Προετοιμασία για την 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κ.Μ. (28/9 - 3/10)


* Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δ.Κατερίνης επιδοτούν την Έκθεση με χρηματοδότηση ύψους 65% - 67% τού συνολικού κόστους.

* Σοφία Μαυρίδου: Μέσα από τον άχαρο ρόλο τής Διοίκησης προσπαθούμε πάρα πολύ ουσιαστικά και στοχευμένα να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες.

* Σάββας Χιονίδης: Όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί, 
είναι πολύ καλύτερα. 
Μας αρέσουν οι φρέσκες ιδέες και απόψεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα, ακόμη περισσότερα.

* Κώστας Ρέχας: Διοργανώνουμε και «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 13.7.2018 και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός για την Κατερίνη.

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό, 
Επιλογή Φωτογραφιών:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός. 



Με στόχο την καλύτερη διοργάνωση, τη διατήρηση του αριθμού συμμετοχών εμπόρων και βιοτεχνών αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών, έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 9ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή τής Ανδρομάχης Δ.Κατερίνης, στον χώρο τής Εμποροπανήγυρης, από 28/9/2018 έως 3/10/2018, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου των διοργανωτών. 
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με την παρουσία, επίσης, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, αλλά και του Προέδρου τού Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστα Ρέχα


Η.Χατζηχριστοδούλου: Η 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση είναι επιδοτούμενη κατά 65% - 67% με 55.000 ευρώ από ΕΒΕ, Π.Ε. & Δ.Κατερίνης.

Μεταξύ των άλλων που ανέφερε, στη συνέντευξη, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι ότι η προετοιμασία τής έκθεσης περιλαμβάνει και διαφήμιση σε τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, διανομή διαφημιστικού φυλλαδίου σε Περιφερειακές Ενότητες που είναι κοντά στην Πιερία (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα κ.α.) καθώς και ανάρτηση τυπωμένων διαφημίσεων σε 150 σημεία.
Οι τιμές των χώρων τής έκθεσης θα είναι και φέτος χαμηλές δεδομένου ότι το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος Κατερίνης επιδοτούν τη διοργάνωση με συνολική χρηματοδότηση που σε ποσοστό είναι της τάξης τού 65% - 67%. 
Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο θα δώσει 25.000 ευρώ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα δώσει 15.000 ευρώ ενώ 15.000 ευρώ θα δώσει και ο Δήμος Κατερίνης. Επιπλέον, όσοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες κλείσουν χώρους έως 31/7/2018, τότε θα έχουν και μια έκπτωση 10%. 
Ωστόσο, ο κ. Χατζηχριστοδούλου διευκρίνισε ότι οι τιμές που θα πληρώσουν οι τοπικοί Έμποροι και Βιοτέχνες είναι γενικά μειωμένες -συν την επιπλέον έκπτωση 10% αν κλείσουν χώρους έως 31/7/2018- ενώ οι τιμές που θα πληρώσουν όσοι Έμποροι και Βιοτέχνες προέλθουν από άλλες Περιφερειακές Ενότητες θα είναι κανονικές


Σοφία Μαυρίδου: Ελπίζουμε κάθε φορά η Εμποροβιοτεχνική (Έκθεση) να ξεπερνά γενικά την αίγλη της!

