Με ανεμογεννήτριες, η 1η Συνέλευση «Κινήματος Αλλαγής» Πιερίας. (28 ΦΩΤΟ)




* Γραμμ.ΚΠΕ, Μανώλης Χριστοδουλάκης: Στο ζήτημα των ανεμογεννητριών μετράει ο λόγος εδώ πέρα τής Τοπικής Κοινωνίας 
και όχι ο δικός μας!

* Γαβριέλα Λαμογιάννη: Στο θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, η (διορισμένη) Νομαρχιακή Επιτροπή τού Κινήματος Αλλαγής …δεν πήρε θέση! Γιατί;

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 


Το ιδεολογικό στίγμα τού «Κινήματος Αλλαγής», η ενότητα του χώρου, οι εκλογικές διαδικασίες αλλά και η ανυπαρξία πολιτικών παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο ήταν ορισμένα από τα θέματα που αναδείχθηκαν στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση του νέου κόμματος σε επίπεδο Πιερίας, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Γραμματέα τής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τού «Κινήματος Αλλαγής», Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Το πού βρίσκεται ιδεολογικά το «Κίνημα Αλλαγής» αναδείχθηκε μέσα από την ομιλία τού κ. Χριστοδουλάκη ενώ τα υπόλοιπα θέματα επισημάνθηκαν κυρίως όταν τοποθετήθηκαν στελέχη και μέλη τού νέου φορέα.
Τοποθετήσεις, για διάφορα ζητήματα, πραγματοποίησαν ο Γραμματέας τού ΠΑΣΟΚ Χρήστος Τζιουβάρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας τού ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μανίκας, ο Γιώργος Ράπτης, η Γαβριέλα Λαμογιάννη, ο Γιώργος Καλαμάτας, η τ. Βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, ο Μενέλαος Τερζόπουλος, ο Λάζαρος Φυρινίδης, ο Χρήστος Καραφουλίδης, η Ράνια Πάτρα κ.ά. 
Η έναρξη της συνέλευσης έγινε από τον Γραμματέα τής μη εκλεγμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας τού Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Κιτιξή (σημείωση: Ο κ. Κιτιξής είναι εκλεγμένος με εσωτερική ψηφοφορία εντός τής Ν.Ε.)

Συνέχεια κειμένου, 
μετά τις ΦΩΤΟ. 



Μανώλης Χριστοδουλάκης: Είμαστε με την Ελλάδα 
τής δημιουργίας, της καινοτομίας, της προόδου.

Πού βρίσκεται λοιπόν το ιδεολογικό στίγμα τού «Κινήματος Αλλαγής»; Με ποιους είναι μαζί και με ποιους είναι απέναντι αυτό το «Κίνημα»; Είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας; Είναι κάτι έξω και πέρα απ’ αυτό το κομματικό δίπολο;
Κατά τον κ. Χριστοδουλάκη, το «Κίνημα Αλλαγής» ανήκει στον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο», είναι «με την Ελλάδα τής δημιουργίας, με την Ελλάδα τής καινοτομίας, με την Ελλάδα τής προόδου» και προωθεί ιδέες για «μια Ελλάδα αυτοδύναμη και μια Χώρα εθνικά ισχυρή στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη». 
Ωστόσο, κατά τον Γραμματέα τής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ένα από τα ζητούμενα στην πορεία τού νέου Κινήματος είναι να περάσουν τα στελέχη και τα μέλη από τη θεωρία στην πράξη, μέσα στην κοινωνία. 

Συνέχεια κειμένου, 
μετά τις ΦΩΤΟ.

Γαβριέλα Λαμογιάννη: Η Ν.Ε. δεν εξέφρασε θέση για 
τις Ανεμογεννήτριες στα Πιέρια… Να πάρουμε θέση!

Στο πλαίσιο αυτής της επισήμανσης, κατά τη διάρκεια τοποθετήσεων και διαλόγου που ακολούθησε, η τ. Γραμματέας τού ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γαβριέλα Λαμογιάννη, ζήτησε από όλα τα αρμόδια πρόσωπα που απαρτίζουν την (προσωρινά διορισμένη) Νομαρχιακή Επιτροπή τού «Κινήματος Αλλαγής» να αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία και να λαμβάνουν θέσεις στα προβλήματά της. 
Για παράδειγμα, ανέφερε την έλλειψη παρέμβασης του νέου Κινήματος στο ζήτημα που έχει τεθεί στην Πιερία σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη. Γι’ αυτό και ζήτησε, για τέτοιου είδους σοβαρά θέματα, να υπάρχει και η θέση τής (προσωρινά διορισμένης) Νομαρχιακής Επιτροπής τού «Κινήματος». 
Συνέχεια κειμένου, 
μετά τις ΦΩΤΟ.


