (Όρη) αλλά κυβερνητικά αυτό το ζήτημα προχώρησε, έτσι, και με τη βοήθεια του Δήμου Κατερίνης -για να τα λέμε και όλα-. Ωστόσο, το κόμμα ήταν αντίθετο… άλλη (άποψη) εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας), (δηλαδή) το κόμμα.

Γενικός Γραμματέας τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας: …Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα (για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη), πρέπει να το δούμε σε μια κατεύθυνση και πώς αντιλαμβανόμαστε το σύνολο της Ανάπτυξης και το σύνολο της Ενέργειας την επόμενη περίοδο. Δηλαδή, η ενεργειακή αυτονομία τής Χώρας, η νέα θέση τής Χώρας στον ενεργειακό σχηματισμό που θα υπάρξει και βεβαίως γνωρίζοντας ότι πρέπει να πάμε σε μια μετα-λιγνιτική περίοδο και σε παραγωγή ενέργειας πολύ πιο φιλική ως προς το περιβάλλον.
Εγώ την άκουσα, την ξέρω τη θέση μας εδώ (τη θέση τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας σχετικά με τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη), είναι να το συζητήσουμε, να δούμε και να υπάρξει και μια συζήτηση με όλους τούς φορείς.
Θα σας πω το εξής: (Ως τοπικές κοινωνίες) είχατε συζητήσει και στη Δυτική Μακεδονία αυτό (το ζήτημα), ως παράδειγμα τότε που ξεκίνησε το θέμα με τον λιγνίτη. Ήτανε πολύ μεγάλη η καταστροφή η οποία είχε γίνει αν το δείτε περιβαλλοντικά εκεί επάνω (στην Κοζάνη, το θέμα) με τον λιγνίτη, αλλά ήταν και οικονομική καταστροφή η οποία επήλθε.
Διότι (η Κοζάνη) δεν μπορεί να είναι μια περιοχή -και είχαμε τότε συμφωνήσει και με τους Θεσμούς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας- (ότι δεν μπορεί η Κοζάνη να είναι) μια περιοχή η οποία θα ‘ναι μονόπλευρα προσανατολισμένη η οικονομία της, γιατί πάντα (πρέπει να) βλέπεις και την επόμενη μέρα, τα επόμενα χρόνια… Γι’ αυτό σας είπα (σας μίλησα) για ένα οριστικό σχέδιο στρατηγικής αναπτυξιακής που δεν θα είναι μονόπλευρη η ανάπτυξη στις (διάφορες) περιοχές. 



Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίσση: Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω κάτι επί του θέματος…

Δημοσιογράφος, Εύη Μιχωλού: Χρειάζεται και μια απάντηση συμπληρωματική, γιατί σ’ αυτά που λέει ο (συνάδελφος Δημοσιογράφος) Βαγγέλης (Ζαμαντζάς) υπήρξε και το εξής παράδοξο:
Μια ολόκληρη κοινωνία (στη Μηλιά) έλεγε «όχι» (στις ανεμογεννήτριες), (οι) τρεις Βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας) έλεγαν «όχι» και μόνο ένας φορέας, ο Δήμος Κατερίνης, είχε πει προεκλογικά, στην αρχή, «όχι» (στις ανεμογεννήτριες) και τώρα λέει «ναι». Δηλαδή, ήταν όλη αυτή η ιστορία περίεργη, να υπάρχουν όλοι οι φορείς και το κυβερνητικό κόμμα απέναντι, οι ίδιοι οι Βουλευτές έλεγαν «να μην ψηφιστεί» και… (τελικά να ληφθεί απόφαση από τον Δήμο Κατερίνης προκειμένου να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη).

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίσση: Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω κάτι, διευκρινιστικά εντελώς. Κοιτάξτε, η στρατηγική τής Κυβέρνησης, γενικά, είναι η στροφή προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι; Και είναι γενικά αποδεκτό και παραδεκτό ότι αυτό είναι το μέλλον, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως πλανήτης γη.
Στην πολύ ειδική περίπτωση τη δική μας -μιλάμε για τα Πιέρια τα οποία είναι δασωμένα, τα οποία είναι πράσινα και στα οποία η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα προκαλέσει φυσική καταστροφή- δηλαδή εδώ μιλάμε για μια πολύ ειδική περίπτωση.
Το θέμα -ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε επίπεδο (αρμόδιου) Υπουργείου- είναι υπό συζήτηση. Αυτό μπορώ να σας το πω…


Γενικός Γραμματέας τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας: Δεν έχει λήξει ακόμη. Αυτό (είναι που κι’ εγώ) λέω…

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίσση: Είναι υπό συζήτηση. Δεν έχει τελειώσει (το θέμα). Μπορεί να «παγώσει» (το θέμα αυτό). Μπορεί να παγώσει… Μιλάμε για μια πάρα πολύ ειδική περίπτωση, γιατί τις ανεμογεννήτριες τις θέλουμε, γενικά, σαν πηγή ενέργειας…
Μέσα σ’ έναν γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό ο οποίος είναι σωστός και ελπιδοφόρος για το μέλλον, έχουμε μια μικτή περίπτωση: Τα δασωμένα Πιέρια (Όρη) στα οποία έγινε κακός χειρισμός, κακή επιλογή -γιατί δεν μιλάμε για κορφοβούνια τα οποία είναι «γυμνά» και στα οποία οι ανεμογεννήτριες επιτάσσεται να τοποθετηθούνε-.
Μιλάμε για ένα δασωμένο βουνό το οποίο θα υποστεί φθορά και καταστροφή… Μόνο τον δρόμο να σκεφθείς ότι θα ανοίξεις για να πας εκεί πάνω (τα εξαρτήματα ανεμογεννητριών), είναι πρόβλημα (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για τον δρόμο, ιδιαίτερα εντός των Πιερίων Ορέων, ο οποίος θα υποστεί περαιτέρω διαπλάτυνση, με καταστροφή δένδρων, προκειμένου να περάσουν από εκεί φορτηγά με ογκώδη αντικείμενα ανεμογεννητριών τα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν στην κορυφή τού βουνού). Αλλά σας είπα ότι (το θέμα) συζητιέται σε κυβερνητικό επίπεδο. Τίποτα δεν έχει «κλείσει» (επί του θέματος)». 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Καταπατητής ο ...Δήμος Κατερίνης! Δικάστηκε για καταπάτηση έκτασης ιδιωτών!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.