Μετά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε: «Η κοινωνία τής Πιερίας, και όχι μόνο, είναι πεπεισμένη και από την πλευρά τουλάχιστον του Δήμου και από την πλευρά τη δική μας ότι μέσα από τον άχαρο ρόλο τής Διοίκησης προσπαθούμε πάρα πολύ ουσιαστικά και στοχευμένα να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες οι οποίες σημειωτέον, Πρόεδρε, έχουν γίνει και για ‘μας θεσμός στο πρόγραμμα το οποίο κάνουμε κάθε χρόνο, αρχές τού νέου έτους, βάζοντας τα ποσά αυτά για την εμποροβιοτεχνική ή αντίστοιχα σε μια πασχαλινή αγορά όπως συμμετείχαμε μαζί με τον Δήμο και την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου και πρόσφατα μας ήρθε και ένα πάρα πολύ ωραίο νέο αίτημα από την πλευρά τού Εμπορικού Συλλόγου για τις «Λευκές Νύχτες» που θα δούμε πώς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αλλά δεσμευόμαστε αυτή τη στιγμή γιατί το ανακοινώνουμε, το είπα προηγουμένως στον φίλο μου τον Κώστα τον Ρέχα ότι θα μπει μέσα στο πολιτιστικό καλεντάρι τής Περιφερειακής Ενότητας στο πρόγραμμα που κάνουμε κάθε χρόνο, ονοματισμένο «Λευκές Νύχτες» και ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας νομίζω πρέπει να έλαβε χώρα πέρσι, γιατί περνάει η συμμετοχή που έχουμε μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, οπότε για ‘μας είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ήδη έχει λάβει χώρα σε μια άλλη Περιφερειακή Ενότητα, γίνεται και από ‘μας και είναι όπως πολύ σωστά είπε κι ο Πρόεδρος είναι έτσι ένα κίνητρο, δίνεται μια διαφορετική έτσι έκφανση μέσα στη μικρή τοπική μας κοινωνία ότι πρέπει να στηριχθεί η αγορά, εξάλλου αυτό είναι το μέλημά μας να στηριχθεί ο κόσμος τού επιχειρείν και όχι μόνο». 
Στο κλείσιμο της τοποθέτησής της η κ. Μαυρίδου ευχήθηκε: «Καλή επιτυχία, καλή επιτυχία μας και ελπίζουμε κάθε φορά η Εμποροβιοτεχνική (Έκθεση) να ξεπερνά και τον βαθμό επισκεψιμότητας αλλά και γενικά την αίγλη της και νομίζω ότι αυτό είναι στο χέρι μας». 


Σάββας Χιονίδης: Θεωρώ ότι η 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση 
θα έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία 
με τις προηγούμενες επιτυχείς Εκθέσεις.

Στη δική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν πάμε (πηγαίνουμε) όλοι μαζί, είναι πολύ καλύτερα, γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι μαζί και οι φορείς και η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια και η Αντιπεριφερειάρχης μας η Σοφία και ο Πρόεδρος (του Επιμελητηρίου) και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Κώστας ο Ρέχας, (όλα θα είναι πολύ καλύτερα).
Είναι μια προσπάθεια την οποία στηρίζουμε όλοι. Και βέβαια, (τη στηρίζουν) και τα Μέσα Ενημέρωσης, οι Δημοσιογράφοι που έχουν πλέον τα μπλογκς και όλες τις άλλες δράσεις ώστε να επικοινωνηθεί το θέμα το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον. 
Θεωρώ λοιπόν ότι κι αυτή η Έκθεση, η 9η, που φτάσαμε ήδη, θα έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί πρέπει να θυμόμαστε το πόσο επιτυχείς ήταν οι (προηγούμενες) Εκθέσεις. …Μας αρέσει η φρεσκάδα και άποψη πολλών φορέων …Μας αρέσει να υπάρχουν φρέσκες ιδέες και απόψεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα, ακόμη περισσότερα, γιατί το χρειάζεται ο τόπος, το χρειάζεται η Ελλάδα». 


Κώστας Ρέχας: Οι «Λευκές Νύχτες» να καθιερωθούν ως θεσμός 
στην πόλη τής Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τόσο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, όσο και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστα Ρέχα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη «Λευκή Νύχτα». Στο θέμα αυτό, αναφορά έκαναν και η Αντιπεριφερειάρχης αλλά και ο Δήμαρχος Κατερίνης.
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη τής Κατερίνης με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων (Παρασκευή 13.7.2018), με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Πιερίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.
Εκείνη την Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα ή και μέχρι τη 1.00 τα ξημερώματα, θα υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα, με ορχήστρες, εδέσματα, τοπικά ποτά, κληρώσεις κ.ά. και γενικά θα δημιουργηθεί δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών για εξασφάλιση προϊόντων σε φθηνότερες τιμές.

Κατά τον κ. Ρέχα, υπάρχει προοπτική ώστε η «Λευκή Νύχτα» στην Κατερίνη να στεφθεί με επιτυχία αλλά και να γίνει θεσμός για την πόλη. 

  







ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Οι φωτογραφίες που αφορούν τη διοργάνωση της έκθεσης 
είναι φωτογραφίες ΑΡΧΕΙΟΥ, από το Διαδίκτυο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)