Μανώλης Χριστοδουλάκης: 
Να δούμε όχι μόνο επιστημονικά το ζήτημα, 
αλλά και τί θέλει η κοινωνία… 
Κι ακόμη: Ποιος είναι ο επενδυτής!

Πάντως, το θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, ο κ. Χριστοδουλάκης δεν το άφησε ασχολίαστο στις απαντήσεις που έδωσε μετά τις τοποθετήσεις στελεχών και μελών τού «Κινήματος Αλλαγής».
Μιλώντας για το θέμα αυτό, αρχικά επιχείρησε να δικαιολογήσει τη διορισμένη Νομαρχιακή Επιτροπή, επειδή είναι πολύ καινούργια, δεδομένου ότι η συγκρότησή της σε σώμα έγινε πριν από μερικές ημέρες.
«Είμαι λίγες ώρες εδώ πέρα, αλλά έχω αντιληφθεί τη σημασία που έχει (το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη) για την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.
«…Για ‘μένα, πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ σοβαρό το οποίο πρέπει να προσεγγιστεί και από πολλές απόψεις: Και (από) επιστημονικές και από τις απόψεις των κατοίκων και από τις απόψεις τού ποιος θέλει να κάνει την επένδυση και με ποιους όρους…», σημείωσε με νόημα ο Γραμματέας τής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τού «Κινήματος Αλλαγής».
Και πρόσθεσε: «Είναι ένα ζήτημα που θεωρώ ότι θέλει δουλειά, αλλά ακριβώς ο στόχος είναι: Και η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα Τοπικά Όργανα που θα συγκροτηθούν, να έχουνε παρέμβαση συγκεκριμένη, σαφή για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία». 
Κλείνοντας όμως την τοποθέτησή του ο κ. Χριστοδουλάκης είπε κάτι το οποίο μάλλον θα πρέπει να εκληφθεί ως βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και για την έκφραση άποψης της Νομαρχιακής Επιτροπής τού «Κινήματος Αλλαγής» επί του θέματος: «Και είναι (μετράει) ο λόγος εδώ πέρα τής Τοπικής Κοινωνίας και όχι ο δικός μας. Και αυτή πρέπει να είναι η πολιτική δράση. Και από ‘δω και πέρα, είμαι σίγουρος ότι όλα τα στελέχη συνεισφέρουνε σ’ αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 


Χρήστος Καραφουλίδης: Τόπο στα νιάτα! Από τα νιάτα 
θα προκύψει η ελπίδα, ένας νέος ηγέτης!

Ως προς την ενότητα του χώρου, ο Χρήστος Καραφουλίδης, κυρίως, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και σημείωσε ότι θα πρέπει η ενότητα να κυριαρχεί στο νέο «Κίνημα» προκειμένου «να πάμε στην επόμενη μέρα».
Επίσης, ζήτησε να δοθεί τόπος σε νέους ανθρώπους από τους οποίους μπορεί να προκύψει η ελπίδα και μέσα από τους οποίους μπορεί να αναδειχθεί και ένας νέος ηγέτης, όπως ήταν κατά το παρελθόν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Για το θέμα τής παρουσίας αρκετών νέων ανθρώπων στη συνέλευση, σχόλιο έκανε και ο τ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του, επειδή, όπως είπε, πολλοί νέοι άνθρωποι βρίσκονταν στη συνέλευση (προφανώς, σε σχέση βέβαια με το παρελθόν, όπου τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσε το στοιχείο τού παλαιού ΠΑΣΟΚ).

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι συζήτηση έγινε και για τις εκλογικές διαδικασίες όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις αλλά και στη Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία είναι διορισμένη. 

Ακολουθούν
28 φωτογραφίες 
από την εκδήλωση




























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; Ή μήπως συμβάλλουμε σε αλήθειες για τον Νατσιό και για κάποιες λανθασμένες γραμμές προς το κόμμα του;